Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip įdomu

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Kazkas forume skundesi, kad lietuviai nemoka ukininkauti nasiai/naudingai (John lyg). Siandien skaiciau straipsni, kad pagal cukriniu runkeliu kieki vienam hektarui aplenkeme danus.
    Su darbo našumu tai lyg ir nebūtinai sutampa. Įdomu, kaip su tų pačių runkelių auginimo kaštais Lietuvoje ir Danijoje? Ir kaip su runkelių poreikiu rinkoje? Kaip su kitais žemės ūkio produktais ir bendru kontekstu?

    Comment


      Parašė John Rodyti pranešimą
      Su darbo našumu tai lyg ir nebūtinai sutampa. Įdomu, kaip su tų pačių runkelių auginimo kaštais Lietuvoje ir Danijoje? Ir kaip su runkelių poreikiu rinkoje? Kaip su kitais žemės ūkio produktais ir bendru kontekstu?
      Kastai tai kastai, tiesiog kalbu apie tai kiek isspaudziama is hektaro. Straipsnyje rasoma, kad danai ispsaudzia 50 tonu, o siemet lietuviai apkelnke juos (tiesa neraso kiek tonu). VZ laikrastyje skaiciau, tad negaliu numesti nuorodos.

      Comment


        Ne tiek įdomu, kiek absurdiška. Bet turim rimtą pretendentą į Darvino premiją.

        Vyro bandymams tašką padėjo mirtis

        Bet šią savaitę į skyrių atvežto 50-mečio istorija gydytojus pribloškė. Vilniaus rajono gyventojas nutarė pats įsitikinti, ar musmirės iš tiesų nuodingos.

        „Praėjusiais metais jis išvirė ir suvalgė raudonąją musmirę. Tąsyk nieko baisaus neatsitiko, tad jis nutarė, kad visos istorijos apie mirtiną apsinuodijimą laužtos iš piršto.

        Šįmet vyras nutarė paeksperimentuoti su kur kas nuodingesne žalsvąja musmire”, – pasakojo ūmių apsinuodijimų skyriaus gydytojas toksikologas Robertas Badaras.
        http://www.lrytas.lt/?data=20101007&...k_id=99&view=2
        Got sun in my face, sleeping rough on the road

        Comment



          Romoje parduodamas 5 kvadratinių metrų ploto butas, jį galima įsigyti už 50 tūkst. eurų. Butas yra netoli Graziolio rūmų Romos centre, Italijos premjero Silvio Berlusconi rezidencijos.
          Italijos nekilnojamojo turto rinkoje pasirodė pasiūlymas, kurį žiniasklaida pakrikštijo "mažiausiu butu pasaulyje". 5 kvadratinių metrų ploto "apartamentai" Romos centre kainuoja apie 50 tūkst. eurų.
          Turimais duomenimis, kitados čia buvo durininko kamarėlė.
          Bute įrengta nedidelė sėdima vonia, kriauklė, unitazas. Viengulė lova yra antrajame aukšte, į kurį pasikeliama laiptais. Kambariuke yra langas, bet jį atidaryti galima tik esant lovoje.
          Kaip praneša britų laikraštis "Telegraph", visuomenė rodo didžiulį susidomėjimą šiuo būstu. Vietos laikraštis "Il Giornale" pastebi, kad "Romoje žmonės dabar gyvena it žiurkės", o jų butai - "vos didesni už vigvamą".
          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

          Comment


            Kas nutiktų jei į LHC srautą įkištum ranką. ir kiti dalykai susiję su fizika įdomiai aiškinami specialistų (pvz kodėl šiųmetiniai futbolo čempionato žaidėjai skundėsi kamuoliu arba kuo vuvuzelos tokios ypatingos). Super tinklapis.

            Comment


              Uosto statymas kinišku stiliumi



              Tai yra čia
              Paskutinis taisė John; 2010.10.10, 04:33.

              Comment


                Pažįstamas laivas yra tame video

                Comment




                  Duoda čiuvas vaizdų P.S. Nu pats įdomumas nuo 45sek tik kažkur prasideda ta pradžia gali ir nuobodi pasirodyti.

                  Comment


                    Kinijos talentų šou laimėjo berankis pianistas (video)

                    Pasaulyje populiarų televizijos talentų šou Kinijoje laimėjo berankis pianistas, pirmadienį pranešė vietos spauda.

                    Šanchajaus stadione sekmadienį vykusio šou „Kinijos talentai“ finale 23 metų Liu Wei pakerėjo žiūrovus, kai akompanuodamas kojų pirštais fortepijonu atliko dainą „You're Beautiful“, rašo „Shanhai Daily“.

                    L.Wei jau dabar yra lyginamas su Susan Boyle, škote namų šeimininke, kuriai praėjusių metų „Britanijos talentų“ šou atnešė pasaulio šlovę. Konkurse moteris dainavo „I Dreamed a Dream“ iš miuziklo „Vargdieniai“ („Les Miserables“).

                    Pekine gyvenantis L.Wei rankų neteko būdamas dešimties, kai žaisdamas slėpynes prisilietė prie aukštos įtampos laidų.

                    Antroje vietoje liko septynerių metų komikas Zhangas Fengxi.

                    Žiūrovai stadione ir prie televizorių ekranų negalėjo likti abejingi, kai į finalą išėjęs L.Wei džiaugėsi, kad yra „bent su dviem puikiomis kojomis“, rašo laikraštis.

                    Pianinu L.Wei skambina nuo 19 metų – taip jis siekė įgyvendinti vaikystės svajonę tapti muzikantu. Pirmasis jaunuolio mokytojas mokinio atsisakė, nes netikėjo, kad įmanoma išmokti groti kojomis.

                    Tačiau muzikos teoriją studijavęs vaikinas nesudėjo kojų ir toliau mokydamasis savarankiškai sukūrė skambinimo kojų pirštais techniką.

                    Sekmadienį L.Wei gavo kvietimą koncertuoti su taivaniete dainininke Jolin Tsai jos užsienio gastrolių metu.
                    "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
                    Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

                    Adam Mickiewicz

                    Comment


                      Niujorko tyrimų organizacijos 'Reputation Institute' atliktas tyrimas, parodė, kokios valstybės turi geriausią reputaciją Pasaulyje. Šio tyrimo rezultatai parodo, kurios valstybės yra patraukliausios investicijoms bei kurių šalių produkciją labiausiai vertinama. Šiemet geriausiųjų dešimtukas atrodo taip:

                      1. Švedija - 76,3
                      2. Kanada - 75,6
                      3. Australija - 75,6
                      4. Šveicarija - 65,3
                      5. Norvegija - 74,4
                      6. Suomija - 73,1
                      7. Danija - 72,2
                      8. Austrija - 68,9
                      9. Nyderlandai - 68,4
                      10. Belgija - 68,0

                      'According to a recent survey by Reputation Institute, a New York based survey organisation, Sweden earned the highest reputation ranking with Canada, Australia, and Switzerland close behind.

                      For the first time Sweden has earned the highest reputation ranking in Reputation Institute’s CountryRep 2010 - an annual survey measuring public perception of 39 countries around the world.

                      A strong country reputation builds stakeholder support, making Sweden a country people will recommend as a place to visit, invest, live and work,” says Nicolas Trad, Managing Partner of Reputation Institute, a global, private advisory firm specializing in corporate reputation management.

                      The CountryRep 2010 study measures the overall respect, trust, esteem, admiration and good feelings the public in the G8 countries hold toward 39 countries outside of their home country and how 35 of those countries rate their own nations.'

                      http://www.investsweden.se/world/Adv...ost-respected/

                      Comment


                        Islandijoje – didžiausia lygybė tarp lyčių

                        'Pasaulinio ekonomikos forumo Ataskaitoje apie pasaulinį lyčių atotrūkį (angl. Global Gender Gap Report) Islandija antrus metus pripažįstama valstybe, kurioje yra didžiausia lyčių lygybė, informuoja BBC.

                        Ataskaitoje apžvelgta padėtis 134-iose šalyse. Pirmauja Šiaurės Europos valstybės, Norvegija – antroje vietoje, Suomija – trečioje, Švedija – ketvirtoje, Naujoji Zelandija – penktoje vietoje.'

                        Šaltinis: http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=37452995

                        Comment


                          Geriausia į nekilnojamąjį turtą investuoti Londone

                          'Didžiosios Britanijos sostinė atsidūrė investicijoms į nekilnojamąjį turtą patraukliausių Europos miestų sąrašo pirmoje vietoje. Tačiau kitų šalies miestų patrauklumas tarp investuotojų smuko, o tai kelia nerimą dėl galimai augančios prarajos tarp sostinės ir Britanijos miestų. Tokį sąrašą sudarė investicijų į nekilnojamąjį turtą valdymo paslaugas teikianti kompanija „LaSalle“, skelbia įtakingas britų finansų dienraštis „The Financial Times“.'

                          Top-5:

                          1. Londonas
                          2. Maskva
                          3. Miunchenas
                          4. Paryžius
                          5. Stokholmas.

                          Pilnas straipsnis: http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=37437837

                          Comment


                            Hmmm... ar nėra tai iš serijos "AAA reitingai Graikijai ir Airijai, kol nepaaiškėjo, kad jos faktiškai bankrutuoja"? Kažkaip sunku įsivaizduoti, kokie postūmiai turėtų kelti NT kainas Londone ilgalaikėje perspektyvoje.

                            Comment


                              Parašė John Rodyti pranešimą
                              Hmmm... ar nėra tai iš serijos "AAA reitingai Graikijai ir Airijai, kol nepaaiškėjo, kad jos faktiškai bankrutuoja"? Kažkaip sunku įsivaizduoti, kokie postūmiai turėtų kelti NT kainas Londone ilgalaikėje perspektyvoje.
                              Tekste minima, jog tai gali būti susiję su Olimpinėmis žaidynėmis 2012.
                              O Stokholme kainos auga, nes didelis būstų trūkumas, ypač studentiško. Dėl didelių kainų mieste (Inner city) dauguma imigrantų apsigyvena priemiesčiuose, o studentams žadama statyti namus ant polderių, nes nespėjama realizuoti visų numatytų projektų.

                              Comment


                                Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                                Tekste minima, jog tai gali būti susiję su Olimpinėmis žaidynėmis 2012.
                                O Stokholme kainos auga, nes didelis būstų trūkumas, ypač studentiško. Dėl didelių kainų mieste (Inner city) dauguma imigrantų apsigyvena priemiesčiuose, o studentams žadama statyti namus ant polderių, nes nespėjama realizuoti visų numatytų projektų.
                                Na 2012 yra labai trumpalaikė perspektyva. Tokiu atveju, tikrai suprantama. Nors aš labiau turėjau omeny bent 15-20 metų perspektyvą.

                                Comment


                                  Išaugo imigrantų skaičius, gyvanamojo ploto trūkumas?

                                  Comment


                                    Europos Sąjungos šalių GDP PPS IN EU 2015 (prognozė):

                                    Austria 46,088.450
                                    Belgium 41,925.519
                                    Bulgaria 16,204.409
                                    Croatia 21,610.063
                                    Cyprus 31,812.856
                                    Czech Republic 31,518.620
                                    Denmark 43,348.105
                                    Estonia 23,349.513
                                    Finland 39,765.759
                                    France 39,495.787
                                    Greece 32,643.550
                                    Germany 42,700.767
                                    Hungary 23,480.206
                                    Iceland 43,740.481
                                    Ireland 46,529.011
                                    Italy 32,747.395
                                    Latvia 18,954.553
                                    Lithuania 22,111.896
                                    Luxembourg 92,428.428
                                    Malta 27,876.181
                                    Netherlands 47,924.466
                                    Poland 24,811.927
                                    Portugal 25,759.707
                                    Romania 15,396.012
                                    Serbia 14,592.830
                                    Slovak Republic 29,585.177
                                    Slovenia 34,375.942
                                    Spain 34,486.729
                                    Sweden 46,895.009
                                    Turkey 16,348.547
                                    United Kingdom 41,081.729

                                    ES narės
                                    Naujos ES narės
                                    Aukščiausias GDP

                                    Pagal Eurostat
                                    Paskutinis taisė Silber418; 2010.10.13, 02:29.

                                    Comment


                                      Kam įdomu, galite tiesiogiai stebėti šachtininkų Čilėje iškelimo operaciją

                                      http://www.ustream.tv/cbsnews#utm_ca...&medium=522594

                                      Comment


                                        Čia su komentavimu
                                        http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-11489439

                                        Comment


                                          Pasilinksmino mergiotė.
                                          http://www.delfi.lt/news/daily/crime....d?id=37516157
                                          kasalotas.com

                                          Comment

                                          Working...
                                          X