Nusmukusios kelnės, tatuiruotės, žargonizmai yra tik įvaizdžio dalis, kuomet "gaidelis" labiau atsipindi kažkieno homofobiškas pažiūras. Amerikietiškoje/Angliškoje kultūroje žodis "faggot" būtų panašus analogas
Amerikietiškoje - taip. Angliškoje faggot pirmiausia bus interpretuojamas kaip cigaretė.
Na ne pagabinėje, normalioje eilinėje mokykloje. Dabar dauguma su aukštaisiais, geri darbai, šeimos...
Va pas jus įdomu iš kur tiek surinko gerų vaikų, kuriems žodis "triūsas" nesukeldavo jokių asociacijų, gaidžiais vieni kitų nepavadindavo... Labai gerai jei taip buvo, na bet sunkiai įsivaizduoju, kad toks idealumas pasaulyje egzistuoja.
Gal dar netgi nesikeikdavo, nesipravardžiuodavo, nesimušdavo, o 6 klasėje per biologiją prasidėjus lytiniam švietimui nei kikendavo, nei tarpusavyje nelaidydavo visokiu replikų?
Mes tai Donelaičio Metuose ne iš triūsų juokėmės bet iš posmo kaip varpas rinkas.
O šiaip tai kaip greitai keičiasi švietimas lietuvoje, mano laikais tai biologijoje lytinio švietimo nebuvo. Turėjom atskirą "pamoką" t.y. 30 minučių vieną kartą ir tipo užteks.
Pagalbinėje mokykloje?
Apie gaidelio kažkokias kitokias reikšmes net pagalvot nebūčiau pagalvojęs, jei ne šis forumas.
Na ne pagabinėje, normalioje eilinėje mokykloje. Dabar dauguma su aukštaisiais, geri darbai, šeimos...
Va pas jus įdomu iš kur tiek surinko gerų vaikų, kuriems žodis "triūsas" nesukeldavo jokių asociacijų, gaidžiais vieni kitų nepavadindavo... Labai gerai jei taip buvo, na bet sunkiai įsivaizduoju, kad toks idealumas pasaulyje egzistuoja.
Gal dar netgi nesikeikdavo, nesipravardžiuodavo, nesimušdavo, o 6 klasėje per biologiją prasidėjus lytiniam švietimui nei kikendavo, nei tarpusavyje nelaidydavo visokiu replikų?
Sausainiai be abejo susiję su paukščiu, o ne kažkuo kitu, bet... Žmonės gi mėgsta supošlinti vakarėlį. Juk ir skaitydami Donelaičio "Žiemos šaltos triūsus pargriaudama juokės" daug kas prunkščiodavo mokykloje, nes įsivaizduodavo apatinį trikotažą.
Pagalbinėje mokykloje?
Apie gaidelio kažkokias kitokias reikšmes net pagalvot nebūčiau pagalvojęs, jei ne šis forumas.
Vienas dalykas, kai galejai pradinese klasese valgyti gaidelius, o staiga, vidurinese visi pradeda saipytis is tu kurie valgo juos, del tos priezasties.
Sausainiai be abejo susiję su paukščiu, o ne kažkuo kitu, bet... Žmonės gi mėgsta supošlinti vakarėlį. Juk ir skaitydami Donelaičio "Žiemos šaltos triūsus pargriaudama juokės" daug kas prunkščiodavo mokykloje, nes įsivaizduodavo apatinį trikotažą.
Vienas dalykas, kai galejai pradinese klasese valgyti gaidelius, o staiga, vidurinese visi pradeda saipytis is tu kurie valgo juos, del tos priezasties.
Iš kur jūs traukiat nesąmonę, kad gaidelio sausainiai su kalėjimo zargobu susiję?
Ne del žargono, o dėl dešimtmečius buvusio sausainių etalono. Ne kokybės prasme, o populiarumo, beveik bendrinis žodis buvo tokio tipo sausainiams, kurių buvo krūvos pavadinimų.
Čia panašiai, kaip visų markių busikus kai kurios bobutės dar po šiai dienai pavadina "latvijomis"
Kažkada su kolegomis darbo reikalais busiku važiavom, tai aš juokais pavadinau "Latvija". Kolektyvui patiko
Nusmukusios kelnės, tatuiruotės, žargonizmai yra tik įvaizdžio dalis, kuomet "gaidelis" labiau atsipindi kažkieno homofobiškas pažiūras. Amerikietiškoje/Angliškoje kultūroje žodis "faggot" būtų panašus analogas
Faggot atitikmuo yra p daras.
Iš kur jūs traukiat nesąmonę, kad gaidelio sausainiai su kalėjimo zargobu susiję?
"Legendiniai" ne dėl savo kokybės, o dėl pavadinimo, dėl kaleiminio žargono.
Ne del žargono, o dėl dešimtmečius buvusio sausainių etalono. Ne kokybės prasme, o populiarumo, beveik bendrinis žodis buvo tokio tipo sausainiams, kurių buvo krūvos pavadinimų.
Aš kažkaip niekada nieko blogo juose nesu įžiūrėjęs. Tokie tiesiog senoviniai sovietinio stiliaus sausainiai.
Kažkaip bent jau man pavadinimas gaidelis ir apskritai su niekuo blogu nesiasocijuoja. Bet drabužiai šiaip truputi keistesnis sprendimas, nes tarp sausainių ir drabužių šiaip nedaug bendro.
Iš viso labai keista, kad šitas žodis pritaikytas būtent homoseksualumo pajuokimui. Taigi gaidžiai turi tiek vištų
Man šitas žodis asocijuodavosi ikimokyklinėje vaikystėje su kaimu, folkloru, senove, ir šiaip gražus paukštis... Kol mokykloje vaikučiai vieni kitiems paaiškino plačiau, kas prie ko, kaip ir visa keiksmažodžių kolekcija ir jų reikšmės (beje, tokie "mokslai" 90-aisiais tarp vaikų sklisdavo greičiau, nei abėcėlės mokėjimas ir skaitymo įgūdžiai, turbūt ir dabar ne kitaip).
"Legendiniai" ne dėl savo kokybės, o dėl pavadinimo, dėl kaleiminio žargono.
Aš kažkaip niekada nieko blogo juose nesu įžiūrėjęs. Tokie tiesiog senoviniai sovietinio stiliaus sausainiai.
Kažkaip bent jau man pavadinimas gaidelis ir apskritai su niekuo blogu nesiasocijuoja. Bet drabužiai šiaip truputi keistesnis sprendimas, nes tarp sausainių ir drabužių šiaip nedaug bendro.
Zonos "kultūra" daug kur pasaulyje madoj. Pvz. JAV visas repas, nusmukusios kelnės, žargonizmai ir t. t. atėjo iš kalėjimų. Žmonės mėgsta kas ekstremalu ir ko patys savo saugiuose gyvenimuose nedrįstų daryti - visokius žulikus, mafijas, muškietininkus, piratus ir t. t.
Žinau nemažai gerų berniukų, dorų mergaičių ir netgi rūpestingų vyresnio amžiaus šeimos mamų, klausančių visokias Butyrkas Aš pats ant bajerio seniau klausydavau, man jų dainos kaip parodija ir skamba gana juokingai, ypač tie dirbtinai stori balsai.
Komentuoti: