Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

"Greitasis maistas" Lietuvoje ir kitur

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Stadionas
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Kalbu apie BigMacą. Siūlau pačam pabandyti skirtingose šalyse ir įsitikinti pačiam, kad nereiktų vadovautis ar tikėti/netikėtu vien kažkokių John aiškinimasis forumuose. Kaip suprantu, nesi to daręs.
    Esu valgęs 24 Europos valstybėse ir 5 JAV valstijose (Azijoje nesu gal ten labiau skiriasi) tai kartais skiriasi po skonis mėsos, bet realiai skirtumo nėra (kaikuriems mano pažistmėm atvirkščiai lietuviškas po skonis mėsos labiau patinka). pagrindinis skirtumas yra asortimentas, nes lietuviškas makas yra kaip demo versija.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

    Tu jauti skonio skirtumus tarp kiaušinių, kurie perdirbti iki McDonald's produkto dalies?
    Jauti skirtumą tarp paplotėlių, kurie tiek smarkiai perdirbti vien pagal tai iš kokios šalies karvės jie pagaminti?

    Netikiu. Dar svarstyčiau tikėti jei ne tavo didelė istorija su kažkokiais hiperbolizuotais įsitikinimais, kurie akivaizdžiai būna ne tiesa, bet tu užsidegęs aiškini, kad tiesa.
    Kalbu apie BigMacą. Siūlau pačam pabandyti skirtingose šalyse ir įsitikinti pačiam, kad nereiktų vadovautis ar tikėti/netikėtu vien kažkokių John aiškinimasis forumuose. Kaip suprantu, nesi to daręs.

    Komentuoti:


  • Silber418
    replied
    Beje, Sibylla veiklą pradėjo anksčiau negu McDonald's.

    Plačiau : https://www.sibyllashopinshop.com/about-sibylla/history.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Tikrai taip, nes McD tiek mėsą, tiek kitus ingredientus sourcina iš skirtingų tiekėjų. Pavyzdžiui, Tailande jautieną tiekia iš Australijos, Švedijoje, jei neklystu, iš Švedijos, ir tai yra atvirai deklaruojama viešame marketinge. Lietuvoje tikriausiai iš lenkiškos (gal ir lietuviškos?), Ispanijoje iš ispaniškos ir t.t. Kiaušiniai, pavyzdžiui, UK, yra tik laisvai laikomų vištų, kuomet Lietuvoje nieko panašaus nėra. Kokybė labai smarkiai skiriasi ir "standartizacija" yra tik iki tam tikro lygio, bet tikrai nėra labai griežta ar visuotinė. Siūlyčiau pačiam paragauti BigMaco Stokholme, Madride ir Kaune per pakankamai trumpą (tarkim, vienos savaitės) laikotarpį, kad skonis neužsimirštų, ir atkreipti dėmesį į mėsos paplotėlio spalvą, tekstūrą, konsistenciją ir, žinoma, skonį. Jeigu iš tiesų galvoji, kad jie "standartizuoti" ir vienodi visose šalyse, būsi labai nustebęs.
    Tu jauti skonio skirtumus tarp kiaušinių, kurie perdirbti iki McDonald's produkto dalies?
    Jauti skirtumą tarp paplotėlių, kurie tiek smarkiai perdirbti vien pagal tai iš kokios šalies karvės jie pagaminti?

    Netikiu. Dar svarstyčiau tikėti jei ne tavo didelė istorija su kažkokiais hiperbolizuotais įsitikinimais, kurie akivaizdžiai būna ne tiesa, bet tu užsidegęs aiškini, kad tiesa.

    Komentuoti:


  • Silber418
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Niekas kitaip ir nesako. Max žinoma, kad geresnis. Tiesiog lyginu like-for-like tai, kas yra daugmaž visose šalyse, t.y. McD, BK, KFC. Max, jei neklystu, be Švedijos, yra tik Lenkijoje, ir tai tik dvi ar trys užkandinės visoje šalyje.
    Ačiū už patikslinimą. Šiaip, MAX yra švedų. Nežinau, ar tas pats tinklas vykdė plėtrą užsienyje. O Sibylla yra Švedijoje ir Suomijoje.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė Silber418 Rodyti pranešimą

    Švedijoje McD yra ok, bet vietinis MAX tinklas (nuo 1968 m.) geresnės kokybės. Sibylla taip pat.
    Niekas kitaip ir nesako. Max žinoma, kad geresnis. Tiesiog lyginu like-for-like tai, kas yra daugmaž visose šalyse, t.y. McD, BK, KFC. Max, jei neklystu, be Švedijos, yra tik Lenkijoje, ir tai tik dvi ar trys užkandinės visoje šalyje.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

    Pusė Lietuvos su atstovavusiais gaunasi, nes kažkodėl panašus kiekis žmonių eina tiek į maką, tiek į hes.
    Eilinis tamstos neadekvatus huoerbolizavimas.

    Dar jis ir belenkokius skirtumus tarp standartizuotų Europos makų mato
    Tikrai taip, nes McD tiek mėsą, tiek kitus ingredientus sourcina iš skirtingų tiekėjų. Pavyzdžiui, Tailande jautieną tiekia iš Australijos, Švedijoje, jei neklystu, iš Švedijos, ir tai yra atvirai deklaruojama viešame marketinge. Lietuvoje tikriausiai iš lenkiškos (gal ir lietuviškos?), Ispanijoje iš ispaniškos ir t.t. Kiaušiniai, pavyzdžiui, UK, yra tik laisvai laikomų vištų, kuomet Lietuvoje nieko panašaus nėra. Kokybė labai smarkiai skiriasi ir "standartizacija" yra tik iki tam tikro lygio, bet tikrai nėra labai griežta ar visuotinė. Siūlyčiau pačiam paragauti BigMaco Stokholme, Madride ir Kaune per pakankamai trumpą (tarkim, vienos savaitės) laikotarpį, kad skonis neužsimirštų, ir atkreipti dėmesį į mėsos paplotėlio spalvą, tekstūrą, konsistenciją ir, žinoma, skonį. Jeigu iš tiesų galvoji, kad jie "standartizuoti" ir vienodi visose šalyse, būsi labai nustebęs.
    Paskutinis taisė John; 2025.06.01, 02:56.

    Komentuoti:


  • Silber418
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Skirtumas yra gana ženklus. Nebent tavo skonio receptoriai yra atrofijos būsenoje

    Bet sutinku, kad McD kokybė Lietuvoje yra tikrai prasta, lyginant su daugeliu kitų šalių. Pavyzdžiui, Ispanijoje ar Švedijoje McD yra belenkaip geresnis, nei Lietuvoje, nekalbant apie Tailandą, kur amerikietiški fast foodai (bent jau McD, BK ir KFC) nuneša bet kurią Europos šalį.
    Švedijoje McD yra ok, bet vietinis MAX tinklas (nuo 1968 m.) geresnės kokybės. Sibylla taip pat.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Skirtumas yra gana ženklus. Nebent tavo skonio receptoriai yra atrofijos būsenoje
    Pusė Lietuvos su atstovavusiais gaunasi, nes kažkodėl panašus kiekis žmonių eina tiek į maką, tiek į hes.
    Eilinis tamstos neadekvatus huoerbolizavimas.

    Dar jis ir belenkokius skirtumus tarp standartizuotų Europos makų mato

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

    Tarp tavo mėgiamo makdako ir ale mėšlino hesburger nėra beveik jokio skirtumo.
    Skirtumas yra gana ženklus. Nebent tavo skonio receptoriai yra atrofijos būsenoje

    Bet sutinku, kad McD kokybė Lietuvoje yra tikrai prasta, lyginant su daugeliu kitų šalių. Pavyzdžiui, Ispanijoje ar Švedijoje McD yra belenkaip geresnis, nei Lietuvoje, nekalbant apie Tailandą, kur amerikietiški fast foodai (bent jau McD, BK ir KFC) nuneša bet kurią Europos šalį.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Sakyčiau atvirkščiai. Norėtųsi daugiau pasaulinių brandų ir mažiau vietinių arba visokių kvazi-vietinių Hesburgerių, kurie dažniausiai yra totalus mėšlas. Rinkai užsipildžius šlamštu, o publikai turint gana žemus standartus maisto kokybei, iš esmės esame pasmerkti neturėti padorių fast foodų.
    Tarp tavo mėgiamo makdako ir ale mėšlino hesburger nėra beveik jokio skirtumo.

    Komentuoti:


  • mantasm
    replied
    Parašė bato_usai Rodyti pranešimą
    Kartoji antrąkart ką jau sakiau = dėl mažos rinkos. Entuziastų iniciatyvos gali abrakadabra būdu išokti kadanors, bet jokiu prognozuojamu būdu - niekaip.
    Baltijos šalys tokiais atvejais yra viena rinka. Šiais laikais per mažai teisinių ar dar kokių kliūčių. O jei kažkam trukdo, tai ir didelėj valstybėj trukdytų per kelis miestus atsidarinėti.

    Komentuoti:


  • Garbanius
    replied
    Valgykla valgyklai nelygu. Bet kuri, kad ir paprasčiausia valgykla(nykstantis reikalas) bus galva aukščiau už šaldyto-atšildyto maisto ilunch’us

    Komentuoti:


  • Savitarnos kasa
    replied
    Parašė Justiakas Rodyti pranešimą

    Susitarimo reikalas. Tada ir iLunch nėra fast food, tik visokios zabegalkos kur iš pusfabrikačių ar šaldytų produktų kažką greit sumeta, kaip kebabinės, čeburekinės ir makdonaldai.
    Tai taip ir yra, iLunch tėra eilinė valgykla. Negi savo darbo valgyklą irgi vadini greitojo maisto restoranu?

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Parašė mantasm Rodyti pranešimą
    Bus vietinės iniciatyvos - atsiras. Tik jeigu reikia logistikos daliai sertifikuoto maisto dalių, tada turbūt reiktų kooperuotis su latviais, estais ir gal net lenkais.
    Kartoji antrąkart ką jau sakiau = dėl mažos rinkos. Entuziastų iniciatyvos gali abrakadabra būdu išokti kadanors, bet jokiu prognozuojamu būdu - niekaip.

    Komentuoti:


  • mantasm
    replied
    Parašė bato_usai Rodyti pranešimą
    1. Dar neatsineštos Amerikos frančižės;
    2. Pietryčių Azijos frančižės.
    Tiktai dėl rinkos mažumo kažkaip niekad realistiškai negalėsi čia tikėtis ar laukti kažkokių atėjimų.
    Bus vietinės iniciatyvos - atsiras. Tik jeigu reikia logistikos daliai sertifikuoto maisto dalių, tada turbūt reiktų kooperuotis su latviais, estais ir gal net lenkais.

    Kita vertus be įdirbio žinomos tarpautinės franšizės jau yra. O atvesdinėt mažai žinomas klausimas ar yra prasmės. Gal geriau patiems daryt kažką panašaus nuo nulio ir sutaupyt franšizės mokesčius.

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Parašė Stadionas Rodyti pranešimą
    tai kad apart Muricos korporatyvų kokie yra tinklai ne "kvazi-vietiniai"?
    1. Dar neatsineštos Amerikos frančižės;
    2. Pietryčių Azijos frančižės.
    Tiktai dėl rinkos mažumo kažkaip niekad realistiškai negalėsi čia tikėtis ar laukti kažkokių atėjimų.

    Komentuoti:


  • Stadionas
    replied
    Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
    Chebra, litraliai ginčijatės dėl skonio Aš tik pasikartosiu (ir nesutiksiu su John'o nuomone), man smagu matyti lietuvišką verslą konkuruojant su nelietuvišku. Aišku norėčiau daugiau pasaulinių tinklų, bet manau anksčiau ar vėliau visiems vietos užteks, o konkurencija tik padidins kokybę (teoriškai bent jau). Bet iš principo, labiau norėčiau matyti Jammi virstantį pasauliniu tinklu ir užkariaujantį amerikas, negu ten kokį Taco Bell išstumiantį vietinius iš rinkos.
    Teisybės dėlė reiktu pasakyt, kad visi tinkliniai yra vietinis verslas (apart McDonaldo kuris yra "Maltos" verslas) nes visi yra franšizės.

    Komentuoti:


  • Valiukas
    replied
    Chebra, literaliai ginčijatės dėl skonio Aš tik pasikartosiu (ir nesutiksiu su John'o nuomone), man smagu matyti lietuvišką verslą konkuruojant su nelietuvišku. Aišku norėčiau daugiau pasaulinių tinklų, bet manau anksčiau ar vėliau visiems vietos užteks, o konkurencija tik padidins kokybę (teoriškai bent jau). Bet iš principo, labiau norėčiau matyti Jammi virstantį pasauliniu tinklu ir užkariaujantį amerikas, negu ten kokį Taco Bell išstumiantį vietinius iš rinkos.
    Paskutinis taisė Valiukas; 2025.05.30, 14:26.

    Komentuoti:


  • Justiakas
    replied
    Parašė sleader Rodyti pranešimą
    Kad IKEA restoranas visiškai nėra fast food, nebent kalbama apie tuos jų dešrainius. Tiesiog ten eilinė savitarnos valgykla.
    Susitarimo reikalas. Tada ir iLunch nėra fast food, tik visokios zabegalkos kur iš pusfabrikačių ar šaldytų produktų kažką greit sumeta, kaip kebabinės, čeburekinės ir makdonaldai.

    Komentuoti:

Working...
X