Parašė John
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
"Greitasis maistas" Lietuvoje ir kitur
Collapse
X
-
Esu valgęs 24 Europos valstybėse ir 5 JAV valstijose (Azijoje nesu gal ten labiau skiriasi) tai kartais skiriasi po skonis mėsos, bet realiai skirtumo nėra (kaikuriems mano pažistmėm atvirkščiai lietuviškas po skonis mėsos labiau patinka). pagrindinis skirtumas yra asortimentas, nes lietuviškas makas yra kaip demo versija.
-
Kalbu apie BigMacą. Siūlau pačam pabandyti skirtingose šalyse ir įsitikinti pačiam, kad nereiktų vadovautis ar tikėti/netikėtu vien kažkokių John aiškinimasis forumuose. Kaip suprantu, nesi to daręs.Parašė Gator Rodyti pranešimą
Tu jauti skonio skirtumus tarp kiaušinių, kurie perdirbti iki McDonald's produkto dalies?
Jauti skirtumą tarp paplotėlių, kurie tiek smarkiai perdirbti vien pagal tai iš kokios šalies karvės jie pagaminti?
Netikiu. Dar svarstyčiau tikėti jei ne tavo didelė istorija su kažkokiais hiperbolizuotais įsitikinimais, kurie akivaizdžiai būna ne tiesa, bet tu užsidegęs aiškini, kad tiesa.
Komentuoti:
-
Beje, Sibylla veiklą pradėjo anksčiau negu McDonald's.
Plačiau : https://www.sibyllashopinshop.com/about-sibylla/history.
Komentuoti:
-
Tu jauti skonio skirtumus tarp kiaušinių, kurie perdirbti iki McDonald's produkto dalies?Parašė John Rodyti pranešimą
Tikrai taip, nes McD tiek mėsą, tiek kitus ingredientus sourcina iš skirtingų tiekėjų. Pavyzdžiui, Tailande jautieną tiekia iš Australijos, Švedijoje, jei neklystu, iš Švedijos, ir tai yra atvirai deklaruojama viešame marketinge. Lietuvoje tikriausiai iš lenkiškos (gal ir lietuviškos?), Ispanijoje iš ispaniškos ir t.t. Kiaušiniai, pavyzdžiui, UK, yra tik laisvai laikomų vištų, kuomet Lietuvoje nieko panašaus nėra. Kokybė labai smarkiai skiriasi ir "standartizacija" yra tik iki tam tikro lygio, bet tikrai nėra labai griežta ar visuotinė. Siūlyčiau pačiam paragauti BigMaco Stokholme, Madride ir Kaune per pakankamai trumpą (tarkim, vienos savaitės) laikotarpį, kad skonis neužsimirštų, ir atkreipti dėmesį į mėsos paplotėlio spalvą, tekstūrą, konsistenciją ir, žinoma, skonį. Jeigu iš tiesų galvoji, kad jie "standartizuoti" ir vienodi visose šalyse, būsi labai nustebęs.
Jauti skirtumą tarp paplotėlių, kurie tiek smarkiai perdirbti vien pagal tai iš kokios šalies karvės jie pagaminti?
Netikiu. Dar svarstyčiau tikėti jei ne tavo didelė istorija su kažkokiais hiperbolizuotais įsitikinimais, kurie akivaizdžiai būna ne tiesa, bet tu užsidegęs aiškini, kad tiesa.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Ačiū už patikslinimą. Šiaip, MAX yra švedų. Nežinau, ar tas pats tinklas vykdė plėtrą užsienyje. O Sibylla yra Švedijoje ir Suomijoje.Parašė John Rodyti pranešimą
Niekas kitaip ir nesako. Max žinoma, kad geresnis. Tiesiog lyginu like-for-like tai, kas yra daugmaž visose šalyse, t.y. McD, BK, KFC. Max, jei neklystu, be Švedijos, yra tik Lenkijoje, ir tai tik dvi ar trys užkandinės visoje šalyje.
Komentuoti:
-
Niekas kitaip ir nesako. Max žinoma, kad geresnis. Tiesiog lyginu like-for-like tai, kas yra daugmaž visose šalyse, t.y. McD, BK, KFC. Max, jei neklystu, be Švedijos, yra tik Lenkijoje, ir tai tik dvi ar trys užkandinės visoje šalyje.Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
Švedijoje McD yra ok, bet vietinis MAX tinklas (nuo 1968 m.) geresnės kokybės. Sibylla taip pat.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Tikrai taip, nes McD tiek mėsą, tiek kitus ingredientus sourcina iš skirtingų tiekėjų. Pavyzdžiui, Tailande jautieną tiekia iš Australijos, Švedijoje, jei neklystu, iš Švedijos, ir tai yra atvirai deklaruojama viešame marketinge. Lietuvoje tikriausiai iš lenkiškos (gal ir lietuviškos?), Ispanijoje iš ispaniškos ir t.t. Kiaušiniai, pavyzdžiui, UK, yra tik laisvai laikomų vištų, kuomet Lietuvoje nieko panašaus nėra. Kokybė labai smarkiai skiriasi ir "standartizacija" yra tik iki tam tikro lygio, bet tikrai nėra labai griežta ar visuotinė. Siūlyčiau pačiam paragauti BigMaco Stokholme, Madride ir Kaune per pakankamai trumpą (tarkim, vienos savaitės) laikotarpį, kad skonis neužsimirštų, ir atkreipti dėmesį į mėsos paplotėlio spalvą, tekstūrą, konsistenciją ir, žinoma, skonį. Jeigu iš tiesų galvoji, kad jie "standartizuoti" ir vienodi visose šalyse, būsi labai nustebęs.Parašė Gator Rodyti pranešimą
Pusė Lietuvos su atstovavusiais gaunasi, nes kažkodėl panašus kiekis žmonių eina tiek į maką, tiek į hes.
Eilinis tamstos neadekvatus huoerbolizavimas.
Dar jis ir belenkokius skirtumus tarp standartizuotų Europos makų mato
Paskutinis taisė John; 2025.06.01, 03:56.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Švedijoje McD yra ok, bet vietinis MAX tinklas (nuo 1968 m.) geresnės kokybės. Sibylla taip pat.Parašė John Rodyti pranešimą
Skirtumas yra gana ženklus. Nebent tavo skonio receptoriai yra atrofijos būsenoje
Bet sutinku, kad McD kokybė Lietuvoje yra tikrai prasta, lyginant su daugeliu kitų šalių. Pavyzdžiui, Ispanijoje ar Švedijoje McD yra belenkaip geresnis, nei Lietuvoje, nekalbant apie Tailandą, kur amerikietiški fast foodai (bent jau McD, BK ir KFC) nuneša bet kurią Europos šalį.
Komentuoti:
-
Pusė Lietuvos su atstovavusiais gaunasi, nes kažkodėl panašus kiekis žmonių eina tiek į maką, tiek į hes.Parašė John Rodyti pranešimą
Skirtumas yra gana ženklus. Nebent tavo skonio receptoriai yra atrofijos būsenoje
Eilinis tamstos neadekvatus huoerbolizavimas.
Dar jis ir belenkokius skirtumus tarp standartizuotų Europos makų mato
Komentuoti:
-
Skirtumas yra gana ženklus. Nebent tavo skonio receptoriai yra atrofijos būsenojeParašė Gator Rodyti pranešimą
Tarp tavo mėgiamo makdako ir ale mėšlino hesburger nėra beveik jokio skirtumo.
Bet sutinku, kad McD kokybė Lietuvoje yra tikrai prasta, lyginant su daugeliu kitų šalių. Pavyzdžiui, Ispanijoje ar Švedijoje McD yra belenkaip geresnis, nei Lietuvoje, nekalbant apie Tailandą, kur amerikietiški fast foodai (bent jau McD, BK ir KFC) nuneša bet kurią Europos šalį.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Tarp tavo mėgiamo makdako ir ale mėšlino hesburger nėra beveik jokio skirtumo.Parašė John Rodyti pranešimą
Sakyčiau atvirkščiai. Norėtųsi daugiau pasaulinių brandų ir mažiau vietinių arba visokių kvazi-vietinių Hesburgerių, kurie dažniausiai yra totalus mėšlas. Rinkai užsipildžius šlamštu, o publikai turint gana žemus standartus maisto kokybei, iš esmės esame pasmerkti neturėti padorių fast foodų.
Komentuoti:
-
Baltijos šalys tokiais atvejais yra viena rinka. Šiais laikais per mažai teisinių ar dar kokių kliūčių. O jei kažkam trukdo, tai ir didelėj valstybėj trukdytų per kelis miestus atsidarinėti.Parašė bato_usai Rodyti pranešimąKartoji antrąkart ką jau sakiau = dėl mažos rinkos. Entuziastų iniciatyvos gali abrakadabra būdu išokti kadanors, bet jokiu prognozuojamu būdu - niekaip.
Komentuoti:
-
Valgykla valgyklai nelygu. Bet kuri, kad ir paprasčiausia valgykla(nykstantis reikalas) bus galva aukščiau už šaldyto-atšildyto maisto ilunch’us
Komentuoti:
-
Tai taip ir yra, iLunch tėra eilinė valgykla. Negi savo darbo valgyklą irgi vadini greitojo maisto restoranu?Parašė Justiakas Rodyti pranešimą
Susitarimo reikalas. Tada ir iLunch nėra fast food, tik visokios zabegalkos kur iš pusfabrikačių ar šaldytų produktų kažką greit sumeta, kaip kebabinės, čeburekinės ir makdonaldai.
Komentuoti:
-
Kartoji antrąkart ką jau sakiau = dėl mažos rinkos. Entuziastų iniciatyvos gali abrakadabra būdu išokti kadanors, bet jokiu prognozuojamu būdu - niekaip.Parašė mantasm Rodyti pranešimąBus vietinės iniciatyvos - atsiras. Tik jeigu reikia logistikos daliai sertifikuoto maisto dalių, tada turbūt reiktų kooperuotis su latviais, estais ir gal net lenkais.
Komentuoti:
-
Bus vietinės iniciatyvos - atsiras. Tik jeigu reikia logistikos daliai sertifikuoto maisto dalių, tada turbūt reiktų kooperuotis su latviais, estais ir gal net lenkais.Parašė bato_usai Rodyti pranešimą- Dar neatsineštos Amerikos frančižės;
- Pietryčių Azijos frančižės.
Kita vertus be įdirbio žinomos tarpautinės franšizės jau yra. O atvesdinėt mažai žinomas klausimas ar yra prasmės. Gal geriau patiems daryt kažką panašaus nuo nulio ir sutaupyt franšizės mokesčius.
Komentuoti:
-
Parašė Stadionas Rodyti pranešimątai kad apart Muricos korporatyvų kokie yra tinklai ne "kvazi-vietiniai"?- Dar neatsineštos Amerikos frančižės;
- Pietryčių Azijos frančižės.
Komentuoti:
-
Teisybės dėlė reiktu pasakyt, kad visi tinkliniai yra vietinis verslas (apart McDonaldo kuris yra "Maltos" verslas) nes visi yra franšizės.Parašė Valiukas Rodyti pranešimąChebra, litraliai ginčijatės dėl skonio
Aš tik pasikartosiu (ir nesutiksiu su John'o nuomone), man smagu matyti lietuvišką verslą konkuruojant su nelietuvišku. Aišku norėčiau daugiau pasaulinių tinklų, bet manau anksčiau ar vėliau visiems vietos užteks, o konkurencija tik padidins kokybę (teoriškai bent jau). Bet iš principo, labiau norėčiau matyti Jammi virstantį pasauliniu tinklu ir užkariaujantį amerikas, negu ten kokį Taco Bell išstumiantį vietinius iš rinkos.
Komentuoti:
-
Chebra, literaliai ginčijatės dėl skonio
Aš tik pasikartosiu (ir nesutiksiu su John'o nuomone), man smagu matyti lietuvišką verslą konkuruojant su nelietuvišku. Aišku norėčiau daugiau pasaulinių tinklų, bet manau anksčiau ar vėliau visiems vietos užteks, o konkurencija tik padidins kokybę (teoriškai bent jau). Bet iš principo, labiau norėčiau matyti Jammi virstantį pasauliniu tinklu ir užkariaujantį amerikas, negu ten kokį Taco Bell išstumiantį vietinius iš rinkos.
Paskutinis taisė Valiukas; 2025.05.30, 15:26.
- 14 patinka
Komentuoti:
-
Susitarimo reikalas. Tada ir iLunch nėra fast food, tik visokios zabegalkos kur iš pusfabrikačių ar šaldytų produktų kažką greit sumeta, kaip kebabinės, čeburekinės ir makdonaldai.Parašė sleader Rodyti pranešimąKad IKEA restoranas visiškai nėra fast food, nebent kalbama apie tuos jų dešrainius. Tiesiog ten eilinė savitarnos valgykla.
Komentuoti:
Komentuoti: