Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

JAV ar ES?

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Aug1z Rodyti pranešimą
    Kokį dar senamiestį Prieš 150 metų visų JAV didmiesčių vietose indėnai dar arklius ganė
    Na nereikia taip absoliutinti. Dauguma Rytų pakrantės miestų buvo įkurti pakankamai anksti ir išlaikė senosios architektūros detalių.
    Norfolkas 1682
    Filadelfija 1682
    Bostonas 1630
    Niujorkas 1624

    Net mūsų išgirtajame Vilniaus senamiestyje pastatų statytų senesniau nei 1624 yra tikrai nedaug.
    Kaip po dykumą blaškiausi

    Comment


      ^

      Na tačiau vien tai, dėl ko šie miestai yra garsūs ir kažkam įdomūs, buvo pastatyta toli gražu ne tada ir net ne prieš 150 metų.

      Comment


        Parašė Llinass Rodyti pranešimą
        /\ Beja manau ir Amerikonai bėgtų į Europą gyventi jei žinotų kad tokia yra Kadangi pasaulis baigiasi ties Meksika ar Kanada tai te nka gyventi USA.
        Cia tai tiesiai i desimtuka
        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

        Comment


          Absurdiška, bet nebūna dūmų be ugnies.





          Comment


            Didmiesti, tu vel perdedi savo teiginiais, pvz situo

            Tu sakai, na ir kas tie dangoraiziai. Kiti zmones sako, na ir kas tos 500-tu menu nusenusios baznycios Tiek vienas, tiek kitas poziuris yra teisingas, priklausomai nuo nuomones. As suvokiu, kad kitiems zmonem "stiklainiai" nepalieko didelio ispudzio, bet tu supraska, kad kitiems i tavo "griuvesius" irgi nusispjauti.
            Dauguma JAV turistu Europoje, be abejo, visuomet vaziuoja i Paryziu ir Londona. Kaip manai, ko jie ten vaziuoja pamatyti? Gal siuolaikines architekturos (jos ten yra pakankamai)?
            Beveik visi vaziuoja pamatyti istorines architekturos, muzieju bei isgirsti gidu pasakojimu apie istorija. Tas pats ir Vilniuje, Prahoje, Budapeste, Vienoje, Rygoje, Taline, Romoje, Barselonoje, Florencijoje ir t.t. BE abejo, yra tokiu, kuriems sena architektura neidomi ir idomi tik siuolaikine, bet ju yra labai mazai ir santykis gal butu koks 1:1000 ar kazkas panasaus. Todel nekalbek tokiu absurdu
            Europa architekturiskai yra neprilygstama ir JAV cia negali nieko priespastatyti. Na galbut 20'uju-30'uju Art Deco Niujorko dangoraiziai, kas yra sioks toks unikumas pasaulyje. Nors tai visviena negali lygintis savo verte su senaja Europos viduramziu architektura. Na o siuolaikine architektura nera tokia aktuali savaime, nes ji kuriama dabar t.y. gali sukurti ka panorejes ir kur panorejes, kuomet senos architekturos nesukursi, kadangi jos verte sukuria begantis laikas. Graziu dangoraiziu dabar kur kas daugiau statoma Azijoje ar Vidurio Rytuose, nei JAV. Nors Europa siuolaikine architektura skustis taip pat negali (aukstis lemia ne viska).

            Comment


              Del JAV zmoniu "kvailumo" (t.y. geografijos neismanymo ) tiesos yra. 20-ajame amziuje JAV visuomet buvo (ir dabar tebera) galingiausia ir turtingiausia pasaulio valstybe ("pasaulio centras") ir JAV ziniasklaida, politikai ir visi kiti niekuomet nesibodejo to kisti i galvas Amerikos visuomenei. To rezultatas, nesamoningas galvojimas, kas pasaulis - tik JAV - o visa kita, neaktualu. Aisku keiciantis laikams ir skirstantis svoriui pasaulyje tokia koncepcija nebeveikia ir del to JAV visuomene ima atrodyti "kvailai". Dar vienas dalykas - geografija. JAV neturi daug kaimynu (is esmes tik 2), kas reiskia, kad daugelis JAV gyventoju niekur nenukeliauja uz JAV ribu ir nepamato kitu krastu (kuomet Europoje vos per kelias valandas gali pravaziuoti per kruva skirtingu valstybiu ir kulturu). Tai irgi prisideda prie tokio siauro pasaulio suvokimo.

              Comment


                Parašė Didmiestis Rodyti pranešimą
                Amerikos su Rusija nera ko lyginti, nes vienoje is temu, tas jau buvo padaryta ir Rusija nekaip atrodo, gretinant su Amerika
                Tu sakai, na ir kas tie dangoraiziai. Kiti zmones sako, na ir kas tos 500-tu menu nusenusios baznycios Tiek vienas, tiek kitas poziuris yra teisingas, priklausomai nuo nuomones. As suvokiu, kad kitiems zmonem "stiklainiai" nepalieko didelio ispudzio, bet tu supraska, kad kitiems i tavo "griuvesius" irgi nusispjauti.
                Kodėl? Amerika ir Rusija yra panašaus dydžio. Tik Rusija šiek tiek aukščiau, todėl šiltų regionų joje nėr. Dėl antro sakinio patyliu. Žmogus nesidomintis istorija yra primityvus. Tos 500 metų turinčios bažnyčios turi savo istoriją, ko nepasakysi apie naujus dangoraižius. Jie turės savo istoriją po 500 metų (jei tiek išlaikys).

                Parašė Didmiestis Rodyti pranešimą
                Sakai ir Europa turi gamtos stebuklu. Nesiginciju, bet nei vienas is ju ne is tolo neprilygs Amerikos pasididziavimams Beje, tu nepaminejai neivieno, kuris butu zymesnis uz tuos du Pritaikius sia minti atvirkstiniam pavyzdziu; Amerika tai pat turi senamiesti, bet jis neprilygsta europietiskajam. Kitaip ir negali buti, nes Amerikai nera tiek metu kiek Europos civilizacijai
                Cliff of Moher, Alpės, Islandijos geizeriai, Lietuvos miškai (juokauju ), Slovakijos Tatrai su savo Veličkos druskos kasyklom ir t.t.

                Parašė Didmiestis Rodyti pranešimą
                Paskutinis punktas. Vadini Amerikonus niekom nesidominciais ir kvailokais?! Zinoma, Europieciai yra ant tiek protingi, kad jie tiesiog is savo protingumo bega i Amerika gyventi. Graikai, Italai, Ukrainieciai, Lenkai, Lietuviai... ir dauguma kitu yra tokie protingi ir lekia i kvailiu sali tik del to, kad pasiziureti kaip tie kvailiai gyvena Pries skubedama priklijuoti kvailio stereotipiska etikete amerikos gyventojams, pamastyk, ka as cia tau parasiau, o jei turesi laiko, tai ir koki "Klausimeli" paziurek, kad galutinai isitikintum, jog durniu niekur netruksta Deja, viskas kas Europai liko (kazkada dominavusiam zemynui) tai ta slovinga itorija ir praeitis
                Pavadinau DAUGUMĄ Amerikiečių niekuo nesidominčiais ir kvailokais.
                Bėga į Ameriką gyventi? Na, taip kai kurie gal ir bėga, bet tarkim ir Lietuvai įstojus į ES daug kam nepravartu bėgt į Ameriką. Kodėl? Todėl, kad iš Europos daug patogiau (ir pigiau) grįžt į Lietuvą. Iš daugelio Europos taškų iki Lietuvos nuskrisi per ~2-5 valandas, kai tuo tarpu iki Amerikos skrisi mažiausiai 12 valandų.
                Ir pacituosiu savo fizikos mokytoją (kuri pradirbo Amerikoje 4 metus): "Amerika yra žemynas tūsams, shopping'ui ir šlamančių kalimui. Daugiau nieko ten gero nematau."
                Dėl paskutinio sakinio iš vis tyliu. Tu ką, manai, kad Europa nesukuria nieko naujo, neturi mokslininkų ir t.t.? Amerikonėji, mielasai ).

                Comment


                  Parašė El_Greco Rodyti pranešimą
                  Na gal US turi kiekybe bet Europa turi kokybe :



                  Beje ponas didmiesti butu idomu isgirst kode Europos miestai neprilygs USA miestams(seip dabar yra visai atvirksciai - buvom kazkada lygine USA miestus su Londonu ir kiek atsimenu Londonas laimejo visose srityse)?
                  Europa turi ir senamiescius ir auksciausios klases modernia architektura ir gamtos stebuklus ir dar daug visko.
                  Prie ko cia tie keli londono dangoraiziai? kurie net ir ne "visi" dar pastatyti sioje vizualizacijoje. Apskritai, pastebejau, kad tie kurie dabar sedi londine, galvoja,kad ten turbut geriausia vieta pasaulyje, ir manau neverta jiem kazka irodinet, kaip ir jie nepakeis mano nuomones.

                  Comment


                    Parašė batman Rodyti pranešimą
                    Prie ko cia tie keli londono dangoraiziai? kurie net ir ne "visi" dar pastatyti sioje vizualizacijoje. Apskritai, pastebejau, kad tie kurie dabar sedi londine, galvoja,kad ten turbut geriausia vieta pasaulyje, ir manau neverta jiem kazka irodinet, kaip ir jie nepakeis mano nuomones.
                    Darai klaidinga apibendrinima. Kodel manai, kad gera siuolaikine architektura yra vien dangoraiziai? Taip tikrai nera. Londone geros siuolaikines architekturos tikrai pakanka, tiesiog ji ne taip gerai pastebima is toli, nes ne viskas yra 200+m aukscio. Londone yra simtai geriausiu pasaulio architektu (tokiu kaip N.Foster, C.Pelli, R.Rogers ir t.t.) sukurtu pastatu, tiek dangoraiziu, tiek zemaugiu.

                    Del to, kas "geriausia" niekada neprieisim bendro tasko, bet tokie pasakymai kaip "Barselona, Londonas ir Paryzius niekada neprilygs didiesiams Amerikos miestams" yra absurdiski ir todel gauna gera atkirti ir galbut tau pasirode, kad kazkas galvoja, kad Londonas yra "geriausia vieta pasaulyje". Galu gale i pagalba visauomet pasitelkiame argumentus (as ju pateikiau daugybe sitoje pacioje temoje, gali viska perskaityti), nes kitaip tikrai gali imti atrodyti, kad kazkam "Chicago yra geriausia vieta pasaulyje" todel, kad... hmmm tiesiog siaip sau (nes Amerika labai didele ir turtinga!)
                    Paskutinis taisė John; 2006.10.31, 15:46.

                    Comment


                      Taigi dar kartelį pasikartosiu, kodėl man patinka JAV.
                      ...saulėta Kalifornija su nuostabiais Los Andželu, San Diegu, San Francisku. Ji beveik nebūna pilka, kaip pas mus pusę metų...

                      ...Nevada ir Arizona su Finiksu ir Las Vegu, su dykumomis, su kanjonu, kur galima pajusti visokeriopą gamtos didybę...

                      ...Kordiljerai ir Uoliniai kalnai, kur gamta dar tokia, kokia buvo prieš tūkstančius...

                      ...Florida, kur vasara mūsų masteliu net ir žiemą...

                      ...Sietlas, kur po maudynių vandenyne galima po 15 minučių kelio paslidinėt...

                      ...Coloradas, kur gamta gniaužia kvapą...

                      ...Kanzasas, kur praeina tornadai, palikdami ryškų pėdsaką...

                      ...Aliaska, kur kažkas gyvena vėlgi tarp gamtos...

                      ...Rytų pakrantė, kur stūkso miestų miestas New York City ir visa eilė kitų...

                      ...Naujasis Orleanas, gavęs bausmę už pasileidimą, tik neaišku ar ją supratęs...

                      ...Karščiu alsuojantis didysis Hiustonas, vis dar laukiantis savojo uragano...

                      ...Čikaga, kur pakrantėje kyla bokštai, gairinami atšiaurių žiemos vėjų, ir šildomi ilgos ilgos šiltos vasaros...

                      ...Čikaga, kur pakrantėje vaikščioja žmonės ir vedžioja savo šunis, savo kosmopolitiškus gyvunus, galbūt kosmopolitiškiausiame po San Fransisco Chikagos mieste...

                      ...Amerika, kur taksistas yra taksistas...

                      ...Amerika, kur yra kelias ROUTE 66 ir daug kitų legendinių, ir niekur žmogus negali pasijusti labiau savimi, nei važinėdamasis tais keliais...

                      ...Amerika, kurioje pašaudo, teroristai pasprogdina, uraganai pasiaučia, bet ir tai Ameriką išskiria iš kitų...

                      ...Amerika, kur gimė džinsai...

                      ...Amerika, kurioje būna kaubojų...

                      ...Amerika, kur nebūtina atrodyti visalaik gražiu gausybėje New York City ar Chigago žmonių...

                      ...Amerika, kur yra repas...

                      ...Amerika, kur klubuose nevien studentėliai ir jaunos moksleivėlės...

                      ...O ir aštuoniasdešimtmečiai ten sugeba būti jauni ir laisvi...

                      ...Amerika, kur kunigas gali būti tavo draugas, o ne tik pamokslininkas...

                      ...Amerika, kur žmonės pradeda eiti į bažnyčia, nes ji ten nėra šalta, nėra tamsi, nėra niūri...

                      ...Amerika, kurios trumpa, bet DIDI istorija...

                      ...Amerika, kur vaikams nekalami kažkokie kotangetai ar arktangentai...

                      ...Amerika, kur žydri baseinai...

                      ...Amerika, kur Kalėdos yra Kalėdos, o ne naujemetinis papoškavimas ar giminės balius...

                      ...Amerika, kuri turi savo liepos ketvirtąją...

                      ...Amerika, kur daug storų, bet užtai mielų žmonių...

                      ...Amerika, kur šypsosi vietoj raukymosi...

                      ...Amerika, kur pasako labas, vietoj to kad nesuprastų, kodėl tu sakai labas (kaip dar būna mūsuose)...

                      ...Amerika, kur nesimaudo kaip pas mus, kai vanduo +12 sugužėjusi liaudis į Palangą...

                      ...Amerika, kur komiblokų mažai rastume...

                      ...Amerika, kur yra arba namas, arba geras butas...

                      ...Amerika, kurioje nereikia eiti į kiną, nes ji pati yra kaip kinas...

                      ...Ir galų gale tai šalis, kurią įsimylėjęs, jau neišduosi niekada. O ir ji tavęs nebeišduos...

                      VISKAS. Ar kas nors sutinka su manimi?
                      Lietuva jau . Bet dar .

                      Comment


                        Dabar gerai pagalvok, kodel Kanadoje daugelis vietu yra neapgyvendintos, o paskui ta pati padaryk su Aliaska
                        Beje, man Amerikoje teko matyti tokiu vietu, kur musu Kursiu Nerijai net nera ko lygintis! Pasiskaityk Vytautc pranesima atidziau- ten daug tieos parasyta. Amerikoje, ne tik gali rasti istisines lygumas, bet ir kalnus, sniegynus, dykumas, kanjonus, palmes, amzina karsti, "you name it"... Salis yra tokia didele, kad nesutelpa i viena laiko zona
                        As neginciju, kad Kursiu Nerija, Sveicarija ir t.t. neturi ko pasiulyti, tiesiog sakau, kad cia galima rasti visus siuos dalykus ir dar geresniu, net nepalikus salies
                        Sutinku, manau DIDMIESTI tu manęs nelabai supratai ir nebuvai skaitęs šito mano pranešimo:
                        Kodėl puiku Amerikoje?
                        Todėl, kad ten liko daug puikios, neapstatytos gamtos, išraiškingų kraštovaizdžių. Koloradas, Nevada, Aliaska, Arizona - visur miestai ar net gyvenvietės nutolę vienas nuo kito per keliasdešimt kilometrų Ten daug nuostabių miestų (San Fransiskas, Las Vegas, Finiksas...). Amerikoje neprabanga gyventi nuosavame name ir dar turėti nemažą sklypą, baseiną, gražių augalų... Apskritai ten galima visai gerai pragyventi visą gyvenimą, dažnai ir toli keliauti...
                        Lietuva jau . Bet dar .

                        Comment


                          1. Čia tema ne Amerika ar Lietuva, bet Amerika ar ES?
                          2. DAug tavo išvardintų dalykų yra ir ES ir dar begalę galima parašyt.

                          Comment


                            Parašė Llinass Rodyti pranešimą
                            1. Čia tema ne Amerika ar Lietuva, bet Amerika ar ES?
                            2. DAug tavo išvardintų dalykų yra ir ES ir dar begalę galima parašyt.
                            1. Prisiminkime kad ir Lietuva yra ES.
                            2. Route 66 tikrai nerastume Europoje, o juo labiau Sietlo ar Čikagos.
                            3, Yra gerų dalykų ir Europoje - Graikija, Žydrasis Krantas, Kornvalis, Šveicarija, Nerija, Gdanskas-Gdynė-Sopotas, Viena, Barselona, Malta, Montenegro, Amsterdamas, mandagūs žmonės Prancūzijoje, Pietų Vokietijoje, Šveicarijoje, dailios panelės Lietuvoje... ir apskritai aš prieš ES nenusistatęs, bet Londonas, dalis Vokietijos - ne man. O kas jau kas, bet Kinija, ar Indija - tau jau tikrai ne man...
                            Lietuva jau . Bet dar .

                            Comment


                              Parašė Karolis Rodyti pranešimą
                              1. Prisiminkime kad ir Lietuva yra ES
                              labai mažytė dalelė. Pratęsiau.
                              Taigi vienareikšmiškai pasakyti kas geriau USA ar ES negalima ir ta diskusija yra beprasmė. Bet tarkim palyginti konkrečiais aspektais galima. Manau Europa yra įvairesnė daugiau atskirų kultūrų, o ne kultūrų mišinys kaip JAV.

                              Comment


                                Isvis man atrodo, kad objektyviai lyginti JAV ir ES yra (svelniai tariant) sunku. ES labai kontrastinga valstybiu visuma. Nuo gudzios Latvijos iki Vokietijos ar geriausia pragyvenima turincios (?) Norvegijos. Aisku visi ir lygina su UK kadangi tai viena ES lyderiu ir panasiai. Tai taip gaunasi, kad tai JAV vs UK (Vokietija, Prancuzija ittip). Bet tokias "vargses" kaip Lietuva ar Estija pamirstat. Vat ir gaunasi subjektyvus pasverimas. Beje, cia klausia ne apie architektura, o apie gyvenima. Tai nenupusinekim i priemescius. Suprantat?

                                As rinkciaus JAV. Ten zmogui (mano nuomone) lengviau gyventi. Nors neatsisakyciau ir UK.

                                Comment


                                  Čia akivaizdžiai "American Dream" išplovė kažkam smegenis. O kai kurie dar pyksta, jog Šiaurės Korėjoje ar pačioje Rusijoje visokios panašios machinacijos ir propagandos vyksta.

                                  Comment


                                    Parašė pauliezaz Rodyti pranešimą
                                    Isvis man atrodo, kad objektyviai lyginti JAV ir ES yra (svelniai tariant) sunku. ES labai kontrastinga valstybiu visuma. Nuo gudzios Latvijos iki Vokietijos ar geriausia pragyvenima turincios (?) Norvegijos. Aisku visi ir lygina su UK kadangi tai viena ES lyderiu ir panasiai. Tai taip gaunasi, kad tai JAV vs UK (Vokietija, Prancuzija ittip). Bet tokias "vargses" kaip Lietuva ar Estija pamirstat. Vat ir gaunasi subjektyvus pasverimas. Beje, cia klausia ne apie architektura, o apie gyvenima. Tai nenupusinekim i priemescius. Suprantat?

                                    As rinkciaus JAV. Ten zmogui (mano nuomone) lengviau gyventi. Nors neatsisakyciau ir UK.
                                    Norvegija nepriklauso ES.

                                    Comment


                                      Parašė sanomiz Rodyti pranešimą
                                      Čia akivaizdžiai "American Dream" išplovė kažkam smegenis. O kai kurie dar pyksta, jog Šiaurės Korėjoje ar pačioje Rusijoje visokios panašios machinacijos ir propagandos vyksta.
                                      Neišplovė, tikrai ne... Nes daug daugiau "propagandos" apie ES pastaraisiais metais pas mus buvo
                                      Lietuva jau . Bet dar .

                                      Comment


                                        Parašė Karolis Rodyti pranešimą
                                        Taigi dar kartelį pasikartosiu, kodėl man patinka JAV.
                                        ...saulėta Kalifornija su nuostabiais Los Andželu, San Diegu, San Francisku. Ji beveik nebūna pilka, kaip pas mus pusę metų...

                                        ...Nevada ir Arizona su Finiksu ir Las Vegu, su dykumomis, su kanjonu, kur galima pajusti visokeriopą gamtos didybę...

                                        ...Kordiljerai ir Uoliniai kalnai, kur gamta dar tokia, kokia buvo prieš tūkstančius...

                                        ...Florida, kur vasara mūsų masteliu net ir žiemą...

                                        ...Sietlas, kur po maudynių vandenyne galima po 15 minučių kelio paslidinėt...

                                        ...Coloradas, kur gamta gniaužia kvapą...

                                        ...Kanzasas, kur praeina tornadai, palikdami ryškų pėdsaką...

                                        ...Aliaska, kur kažkas gyvena vėlgi tarp gamtos...

                                        ...Rytų pakrantė, kur stūkso miestų miestas New York City ir visa eilė kitų...

                                        ...Naujasis Orleanas, gavęs bausmę už pasileidimą, tik neaišku ar ją supratęs...

                                        ...Karščiu alsuojantis didysis Hiustonas, vis dar laukiantis savojo uragano...

                                        ...Čikaga, kur pakrantėje kyla bokštai, gairinami atšiaurių žiemos vėjų, ir šildomi ilgos ilgos šiltos vasaros...

                                        ...Čikaga, kur pakrantėje vaikščioja žmonės ir vedžioja savo šunis, savo kosmopolitiškus gyvunus, galbūt kosmopolitiškiausiame po San Fransisco Chikagos mieste...

                                        ...Amerika, kur taksistas yra taksistas...

                                        ...Amerika, kur yra kelias ROUTE 66 ir daug kitų legendinių, ir niekur žmogus negali pasijusti labiau savimi, nei važinėdamasis tais keliais...

                                        ...Amerika, kurioje pašaudo, teroristai pasprogdina, uraganai pasiaučia, bet ir tai Ameriką išskiria iš kitų...

                                        ...Amerika, kur gimė džinsai...

                                        ...Amerika, kurioje būna kaubojų...

                                        ...Amerika, kur nebūtina atrodyti visalaik gražiu gausybėje New York City ar Chigago žmonių...

                                        ...Amerika, kur yra repas...

                                        ...Amerika, kur klubuose nevien studentėliai ir jaunos moksleivėlės...

                                        ...O ir aštuoniasdešimtmečiai ten sugeba būti jauni ir laisvi...

                                        ...Amerika, kur kunigas gali būti tavo draugas, o ne tik pamokslininkas...

                                        ...Amerika, kur žmonės pradeda eiti į bažnyčia, nes ji ten nėra šalta, nėra tamsi, nėra niūri...

                                        ...Amerika, kurios trumpa, bet DIDI istorija...

                                        ...Amerika, kur vaikams nekalami kažkokie kotangetai ar arktangentai...

                                        ...Amerika, kur žydri baseinai...

                                        ...Amerika, kur Kalėdos yra Kalėdos, o ne naujemetinis papoškavimas ar giminės balius...

                                        ...Amerika, kuri turi savo liepos ketvirtąją...

                                        ...Amerika, kur daug storų, bet užtai mielų žmonių...

                                        ...Amerika, kur šypsosi vietoj raukymosi...

                                        ...Amerika, kur pasako labas, vietoj to kad nesuprastų, kodėl tu sakai labas (kaip dar būna mūsuose)...

                                        ...Amerika, kur nesimaudo kaip pas mus, kai vanduo +12 sugužėjusi liaudis į Palangą...

                                        ...Amerika, kur komiblokų mažai rastume...

                                        ...Amerika, kur yra arba namas, arba geras butas...

                                        ...Amerika, kurioje nereikia eiti į kiną, nes ji pati yra kaip kinas...

                                        ...Ir galų gale tai šalis, kurią įsimylėjęs, jau neišduosi niekada. O ir ji tavęs nebeišduos...

                                        VISKAS. Ar kas nors sutinka su manimi?
                                        Ziuriu turi truputeli meniskos sielos, kas nera blogai Graziai aprasiai. Galima izvelgti gilia minti tavo zodziuose!!!

                                        Comment


                                          Parašė Aug1z Rodyti pranešimą
                                          Čia išvis be komentarų Pasidarei tūlas amerikonas Nelabai supratau, ką tu vaidini griuvėsiais, o tie "kiti", kuriems į tą pasaulio kultūros paveldą nusispjaut ir rūpi tik pastatai, kurių rasi kiekviename didesniame Š&P Amerikos, Eurazijos mieste, tai ir yra tie "kvaili" amerikonai.

                                          Amerikonu as nepasidariau ir niekada nepsidarysiu; tikrais amerikonais yra gimstama (neskaiciuojant pilietybes)
                                          As tau jau sakiau, kad yra zmoniu, kurie negali gyventi be senu baznyciu ir piliu (tamsta), o yra ir tokiu, kuriems labaiu rupi moderniosios architekturos grozis (cia busiu as). Europoje tokiu dangoraiziu net su ziburiu nerasi, tad vietoj Eurazijos as tau patariu vartoti Azija


                                          Monblanas, Elbrusas, Ordesos ir Juodkalnijos kanjonas, čia net nesiplėsiu.

                                          Nesu nei apie viena is ju girdejes, bet tiek to. As dar mokydamasis kokioje 8-toje klaseje, geografijos vadovelyje galejau rasti atskira skyriu su iliustracijomis apie Niagaros Kriokli ir Didiji Kanjona, bet tavo isvardinitieji geriausiu atveju galejo buti pamineti viename sakinyje, kaip "tarpkitko"! Tokiu gamtos stebuklu Europoje, o tuo labiau isliaupsintoje Didziojoje Britanijoje tikrai, nors uzsimuzdamas nerasi. Tad cia tavo pavyzdeliai labai jau drebina laibas kojytes


                                          Kokį dar senamiestį Prieš 150 metų visų JAV didmiesčių vietose indėnai dar arklius ganė

                                          Sitoje vietoje as tau galiu duoti gera patarima- laikas nuo laiko pasiskaityk kokia nors istorijos knyga (tik pries tai isitikink, kad pirmame puslapyje nera uzraso CCCP su Lenino galva). Tiesiog pries rodydamas savo istorines zinias, pasitikslink visus faktus Tiesiog draugiskas patarimas As niekada nesakiau, kad Amerikos senamiestis yra senesnis ar ispudingesnis uz senojo zemyno. Tiesiog pabreziau fakta, kad senamiestis ir Amerikoje egzistuoja, o kai kuriu miestu (Bostonas) jis visai neprastai atrodo


                                          Rytų Europai prisijungus prie ES, į JAV "bėga" minimumas, visi renkasi Vakarų Europą. Ką čia apie tuos "kvailius" bandei išrutuliuoti taip ir nesupratau, kalba eina apie amerikos kultūrą, kuri ir kuria "kvailo" amerikono paveikslą
                                          Nesiginciju, dabar zmones europieciai daugiau "iesko aukso" pacioje Europoje del tam tikru geografiniu ir financiniu patogumu. Taciau, europieciu emigravimas i Amerika vis dar nesiliauja. Pavizdys, Lenku cia daugeja ne menesiais, bet savaitemis
                                          Visada yra lengviau sakyti, kad kazko nesupratai, negu paneigti akivaizdu dalyka
                                          Amerikos kultura nekuria jokio "kvailio" ivaizdzio. Sita darba atlieka tokie kaip tu Tiesiog, pries vadindamas kitus kvailiais, apsidairyk savo kieme; nereikia toli keliauti, kad suprastume, jog ir toje pacioje Lietuvoje, kur tik "vien protingi" gyvena yra visokio poziurio individu. Man kazkaip nelabai protingai skamba, kai lietuvis Italija, Vokietija, Meksika, ar Kinija ivardija kaip savo kaimynes

                                          Comment

                                          Working...
                                          X