Parašė Andrew
Rodyti pranešimą
Vaikinai irgi nežiba. Na, bet tiek to, nesiplėsiu
Va, kad gyvendami draugiškai būtume visi laimingesni nė tarpusavyje "kariaudami" ir kažką įrodinėdami, tuo neabejoju.
O jai jos sugeba greičiau keistis, tai puiku...Tik paploti joms reikia! Tik man įdomu, ką kontrolierė turėjo omenyje, kokią mokslo/visuomenės/etc. sritį ... Nes ir aš galiu pasakyti, kad vyrai sugeba keistis, jie imlūs naujovems, jos net ir moteris pakeicia... Bet ką ši genralizacija pasako ar apibendrina? Nieko. Be to, man kartu labai idiotiškai atrodo dalinimas publikos, minios, visuomenės dalinimas į lytis (pvz. vairavimas, emocionalumas ir t.t.), kur kartais tai bandoma žiūrėti per mikroskopą
Kartais tai skiriasi savaime, nes patys esame skirtingi.
Man šiaip įdomu, kokią sritį turėjo omenyje kontrolierė?
Nemanau kad moterys į aukštus postus neįšeina dėl kažkokios diskrimnacijos - kas turi noro, tas prasimuša. Čia gal daugiau psichologiniai dalykai - mažesnis noras vadovauti, daugiau laiko skiriama šeimai o ne karjerai ir t.t. Bet tikrai jau ne vyrų čia kaltė...
Juk tai tradicinis, daugumai vyrų suprantamas dalykas - išeiti motinystės atostogų ir rūpintis vaiku/vaikais dalykas, todėl moterys turi daryti pertrauką dažnai - kas irgi yra diskriminacijos forma. O jei būtų kaip Islandijoje/Norvegijoje įteisinta, kad tėvas privalo išeiti 6 mėnesius tėvystės atostogas kaip ir motina, bet gaunama kompensacija už tai taip pat. O dėl valstybinių postų feminizacijos ir pakankamai lygių proporcijų darbo rinkos sektoriuje ES turime dėkoti sovietinei sistemai (pagal eurostatą Lietuva, Estija ir Suomija yra daugiausiai moterų dirbančių, bei dirbančių verslo sektoriuje)!

Ir gerai padarysi., as prisijungsiu
)
... Juk į valgyklą eini sriubos valgyti, kuome kiti turi patenkinti tavo poreikius už tam tikrą atlygį; tuo tarpu namie pagaminta tavo paties ar žmonos sriuba tarnauja tavo ir šeimos poreikiams be atlygio, nes tai naudinga visiems...Na nebent Kažkada Vokietijoje norėjo padaryti, kad namų šeimininkėms iš valstybės turėtų būti mokami atlyginimai - o ne pašalpos, bet tai nepraėjo pro Bundestagą ar Bundesratą
Comment