Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Sula Rodyti pranešimą

Tai yra humanitarinė pagalba vienam iš forumo narių.
    Matome, kad padeda.
    Ar jums gaila sugadinto "popieriaus"?
    Tai viskas OK. Aš čia neseniai, galvojau, kad trolinimas.

Comment

Bet kaaaip Arūnas mane pakėlė-prikėlė - prieš 3 metus, kuomet paklausiau, kodėl po 2011 Eurobasketo ketvirtfinalio pralaimėjimo rezultatu 65:67, iš pavydo karine jėga neužpuolėme Makedonijos, jis pasiūlė keltis į savo susikurtą temą "Šiaip nesąmonės ir kliedesiai". Ir grįžtu - akurat, jau sukurta tema, kurioje pirmosios žinutės autoriumi amžiams užžymėtas aš. Kaip atsimenu tiksliai, kur tą dieną ėjau, koks buvo dangus, su kuo bendravau... Ir prasidėjo - pradžioje bendresnio pobūdžio diskusijos, į kurias noriai jungdavosi Kitas Džiugas, Tomizmas. Kažkur pašaliais mirguliavo liūtas, na ir kas galėjo pagalvoti, kad su juo išsivystys artimiausias ryšys, kai likusi dalis atsisijojo, kad net išdrįsiu jo paklausti "Kas yra obradai?". Tad 3 metų sukakties proga galime švęsti - Nesąmonės ir kliedesiai - VISŲ [tema]!

Comment

O gal kas žinote, yra tokia interneto svetainė, kurioje žmonės dalintųsi paklausimais/patarimais "kaip nuvažiuoti iš X į Y" a(ir atvirkščiai). Taip, šiame forume yra tokia tema, bet ten Romas tik dalinasi sutvarkytų kelių vaizdais ir pan. Bet aš tikėjausi ten pamatyti kitką. Pvz. turiu vieną kaimyną iš Pagėgių, kuris šįmet baigė bakalauro studijas. Tai man įdomu, kaip jis iš savo tėviškės važinėja į Vilnių siekti aukštojo mokslo - ar tiesiai krašto keliu nr. 141 iki Kauno ir tuomet įsišaudavo į autostradą, ar KK 141 iki Mikytų sankryžos, tuomet pašaudavo šiaurėn pro Tauragę, iki Kryžkalnio transporto mazgo ir į A1 magistralę įvažiuodavo nuo ten? Tarkime, su kokia Klaipėda ar Panevėžiu, klausimų nekyla - yra atitinkami tiesiausi keliai ir viskas. Tačiau pvz. kokia noras Šilutė ar Kelmė irgi kelia tam tikrų klausimų - pirmu atveju galima varyti arba 141-u iki Kauno, arba KK 165 pro Šilalę, o nuo jos į automagistralę patekti arba pro KK 162 arba pro rajoninį kelią nr. 4101. Galima netgi pro Švėkšną, Kvėdarną ir į greitkelį įsibrauti ties ten. Su Kelme irgi galimi kelia variantai - A12 iki Kryžkalnio + A1. Galima rajoniniu keliu nr. 3503 kirsti kampą iki Raseinių, o nuo ten jau visiems viskas aišku. Žodžiu, mane domina, kokiais keliais žmonės nusigauna iš vieno taško į kitą, kai yra keli būdai nusigauti ir visais jais kelionės trukmė panaši. Kur galima rasti, kur žmonės dalintųsi "Aš važiuoju taip", "O aš važiuoju va taip ir taip" ir pan. Pvz. kaip ir su fūromis mane irgi domina, per kokias šalis gabenami kroviniai itin tolimais maršrutais, pvz. į Užkaukazę, Vidurinę Aziją. Kodėl man tai svarbu? Dar ir kaip - pvz. vargu ar pirkčiau prekę, kuri tranzitu gabenta per tą vienintelę baisią Europos šalį su mirties bausme ir KGB institucija ir lėktuvo nutupdymu 2021-aisiais. Ar tiesiog reikia sutikti žmogų iš tokio miesto ir pačiam bandyti paklausti, kokį kelią renkasi? Pvz. Facebook yra grupė, kur buriasi žmonės, vykstantys iš Kupiškio į Vilnių. Tai nustebau, kad dauguma jų važiuoja ne KK 118 + A14, bet labiau pro Panevėžį arba pro Anykščius ir Ukmergę. Dar įdomesnis dalykas - žmonių judėjimas mieste. Pvz. kartą stovėdamas šitoje Kalvarijų g. vietoje https://www.google.com/maps/@54.7026...oASAFQAw%3D%3D, pamačiau savo kaimynę, kuri iš Trimitų g. pasuko dešinėn į Kalvarijų g. ir tuomet persirikiavo sukti kairėn į Žalgirio g. Kaip žinoti, iš kur ji važiavo namo? Spėju, jog dar prieš kelias minutes ji riedėjo Rinktinės gatve, bet iš kur ji pateko į ją? Iš dar kažkokios kitos gatvės, ar kažkur ten ir dirba? Kaip įminti tokias žmonių judėjimo maršrutų nuosavu transportu, paslaptis?

Comment

Kaip džiaugiuosi, kad Sinkė nebus premjeru. Nes jei taptų - gautų susipažinti su SLAPTA INFORMACIJA.

...

Jei nesi Armonautas, Šimonytis
          Jei nemoki užsikalti
          Investuodamas į ETF
          Jei nedirbi startuolyje-vienaragyje
          O nuomos kainos na Wilno brangsta
          Tau tik Didžiasalis belieka
          Paskutinė viltis
          Paskutinė stotelė, paskutinis
          Gerų zombių kraštas!

Comment

Bazilijaus Sandanskio era baigėsi - prieš kelias savaites išsitryniau elektroninį paštą šiuo slapyvardžiu. Bei užklausiau Stanislovo Tomo, ar jis padėtų man parašyti skundą į EŽTT arba JT teismines institucijas, siekiant išversti iš posto blogai dirbančią troleibuso vairuotoją (aka Aula-Magna) ar mokytoją. Tai sakė, kad ne, sakė, į jį kreiptis tik kai pralaimėjai viską Lietuvoje, o kaina - 5 000 eurų.

Comment

O gal kas žinote, kokia tai anglų daina (ją išgirdau, kai vieno autobuso vairuotojas buvo pasileidęs radiją): ... pačiūlou, pačiūlo-oou, kemon ke aaa kažkas ten nesuprantamo. Gal ten sakoma "But you long, but you long"? Nu 2 pirmi kartojami žodžiai. Ar bus spėjančių ar reikia daugiau konteksto? Nelabai galiu duoti, o klausti pas mamą, kuri išmano tų laikų muziką, kažkaip neleidžia garbė, kaip ir liuTASS`ui garbė neleido eiti pas konkurentus, tad bankrutavus įmonei jis nusigėrė ir jau apie 15 metų nedirba. Ir pašalintas praleidžia daugiau kaip pusę laiko, o juk kažkada buvo moderatoriumi...

Comment

Čia kažkurią dieną lekiant keliu A1 į Vilnių, mūsų autobusą pralenkė vienas mano kaimynas - tas iš Pagėgių, apie kurį rašiau keliais pranešimais aukščiau. Tai va, pasirodo, tokioje ankštoje akligatvinėje aikštelėje po mano kambario langais ramiai tūnantis automobilis pasirodo skraido pagrindiniu, 3 svarbiausius miestus jungiančiu magistraliniu keliu, kuriuo pėstiesiems eiti draudžiama. Vat autostrada eiti pėsčias negali, bet kažkur Justiniškių pakraštyje su batu atsistoti ant taško, per kurį prariedėjo tuo keliu zvimbusi mašina - jau leidžiama, tipo jau nieko blogo, ane? Dar mačiau vilkikas su Slovakijos registracijos numeriais - pamatęs juos, iškart pagalvojau, kaip atrodytų už jos vairo jojantis Roberto Fico. Įdomu, gal tas vairuotojas irgi balsavo už tą šūdą, skridusį į Maskvą stebėti pergalės parado minėjimo? Kodėl antrųjų ir trečiųjų šalių fūristams Lietuvoje netaikoma tokia kontrolė: prie sienos pasitinkamas X šalies numeriais ženklintas sunkvežimis, ir, atsižvelgiant į vairuotojo pilietybę/tautybę, būtų užduodami atitinkami klausimai. Irano vežėjų reiktų paklausti, kas kaltas dėl konflikto Gazoje. Jei anas atsako, kad Izraelis [vykdo Gazo(s) genocidą] - tokio neįleisti į šalį. Neįleisti vengrų, kurie palaiko savo Orbą (nors pastarosios šalies krovininių Lietuvoje nelabai mačiau). Ai, dar savaitė anksčiau, kelyje A1, kažkur Šilalės rajono ribose mūsų autobusą pralenkė buvę kaimynai iš anos gatvės - su jais irgi kurį laiką paviršutiniškai draugavome, pakol jie, nors buvo perspėti, vis tiek neatsispyrė pagundai palikti savo mašiną po draudžiančiu ženklu. Tai įdomu, ar autobusą lenkdamas lengvosios mašinos vairuotojas susimąsto, kad tavo lenkiamame autobuse galbūt kaip tik šiuo metu sėdi praeityje pažinotas ar net dabartinis tavo kaimynas? Jaučiu, vis tik, tik mažumai kyla tokios asociacijos.

Comment

O kaip reiktų vertinti tai, kad vyras, 3 vaikų tėtis, dirbantis LK komplektavimo skyriuje, surašė administracinio nusižengimo protokolą vienam tarnybos vengiančiam šauktiniui (bylos medžiagą radau pagooglinęs jo pavardę), už tai, kad anas laiku neprisistatė į pakomisę sveikatos patikrinimui (taip, aš už tai, kad vengti tarnybos yra negerai ir reikia bausti), tačiau to baudėjo karininko sūnus mokykloje yra (buvo) ne tylus-ramus-santūrus-susimąstęs kaip Kristupas, bet toks labiau prie chebros - per pertraukas eina rūkyti su bendraklasiais, nedėvi mokyklinės uniformos, vartoja necenzūrinius žodžius, nemėgsta skundikų bei kartais atsikalbinėja mokytojoms? Aš įsivaizduoju, kad jei esi pasiturinčių inteligentų ar statutinių valstybės tarnautojų vaikas, tai turi rodyti visiems pavyzdį dar būdamas mokykloje, būti šviesuliu tarp būrio bepročių bendraamžių. Tinkamai reprezentuoti savo kilnią šeimą - nepasiduoti pagundai per pertrauką suplėšti dūmą už kampo prie pastotės, niekada nesikeikti, dėvėti gimnazijos uniformą su emblema, skųsti tuos, kurie rūbinėje persirenginėjant prieš kūno kultūros pamokas išsitraukia elektroninę cigaretę ir t.t.

P.S. čia aš apie vieną iš savo buvusių klasiokų ir jo tėtį , ei ką.

Comment

Kai išnyksta vertybės
                    Kai nebepažįsti sparčiai besikeičiančio gimto miesto
                    Su plūstančiais užsieniečiais, su NT vystytojų apetitu besaikiu
                    Kai net 15 troleibuso maršrute jau dirba vien tik nauji troleibusai
                    Gal tikrai laikas mums su mama į Didžiasalį?
                    Ji sakė, kad tikrai bus dėkinga Ruginienei ir itin džiaugiasi jos paskyrimu premjere
                    Nes grąžino ji žmonėms... jų pačių užsidirbtus pinigus - antrąją pakopą išklibino, pajudino
                    Už kuriuos mes tame zomberlende
                    Remontą pasidarysim
                    Ir gyvensim lig mirties!
                    Gal kažkam ji dėl to buka, bet faktas
                    Kad ir tie Reddito 30-mečiai VWCE`šininkai
                    Bus priversti atsiimti viską, nes
                    Kitaip jų ten maltis įmesti eurai greitai nuvertės
                    Cha cha cha cha cha cha cha - juoksiuosi aš piktdžiugiškai mintyse su Vaciu
                    Kuris eilinę rudens sėja pradės
                    Iš už raisto su traktoriumi MTZ pajudėjęs

...

Bet jau kaip Remyga su savo Nemunoaušra už`eldyšainino, užšaibino, užkokosino, užkodosino, užkodoresesino Seimo sales savo ruduoju dvoku, pučiančiu nuo ten, kur jo partija triuškinamai laimėjo ir užvėrė duris į Seimą la!sviečiams. Laisvės partija - 0 mandatų, dešriečiai - 19. Vat toks anti lyderšipų parlamentas pas mus. Rascila - atgal į privatų sektorių, o štai aukštas, kresnas, pastaisęs Žemyga - kamerų dėmesio centre nuolatos dalijantis interviu. Kodėl viskas taip surūgo?

Comment

Pražanga gauta paskutinė mano
                      Prieš vienuoliką mėnesių ji buvo
                      Gautas reportas neapykantos kurstymas - vadinosi
                      Nes pasipiktinau, kaip į keleivių kontrolę gali
                      Priimti žmogų, turintį tatuiruočių
                      Juk tai kalinių mada, kūno darkymas
                      Tatuiruojasi tie, kurie galbūt turi
                      Vaikystės traumų kažkokių
                      Pavyzdžiui vieno iš tėvų neteko, matė smurtą šeimoje
                      Aš įtariu, kad reportino apie mane Romusėlis
                      Jis labai teisingas, bet
                      Klausimas ar visapusiškai palaiko Izraelį ar kažkiek linksta ir į Palendricos pusę
                      Juk net Vokietijoje ženkli dalis žmonių pasisako už jos pripažinimą
                      Bet kokia ten "valstybė" - būsimųjų teroristų fabrikas ir tiek
                      Tai vienintelė vieta Žemėje, kur ne baisu o netgi džiugu
                      Kad atsukus vandens maišytuvą iš jo
                      Išgirsti šaudančio oro garsą
                      Žydų valstybė po spalio 7 atakų pelnytai užsuko jiems vandens tiekimą
                      Ir nėra ko terliotis su tais laukiniais
                      Jie turi nusiginkluoti, leisti Izraeliui pilnai juos užimti
                      Nes jie moka geriau tvarkytis, pas juos didesni mokslo pasiekimai
                      O gaziečiai tik gimdo ir nuo mažens moko vaikus terorizmo pagrindų
                      Ir Aleksandrui Šapošnikovui paminklą virtualų forume pastatyti
                      Jei jis išties daugiau nebeprisikels
                      Jei neatsiras naujas Stanislovas [Tomas], prikeliantis jį iš kapo

Comment

Žiūrėkite, nežinau kaip rašyti šia tema, kad negauti pražangos, bet... jei pvz. Lietuvoje kaip Marijos žemėje, sau nutraukti gyvybę yra nelegalu ir jaučiu visuomet taip bus, galėtų koks aktyvus Seimo narys, pvz. Kaščia ar Remyga, sudaryti sutartį su kokia 3-iojo pasaulio šalimi, kuri priimtų visus nebenorinčius gyventi ir ten juos nudaigotų tavo pasirinktu būdu. ES tokie dalykai tikriausiai nebus įteisinti - pas mus net mirties bausmė panaikinta visur, bet kodėl norintys tai padaryti, neturi legalaus būdo? Tipo, gyvenk, būk gyvas ir mokėk mokesčius valstybei? Dabar, kai riedu po kokios kaimiškos savivaldybės kelius, visuomet susimąstau, kad vos per kelis metrus į šoną nuo kelio nutolusiame miškelyje, jo gilumoje kybo koks nors pakaruoklis ar ežeriuke skendi skenduolis. Kokie drąsūs nevykėliai tie, kuriems užteko drąsos tą padaryti - kaip jie nebijo mirtie? Suprantu, kaip tau ją vykdo - ten tavo gyvenimą užbaigs profesionalūs budeliai, kurie apmokyti ir žino viską, ką padaryti, kad suveiktų - juk tie savamoksliai nuomiros gali nemokėti ir pvz. dalinai kažką susižaloti, tačiau likti gyvi. Pvz. mano atveju, praėjusią vasarą - buvo didelė tikimybė apakti, jei būčiau pradėjęs susideginimą. "Dėl mano mirties kaltas tik mamos sprendimas išsikraustyti" - tokio raštelio šalia savęs nebūčiau palikęs, viską ji turėtų suprasti mintimis. Net ir dabar neaišku, koks jos kelias, koks tikslas - vis kažką kalba, planuoja, bet retai kažką įvykdo. O aš tyliai daug galvoju, bet jau kai smogiu visa jėga...

Comment

Kažkaip dėl Ruginienės, fakto, kad ji taps premjere ir galės prieiti prie slaptos informacijos - visiškai nepergyvenu. Vat jei Mindaugas Virgilijus Silkevičius-Silkė nuo Jonavos būtų užsėdęs premjero sostą - sunerimčiau. O dėl Ingutės kažkaip nei pavydžiu jai šios garbės, nei niekinu ją. Kaip sakė mano mama, ji sutramdė tuos privačių pensijų fondų gobšuolius, privertusi juos pasiduoti ir leisti atsiimti žmonėms tai, kas yra jų uždirbta. Vienas gal susitaisys dantis, kitas pakeliaus, na o mes įsizombinsime Didžiasalyje. Kas gali būti geriau už ramų senos statybos butą molingose Dysnos lygumose? Ten ramu, ten Aleksio nesiaučia su savo lokomotyvais, ten Marcelijaus BMW manęs nepervažiuos, močiutė mūsų nebesuras, Romas nebepašalins. Ten visada visiems... gerai! Gal "Patruliai" sukurtų dainą apie šį nuostabų kampelį ir pakoncertuotų artimiausiame kalėdinės eglutės įžiebime?

Comment

Working...
                          X