Dabar galvoju, gal jau geriau PM būtų buvusi teta Vilija su savo mano taip bijoma "įslaptinta informacija" nei teistas ir vis labiau klimpstantis G. Paluckas-Liūtas? Ta pensininkų deivė bent jau ne tiek susidirbusi, kaip dabartinis premjeras. Nors ir dėl vieno ir dėl kito baisu: pirmu atveju, kad slapta informacija bus patikėta pigius pažadus rinkėjams žarstančiai populistei, o dabartiniu - kad tokią teisę turės teistas žmogus. Kai Seimas slaptu balsavimu patvirtino Palucką ministru pirmininku, aš bijojau, kad jam ir jo bobausybei gavus įgaliojimus veikt, visos šalies gyvenamųjų namų čiaupuose dings vanduo ar pan. Bet tai, kad socdemų vyriausybė gavo įgaliojimus veikti, kad tokie įgaliojimai jai apskritai buvo suteikti, rodo, kad nėra tokie jau blogi tie konservatoriai su Landsbergiu priešakyje. Jei taip, tai jie nebūtų užleidę savo sosto niekam - būtų kaip kokioje trečio pasaulio šalyje - pirmiausia karine jėga nusmukdo naujos politinės jėgos atėjimą, o tuomet susodina į kalėjimą visą opoziciją. Buvo gi kažkoks memas, kur pavaizduota, kaip TS-LKD kaip kokias marionetes už virvučių laiko ir saugumo departamentą, ir prokuratūrą ir teismus ir dar eilę kitų gyvybiškai svarbių institucijų. Pasirodo, taip nėra. Aišku, man vis tiek geriau, kad valdžioje būtų partija-Sąjūdžio darbų tesėja, bet tai, kad jie nesipriešino socialdemokratų atėjimui į valdžią, rodo jų kilnumą, gebėjimą pripažinti, kad dalis jų skandalų nuvylė rinkėjus - netgi Šimonytė pasakė "Tokia yra rinkėjų valia ir ją reikia gerbti". O dar atsiranda sakančių, kad konservai užvaldę viską. Gal ir valdo, gal jie laiko, kad 4 metus valdžioje laikinai pabus raudonieji, o po to per sekančius rinkimus, politinės švytuoklės principu, sugrįš teisybė - į valdžią vėl grįš konservatyvūs mėlynieji.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaip nesąmonės ir kliedesiai
Collapse
X
-
Va kaip jūsų mylimas dirbtinis intelektas (Google) sugeba įžvelgti sąsajas ir mano išgalvotą pavardę suveda su egzistuojančia, tačiau tokia, kokia savo skambesiu visiškai neprimena mano sugalvotos: O jeigu rimtai, tai kai 2008 m. vasarą ištisas dienas po Vilnių kursuodavau 11 troleibusu, kurio garažinis numeris 1614, ten jį vairuodavo tokia vairuotoja oranžiniais plaukais ir su džinsiniu švarkeliu, tai jei tuomet gerai įskaičiau tuomet ant kabinos stiklo priklijuotą darbuotojo kortelę, man jos pavardė pasirodė kažkaip būtent taip užrašyta. Ar Čerenislova ar Čebiritalova kažkokia...
Comment
-
Praėjusias dvi dienas po daugiau nei 3 mėnesių pertraukos, turėjau dar vieną kelionę - iš Vilniaus į Kauną, iš ten - į Sedą, tuomet - į Mažeikius. Tenai pernakvojau, tuomet sekančią dieną - į Laukuvą, ten persėdau į Kauną, iš jo į Švenčionienės garsinamą Jiezną, ir tuomet jau į Vilnių. Tai kai išvažiavome iš Kauno, ten toje atkarpoje kur iki Rumšiškių reikėjo palėkti autostrada, tai belekiant su "Kaišiadorių paslaugos" mikriuku man spoksant pora langą, pro akis lėkė asfaltas, tai aš žiūrėdamas tiek į vieną, tik į kitą kelio pusę pagalvojau, kad kas kažkurį laiką, ir dar prieš gerą mėnesį šiuo keliu su savo 091-uoju NAP`u čia lėkė Deividas Be`širdvydis. Tai vilnietis, kuris išdavė savo gimtąjį miestą ir perėjo žaisti už "Žalgirį". Tai kai aš sėdėdamas prie lango žiūrėjau į lekiančią pro akis kelio dangą, iškart pagalvojau - kas būtų, jei Ryto vedlys Margiris Normantas būtų iš anksto pasiruošęs ir stovėtų ant tilto krašto, laukdamas kol pro jį, laimėjęs titulą su Kauno klubu, atgal į Vilnių lėks Sirvūha, pabandytų nušokti, kad susilaukti paguodos iš buvusio savo komandos draugo, kuris niekingai ją išdavė, dėl geresnės algos išeidamas žaisti į principinį priešo klubą. Ar tiesiog, kai žinote, kai tingiu žvilgsniu, greitai lekiančioje transporto priemonėje tu nukreipi akis į asfaltą, kuris lekia pro šalį, kažkaip mintyse pagalvoji, kokie sužeidimai ir nubrozdinimai tavęs lauktų, jei teleportavusis į bet kurį autostrados tašką, tave kaip pėsčiąjį, nuskintų tas Sirvydžio NAP`as ar kad ir koks nors sunkvežimis... Ir man dar važiuojant kilo tokia asociacija, kurią laikiausi galvoje, kad nepamirščiau parašyti čia - kad Sirvydis, neatsiprašęs po 5-ųjų finalo serijos rungtynių sugniuždyto ir aikštelėje prie 15.000 šėlstančių Žalgirio fanų žliumbiančio "Ryto" kunigaikščio Margirio, nuskuodė su savo NAP`u į Vilnių, maždaug "Iškliokiau, išlūzinau, pravirkdžiau tą savo buvusį kolegą, pereidamas į stipresnį klubą ir važiuoju namo kaip čempionas, o tu, į tą patį miestą pas save irgi grįši, bet jau kaip lūzeris, su vos sulaikomomis, nenulašančiomis ašarytėmis, o kaip tu, pralaimėjusysis grįši į Vilnių - man dzin. Aš čempionas ir tai faktas, galėjai ir tu pereiti į Žalgirį ir dabar būtum džiaugęsis, o ne liūdėjęs". Na, supratote mintį, kurią norėjau perteikti - kad žiūrint į kelio A1 juostas, ir greitai abejomis kryptimis siuvančias mašinas, aš suvokiu, kad tarp jų gali praskrosti ir koks nors krepšininkas. O jei dar Normundas būtų specialiai nuo tilto šokęs po Sirvydžio vairuojama fūra ir žūtų - ar Deividas Be-Šir(d)vydis būtų atėjęs į ano laidotuves, ar paguostų jo tėvus, netekusius sūnaus: "Taip, suprantu, kad mano pelnyti taškai prisidėjo prie velionio pralaimėjimo ir jis neištvėręs gėdos, nusitaškė"?
Comment
-
O moderatoriai yra kaip nors teisiškai-morališkai įpareigoti ieškoti ilgiau forume nebesireiškiančio asmens - kas jam atsitiko? Juk vienas gal numiro, kitas tiesiog turi kitų užsiėmimų ir seniai nebesijungia, o kitas gal kitame pasaulio krašte įkalintas iki gyvos galvos už spalvotų draugų gabenimą? Galvoju, kažkaip reikia, kad labiau vieni kitus jaustume, kiekviename žingsnyje apklaustume ar tau viskas gerai, būti dosniems. Neteisti kito žmogaus už jo pasisakymus, nes niekada nežinai kaip pats gali pasielgti. Bet tikrai šitam aukščiau matomam verksniui neturėjo būti smagu, kai lemiamose 5 finalo serijos rungtynėse "Žalgirio" arenos pranešėjas periodiškai užvedinėjo kauniečių sirgalius, kol galiausiai pasiekė savo - psichologiškai sulaužė Vilniaus komandą, kuri ilgą laiką pirmavusi, tačiau rungtynių pabaigoje apsiš*ko iš baimės ir 2016, 2020 m. Seimo rinkimuose Centro-Žaliakalnio apygardoje tiesiogiai išrinktas boileris GL išperdė juos lauk. To arenos pranešėjo periodiškas ūbavimas man net priminė tos jų sirenos džeržgimą. Na kažkaip labai panašiai tas jo balsas ten kriokė, skatindamas palaikyti žaliai baltus, taip nusmukdant "Rytą". Bet mano nuomone, turėtų būti kuo mažiau sporto, kur varžomasi dėl rezultato - ypač kai tarpusavyje kariauja tos pačios valstybės klubai. Turime vienytis, o ne priešintis sporto pagrindu per miestus. Štai liutass bijo vykti į Vilnių, nes sako, tie suskretėliai rytfaniai atims iš jo būgną. Aš, savo ruožtu nuvykęs į Kauną, bijočiau kam nors prasitarti, kad esu vilnietis, kadangi tokiu atveju vietiniai automatiškai bus linkę galvoti, kad jei esu iš Vilniaus, tai automatiškai esu už Rytą ir prieš mėnesį drauge verkiau su šituo sirenos, raudonų krepšio lentos apvadų lempučių, nuliukų laikrodyje ir kriokiančio arenos pranešėjo sugniuždyto jauno vyro
Comment
Comment