Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Forumiečių kūryba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Tomizmas
    replied
    Kažkaip pastaruoju metu neturėjau idėjų, o gal laiko, o gal noro, bet žadu turėti.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Ei, Tomizmas, kur jūsų rankoooos? Kur jūsų kūryba dingo?

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Maindšedas ir Jovita „SPECIALIOS SANTYKIŲ KRIZIŲ PAGALBOS CENTRE“


    Sveiki,
    Prisėskit! Mano vardas Jokubmina KąŠėtonytė, medicininės santykių mediacijos krizių gerinimo koordinatorė. Tai kokios problemos pas jus? Dėl ko čia atvykote?
    Pirmoji prabyla Jovita:
    - Draugas vis ant manęs pyksta - kad neiškepiau jo mėgstamo pyrago, kad ne taip spragsiu tušinuku, pastaruoju metu padaugėjo priekaištų dėl plaukų taisymosi. Jį nervina tas judesys. O kur dar noras, kad visąlaik dirbčiau, aptarnaučiau. Anei indų pats išplaut nesugeba.
    Maindšedas:
    - Ji pyksta, kad aš vėlai grįžinėju iš darbo. Įtaria, kad susiradau kitą antrąją pusę savęs. Dar visaip naudodama ironiją šaiposi iš mano vairavimo įgūdžių - kad trūkčioju, kad automobilio salone kažkas smirda, taip pat kartą nugirdau teigiant, jog neva „nuo mano kojos treptelėjimo bute, įsijungia mūsų automobilio signalizacija lauke. Taip pat prašo manęs malonėti nustoti laisvalaikiu žaisti krepšinį, nes pasak jog, komandiniai-kontaktiniai sportai yra žmonėms, linkusiems į savinaiką. Amžinos traumos - kasdienybė pas juos.


    - Gerai, supratau esmės mintį - taria specialistė Jokubmina. Kiek laiko tai tęsiasi? Mėnesiais? Ok. Dabar kartokite abudu paskui mane: „Skrapapapapapapa...“
    - Skrapapapapapapa!
    - Dabar tą patį tik angliškai!
    - Scrapapapapapapa!
    - O dabar maskvėniškai!
    - Скрапапапапапапа...
    - O dabar kinietiškai!
    - Sin... hui... čiaiiii...
    Čia prasideda keistumai: iš gretimo kambario, pralaužęs visas popierines užtvaras ir užkliudydamas palubėse kabantį šviestuvą įrieda senas traktorius. Su stogu, bet be langų ir be durų. Iš jo išlipa ūsuotas traktoristas - paduoda tai porelei ploną virvutę. Sako „Paimkit į rankas ir perplėškit“. Jie tik timpt, virvė tik plyšt pusiau ir mazgas perplėštas. Tuomet liepia ištarti skaičių 557 su priežodžiu „man važiuoja stogas“, kiekvieną skaitmenį atskirai. Jie choru:
    - PENKI PENKI SEPTYNI, MAN VAŽIUOJA STOGAS!
    Tuomet patalpą pradeda semti vanduo, kad atrodytų, jog čia tikras vanduo, jis it dažytas kažkokias mėlynais dažais. Į pagalbos kabinetą įplaukia hipopotamas. Perkanda ten buvusį vyrą. Pasirodo, tas gyvūnas ir vyras - tik iškamšos, tik miražas. Tuomet virėja-tyrėja-helpininkė Jokubmina sako:
    - Pažvelkite į lubas!
    Na o tada jos pradeda skeldėti, kuomet visai sutrupa ir iš antro aukšto į pirmą, visiškai nesužalodamas klientų nukrenta Elektrėnų komunalinio ūkio vairuotojas Romualdas su fortepijonu. Nukritęs nulipa nuo jo ir pribėgęs prie porelės su smuiku, visa gerkle užbaubia:
    VAIRUOTOJAS AŠ AUTOBUSOOOOOOOO,
    ELĖKTRĖNAI - VILNIUS MARŠRUTOOOOO,
    NUO STOTELĖS „VADUVOS“ IKI SKIRMANTIKŠIŲŲŲŲŲŲ
    VAŽIUOTI JEI NORITEEEEE
    SUMOKĖTI CENTŪKAIS MAN PRAŠOOOOOM!
    NESUMOKĖSIT - NEVEŠIUUUUU!
    KAIP PEREISITE AUTOSTRADĄ MAN VIENODAI!
    Dabar į kabinetą įpūškuoja ne kas kitas, kaip hipopotamas. Jis tik žiojasi, žiojasi ir... perkanda vyrą. Tiksliau, nieko gyvo jis nesuvalgo, ten viso labo žmogaus muliažas.
    Taigi Jovita su Maindšedu sėdi tokie nuščiuvę ir abu lyg susitarę nuo patirto siaubo sako:
    - Žinokite, viskas, mes taip sukrėsti šiame „pagalbos“ centre sukusių įvykių virtinės, kad nutarėme, jog tokiose situacijose reikia laikytis kartu išvien, o ne kapotis dėl kažkokių menkaverčių nesąmonių...


    Išbandymas įveiktas. Taa-dam!

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Čia sukūriau pagal tai, kaip pats įsivaizduoju, jog vyksta sėdėjimas tame autobusiuke ir paties protokolo pildymas. Laukiu gal kas pasidalins, ar realybėje viskas daugmaž vyksta panašiai. Išgalvota, aišku, tik ta vieta, kur parašiau, jog protokolas išspausdinamas kontrolieriui numynus po staliuku esantį pedalą.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Neblogai, jaučiasi tobulėjimas. Tikrai geresnis nei ankstesni.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Genė ir Lukas in the Raudonasis autobusiukas

    Buvo, sakykime, kokių nors 2019 metų gegužės 2 diena, ketvirtadienis. 11 klasės moksleivis Lukas važiuoja 6 maršruto troleibusu nuo Vinco Kudirkos aikštės iki savo namų, visai šalia Žirmūnų žiedo. Troleibuso garažinis numeris - 1562. Ir Lukui troleibusas yra tik būdas nusigauti iš taško A į tašką B, o ne gyvenimo būdas, kaip kad kokiam nors Kristupui. Lukas nežino didingos šios mašinos istorijos - kad 1562 ilgą laiką važinėjo 19 maršrutu, o jį pastoviai vairuodavo toks Aleksandras B. Praėjus keliems metams, įvykus mėtymams per įvairius maršrutus, šiandien 1562 dirba 6 maršrutu. Už vairo - pagyvenusi tetulė vardu Ana. „Gerbiami keleiviai, prašome paruošti bilietus kontrolei“ - nuskamba grėsmingas pranešimas, kuomet ponia Ana, privažiavus stotelę „Pramogų arena“, pamato kontrolės ekipažą ir blokuoja komposterius. Keleivį Luką kone prakaitas išmuša „Pala, pala, ar mano bilietas galioja, nepamenu, kada ten tiksliai baigtis jo galiojimas turėj..“
    - Bilietą pateikite prašome! - grėsmingai ištaria kontrolierius brigadininkas Cementas Bobrovičius
    - Nežinau, man atrodo pasibaigęs bus - tari jis, tiesdamas tą prasmirdusią vilniečio kortelę.
    „Tinnnkt“ - išmuša pono Bobrovičiaus bilietų skaitytuvas, o minėtas garsas ir parodo, kad kortelė tuščia.
    - Reikės išlipt! - ramiai, bet užtikrintai pasako jis
    Tas nieko nesakęs, klusniai išlipa. Cementas palydi iki raudonojo autobusiuko. Atidaro duris ir įgrūdęs jį į vidų, nueina atgal. Tenai prie kompiuteriuko sėdi kontrolierė ir šiaip gera gyventoja Genovaitė, pildanti protokolus.
    - Prisėskite ten kur nors, luktelėkite - taria ji, tuo pat metu į pabaigą pildydama protokolą Kaziui S. Jis supranta, kad pažeidė taisykles, nes nors buvo pasipildęs kortelę, bet jos neaktyvavo iškart, norėjo dar biškį „patempti“, t.y. pavažinėti nemokamai.
    Tuo metu Lukas, pirmą kartą patekęs į tą paslaptingąjį autobusiuką, dairosi po plačiąsias jo erdves. Žvelgia į it bažnyčioje aukštas lubas, skaičiuoja zuikių laukimui skirtas vietas, įdėmiai nužiūri ant tarnautojos staliuko sukrautą įrangą - servetėles, spausdintuvą su stora popierių, paruoštų spausdinti AN protokolus, krūva. Paties pirmo, arčiausiai į spausdintuvą beįlįsiančio lapo viršuje jau automatiškai įrašytas vienas ir tas pats straipsnis, pagal kurį asmuo bus traukiamas administracinėn atsakomybėn - 446. Tai vienintelis keleivių kontrolės „arkliukas“. Kitos institucijos taiko atsakomybę pagal daugiau straipsnių, tai jiems automatiškai prieš spausdinant reikia įvedinėti vis kitą ANK straipsnio numerį, o dabar labai patogu, visąlaik kabo įvestas tas jų taip mėgiamas 446.
    - Prieikite jaunuoli, prašom, prisėskite - taria kontrolierė Genė K.
    - Kas dabar bus? - kiek smalsumu dvelkiantį klausimą užduoda Lukas.
    - Surašysim protokolą. Dokumentą asmens duokit. Ar turit?
    - Turiu mokinio pažymėjimą...
    - Ne, reikia tapatybės kortelę arba pasą. Nu kur būtų parašytas jūsų asmens kodas. Arba vairuotojo pažymėjimą. Bet neturit turbūt vairuotojo pažymėjimo ne?
    - Ne. Tapatybės kortelę duosiu. Tuojaus... Prašom!
    - Ačiū... Lukas... Morkevičius, taip? Penki nulis, nulis...
    - Dokumentą galit pasiimt ačiū! - taria griežtoji-geroji Genė. Tuomet kompiuteryje kažką atsidaro, kelis kartus su pele cakt cakt ir mygtukus tekšt terkšt. Tuomet klausia:
    - Pamiršote atsižymėti ar kaip?
    - Pamiršau pasižiūrėt, kad baigėsi galiojimas ir reikėjo pasipildyti naujai.
    - Aaa, pamiršai. Aišku. Pripažįstate padaręs pažeidimą, taip?
    - Kaip ir jo!/?
    - Kaip ir jo ar tikrai?
    - Nu o yra koks nors skirtumas?
    - Jei pripažinsite, skirsime pusę minimalios baudos, jei ne - visą.
    - Gerai, rašykite.
    - Mhm. Tik tak tak, tak tak tak! Cakt cakt!
    Tuomet (ne)geroji Genutė kažką pele nuspaudžia ir sau po nosimi murma kažką panašaus į „gerai, viskas, patvirtinu, siunčiu“. Tuomet jam paklausus, pasako, kad išsiuntė (t.y. įkėlė) protokolą į Administracinių nusižengimų registrą, kur jis kabės metus laiko ir visuose valstybės registruose visos institucijos jį matys kaip pažeidėją. Tuomet sau po kojomis nuspaudžia tokį žaislinį butaforinį imitacinės paskirties pedalą ir iš spausdintuvo dideliu greičiu išlenda popierius - atspausdintas protokolas - tik šast į viršų ir linkteli į jo pusę. Tuomet Genutė jį nuplėšia ir taria:
    - Va čia pasirašykite čia... ir čia!
    - Aišku, gerai. O kaip sumokėti tą baudą ir per kur? Jums, kaip suprantu tiesiogiai negalima?
    - Ne, tikrai ne. Čia per banką, jei naudojatės el. bankininkyste, arba galite grynais tuose terminaluose, parduotuvėse, žinote kur būna tokie kvadratiniai, kur senjorai komunalinius ateina sumokėti, tai va ten. Mokėdami nurodykite unikalų pažeidimo kodą (ROIK`ą), jis yra va čia vat (kontrolierė rodo tušinuku į viršutiniame kairiajame kampe esantį numerį).
    - O nieko nebus man ten teismo jokio, kur salėje posėdžiauja, laisvės nieks neatims, neareštuos.
    - Nia nia, tikrai nia - gailestingu balsu atsako Genutė. Nebent nesumokate baudos, tuomet gali perduoti antstoliams.
    - Be čia parašyta „administracinio nusižengimo teisena“, tikrai nesodins į kalėjimą? Nes aš bijau ten į vieną kamerą su visokiais vierchais, gaidžiais, dū**ais ir šliapomis...
    - Baikit jūs, tikrai ne! Administracinis nusižengimas tuo ir skiriasi, kad sumokate baudą ir galite vėl toliau gyventi ir žydėti. Išgirdęs šią frazę, lauke stovėdamas-svirduliuodamas Cementas užtraukia "...Pakiltų rytmečiui Gyventi ir žydėt! Iš sutemų, iš prieblandų išeikit, uždekit naują ugnį širdyseee!
    Neveltui sklinda gandai, kad keleivių kontrolieriai darbo vietoje šlitinėja neblaivūs ar apsvaigęs nuo kitų psichiką veikiančių medžiagų.

    - Aišku. Tai dabar galiu iškart ir sumokėti?
    - Taip, taip. Va čia va viršuj kampe kur yra ROIK kodas, tai mokėdamas nurodykite tą numeriuką ir viskas. Galite ir dabar, pvz. Maximoje kur būna tie terminalai, grynais arba per banką. Tiesa, pats protokolas į jūsų VMI dėžutę įkris vėliau. Dabar aš va surašiau ir išspausdinau jums protokolą, o vakare grįžus į būstinę, perduosiu visą šūsnį popieriukų kolegoms, dirbančioms ofise prie kompiuterio, kurie suvedinėja visus protokolų duomenis ir išsiunčia juos nurodytais el. paštais, tuomet jie įkris jums į VMI paskyrą, bet mokėti galite kad ir dabar, tuomet protokolui įkritus į sistemą iškart bus fiksuotas baudos apmokėjimas ir galėsite ramiai gyventi...
    Toks keistas jausmas - patys nubaudžia, paskui patys aiškina, kaip ir kur sumokėti baudą. Panašiai kaip kad iki sąmonės netekimo sumušti žmogų, o tuomet gaivinti jį, daryti dirbtinį kvėpavimą, kviesti greitąją med. pagalbą...
    - Tai viskas, galite keliauti! Ir nepamirškite ateityje laiku pasižymėti bilietuko - dar priduria (ne)gailestingoji kontrolierė!
    - Ačiū, geros dienos!
    - Ir jums taip pat, viso, laimingai!
    Išėjęs jis peržiūri amžiams išliksiantį protokolą, kuriame viskas surašyta taip, jog specialiai matytųsi hierarchija - kas yra nubaustasis, o kas užima dominuojančiojo rolę: Administracinėn atsakomybėn traukiamas asmuo, jo gyvenamoji vieta: LUKAS MORKEVIČIUS, Žirmūnų 129-843. Administracinio nusižengimo protokolą surašiusio pareigūno duomenys: GENUTĖ KARPOVIČIENĖ. Nusižengimą liudija: CEMENTAS BOBROVIČIUS. Nusižengimo esmė ir nustatytos aplinkybės: Važiavo tarp stotelių "Vinco Kudirkos aikštė" ir "Pramogų arena", ir pateikė mėnesinį bilietą, kurio galiojimas pasibaigęs, ir tuo pažeidė Keleivių ir bagažo vežimo taisykles.
    P. S. Kontrolierės moteriškės vardas tikras, vyro ir keleivio - išgalvota.
    P. P. S. Jei kas galite, pasidalinkite, ar dialogas tarp prasižengėlio ir kontrolieriaus vyksta daugmaž panašiai?

    Komentuoti:


  • RokasLT
    replied
    Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą

    O kaip interpretuot silkės kvapą, ta prasme, čia seksualinė potekstė. Užuodi jos nepraustą klyną?
    Jis Jean-Baptiste Grenouille propropropropronukis.

    Komentuoti:


  • rmss
    replied
    Kristupizmas

    Komentuoti:


  • AšNeRobotas
    replied
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

    Nu ne, jinai gal dirba kokiam restorane.
    Nu nežinau, nežinau...

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
    O kaip interpretuot silkės kvapą, ta prasme, čia seksualinė potekstė. Užuodi jos nepraustą klyną?
    Nu ne, jinai gal dirba kokiam restorane.

    Komentuoti:


  • AšNeRobotas
    replied
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

    Gerai būtų...
    O kaip interpretuot silkės kvapą, ta prasme, čia seksualinė potekstė. Užuodi jos nepraustą klyną?

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
    Tomizmas paremta tikra istorija?
    Gerai būtų...

    Komentuoti:


  • AšNeRobotas
    replied
    Tomizmas paremta tikra istorija?

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Lietuviškai eliksyras.
    Dėkui, fixed

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
    Sklaidėsi kaip eleksyras,
    Lietuviškai eliksyras.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
    Gal kitą kartą daugiau pozityvo, prieš žiemos tamsą.
    MERGINA, KVEPIANTI SILKE

    Važiavau ankstyvą rytą
    Iš Pašilų į Žirmūnus.
    Devynioliktame trūle
    Liaudis buvo susigrūdus.

    Konstitucijos prospekte
    Durys plačiai atsivėrė,
    Ir - na, jūs tik pamanykit!
    Ji atėjo, vėl atėjo!

    Ji įlipo tarsi vėjas
    Švelniai dvelkiantis gaiva.
    Prie manęs vėl atsisėdo...
    Kūnu vaikšto elektra!

    Mobiliaką išsitraukus
    Kažką skaitė visą kelią...
    O manoj širdy - taifūnai!
    Vai, kokia graži panelė!

    Vėl prisiminiau tą rytą,
    Pirmakart kai sutikau
    Šitą tobulą merginą.
    Ją iš tolo pajutau.

    Nepajusti sunku buvo -
    Aromatas iš toli
    Sklaidėsi kaip eliksyras,
    Degino liepsnas širdy.

    Tas kvapelis tikros silkės
    Man sukėlė apetitą -
    Pagalvojau, kas čia kvepia?
    Kas praskaidrino man rytą?

    Ir po to kai supratau aš,
    Kad taip kvepia čia nuo jos...
    Užgimė karščiausia meilė
    Iš širdelės gilumos.

    Naktimis aš nemiegojau,
    Ir spėliojau ištisai:
    Gal ji kartais kulinarė?
    O gal tokie kvepalai?

    Ir kas rytą josios laukiau,
    Kad įliptų toj stotelėj,
    Kad vėl nosį pakutentų
    Tas pažįstamas kvapelis...

    Štai vėl sėdi ji šalia!
    Prakaituoju nejučia.
    Noriu ką nors pasakyti,
    Tačiau kaip dabar išdrįsti?

    Negaliu - raustu, nervuojuos,
    Nerandu aš gražių žodžių.
    Gal paklaust, kodėl silkutės
    Kvapą gardų aš užuodžiu?

    Ir sukaupęs visą drąsą
    Jau paklausti jos norėjau,
    Bet... Troleibusas sustojo,
    Ji pakilo ir išėjo.

    Viena stotele anksčiau!
    Nusivylęs aš likau.
    Taip užkalbinti norėjau,
    Tačiau nieko neišėjo.

    Teks vėl laukti kito ryto,
    Kai silkute vėl pakvips...
    Vėl mana širdis kankinsis,
    Kol į trūlą ji įlips.

    Tokios yra meilės kančios -
    Vien tik ja aš gyvenu.
    Šaldytuvą atsidaręs
    Uostau silkę ir verkiu...
    Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.10.27, 14:39.

    Komentuoti:


  • RokasLT
    replied
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
    TU MAN JAUSMUS ČIULPEI! (apie nuoširdžią, bet deja, neišsipildžiusią meilę)
    Gal kitą kartą daugiau pozityvo, prieš žiemos tamsą.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    TU MAN JAUSMUS ČIULPEI! (apie nuoširdžią, bet deja, neišsipildžiusią meilę)

    Nu ir lerva tu buvai -
    Nuolat man jausmus čiulpei!
    Daug čiulpei, ir dar norėjai,
    Susičiaupt vis negalėjai.

    Karoče,

    Lojai nuolat kaip kalė,
    Nors atrodei kaip lėlė.
    Dovanojau tau gėles,
    Žiedus, trusus, sukneles...

    Karoče,

    Kada babkes atiduosi?
    Tu ir pinigus čiulpei!
    Ką uždirbau - tau taškiau,
    Tu norėjai vis daugiau.

    Karoče,

    Tu man daug skoloj esi,
    Atiduok blyn, ni goni!
    Už parfiumus, už saliarką -
    Nes vežiojau tokią lialką.

    Karoče,

    Ten, kur tu tik panorėjai,
    Net į Palangą vežiau!
    Kada babkes atiduosi?
    Tu nestumk, grąžink greičiau!

    Karoče,

    Tu iš bako man saliarką
    Iščiulpei, man žmonės sakė.
    Sau į tačką susipylei,
    Ir plaiksteisi kaip plaštakė.

    Karoče,

    Tu ir nervus man čiulpei!
    Su kitais vis flirtavai...
    Man sakei - čia tiktai flirtas,
    Ko pavydi? Būk tu tvirtas!

    Karoče,

    Čiulpei viską, kas pakliuvo,
    Tau vis buvo negana,
    Ir bandei vis pavaizduoti,
    Kad esi gera pana.

    Karoče,

    Šūdas tu, o ne panelė,
    Dėlė esi, iš tiesų!
    Kur dabar čiulpi, įdomu?
    Kur radai durnų bernų?

    Karoče,

    Tokių, koksai aš buvau.
    Į tave daug sukišau,
    Nors per smakrą jau varvėjo,
    Nors burnoj jau neturėjai,

    Karoče,

    Bet rėkei vis - daugiau duok,
    Prabanga apdovanok.
    Be tavęs man daug geriau!
    Kai nieks nečiulpia - smagiau!

    Tfu!!!
    Karoče.

    Komentuoti:


  • PoDV
    replied
    Vaitiekų giminėj balius.
    Rimša tostą kels
    Už tai, kad kurjeriai žalieji
    juodieji ar ten mėlynieji
    Maistą ir gėles pristatytų savo vietoj

    Kad nebūtų maiste pašalinių defektų
    Kad boltiniai nepilinėtų...
    Vandenio į tas kuprines stačiakampes.
    Kai maistą išvežioja, gal gėles.

    Neįsižeiskite prašau Rimša
    Nėra ko įsižeist,
    Kai žiūriu, kad gyveni Vilniuje
    Ten tikrai žmonės gerai gyvena.
    Paskutinis taisė PoDV; 2022.10.01, 14:36.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Netektis (skiriama visiems šeimininkams, kurių katė/šuo DINGO!!! iš namų)

    Mhmmmmmmhm,
    O žmogau, netektis!
    Kur širdis mane nuves?
    Nežinau,
    Kiek kelių
    Katrą gi pasirinksiu aš
    Skelbimus klijuot, miestą teršt
    Ir atrodo (jūros) bangos susiims už klyno
    Raudonuoja žiebias šviesoforai visi graaudulio-o iš
    Širdis kraujuoja, kaukti norisi balsuuu
    Ka-aip ga-aila, Dieve, Dieve!
    Ką daryt, netektiiis!

    Komentuoti:

Working...
X