Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus ir Kauno patrauklumas turistams

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Parašė amiko Rodyti pranešimą
    Uždaryti temą dėl jo neperpektyvos - kvailoka. Kam bausti tuos, kurie nori ir moka diskutuoti ramiai?
    Atsiprašau, tikrai klydau. Neįvertinau forumo narių Ir labai džiaugiuosi, kad diskusija pasisuko tinkama linkme, t.y. apie tai, ką ir kaip reikėtų pateikti užsienio turistui kiekviename mieste, o ne apie tai, kuris miestas daugiau ko turi.
    Kaune, manau, tokie objektai kaip IX fortas, karo muziejus, Prisikėlimo bažnyčia (su panorama nuo jos ir pasikėlimu į patį bokštą, kuris nežinau kodėl neįgyvendintas?), žaliakalnio funikulierius, senamiestis su rotuše ir katedra tikrai gali būti įdomūs turistams, tik reikia nemažai dar nuveikti didinant jų patrauklumą..

    Comment


      #42
      Prieš mėnesį buvau LB Pinigų muziejuje. Kiek darbo reikalais, tad teko galimybė paklausyti Muziejaus direktoriaus pasakojimų, praktiškai išbandyti terminalus ir pan. Manau, tikrai vertas dėmesio objektas net ir užsienio turistams. Tuo labiau, kad įkurtas pačiam miesto centre. Tik iškaba sunkiai pastebima, galima praeiti nepastebėjus.
      N N N

      Comment


        #43
        Parašė Meier Rodyti pranešimą
        Dėl Rumšiškių tai parodykit bent vieną analogišką muziejų Europoje, kur atvykę į miestą lėktumėte pažiūrėti kaip senovėj gyveno. Graikijos ir Italijos antikinių objektų nelyginkime... O ir tas turistų sk. turbūt susidaro daugiausiai per visokias Užgavėnes ir pan. :-)
        Panašių į Rumšiškes muziejų turi beveik kiekviena šalis (Na, aš bent jau Saaremoj mačiau labai panašų, kur irgi atstatytos senovinės sodybos ir t.t. ).
        Post in English - fight censorship!

        Comment


          #44
          Parašė John Rodyti pranešimą
          Na kažkaip nemanau, kad velnių muziejus pritrauktų labai daug lankytojų. Nors gal geriau pareklamavus, kas nors ir gautųsi?

          Beje, atsakant į music klausimą dėl muziejų, kurie galėtų sudominti užienio turistą. Man irgi pasirodė įdomu, ką būtent užsienio turistas norėtų aplankyti? Kažkaip sunku ką nors sugalvoti. Realiai, ko gero, nėra nei vieno muziejaus, kurį dar iki atvažiuodamas turistas galėtų rimtai nuspręsti apžiūrėti kaip svarbų tikslinį objektą (neskaitant Trakų pilies, kuri įdomu ne tiek muziejumi, kiek pačia pilimi). Artimiausi kandidatai, kurie ateina man į galvą yra ŠMC, Vilniaus Paveikslų galerija ir NDG. Nor ir tie įdomūs, ko gero, tik tada, kai vyksta kokia įdomenė laikina paroda, kaip pernai buvę F.Goya "Caprichos". Aš ir vėl beveik pro ašaras imu prisiminti Guggenheimo idėją Vilniuje.
          Vilniuje tokiu objektu yra muziejus buvusiame KGB pastate (Jis jau senokai tapo visų vakariečių "must see"). Gal tokiu taps ir Valdovų rūmai. Kaune tokį objektą kol kas sugalvot sunkiau...
          Post in English - fight censorship!

          Comment


            #45
            Parašė Petrozilijus Cvakelmanas Rodyti pranešimą
            Faktas.

            Apskritai pagal patrauklumą turistams Kauną labiau su Klaipėda vertėtų lygint. Ana nors ir beveik dvigubai mažesnė, bet savų kozirių turėtų.
            Matau, kad diskusija išsisėmė, pasidarė per daug taiki ir argumentuota. Taigi papilsiu alyvos į ugnį.

            Klaipėda IMHO įdomi tik daliai Lietuvos gyventojų, kaip vienintelis "tikras". uostamiestis. Bet paėmus platesnio regiono kontekste, tarp Rostoko, Štetino, Gdansko-Gdynės-Sopoto, Rygos, Talino - Klaipėda "žaidžia" žemesnėj, sakykim Liepojos-Ventspilio lygoje. Tiesa sakant ta pati Liepoja būtų žymiai patrauklesnė, jei nebūtų nušiurus labiau net už Kauną.
            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

            Comment


              #46
              Index - Kaune yra Čiurlionio muziejus, kuris yra ne mažiau žinomas ir ieškomas turistų, nei KGB muziejus. Aišku, kalbu apie kultūringus turistus. Beje, nenuvertinkite ir Velnių muziejaus. Jis kaip tik patenka į keistenybių kategoriją, o keistenybėmis kai kurie vakariečiai labai domisi. Ne vieną kartą teko susidurti su tuo, kad konkrečiai vokiečiai domėjosi būtent Venių muziejumi. Ir dar jiems ypač įstrigo funikulierius, nes seniai statytas.
              Birth, school, METALLICA, death

              Comment


                #47
                Parašė index Rodyti pranešimą
                Vilniuje tokiu objektu yra muziejus buvusiame KGB pastate (Jis jau senokai tapo visų vakariečių "must see"). Gal tokiu taps ir Valdovų rūmai. Kaune tokį objektą kol kas sugalvot sunkiau...
                Kai prieš tris - keturis metus dirbau viešbučio receptione, bene dažniausiai užduodamas klausimas būdavo "how to find KGB museum?". Be abejo, jei turistai iš Baltarusijos, Ukrainos, ar tos pačios Rusijos, tuomet dažniausiai klausdavo "как доехать до акропалиса" jei turistas skandinavas - 90% grįš gatavas, nes neatsispirs pagundai kai tokios alkoholio kainos. Japonam "must see" yra Lietuvos gamta. Pamenu kai atvarė grupė iš Japonijos, pagrinde pensininkai, ir pamatė netoliese karves ganantis (užmiesčio viešbutyje dirbau) - bėgo krykščiodami kaip vaikai fotkintis, an žolės basi vaikščiodavo ir t.t.
                Išskirčiau dar vieną turistų grupę, kuriem viskas yra be galo įdomu - tai ieškantys savo šaknų išeivių anūkai. Dažniausiai iš JAV, Australijos, Argentinos, Kolumbijos...
                Apibendrinant, dauguma atvykstančių turistų lieka patenkinti kokybės / kainos santykiu.
                No one really knows
                Which way the wind blows

                Comment


                  #48
                  Įdomi tema!!!

                  Kai kada marketingas net nereikalingas, kai objektas išskirtinis pasaulyje ar Europoje, deja mes tokio neturime, todėl marketingas labai stipriai reikalingas, čia jau nusamdyti reikėtų tos srities specialistus. Aš irgi pritariu tiems, kurie sako, kad IX fortas ir velnių muziejus įdomiausi Kaune. Tik dar tą patį IX fortą reiktų gerokai patobulinti. Ta prasme, kad visur galėtum pakliūti, kad galėtų kokioje vienutėje uždaryti bent trumpam, kad dar ir kokios nors vokiškos technikos ir ginklų būti ir t.t. Kad ten turistas praleistų pusdienį. Reikia tik darbo ir rezultatas manau greitai pasirodytų...

                  Turistui savaitę būnant Vilniuje tikrai pabostų, todėl neišvengiamai jis važiuos kitur, kaip, kad ir kiti teigia. Valanda ar dvi nuvykti iš vieno miesto į kitą yra niekis vakariečiui...
                  Paskutinis taisė fredis; 2011.02.22, 11:24.
                  You've got one life! Live it!

                  Comment


                    #49
                    Jei dar apie Kauno lankytinus objektus. Turistams iš kaimyninių šalių, kurie domisi istorija bei architektūra, galėtų būti įdomus ir dar vienas šalia Kauno esantis objektas - Pažaislio vienuolynas, jame vykstantys muzikos festivaliai turėtų dar labiau padidint jo patrauklumą. Architektūrine prasme tai gana unikalus objektas ne tik Lietuvos, bet ir kaimyninių šalių mastu.
                    Manau, kad galima būtų padidinti ir Rumšiškių buities muziejaus populiarumą, tai tikrai įdomus objektas, kuriame, esant geram orui, galima praleist visą pusdienį.
                    Šiaip Rumšiškėse apsilankiau tik prieš keletą metų, bet beveik pusdienio pasivaikščiojimas ten tikrai patiko, įspūdžiai tikrai geri. Žinau, kad panašių objektų turi ir kitos šalys, bet juk kiekviena šalis turi tam tikrą specifiką, pavyzdžiui man, įdomu palyginti atskiras šalis bei regionus. Žinoma, kad tai nėra kažkoks unikalumu ir ypatingomis perspektyvomis pasižymintis objektas, bet manau, kad tikrai įmanoma padidint jo lankytojų skaičių skelbiant daugiau informacijos užsienio kalbomis bei geriant susisiekimą viešuoju transportu. Be to, manau, kad perspektyvu būtų veiksmingiau panaudoti ir susisiekimą Kauno mariomis, tuo labiau, jog tiek Rumšiškės, tiek Pažaislis prie jų kranto. Būtų papildoma atrakcija, tegu ir sezoninė.
                    Žinoma, būtina tvarkyti fortus, kurie galėtų tapti patraukiu turizmui objektu.
                    Galbūt įmanoma būtų daugiau į Vilnių atvykstančių turistų pritraukt ir į Kernavę.
                    Paskutinis taisė Hortis; 2011.02.22, 12:36.

                    Comment


                      #50
                      Va tokiais būdais į tuos muziejus reik viliot turistus ypač pinigų negailinčius open-air'u megėjus

                      http://www.facebook.com/event.php?eid=141504389245968
                      You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                      Comment


                        #51
                        Parašė Meier Rodyti pranešimą
                        Dėl Rumšiškių tai parodykit bent vieną analogišką muziejų Europoje, kur atvykę į miestą lėktumėte pažiūrėti kaip senovėj gyveno.
                        Manau, visose šalyse kažką panašaus galima rasti.

                        Štai Ukrainoje yra beveik identiškas muziejus, net plotai panašūs:

                        pirogovo
                        Paskutinis taisė oranger; 2011.02.23, 13:30.

                        Comment


                          #52
                          Kadangi tema prasidėjo nuo Wikitravel tai paskaičiavau, kiek mano internetiniame angliškam kelionių vadove True Lithuania yra puslapių/skyrių apie kiekvieną miestą. Taigi:

                          Vilnius - 20
                          Kaunas - 14
                          Klaipėda - 9
                          Šiauliai (su Kryžių kalnu) - 5
                          Panevėžys - 1

                          (Čia vienas puslapis/skyrius - tai ne vienas objektas, bet rajonas arba tam tikra tema; kad puslapiai/skyriai nebūtų per trumpi mažiau įdomybių turintys rajonai apjungti, todėl pvz. visi Vilniaus ar Kauno miegamieji rajonai kartu sudaro po vieną skyrių).

                          Mano nuomone, šie skaičiai atspindi ir potencialiai užsieniečiams patrauklių įdomybių skaičių šiuose miestuose.
                          Mano kelionių aprašymai/vadovai:
                          Armėnija | Australija | Gambija | Gruzija | Iranas | JAE | JAV | Kosovas | Kinija | Kipras | Kuba | Kroatija | Makedonija | Malta | Marokas | Namibija | Omanas |
                          Padniestrė | Pietų Korėja | Slovėnija | Svalbardas | Ukraina

                          Comment

                          Working...
                          X