Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus ir Kauno patrauklumas turistams

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Parašė lietus Rodyti pranešimą
    Į Rumšiškių liaudies buities muziejų turbūt plūsta nemažiau nei į genocido muziejų. Beto nežinau ką galima Vilniuje palyginti su Tado Ivanausko muziejumi, o dėl holokausto ekspozicijos Kaune yra IX fortas, be to karo muziejus Kauna turbūt 3 kartus savo dydžiu lenkia nacionalinį, gerai bent jau Vilniuje karinės technikos ekspoziciją atidarė.
    Viskas būtų ok, bet aš kalbėjau apie tų muziejų vadybinius, marketinginius dalykus. ta pati problema yra ir Vilniuje, nesakau, kad sostinė šiuo atveju yra absoliutus lyderis ar geriausias pavyzdys. nors teigiamų dalykų gal ir yra daugiau, bet tai ne tas lygis, kuris turi būti pasiektas siekiant nustelbti Rygos ar kitų sostinių/didesnių miestų pasiektą lygį ypač per pastaruosius keletą metų. Viską įmanoma pasiekti, tam reikia laiko, pinigų ir sumanumo.
    Ne visąlaik muziejaus dydis lemia jo prestiziškumą. Potencialą - gal. Esmė - tinkama ekspozicija, tinkamas informacijos pateikimas, sudominimas etc.
    antra vertus, įvairūs "specializuoti" muziejai (karo, zoologijos ir pan) turi išsiskirti iš kitų regioniniu lygiu. ir čia Kaunas gali pasistengti, nemanau, kad vilniečiai dėl to lies tulžį.. Man kol kas nebuvo tokio įspūdžio, kad geram draugui iš už jūrų marių rekomenduočiau BŪTINAI aplankyti. rekomenduočiau, bet ir išreikščiausiau savo nuomonę.
    Paskutinį kartą Nac.Muziejuje lankiqusi prieš 2 metus. Viskas pakankamai paprasta, sakykim, "lakoniška". Tačiau susipažinti su valstybės istorinės/etnografines kultūros reliktais, istorija - gera vieta.
    Kas dėl Holokausto, šiuo atveju, prisiminus Vilniasu praeitį, YVO, Gaoną, Šiaurės Jaruzalę ir visus kitus žydų kultūros simbolius, Vilniuje privalo būti labai gera ekspozicija. Ypač dėl to,kad kuo toliau, tuo labiau turi daugėti turistų iš Izraelio. o jie nėra "skrudžai" .

    ir šiaip man truputi juokinga tas Vilnius vs. Kaunas. Ironiška, bet avykę į Vilnių turistai po kelių dienų važiuoja į Kauną. Atvykę į Kauną, turistai po kelių dienų važiuoja į Vilnių. Lietuva - ne Rusija, JAV, Kinija, kur kelionė iš vieno taško į kita truktų ištisas valandas...
    Vilnius savaime aišku, kad trauks daugiau turistų, vien dėl senamiesčio, objektų, pramogų koncentracijos ar kokybės lygio ir kitų priežasčių. Juk matyt tas pats yra ir Švedijoje - Stokholmas nustelbia kitus šalies miestus. Čia jau turėtų būti aišku kaip diena ir nemanau, kad tai turėtų kelti pavydo ar pykčio priepuolius. Sienų tarp miestų nepastatysi, kad išlaikytum turistus visą laiką viename taške. Vienaup ar kitaip jie keliaus, ar į Vilnių, ar į Trakus, Nidą ar Druskininkus. Nesvarbu kur. Svarstyti miestų turistinį patrauklumą logiškiausia būtų neieškant "kas kietesnis" vienoje valstybėje, o svarstant kuo, pavyzdžiui, Kaunas pranašesnis už Rygą, Tartu, Kalinigradą...o čia Kaunas turėtų suvarkyti visą infrastruktūrą, rengti hostelius, tvarkyti aplinką, numatyti renginius, gal ir kasmetinius festivalius, nebūtinai klasikinius...

    Comment


      #22
      Kaune paprastam turistui įdomūs galėtų būti du dalykai:

      1.Tarpukario modernizmo architektūra.
      2.Kauno tvirtovė.

      Viskas. Deja abu šie potencialūs turistiniai maršrutai yra apleisti ir nepropaguojami. Aišku dar lieka nepaminėti keli smulkūs objektai, pvz. Žilinsko galerija ir mažytis Velnių muziejus, dar keli objektėliai. Bet faktas, kad vien dėl jų niekas nevažiuos. Pamatyti Kaune daugiau kaip ir nieko nebėra. Kas lieka? Sekso turistai ir pijokturisčiai.
      „O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas

      Comment


        #23
        man kaip ne kauniečiui, žmogui kuriam įdomi kultūra, Kaune yra viskas įdomu, pradedant nuo senamiesčio iki naujamiesčio. Karo muziejus labai puikus, be to Kaune jaučiasi Hanzos miesto dvelksmas. Viena bėda...tereikia viską padoriai sutvarkyti.
        DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

        Comment


          #24
          Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
          Turint omeny, kad diskusijos šia ir panašiomis temomis paprastai virsta žodžių mūšiu, kuriame naudingos informacijos minimumas, o pykčių ir tuščiažodžiavimo - maksimumas, aš apskritai uždaryčiau tokią temą.
          Uždaryti temą dėl jo neperpektyvos - kvailoka. Kam bausti tuos, kurie nori ir moka diskutuoti ramiai?
          www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

          Comment


            #25
            Parašė amiko Rodyti pranešimą
            Uždaryti temą dėl jo neperpektyvos - kvailoka. Kam bausti tuos, kurie nori ir moka diskutuoti ramiai?
            Chi, chi... Ne visi moka. Kai kurie teismais grąso.

            Comment


              #26
              Parašė Depeche Rodyti pranešimą
              man kaip ne kauniečiui, žmogui kuriam įdomi kultūra, Kaune yra viskas įdomu, pradedant nuo senamiesčio iki naujamiesčio. Karo muziejus labai puikus, be to Kaune jaučiasi Hanzos miesto dvelksmas. Viena bėda...tereikia viską padoriai sutvarkyti.
              Problema, kad mes savo turistiniams objektams nepadarome geros marketingo kampanijos. Kai pasižiūri kaip turizmu užsiimančios institucijos juos pristato, pasidaro baisu. Ankcentuojama visai ne tai, kas turistams įdomu, būtinai pridedama romantinių kliedesių apie didžią senovę ir nepaliestą gamtą (Dažniausiai ten, kur to visai nėra) ir t.t.
              Post in English - fight censorship!

              Comment


                #27
                Kaune buvau pries mazdaug metus, todel neabejoju, kad jis dar labiau i teigiama puse pasikeite. Kiek as seku naujienas, paskutiniu metu panasu, kad Kaunas atsigauna ir tvarkosi. Tuo tarpu Vilnius galbut ir turi garsiau nuskambanciu projektu/renginiu/naujienu, bet miesto tvarkymo srityje uzmigo ir apsileido - kuo toliau tuo daugiau duobiu gatvese, prasciau priziurimos viesosios erdves, blogesnis apsvietimas ir pan. Cia siaip apie tendencijas. O del turistu, Vilnius vien del senamiescio turi daugiau ka pasiulyti. Realiai reiktu isnaudoti abieju miestu potenciala. Tereikia gero susisiekimo ir reklamos. Turistas apsistojes vienam mieste, gali nesunkiai nuvaziuoti, kad ir dienai i kita miesta.

                Comment


                  #28
                  kartais supranti kodel Lietuvai taip sunkiai sekasi vykdyti kazkokius tarptautinius projektus: RailBaltica, Elektros tiltai ir pan., nes jeigu salyje du miestai tarpusavyje kovoja kaip vilkai (arba veikiau ne kovoja, o pila srutas vienas ant kitu galvu) uzuot vykde kazkoki bendradarbiavima, tai ka jau kalbeti apie sugebejimus kazka daryti uz salies ribu. Graudu, bet is salies, kaip neutraliam zmogui, susidaro toks ispudis.

                  Comment


                    #29
                    Parašė Depeche Rodyti pranešimą
                    Šiaip dažnai tokius užsieniečius kaip tas gi ryanair pilotas laikau bukais, kadangi įpatingai pranūzai laikosi savo šlykščių stereotipų, nors padlaižiai rusams.

                    Lietuviui visada atrodo, kad kažkoks kad ir visiškas bukas užsienietis kažką padarė/pasakė, tai čia yra pasaulinė nuomonė ir visiška tiesa. Be to Lietuvos spaudai labai malonu išlaikyti lietuvių tautą besijaučiančią betupint mėšle. Jeigu būtų nors kažkas argumentuota, ko tas Kaunas toks baisus tam prancūzpalaikiui tai bandyčiau sutikt, bet čia tik sušikti stereotipai.
                    Kiek prisimenu, tai tas pilotas buvo amerikietis, o ne prancūzpalaikis... Kam užsiiminėti nacionalistinėm demagogijom? Ne jau negalima be pykčio?
                    Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                    Dordrechtas/Haarlemas
                    Nesebaras/Plovdivas
                    Kiolnas

                    Comment


                      #30
                      Gan juokingai atrodo bandymai lyginti Kauną su Vilniumi pagal tai, "ką galima pamatyti". Reikia turėti omeny, kad tai reikia suvokti ne iš vietinės kauniečio ar vilniečio perspektyvos, bet iš užsienio turisto (vokiečio, anglo, skandinavo, ruso, lenko...). Kalbėti apie kokią nors "konkurenciją" tarp Vilniaus ir Kauno yra tieiog kvaila ir nepagrįsta. Vilnius yra ir bus svarbiausias Lietuvos turizmo centras, kuriuo jį padaro senamiestis ir iš dalies Trakų pilis. Nekalbame apie tai, kad pramogų ir kultūrinių objektų Vilniuje taipogi yra nepalyginamai daugiau.

                      Tačiau, Kaunas gali labai sėkmingai atlikti papildytojo vaidmenį. Kelionė traukiniu iš Vilniau į Kauną trunka apie valandą (ateityje, ko gero, trumpiau). Susisiekimas patogus ir greitas. Kitaip tariant, puiki atrakcija vienai dienai, norint susipažinti su kitais šalies objektais, bet nenorint keliauti pernelyg toli (pvz. Nidą). Būtent tuo ir turėtų žaisti Kaunas. O koziriai turėtų būti ne jokie ten velnių muziejai (ir kam jie įdomūs?), bet jau minėta tarpukario architektūra, pigesni, nei Vilniuje restoranai, barai ir kitos pramogos. Kitaip tariant, Kaunas turėtų dirbti ta kryptimi, kad galėtų kuo daugiau Vilniaus turistų atsitempti bent vienai dienai pas save ir ten juos "numelžti". Kas neleidžia, kad ir Vilniuje iškabinėti reklamų angliškai ir/ar kitomis kalbomis, siūlančiomis tik per 1 valandą nukakti į antrą šalies miestą ir po to grįžti atgal tik už 30Lt? Tiesiog reikia šiek tiek reklamos ir požiūrio pro turizmo rinkodaros prizmę, o ne kalbėjimo apie kitas planetas, istoriją ir kitokius paistalus, grįstus savo miesto "patriotizmu" ir jausmais. Kol kas to nebuvo ir vis dar nėra. Aišku, estetinę miestų išvaizdą (tai galioja ir Vilniui, nor Kaunui kur kas labiau) aptvarkyti irgi reiktų. Turint omeny šalies išsivystymo lygį, vaizdas dau kur atrodo labai nekaip.



                      Parašė Taut. Rodyti pranešimą
                      Kaune paprastam turistui įdomūs galėtų būti du dalykai:

                      1.Tarpukario modernizmo architektūra.
                      2.Kauno tvirtovė.

                      Viskas. Deja abu šie potencialūs turistiniai maršrutai yra apleisti ir nepropaguojami. Aišku dar lieka nepaminėti keli smulkūs objektai, pvz. Žilinsko galerija ir mažytis Velnių muziejus, dar keli objektėliai. Bet faktas, kad vien dėl jų niekas nevažiuos. Pamatyti Kaune daugiau kaip ir nieko nebėra. Kas lieka? Sekso turistai ir pijokturisčiai.
                      Reikia visiškai sutikti. Aišku, nereiktų pamiršti ir Kauno senamiesčio. Tegul ir ne toks didelis ir įdomus, kaip Vilniaus, bet praleisti keletą valandų ir pasėdėti kokiame restorane tikrai galima. Su tokiu komplektu, Kaunas gali labai sėkmingai ir stabiliai didinti atvykstančiųjų skaičių. Beje, dėl sekso turistų nereiktų nerimauti. Lietuva šiuoje srityje plačiojoje visuomenėje yra traktuojama daugmaž panašiai, kaip Saudo Arabija ar Afganistanas. Tuo tikslu į Lietuvą niekas nevažiuoja arba važiuoja tik labai jau dideli nuotykių ieškotojai.
                      Paskutinis taisė John; 2011.02.21, 23:07.

                      Comment


                        #31
                        nereikia šokti aukščiau bambos. kaip prieš 4-5 metus Kaunas man pačiam širdį plėšė dėl apsileidimo ir lindimo užmarštin, taip dabar kasdien vis daugiau požymių, kad tie sunkūs alinantys pirmieji nepriklausomi 20 metų pagaliau baigia išnykti, ir aš jau galiu ramiai visiems sakyti - AŠ GYVENU KAUNE, nes čia gera gyventi (bet jezusmarijakiekduobiųgatvėsepožiemosišlindo )

                        o turistų plūsta vis daugiau ir daugiau, žinoma, tai vyksta tik šiltuoju sezonu, bet kaip tokio klimato šaliai - reikia džiaugtis tuo, ir siekti pritraukti dar daugiau, kas sėkmingai ir bus daroma

                        Comment


                          #32
                          Parašė music
                          <...> Dar galiu ir kontraklausimų: ar Kaune yra kino, teatro ir muzikos muziejus, energetikos muziejus ar kokių vaškinių figūrų galerija, etc. <...>
                          Tokių aišku nėra, bet kam Lietuvoje po du vienodus Bet Kaune yra daug puikių specializuotų muziejų, niekuo nenusileidžiančių paminėtiems: Maironio lietuvių literatūros muziejus, Ryšių istorijos muziejus, Lietuvos medicinos ir farmacijos istorijos muziejus, Lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejus, Lietuvos aviacijos muziejus, istorinė Prezidentūra ir t.t. Pats niekaip nesu susijęs su Kaunu (tik tuo, kad kartas nuo kartu apsilankau jame paturistauti), todėl nesu šališkas.
                          Čia tik noriu parodyti, kad nereikia pernelyg nuvertinti Kauno, kad iškelti Vilnių. Kartais prieinama iki tokių kuriozų, kaip vienas garbus filosofas pabrėžė Vilniaus unikalumą, lygindamas su Kaunu: Vilniuje Gedimino prospektas eina iš rytų į vakarus, tad jį visą dieną ypatingai apšviečia saulė nuo patekėjimo iki laidos. O Kauno Laisvės alėja eina iš šiaurės į pietus, tad saulė jos taip unikaliai neapšviečia... Tikrovėje Laisvės alėja orientuota tiksliau rytų-vakarų kryptimi nei Gedimino prospektas

                          Parašė Depeche Rodyti pranešimą
                          man kaip ne kauniečiui, žmogui kuriam įdomi kultūra, Kaune yra viskas įdomu, pradedant nuo senamiesčio iki naujamiesčio. Karo muziejus labai puikus, be to Kaune jaučiasi Hanzos miesto dvelksmas. Viena bėda...tereikia viską padoriai sutvarkyti.
                          Visiškai pritariu.

                          Comment


                            #33
                            Parašė artexs Rodyti pranešimą
                            Ne kažin kiek Kauno įvaizdis pasikeitė ir šiais laikais

                            Po paskyrimo dirbti Kaune atsistatydino „Ryanair“ pilotas
                            Visiskai netinka i sia tema. Jam tiesiog kaip vakarieciui nepatiko Lietuva ir Vilnius ar Kaunas jam kaip jau kazkas minejo rimtesnio skirtumo nedaro. Tas pats jei baze butu Vilniuje ir taip pat kaunieciai bandytu primest va koks Vilniusblogas ir kaip kazkokiam veikejui nepatiko. Kai tuo tarpu reikia kalbeti apie Lietuva.

                            Comment


                              #34
                              Parašė John Rodyti pranešimą
                              Lyginti Kauną su Vilniumi pagal turizmo patrauklumą yra maždaug tas pats, kaip lyginti Mančesterį su Londonu. Tai skirtingo lygio objektai.
                              Faktas.

                              Apskritai pagal patrauklumą turistams Kauną labiau su Klaipėda vertėtų lygint. Ana nors ir beveik dvigubai mažesnė, bet savų kozirių turėtų.
                              Got sun in my face, sleeping rough on the road

                              Comment


                                #35
                                Sutinku. Kaune situacija bent jau su naktiniu gyvenimu yra kiek geresnė nei Klaipėdoje. Nors, aišku, su Vilniumi negali lygintis tie miestai. Paprasčiausiai ne ta skalė.
                                You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                                Comment


                                  #36
                                  Diskusija tampa įdomesnė
                                  Manau, kad būtent ta kryptimi mums ir reiktų eiti, t.y. vietoj to, kad kažką matuotumėme, daugiau laiko skirkime tam, kad kuo geriau pateikti tai, kas galėtų sudominti potencialius turistus.
                                  Juk tai jie rinksis kas jiems yra įdomu nepriklausomai ar tai būtų Vilnius, ar Kaunas, ar Plokštinė...
                                  Manau, kad šiuo metu tokia informacija pateikta gan apgailėtinai. Realiai turime ką parodyti, tačiau nelabai mokame to įvynioti į gražią pakuotę bei parduoti.

                                  Parašė John
                                  O koziriai turėtų būti ne jokie ten velnių muziejai (ir kam jie įdomūs?)
                                  Realiai, tai unikalus muziejus! Neperseniausiai, vokiečių DW savo klausytojams pateikė istoriją apie Velnių muziejų Kaune:

                                  http://mediacenter.dw-world.de/engli...a/Program=3067

                                  Yra ir įdomių rašinių/atsiliepimų apie muziejų:
                                  http://www.thespectraldimension.com/...um-kaunas.html
                                  http://www.forteantimes.com/features...lithuania.html
                                  Dalis šio straipsnio buvo perrašyta ir žymiajame BoingBoing'e:
                                  http://boingboing.net/2007/10/17/lit...devil-mus.html

                                  After a little prompting, he revealed the story of a group of Polish priests who came over the border for a visit. Although initially reluctant to enter, due to their fear of contamination by Pagan idols, they eventually plucked up the courage, resolved on getting to know their enemy. They were so thorough in their research that they were found downstairs in the bar several hours later, downing shots of vodka.
                                  Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                                  Comment


                                    #37
                                    Kiek esu ko matęs Kaune, nė iš tolo niekas neprilygsta IX fortui. Mano kuklia nuomone, gerai išpozicionavus šį objektą galima būtų dar padidinti lankytojų sk.

                                    Dėl Rumšiškių tai parodykit bent vieną analogišką muziejų Europoje, kur atvykę į miestą lėktumėte pažiūrėti kaip senovėj gyveno. Graikijos ir Italijos antikinių objektų nelyginkime... O ir tas turistų sk. turbūt susidaro daugiausiai per visokias Užgavėnes ir pan. :-)

                                    Comment


                                      #38
                                      Ką norėjau pasakyti, kad reikia išmokti parduoti, tą patį velnių muziejų tinkamai pateikus pasauliui, manau kiekvieno tūlo satanisto vienas iš gyvenimo tikslų būtų apsilankyti šioje velnių mekoje
                                      Et, pridėtų ranką čia Apple rinkodara, sužinotume tokių dalykų, apie kuriuos matyt daugumas nė neįsivaizdavome esant
                                      Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                                      Comment


                                        #39
                                        Na kažkaip nemanau, kad velnių muziejus pritrauktų labai daug lankytojų. Nors gal geriau pareklamavus, kas nors ir gautųsi?

                                        Beje, atsakant į music klausimą dėl muziejų, kurie galėtų sudominti užienio turistą. Man irgi pasirodė įdomu, ką būtent užsienio turistas norėtų aplankyti? Kažkaip sunku ką nors sugalvoti. Realiai, ko gero, nėra nei vieno muziejaus, kurį dar iki atvažiuodamas turistas galėtų rimtai nuspręsti apžiūrėti kaip svarbų tikslinį objektą (neskaitant Trakų pilies, kuri įdomu ne tiek muziejumi, kiek pačia pilimi). Artimiausi kandidatai, kurie ateina man į galvą yra ŠMC, Vilniaus Paveikslų galerija ir NDG. Nor ir tie įdomūs, ko gero, tik tada, kai vyksta kokia įdomenė laikina paroda, kaip pernai buvę F.Goya "Caprichos". Aš ir vėl beveik pro ašaras imu prisiminti Guggenheimo idėją Vilniuje.
                                        Paskutinis taisė John; 2011.02.22, 01:48.

                                        Comment


                                          #40
                                          Savo kelionę į Kauną atvykęs turistas galėtų pradėti Žaliakalnio funikulieriumi – susipažinti su jo istorija ir unikalia įranga, vėliau ją pratęstų senuoju troleibusu, kuriame išgirstų istoriją apie konkę ir kukušką, Kauno geležinkelio stotyje persėstų į traukinį, kuris pasuktų visai netikėta kryptimi – į Aleksoto kalną ir, užkilęs į viršų, atvyktų tiesiai į Aleksoto aerodromą. Čia keleivio lauktų lėktuvas, kuris leistų pamatyti Kauną iš paukščio skrydžio. Nusileidęs iš dangaus, smalsusis keleivis senu autobusu vyktų į Kauno fortus ir apžiūrėtų Kauno požemius. Skamba fantastiškai? Deja, ne – tokia kelionė mano jau yra surengta prieš kelerius metus.
                                          http://www.miestai.net/forumas/showt...t=6850&page=18
                                          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                          Comment

                                          Working...
                                          X