Rusijoje „Coca Colą“ parduoda su pasu
Rusijos Maskvos srityje įsikūrusiose parduovėse kasininkai iš perkančių „Coca Cola“ gėrimą pradėjo prašyti paso.
Toks prekybos sugriežtinimas siejamas su šalyje įsigaliojusiu draudimu nepilnamečiams parduoti energinius gėrimus. Regiono valdžia tikina, jog tai nesusipratimas, tačiau ekspertai tikina, jog verslas, norėdamas apsidrausti nuo netikėtumų, gali tęsti šią praktiką, rašo „gazeta.ru“.
Preitą savaitę panašios praktikos ėmėsi ir vienas didžiausių Maskvoje viekiančių prekybos tinklų „Diksi“. Čia asmens dokumentų prašoma iš asmenų, perkančių ne tik energinius, bet ir visus kitus gėrimus, kurių sudėtyje yra kofeino. http://vz.lt/article/2015/5/19/rusij...rduoda-su-pasu
Nepirk iš Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Pieno žvaigždės ir Rokiškio sūris, Procter & Gamble /Gillette
Rusijoje „Coca Colą“ parduoda su pasu
Rusijos Maskvos srityje įsikūrusiose parduovėse kasininkai iš perkančių „Coca Cola“ gėrimą pradėjo prašyti paso.
Toks prekybos sugriežtinimas siejamas su šalyje įsigaliojusiu draudimu nepilnamečiams parduoti energinius gėrimus.
Kodėl komiškas? Jau aš kofeino poveikio nejaučiu kavos išgėręs, bet nuo energetinių akys stulpu stoja. Galima tik pabandyt pafantazuot kas vaikams darosi.
Kodėl komiškas? Jau aš kofeino poveikio nejaučiu kavos išgėręs, bet nuo energetinių akys stulpu stoja. Galima tik pabandyt pafantazuot kas vaikams darosi.
Tuo kad mulkis arba apleistas vaikas ir pirštu akį išsidurt gali.
Priklauso nuo individo. Kai kuriems ir nuo puodelio kavos žiežirbos skraido. Kiti pila energetinius gėrimus kibirais ir jiems nieko (net nesurpanta patys, kam juos geria ir ką jie daro).
Čia turi galioti elementarūs sveiko proto kriterijai: negerti per daug, nemaišyti su kitais stimuliantais, suprasti, kaip tai veikia organizmą. Tai yra tėvų ir mokytojų darbas, o ne draudimų.
Mano mėgstamiausias energetinis gėrimas yra arbata (juoda arba žalia, be cukraus ir be pieno).
Comment