Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

CN. Šanchajus / Shanghai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Manote, kad Vokietija, Švedija arba Šveicarija pirmauja aukštųjų technologijų srityje? Aktyviai sekate naujienas iš Silicio slėnio? Galvojate, kad Palo Alto artėja nauja IT revoliucija? Deja esate neteisūs. Naujausi ir patys tobuliausi išradimai atsiranda Kinijoje.




    Beje tokio "stebuklingo" planšetinio kompiuterio kaina tikrai nedidelė. Prasideda nuo 1000 CNY (400 LTL), bet galėtumėt nuderėti iki 300 - 400 CNY (120 -160 LTL).
    考纳斯, 立陶宛

    Comment


      Original ?
      ______________
      The Division Bell

      Comment


        Parašė John
        Tai aišku, kad originalai. Kas čia per klausimai.
        Ten viskas originall, netgi mp6 irgi
        "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


        - George W. Bush President of the USA

        Comment


          Jonai, kaip tau pasisekė su Šanchajumi. Kažkaip užkliuvo tipinė Šanchajaus fotkė:

          Šaltinis

          Comment


            Parašė John
            O kokią OS jis turi?
            Tik dabar pamačiau seną klausimą. Visi tabletai "apginkluoti" įvairiais Android. Vieną tokį stebuklą net nusipirkau (360 CNY - 162 LTL). Ekranas jau nebeveikia Tiksliau tam tikra dalis nebereguoja į lietimą, o per tą dalį eina atrakinimo ikona
            考纳斯, 立陶宛

            Comment


              Parašė surskis18 Rodyti pranešimą
              Asmeniškai ne, bet mačiau tiek kinus, tiek vakariečius, bijančius nulipti nuo parketo Turbūt komiškiausias vaizdas kurį mačiau, buvo britas fotografavęs vaizdą žemyn. Vos baigęs, jis didžiuliu šuoliu grįžo nuo stiklo ant parketo. Žmogus dėl gero kadro, net baimę įveikė
              Kažkodėl pamaniau, kad ir aš bijočiau, nors neturiu labai išreikštos aukščio baimės.

              Comment


                Parašė John
                Ačiū dievui, "tipinio" (o gal jau ne tokio ir tipinio) Šanchajaus oro matyti neteko nei per pirmą savaitę, nei per tris dienas kelionės pabaigoje. SSC žmonės irgi postina daug Shanghai Tower updeitų su puikiu oru. Šiaip būtų įdomu sužinoti daugiau, kaip kinta (jeigu kinta) oro užterštumas ir smogas, tarkim, per paskutinius 15 metų.
                Tai jo, čia aš specialiai radau fotkę ir įdėjau, nes šiaip Šanchajuj visada gražus oras, tik kartą per metus papuola, kad būna šiek tiek prasčiau su vaizdu :-)

                O jei rimtai, tai yra vadinamasis sample bias - niekas nededa nuotraukų, kai nesimato dangoraižiai dėl to, kad tada būtų prastos nuotraukos. Todėl atrenkama tik tos dienos, kai gerai matyti. Nors, turiu prisipažinti, bent jau Šanchajuje ir Pekine per pastaruosius 4 metus situacija pagerėjo - buvo dar daug daug blogiau.

                Comment


                  Parašė John
                  Šiaip ir mano pernykščio vizito metu oras Guangzhou+Shenzhene buvo daugmaž puikus. Ankstesnių vizitų Honkonge metu irgi taip pat. Apskritai man kažkaip sekasi su oru Azijoje, nes be saulės ir mėlyno dangaus (net lietingo sezono metu) beveik nieko kito matyti neteko
                  Čia truputį offtopicas, bet vistiek PRC :-) Vaizdelis iš Xi'an'o pernai rudenį. Visada daugmaž buvo toks vaizdas (jame teko praleisti kelias savaites)

                  Paskutinis taisė Meier; 2012.08.13, 23:36.

                  Comment


                    Parašė John
                    Meier, o tu kartais nesiruoši papostinti daugiau nuotraukų iš tokių vietų? Šanchajus gal jau nebėra kažkas naujo, bet Xi'anas ar kiti nepajūrio miestai yra gana didelė ir labai pageidaujama egzotika.
                    Kad kelionės ne fotkinimo tikslais. Kelias nuotraukas įkėliau šiandien :-)

                    Comment


                      Parašė John
                      Ačiū dievui, "tipinio" (o gal jau ne tokio ir tipinio) Šanchajaus oro matyti neteko nei per pirmą savaitę, nei per tris dienas kelionės pabaigoje. SSC žmonės irgi postina daug Shanghai Tower updeitų su puikiu oru. Šiaip būtų įdomu sužinoti daugiau, kaip kinta (jeigu kinta) oro užterštumas ir smogas, tarkim, per paskutinius 15 metų.
                      Tipinis. Smogas gali būti ir blogesnis.
                      考纳斯, 立陶宛

                      Comment


                        Jeigu pavyks rasti skaidres, pasidalinsiu keliomis palyginimasiomis Pekino nuotraukomis (jos buvo pateiktos aplinkosaugos kurso metu). Vienoje nuotraukoje matyti smogas iki Pekino olimpinių žaidynių, o kitoje - olimpiados metu 2008 metais. Prieš olimpiadą buvo siekiama sumažinti oro užterštumą mieste. Įdomu tai, kad užduotį atlikti pavyko, tačiau virš miesto visvien tvyrojo gana tirštas sunkiųjų dalelių debesis.

                        Comment


                          Grynai iš atminties, bet pamenu, kad buvo stabdomas gamyklų darbas, buvo stabdomos statybos, taip pat buvo ribojimas automobilių naudojimas, pagal valstybinius numerius, lyginėmis ir nelyginėmis dienosmis, galėjo būti naudojami tik tam tikrą registracijos nr. turintys auto ir pan. Gana radikalu .

                          Comment


                            CN. Šanchajus / Shanghai

                            Sveiki. Po keletos metų pertraukos sugrįžau į šį forumą, kuris man primena nostalgiškus laikus.... bet ne apie tai ši tema.
                            Kadangi gyvenu Kinijoje, vos 230km nuo Šanchajaus, būtinai jį turėjau aplankyti (nors jau buvau kartą, kai tik atskridau į Kiniją, bet vos porą valandų). Man, kaip moderniosios architektūros gerbėjui, dangoraižių garbintojui, buvo tiesiog rojus Šanchajus. Nepaisant blogo, lietingo oro, Šanchajus - pats moderniausias ir labiausiai urbanizuotas miestas, kokį yra tekę aplankyti per gyvenimą. Paliko neišdildomą įspūdį, ir tikrai dar ten sugrįšiu, nes dviejų dienų buvo per maža. Susitikome dar su pora lietuvių merginų pirmą ir antrą dienomis, rastų Facebooke, tad jos dar pravedė mini turus mieste

                            Keliavome į Šanchajų dviese, su kambarioku ukrainiečiu, kuris jau 3 metus gyvena Kinijoje ir kalba labai gerai kiniškai, tad tai labai mums padėjo. (kaip tik tuo metu Ukrainoje vyko kruviniausios naktys, tad jam ir buvo nerimo bekeliaujant) Apsistojome labai kukliai ir pigiai. Hostelyje, pačiame miesto centre, vos 90RMB (40LT) vienam žmogui už dvi naktis 8 lovų maišytame kambaryje. Tačiau hostelis gana jaukus, yra dušai, wifi, NETGI VAKARIETIŠKI TUALETAI (tokio jau nebuvau naudojęs nuo pat atvykimo į Kiniją sausio viduryje ). Prieš pradedant žiūrėti, patariu padaryti naršyklės zoomą į 75%, nes tik tokio dydžio nuotraukas galėjau įkelti...

                            1. Pirmasis vaizdas senajame miesto centre, išlidnus iš metro. Einam ieškot savo hostelio.

                            2. Tea Trap, + gatvėse prisikabina įkyrūs kiniečiai su savo laužyta anglų kalba siūlydami "masaže, masaže mai frend !" ,o ką reiškia "masažas" gatvės terminais, manau visi suprantate geriausias būdas jų atsikratyti - visiškai ignoruoti, nekreipiant nei menkiausio dėmesio. Laikrodžių ir kito kinietiško kičo pardavėjams tiesiog kartoti "pu jao" (nereikia) arba ignoruoti. Tačiau kai kurie iš jų tokie įkyrūs ir nagli, kad tiesiog tave tempiasi į savo pardavimo vietą. Liūdna, bet daug turistų užkimba, ir permoka 10-20 kartų už prekes. Štai aš norėjau nusipirkti kinietiškas lazdeles valgymui, su Šanchajaus simbolika ant jų... už dvi poras, pardavėja pirmiausiai prašė 120 RMB (50LT)... galiausiai nusipirkau jas už 20 RMB.... svarbiausiai Kinijoje yra derėtis, o tai galima daryti beveik visur, išskyrus supermarketus ir vietas kur nustatyta fiksuota kaina... bet kur jos nėra - galima labai daug pinigų sutaupyti derantis

                            3.

                            4. Viena iš išlikusių kolonijinių gatvelių.

                            5. Tipiška senojo miesto centro gatvė

                            6. Kaip ir minėjau... mano kelionėse Kinijoje nebūna gero matomumo, arba smogas arba rūkas. Šį kartą buvo rūkas... jis šiek tiek geriau nei smogas, ne tik sveikatai, bet ir matomumui, nes kartais nuplaukia, ir atidengia daugiau vaizdų...

                            7. Japonų menininko darbų parodoje. Šis meno kūrinys man priminė vaikystę... Dragon Ball sagą... Son Goko stebuklingąją lazdelę.. Lazdele, išsitiesk!

                            8.

                            9.

                            10. Keistokas menas

                            11. Labai keistokas....

                            12. Radiatoriai Kinijoje egzistuoja tik parodose... bet ne namuose

                            13. Išeinam į prekybos centrų bei ofisų rajoną...

                            14.

                            15. Realaus mini cooperis

                            16. K11 pastatas

                            17.

                            18.

                            19. Aukštokas

                            20. Jo vestibiulis. Nuotraukoje taip pat matote lietuvę Liną, kuri jau 8 metus gyvena Šanchajuje.

                            21.

                            22. Daržovės tiesiog auga parduotuvėje, esančioje K11

                            23. Temsta... ir lietus darosi vis stipresnis

                            24. Aš ir dangoraižiai

                            25. Bund'as

                            26. Atvykome į Naująjį Šanchajų, pripildyta dangoraižių.

                            27. Geriausias vaizdas atsiveria nuo vadinamojo "The Circle", kuriuo einant ratu, galima apžiūrėti dangoraižius iš visų pusių.

                            28.

                            29. Apple žinoma įsikūrę vienoje geriausių miesto vietų

                            30.

                            31. Švytintys laiptai prie įėjimo į Bundą

                            32. Panorama nuo The Circle

                            33. Kito kranto panorama. Senasis Šanchajus.

                            34.

                            35.

                            36. Tiesa...

                            37. Priartėjome prie nebaigto statyti aukščiausio Šanchajaus pastato bei SWFC (Shanghai World Finance Center)


                            38.

                            39. Prieplauka. Keliamės į kitą upės pusę.

                            40.

                            41.

                            42.

                            43. Šanchajaus panoramoje

                            44. Nauja diena - nauji nuotykiai

                            45. Tradiciški Šanchajietiški koldūnai su mini sriuba viduje. Labaaai skanūūūs.

                            46. EU..

                            47. Skulptūra Puškinui.

                            48.

                            49. Visai geras Šanchajietiškas alus

                            50. Metro labai sutrumpino kelionių laiką tarp lankomų objektų.

                            51. Šventykla

                            52. Žmonės meldžiasi Budai

                            53. Draugiškas kačiukas

                            54. Dvi kultūros susitiko. Vakarietiška ir Rytietiška..

                            55. Bokštai tolimoje...

                            56. YuYuan prekybos vieta. daugybė mažyčių parduotuvėlių, kuriose galime rasti visko.

                            57.

                            58. Atvykome į YuYuan Garden. Sodas, kuris buvo nuosavas vienos labai turtingos Kinų šeimos asmeninis sodas. Ta šeima buvo velniškai turtinga, jeigu net akmenis, kurie yra šiame sode, atsigabeno iš Šiaurės Kinijos (maždaug už 1500KM)... o tai buvo maždaug prieš tūkstantį metų. Taip, gana sena vieta.

                            59.

                            60. Tvenkiniuose daug auksinių žuvelių

                            61.

                            62. Jau ir sutemo. Visa laimė, kad tą vakarą pagaliau nebelijo.

                            63.

                            64. Skanėstas... vaisiai padengti sustingusio cukraus pluta.

                            65. Dar viena vieta, kur gausybė mažų parduotuvėlių, pubų.

                            66.

                            67. Grįžome į Naująjį Šanchajų

                            68. Aš ir SWFC

                            69.

                            70.

                            71. SWFC

                            72.

                            73. Įžymioji Nanjingo gatvė, naktį tuščia.

                            74. Prieš išvykstant norėjome užsikelti į SWFC ir apžiūrėti Šanchajų iš viršaus... tačiau, kad ir nebebuvo rūko - grįžo smogas....

                            75.

                            76.

                            77. Grįžome į Nanjing gatvę.

                            78.

                            79. Gal kas nežinojote, bet vairuotojų kultūra Kinijoje... neegzistuoja. Dabar jau įpratęs prie to, bet pirmomis dienomis buvo šioks toks šokas. Net Lenkijoje vairuotojai angeliukai, palyginus su kiniečiais

                            80. Grįžtu atgal į savo Anji miestuką... o mano buvęs kambariokas į savo universitetą Kinijos pietuose...

                            81.

                            82. Na o pabaigai šiek tiek panoramų:

                            83.


                            Taigi, viskas šiam kartui. Bus ir daugiau nuotraukų iš kitų nuostabių vietų Kinijoje
                            Paskutinis taisė Chixx; 2014.02.25, 08:08.
                            Blogas apie mano gyvenimą bei įspūdžius Kinijoje - kiniskai.blogspot.hk

                            Comment


                              čia tik man nuotraukų nerodo?

                              p.s. gal nereikėjo kurt naujos temos. tokia jau buvo:
                              http://www.miestai.net/forumas/showt...?t=8131&page=6

                              Comment


                                Nuotraukas rodo, temos kurti gal ir nevertėjo.

                                Comment


                                  kažkodėl pasirodė labai nykiai.

                                  Comment


                                    Jei tai vėl bus 80 nuotraukų vienam pranešime, tai, ačiū, geriau nereikia. Pagailėkit tų, kurių internetas silpnesnis.
                                    You might surprise yourself.

                                    Miestai.net FB

                                    Comment


                                      Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                      kažkodėl pasirodė labai nykiai.
                                      na buvo labai niūrus oras, lijo visą laiką, rūkas...
                                      Blogas apie mano gyvenimą bei įspūdžius Kinijoje - kiniskai.blogspot.hk

                                      Comment


                                        Parašė Chixx Rodyti pranešimą
                                        na buvo labai niūrus oras, lijo visą laiką, rūkas...
                                        ir šiaip miestas be dvasios, bent jau taip atrodo.

                                        Comment


                                          Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                          ir šiaip miestas be dvasios, bent jau taip atrodo.
                                          O kas pagal tavo supratimą yra "miesto dvasia"?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X