Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

CN. Šanchajus / Shanghai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    CN. Šanchajus / Shanghai

    Sveiki, keletas vaizdeliu is nesenos keliones - pasizvalgysim po pilna zmoniu sio miesto centra, verslo rajono dangoraizius ir centrine gatve. Nuotraukos darytos siu metu geguzes pradzioje, canon muilinuke .

    Pradziai - siek tiek info is Wiki:

    Šanchajus – didžiausias Kinijos ir septintas pagal dydį miestas pasaulyje. Turi atskiro Kinijos administracinio vieneto statusą (išskirtasis miestas). Šanchajus - stambus transporto mazgas ir vienas svarbiausių šalies pramonės centrų. Po Pekino, tai svarbiausias Kinijos švietimo centras – yra universitetų, mokslo institutų ir draugijų, astronomijos observatorija, daug teatrų, didelių šventyklų.

    Dėl savo padėties prie Jangdzės intako Huangpu, apie Kinijos rytinės pakrantės vidurį – Šanchajus natūraliai tapo uostu ir prekybos centru. Jau XVIII a. į jį atkreipė dėmesį galingosios Vakarų valstybės, kurioms dar nebuvo leista įkelti kojos į Kiniją. Per 1840–1842 m. Opijaus karą šį miestą užgrobę anglai jėga primetė koncesiją; po penkerių metų jų pavyzdžiu pasekė prancūzai. Pradėjo plaukti užsienio pinigai, buvo statomi fabrikai, keliavo nauji žmonės, ieškodami darbo, augo laivų statyba ir jūrų prekyba. Gyventojų skaičius padidėjo nuo 50000 XIX a. viduryje iki beveik milijono XX a. pradžioje; daugiau kaip 60000 buvo užsieniečiai.

    Pirmakart leidziantis teko matyti, kad kai kurie pastatai kysotu pro debesis - is kaires i desine - vis dar tebestatomas Shanghai World Financial center, Jin Mao Tower (i kurio virsune veliau uzlipsim) ir Oriental Pearl Tower TV bokstas.



    Is Pudong oro uosto i miesta vaziuojam kinu pasididziavimu - vieninteliu pasaulyje komerciskai veikianciu Maglev greituoju traukiniu. Maksimalus greitis ~430km/h pasiekiamas tik piko valandomis, musu atveju rekordas - 301 km/h .





    Vaikstinejam po pagrindini Sanchajaus "gedimino prospekta" - Nanjing Lu. Geguzes 2 d. - iseigine, todel miestas sausakimsas vietiniu turistu.









    Kaip ir daug kur azijoje, dievinama Japonijos popkultura ir mada...



    ... bei vakarietiskas greitas maistas...



    Idomiai atrodo Starbucks kinietiskos architekturos pastate



    Ir sutemus:

    Paskutinis taisė rob; 2008.06.01, 14:06.

    #2
    Traukiame i The Bund - senesne miesto dalis, kurios izymiausia ir turistiskiausia vieta, matyt, yra Huangpu upes promenada su puikiu vaizdu i Pudong rajono dangoraizius, kur padarom "privalomas" nuotraukas is Sanchajaus



    Tas pats vaizdas sutemus:



    Visada pilna turistu. Bei daug ikyriu ivairiu prekiu siulytoju ("sir you want a nice rolex? vely cheap!")



    Keliaujant po Kinija, supranti kur yra didziausia fotoaparatu rinka . Kinai beprotiskai megsta fotografuotis, prie kiekvieno kampo ar nors kiek izymesnio objekto. Kartais atrodo, jog ju pagrindinis tikslas ne pamatyti vaizda, pajausti vietos dvasia, o tiesiog isiamzinti ir parodyti tai draugams veliau . Kolektyvinis kokio nors shukio sushukimas, cheesy smailai ir gestai - privaloma



    Kadangi tai bene dazniausiai fotografuojamas miesto vaizdas, visai logiska paleisti plaukioti laivus-reklamos stendus. Koks brandas isiamzins salia Tavo veido?



    Keliames i kita upes puse pazvelgti i dangoraizius is arciau, bei pasikelti i Jin Mao Tower virsu, is kurio galima ivertinti Sanchajaus mastus:







    Jin Mao pastate berods 53-87 aukstus uzima Hyatt viesbutis. Nuo 53 auskte esancio lounge'o atriumas eina iki pacio virsaus - galime pazvelgti zemyn, tikrai svaiginantis vaizdas:







    Vis dar statomas Shanghai World Financial Center - darbai vyksta diena ir nakti:

    Paskutinis taisė rob; 2008.06.01, 14:19.

    Comment


      #3
      Toliau klaidziojam po centra, Peoples' Square ir apylinkes:











      Dviraciai ir mopedai - labai populiaru:


      Jau matytas vaizdas:


      Chairman Mao - nors jaunimas apie ji atsiliepia ivairiai, vyresnio amziaus zmonems jis tebera didelis autoritetas. Senukas desineje laukia savo eiles nusifotografuoti prie jo paminklo, pagarbiai nusiemes kepure.

      Paskutinis taisė rob; 2008.06.01, 14:22.

      Comment


        #4
        Informatyvus displejus autobusu stotyje



        Laikas namo! Pudong oro uostas Sanchajuje - vienas is dvieju mieste, naujesnis ir kaip ir dauguma azijoje - sviesus, tvarkingas ir malonus akiai .







        Aciu uz demesi

        Comment


          #5
          Dėkui už puikias nuotraukas, visada įdomu pasižvalgyti į vietas, kurios yra taip toli .

          Comment


            #6
            Gražu. Ačiū!
            Architektūros fotografija: http://www.garbacauskas.com

            Comment


              #7
              Aciu uz gerus zodzius .

              John - Sanchajus ir keletas kitu miesteliu kuriuos maciau ten turi daug sarmo aisku, taciau southeast asia vis tiek manau yra the best .

              Comment


                #8
                Parašė John
                Na as kazkaip irgi turiu toki pojuti. Svarbiausia yra zmones, o mielesnio ir svelnesnio zmoniu charakterio, nei Pietryciu Azijoje (tiksliau, Tailande), turbut nera ne tik Kinojoje, bet ir niekur kitur pasaulyje

                Visgi ignoruoti Kinija ir tokius miestus kaip Sanchajus ar Pekinas (ar netgi Shenzhenas) yra tiesiog... negrazu. Tai pasaulio istorijoje precedento neturintys (re)urbanizacijos atvejai, kuriuos tiesiog reikia pamatyti ir ten pabuti. Nors speju, kad tiek Sanchajuje, tiek Pekine yra ka veikti ir be dangoraiziu ir architekturos.
                Tu kartais nedirbi kur nors reklamos versle? Galetum puikiai varyti reklamine propoganda per tv, turi talenta itikineti ir isaukstinti bet ka, kas tau patinka.

                Comment


                  #9
                  Ne tai, kad nesutinku, bet per daug skambus tie tavo teiginiai: "turbut nera ne tik Kinojoje, bet ir niekur kitur pasaulyje" ir t.t.

                  Comment


                    #10
                    Parašė John
                    Na as kazkaip irgi turiu toki pojuti. Svarbiausia yra zmones, o mielesnio ir svelnesnio zmoniu charakterio, nei Pietryciu Azijoje (tiksliau, Tailande), turbut nera ne tik Kinojoje, bet ir niekur kitur pasaulyje
                    Cia todel kad tu farangas ir gauni speshl trytmenta

                    Jei tiket visokiais
                    Murders by country tai nera tie tajai tokie balti ir pukuoti.

                    Comment


                      #11
                      Parašė John
                      Tai yra mitas.
                      Tai ne mitas, tai salta statistika.

                      Tuo sisitikinau keliaudamas po Bankoka su pora vietos zmoniu, kurie man pravede tikrai puiku tura po miesta. Nepastebejau jokio skirtumo tame, kaip traktuojami buvo jie ir as visose vietose, i kurias uzsukome (t.y. tiek prabangius, tiek pigius restoranus, barus ir t.t.).
                      Esi labai linkes pasiduot pavirsiniam ispudziui. Tai nera labai ismintinga, ipac tokioje azijoje, kur labai daug kas "sukasi" visiskai kitaip nei pas mus. Kitaip tariant, labai sveika nepamirst, kad tuose krastuose labai daznai "nothing is what it seems".
                      Jiems pas mus beje taip pat.

                      Comment


                        #12
                        Parašė John
                        kokia statistika? Parodyk.
                        Tai netingek paspaust ant linko. Nepatinka sita, dedule guglius zino kruva kitu. Sakyciau kiek daugoka nuzudymu kaip saliai su svelniausiais ir maloniausiais zmonemis.

                        Cia tai bent argumtas "nothing is what it seems"
                        Tai ne argumentas, tai tiesiog situacijos apibudinimas. Kitaip tariant, tu i juos ziuri europiecio akimis ir ju elgesi vertini per savo europiecio prizme.
                        Tai kas tau galbut atrodo kaip nerealaus draugiskumo ir seip "nice guy" zenklas jiems tera elementarus mandagumas be jokiu emociju. Isorine kauke ir nieko daugiau.
                        Panasus nors ir ne tokie drastiski skirtumai yra ir tarkim tarp lietuviu ir vakaru europieciu. Tai kad europoje 2 kaimynai susitike sveikinasi ir paklausia kaip sekasi tai dar visai nereiskia, kad jie geriausi draugai. Tai kad amerikietis sypsosi tai dar visai nereiskia, kad jis gerai nusiteikes.
                        Ir lygiai taip pat, tai kad 2 kaimynai lietuviai susitike vienas kitam neburbteli ne vieno zodzio dar visai nereiskia, kad jie susipyke ar seip paniureliai.

                        Taip ir su tajais beigi kitais aziatais. Tai kad jis visas spinduliuoja draugiskumu ir paslaugumu ir pasiruoses padet dar visai nieko nesako apie tai ka jis istikro galvoja. Tu esi svecias, tu esi klientas ir tai savo ruoztu nulemia kaip su tavim bus elgiamasi. Nori tikek, nori - ne, as tikrai neprivalau taves itikinti.
                        Paskutinis taisė a_p; 2008.06.06, 00:23.

                        Comment


                          #13
                          Sanchajaus nauju projektu mastai neitiketini, sunku suvokti, kad dar pries 20 m. metu miestas buvo visiskai lygus -"horizontalus". Taciau visko nepaslespsi -labai tragiskai atrodo gigantiski gyvenamieji rajonai (lyg tai raudonu stogu namuku jura) viduryje verslo kvartalo. Taciau matydamas kas darosi sanchajuje nenustebciau, kad sis urbanistinis chaosas gali buti tvarkomas kuria nors diena.
                          John: is kur 30 mln gyv.? pagal wikipedia panasu, kad metropolia siekia 20 mln, o pats miestas dar perpus maziau

                          Comment


                            #14
                            John, is savo subjektyvios puses kalbant - noriu nesutikti del "trytmento" malaizijoje ir tailande lyginimo - man kaip tik malaizijoje pasirode jis kur kas mielesnis ir nuosirdesnis. Zymiai geresnis anglu kalbos mokejimas visoje salyje, zinoma, irgi prie to prisideda. Ka man reiskia geras trytmentas ir siaip geras jausmas buvimo salyje - pvz. ne tik kai taksi vairuotojas issisiepia gaudamas proga pabendrauti su egzotisku "mikimauzu" is uzsienio, bet sugeba ir normaliai paplepeti, padiskutuoti, pats labai nenusizemindamas ir nerodydamas kvailokos/naivokos pagarbos ar siaip kvailo smailo uzsienieciams, t.y. savanoriskai neuzsiimdamas zemesnes pozicijos svecio atzvilgiu. Tailande, kambodzoj, vietname ir pan. salyse tas yra akivaizdu. Tuo tarpu malaizijoje, singapure, tam paciam HK ir kitose labiau issivysciusiose salyse su tavim bendraujama kaip lygus su lygiu, nera ryskaus atskyrimo - sitas baras uzsienieciams, sita valgyklele vietiniams ir t.t, kas tam paciam tailande man pasirode gan rysku...
                            Paskutinis taisė rob; 2008.06.06, 14:33.

                            Comment


                              #15
                              Na jo, siaip galiu suprasti, kad retkarciais pamacius viena kita musulmona tradiciniais drabuzeliais, ar mergina devincia baju kebaya gali susidaryt nejaukumo ispudis... bet tai tik savaites ar kitos pripratimo reikalas. Tos pacios mergickos devincius tradicinius musulmonu rubus yra kartais dar labiau bendraujancios ir atviros nei santykinai daug mesos rodancios kinieties . Nors be abejo, visumoje, musulonai toje salyje yra siek tiek uzdaresni zmones, lyginant su kitomis salies etninemis grupemis (kinai ir indai).

                              Comment


                                #16
                                Taip, sutinku, kad siauras poziuris, ir mes cia kalbame apie apskritai salies kultura, kuri neisvengiamai atsispindi ir elementariame customer service, kuri gauna visi, tiek uzsienieciai, tiek vietiniai. Kodel pvz. singapore airlines jau daug metu pirmauja daugelyje avialiniju reitingu - butent del savo nepriekaistingo aptarnavimo ir nuosirdziu (arba velniskai profesionaliai suvaidintu) sypsenu... kas yra tiesioginis kulturos atspindys.

                                Comment


                                  #17
                                  Parašė John
                                  rob, visgi reiktu pripazinti, kad tokiems dalykams itakos turi salies kultura ir ne vien $ faktorius. Siaip tiek Malaizija, tiek Tailandas, pernelyg nelendant i ju skirtumus yra draugiskos salys... bet suvesti tai vien i $ ar buvima uzsienieciu, kaip cia bande kai kas irodineti, butu labai siauras poziuris.
                                  Jei cia taikai man, tai belieka konstatuoti kad buvau visiskai neteisingai suprastas. Nezinau, gali buti, kad nesugebu aiskiai destyti savo minciu. Arba truksta noro suprast kas parasyta.
                                  Na, kaip ten bebutu, nesvarbu. Galiu tik pakartoti, kad jei atmestume "etiketo" ipatybes, tai kazkokio isskirtinio draugiskumo pas tajus nepastebejau. Tas visas ju "malonumas" daugiau isorines visuomeneje priimtos elgesio normos. Todel sutinku johnui: reikia zvelgt placiau

                                  Comment


                                    #18
                                    CN. Shanghai

                                    Žemyninės Kinijos ekonominis centras, vienas iš didžiųjų Azijos avilių (~25 mln. gyventojų) su drumzlina Huangpu upe be perstojo slenkančiomis baržomis ir pilku oru.

                                    Verslo centras - Pudong ir TV bokštas "Rytų perlas":


                                    Naujos statybos vietoj skurdžių trobelių:


                                    Liaudies švietimas - laikraščių stendas gatvėje:


                                    Mums lankantis prieš keletą metų ši universalinė parduotuvė buvo vadinama didžiausia Kinijoje:


                                    Pagrindinė pėsčiųjų gatvė:




                                    Krantinė - Bund, raudonos vėliavos ir paminklas Mao:


                                    Iš 25-o viešbučio aukšto:

                                    Comment


                                      #19
                                      nu bet ir įspūdingos kelionės tamstos arsenale

                                      Comment


                                        #20
                                        Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                                        nu bet ir įspūdingos kelionės tamstos arsenale
                                        Ką jau mėgstam, tą mėgstam

                                        Comment

                                        Working...
                                        X