Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

KG. Biškekas / Бишкек

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
    Doiče & Cabbana? Ar tikrų?

    O mane domina toksai nearchitektūrinis klausimas - kokia kalba kalba žmonės? Užrašai nuotraukose daugiausiai dviem kalbom, kiek matau.
    Na, išties, būtent tokios gamybos galima rast visai nebrangiai

    Gudrieji kirgizai rado išeitį iš padėties: norėdami sustabdyti jiems labai reikalingų rusakalbių (išsilavinusių ir pan.) emigracijos srautą į Rusiją paskelbė kirgizų kalbą valstybine, o rusų - oficialia šalies kalba. Taip kad mokant bent vieną iš jų - neprapulsi. Kai kur užrašai yra išvis viena kalba...

    Comment


      #22
      Kažkoks stagnuojantis miestas. Naujų statybų kokių teko matyt?
      http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

      Comment


        #23
        Šen bei ten šis tas statoma, rekonstruojama. Tačiau kaip patarlė sako, "kur trumpa, ten trūksta" - Kirgizijai katastrofiškai trūksta lėšų visose srityse - nieko per daug ir nestatoma. Aišku, Biškeko net nėra ko lyginti su provincija - tai dar palyginus su aplinkinėmis Kirgizijos teritorijomis gyvas ir augantis miestas (be ironijos).

        Comment


          #24
          Parašė Metropolis Rodyti pranešimą
          Biškeke populiariausia transporto priemonė - Mercedes mikriukai. Yra autobusų ir troleibusų, bet šie pasenę, važiuoja ne itin reguliariai.
          Kažkas bendro tarp Biškeko ir Lvovo. Beje mikriukai vyrauja ir kai kuriuose LT miestuose.

          Comment


            #25
            Romai, Biškekas ir Lvovas turi turbūt bendro tik netikusį viešąjį transportą ir ne ypač geros kokybės gatves. Visais kitais parametrais Lvovas (sprendžiu iš temų apie jį, nes, deja, neteko ten lankytis) yra kur kas mielesnis irartimesnis lietuvio akiai ir širdžiai miestas...

            Comment


              #26
              Metropoli, o ar neteko lankytis kituose Kirgizijos rajonuose: prie Isyk-kulio ežero ar Tian Šanio kalnuose? Kirgizija labai įdomi šalis, nuostabi gamta tenai.

              Comment


                #27
                Neblogų vaizdų parodei Tokia šaly tik iš žemelapio ir žinau nieko apie ją negirdejas
                Beje nuotraukose matosi tik vienas automobilis kuris naujesnis negu 99metu 8 nuo galo nuotrauka.

                Comment


                  #28
                  Nowitzki, visiškai sutinku su tavim dėl Kirgizijos gamtos - šalis turi nerealų potencialą, deja neturėjau laiko vykti prie to ežero, bet ką gali žinot - gal pasitaikys proga...
                  Kirgiziajai būti antra Šveicarija (ar Austrija) trukdo nemažai dalykų - be $$$ trūkumo reikia nemažai šviesti gyventojus ("išmokyti žuvauti"), su ja sudėtinga kontaktuoti - kelionės lėktuvu kainuoja , mentalitetas kitoks nei Vakaruose ir t.t.

                  Jony, Biškeke yra ir naujų auto, tik tai reti egzemplioriai...Užtat senųjų moskvičių ir net zapų - per akis...

                  Comment


                    #29
                    Parašė John
                    Tiesiog graudu matyti visas tas Vidurio Azijos salis, kurios nebeturi nei identiteto, nei vertybiu, nei ateities, nei apskritai nieko, isskyrus didziaja kaimyne Rusija ir galbut siek tiek naftos ar duju.
                    Is kur pas tave tokios tikslios zinios? Tiesiog "etaloninis" kliedesys.

                    Comment


                      #30
                      Parašė John
                      Paziurejus i tokius vaizdelius apima sioks toks pasigerejimas, kad mes visgi, aciu dievui, dar nesame taip suzaloti ir sumalti tos slykscios sistemos, kuri mus buvo okupavusi 50 metu. Panasu, kad ne visiems taip "pasiseke"... Tiesiog graudu matyti visas tas Vidurio Azijos salis, kurios nebeturi nei identiteto, nei vertybiu, nei ateities, nei apskritai nieko, isskyrus didziaja kaimyne Rusija ir galbut siek tiek naftos ar duju.
                      Sakyčiau ne pasigėrėjimas, o mažytis vilties spindulėlis, kad gal kada nors išlipsime iš tos srutų duobės, kurioje buvome pusę amžiaus - vis kapanojamės, kapanojamės link jos krašto, o jis vis neartėja, neartėja..

                      Comment


                        #31
                        Viena įdomiausių temų "Už sienos"
                        Tokių vaizdų beveik visiškai netenka pamatyti, taigi labai ačiū

                        Comment


                          #32
                          Manau tos nuotraukos daug geriau atrodytu nespalvotos ar dirbtinai pasendintos.
                          .

                          Comment


                            #33
                            Mano mama šią vasarą buvo prie Isy Kulio ežero ir Tian Šanio kalnuose.Vakarop pasistengsiu įdėti nuotraukas.Iš karto galiu pasakyti:
                            vaizdas skiriasi kaip diena ir naktis
                            Pasaulį reikia susprogdint, kad žmonės būtų laisvi, nes tada visos sienos išlėks į orą.

                            Comment


                              #34
                              Bėje, dėl rusų ir kirgizų kalbos Kirgizijoj tai yra taip:
                              Pažįstu vieną merginą, kuri gyvena Biškeke, tai jie visi absoliučiai visur šneka rusiškai, o mokykloje turi porą savaitinių pamokų kirgizų kalbos, tačiau kad ir ką darytum iš dabartinių Kirgizų sunkiai išgirsi tradicinę kirgizų kalbą
                              Pasaulį reikia susprogdint, kad žmonės būtų laisvi, nes tada visos sienos išlėks į orą.

                              Comment


                                #35
                                Parašė John
                                Paziurejus i tokius vaizdelius apima sioks toks pasigerejimas, kad mes visgi, aciu dievui, dar nesame taip suzaloti ir sumalti tos slykscios sistemos, kuri mus buvo okupavusi 50 metu. Panasu, kad ne visiems taip "pasiseke"... Tiesiog graudu matyti visas tas Vidurio Azijos salis, kurios nebeturi nei identiteto, nei vertybiu, nei ateities, nei apskritai nieko, isskyrus didziaja kaimyne Rusija ir galbut siek tiek naftos ar duju.
                                Turiu pastebėti, kad kategoriški vieno miesto vertinimai viso regiono (Centrinės Azijos) atžvilgiu yra nepriimtini. Visos šio regiono tautos TURI savas vertybes, savo kultūrą, savitus papročius ir tradicijas. Spręsti apie tai iš fotografijų ar kelių dienų apsilankymo nuotraukų negalima. Jei mums nepatinka vienas ar kitas miestas - taip ir sakykim: nepatinka architektūra, nepatinka aplaidumas, bjauriuosi apniukusiu miesto veidu...
                                Antra, nereikia suplakti ekonominių vienos ar kitos valstybės rodiklių ir kultūrinių/religinių/tradicijų dalykų. Man pvz. gali nepatikti (ar net galiu bjaurėtis) valgyti vieną garbingiausiam svečiui siūlomą patiekalą - virtą avino akį; tačiau vietiniam tai -pagarbos ženklas. Ir tokių pavyzdžių galima rasti daugelyje pasaulio regionų.
                                Ekonominė Centrinės Azijos šalių padėtis tikrai nėra puiki: visose esti problemų, visos jas kažkaip bando spręsti. Vienom sekasi geriau dėl turimų išteklių, kitom prasčiau (priežasčių pakanka).
                                Žmogaus teisių situacija irgi netapati. Tačiau Kirgizija neveltui laikoma demokratiškiausia valstybe, deja, net ir jai taikyti Vakarų demokratijos kriterijus ne visada įmanoma. Tai, kad šio regiono valstybės buvo ilgus metus sovietų valdžioje joms paliko ryškų pėdsaką, kuris ten yra KITAIP matomas, nei Lietuvoje. Tie metai regionui, kaip ne kaip, buvo industrinės plėtros laikotarpis, o ekonomikos transformacija visus skaudžiai palietė. Tad ko reikalauti iš jų to, ko ir Lietuva nedaug (demokratijos) tarpukaryje turėjo? Galbūt jos ir nebus naujais Singapūrais ar Dubajais, bet susikurs tokią ateitį, kokios nusipelnys.

                                Kirgizams rusų kalba iš esmės tebėra kalba-langu į pasaulį. Neverta stebėtis, kad jiems ji yra šnekamoji (bent jau Biškeke).

                                Comment


                                  #36
                                  Nuotraukose Tian Šanio kalnai ir Isy Kulio ežeras, prie kurio viešėjo mano mama.Ji gyveno buvusioje aukštų pareigūnų poilsiavietėje, todėl viskas išblizginta, papuošta, kvepia ir širdžiai miela.Prie pat ežero, kurį vietiniai vadina jūra, galima rasti gydomojo purvo.Juo pasitepus žmonės brenda į labai sūrų ežerą.Nudžiūvus ant odos pilna druskos.Nuotraukų nekomentuosiu, tik pasakysiu, kad vienoje nuotraukoje yra nufotografuotas gydomasis kambarys.Druskos kristalais apstatytame kambaryje gydomos įvairios kvėpavimo takų ligos

































                                  Pasaulį reikia susprogdint, kad žmonės būtų laisvi, nes tada visos sienos išlėks į orą.

                                  Comment


                                    #37
                                    Parašė John
                                    Paziurek statistika, HDI, zmogaus teisiu situacija ir pan. Gaila, bet is esmes visos to regiono salys (su galbut siokiomis tokiomis "isimtimis") yra tokioje liudnoje situacijoje.
                                    Pragyvenimo lygis Kazachstane auga zymiai didesniais tempais negu Lietuvoj ir dabar jau ko gero pasivijo Lietuva. Bent jau didziuju miestu. O greitu laiku ir aplenks, nors dar kokiais 1999m. ten viespatavo bedarbyste ir skurdas. Aisku uzkampiuose, kur mazai civilizacijos situacija liudnesne ir dabar.
                                    Kas liecia zmogaus teises, tai cia vienareiksmiskai liecia tik prezidento autoratirazma, o ne aceit kazkokia barbariska, agresyvia zmogaus teises pazeidinejancia visuomene.
                                    O tai ir yra didziausia to regiono problema - amzini prezidentai.
                                    Bet man idomiausia dalis kurioj statistikoj tu radai sitokius demagogiskus duomenis: "Tiesiog graudu matyti visas tas Vidurio Azijos salis, kurios nebeturi nei identiteto, nei vertybiu, nei ateities, nei apskritai nieko"
                                    Ka tu zinai pvz. apie ju vertybes?

                                    Comment


                                      #38
                                      Parašė Metropolis Rodyti pranešimą
                                      Tai, kad šio regiono valstybės buvo ilgus metus sovietų valdžioje joms paliko ryškų pėdsaką, kuris ten yra KITAIP matomas, nei Lietuvoje.
                                      Gal galėtum plačiau papasakoti - KAIP kitaip? Kuo sovietizmo pėdsakai Kirgizijoje atrodo kitaip nuo pėdsakų Lietuvoje?

                                      Comment


                                        #39
                                        Nebloga tema, tiesą pasakius nors sostinė atrodo niūriai, bet tikėjausi kažko baisesnio. Žiūrint kai kurias nuotraukas pasijutau lyg vaikystėje, kokiais 1990 - 1993 metais, kažkuo primena Lietuvą tuo laikotarpiu, ar man taip tik atrodo Bet ežeras ir gamtos vaizdai atrodo tikrai įspūdingai, ta šalis tikrai gali būti patraukli turizmui, galimybės nemažos.
                                        Paskutinis taisė Tomizmas; 2017.06.23, 17:59.
                                        Snowflakes will attack U <3

                                        Comment


                                          #40
                                          Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                          Gal galėtum plačiau papasakoti - KAIP kitaip? Kuo sovietizmo pėdsakai Kirgizijoje atrodo kitaip nuo pėdsakų Lietuvoje?
                                          Trumpai tariant, sovietinis periodas kirgizams yra ne okupacija, ne aneksija, bet savotiška kvazivalstybingumo kūrimo stadija, kurios metu formavosi šiuolaikinė kirgizų savimonė. Manau pakaks šio atsakymo (jei ne - rašyk asmeninę žinutę).

                                          Comment

                                          Working...
                                          X