Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaulių projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Dainų bulvaro rekonstrukcija - tolima vizija.

    Ir ad­mi­nist­ra­ci­ja, ir po­li­ti­kai nė ne­bes­vars­to re­konst­ruo­ti Dai­nų pės­čių­jų bul­va­rą. Jį at­nau­jin­ti gy­ven­to­jams ža­dė­ta net ke­lias ka­den­ci­jas. Ar rei­kės lauk­ti, kol bul­va­ro būk­lės ty­ri­mą at­liks kon­sul­tan­tai?

    „Dėl Dai­nų pės­čių­jų ta­ko jo­kio ty­ri­mo ne­rei­kia, rei­kia tik ap­si­spren­di­mo, bet jis dar ky­bo ore“, – tei­gė Mies­to ūkio ir plėt­ros ko­mi­te­to pir­mi­nin­kas T. Pet­rei­kis.

    G. Men­do­za Her­re­ra „Šiau­lių kraš­tui“ pa­tvir­ti­no, jog Dai­nų bul­va­rui re­konst­ruo­ti lė­šų šie­met ne­pla­nuo­ja­ma. „Tech­ni­nis pro­jek­tas se­niai pa­reng­tas, jis la­bai bran­gus, daug vis­ko pri­pla­nuo­ta, – sa­kė ji. – Ma­no nuo­mo­ne, rei­kė­tų pro­jek­tą reng­ti iš nau­jo.“
    http://skrastas.lt/?data=2016-02-24&...&id=1456248837

    Comment


      Lidl

      Norėjau pasiteirauti, gal kas yra girdėti apie naujas Lidl statybas prie Tilžės ir Aukštosios gatvių sankryžos? Ar taip šis ankščiau minėtas projektas vis dar nėra patvirtintas?

      Comment


        Prie Šiaulių sporto gimnazijos išdygs sporto salė už 3 milijonus eurų

        Šiaulių sporto gimnazija, kaip tikimasi, mažiau nei po dvejų metų turės šiuolaikišką universalią sporto salę. Mažiausiai 3000 kvadratinių metrų salėje galės treniruotis daugelio sporto šakų atstovai. Planuojama, kad projektas kainuos iki trijų milijonų eurų. Artimiausių dvejų metų Valstybės investicijų programoje šio salės statyboms numatyta apie 2 mln. eurų, Šiaulių miesto savivaldybė prisidės beveik milijonu. Tikimasi, kad pirmieji statybų darbai prasidės jau šių metų pabaigoje.

        Šiemet iš miesto biudžeto šiam projektui bus atriekta 200 000 eurų, mat pirmieji darbai prasidės jau netrukus.

        Šiaulių miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas sako, kad mažiausiai 3000-ių kvadratinių metrų naujoji salė bus moderni ir niekuo nenusileis profesionalioms užsienio šalių sporto salėms, kokias mato Šiaulių Sporto gimnazijoje besimokantys vaikai, dalyvaudami aukšto lygio varžybose užsienyje. Pasak Gintaro Jasiūno, tokios permainos Sporto gimnazijai buvo būtinos. Išplėtus sporto bazę, pavyktų pritraukti daugiau jaunų perspektyvių sportininkų, o svarbiausia – būtų pagerintos jų ugdymo sąlygos.

        Tikimasi, kad pirmuosius statybos darbus pavyks pradėti jau šį rudenį. Optimistiniu variantu, naujoji sporto salė prie gimnazijos galėtų išdygti jau 2017-ųjų pabaigoje.
        http://etaplius.lt/prie-siauliu-spor...ilijonus-euru/

        Comment


          Parašė Dolomitas Rodyti pranešimą
          Norėjau pasiteirauti, gal kas yra girdėti apie naujas Lidl statybas prie Tilžės ir Aukštosios gatvių sankryžos? Ar taip šis ankščiau minėtas projektas vis dar nėra patvirtintas?
          Anksčiau ar vėliau statybos turėtų prasidėti. Informacija apie projektą buvo paviešinta 2014 m. rugsėjį, po to 2015 m. gruodžio 29 d. Toje miesto pusėje jau kurį laiką nebuvau, gal ten kas nors ir judinama....

          Visuomenės informavimas apie visuomenei svarbaus statinio statyba Tilžės g. 217, Šiauliuose.

          Informuojame apie numatomo didmeninės prekybos paskirties pastato Tilžės g. 217, Šiauliuose projekto rengimą bei apie parengtus projektinius pasiūlymus.

          Staybos adresas: Tilžės g. 217, Šiauliai.

          Statinio paskirtis: prekybos paskirties pastatas.

          Projektinius pasiūlymus parengęs projektuotojas: UAB "Siena".

          Statytojas: UAB "Lidl Lietuva"

          2015-12-29









          http://edem.siauliai.lt/lit/Visuomen...uliuose/4606/1

          Comment


            Gamybinės paskirties pastato statybos Metalistų g, 2A





            Stendas



            Prieš tai čia stovėjo toks pastatas:

            Iš Google Street View.

            Comment


              Lyros g. 5A iškilo du bokštiniai kranai

              Pirmas



              Antras



              Pro plyšį tvoroje.



              Bendras vaizdas iš toliau.

              Comment


                Tikrai gera naujiena. Šiuo metu aikštė atrodo tikrai ne kaip.

                Saulės laikrodžio aikštei – kapitalinis remontas

                Artimiausiu metu kapitalinio remonto turėtų sulaukti Saulės laikrodžio aikštė. Šiaulių miesto savivaldybės atstovai dėl to jau žengė pirmuosius žingsnius.

                Įgyvendins pirminę projekto idėją

                „Planuojamas kapitalinis remontas, žadama vadovautis pradine projekto koncepcija. Nieko, ko nebuvo numatyta projekte, nebus. Bus ištaisytas padarytas brokas, atstatytos atraminės sienos, bus daug atstatymo darbų atlikta“, – pasakoja Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Giedrė Herrera Mendoza.

                Saulės laikrodžio aikštė turėtų išnirti iš tamsos. Aiškėja, kad dabartinis apšvietimas buvo labai tolimas pirminei projekto idėjai. „Apšvietimas savo laiku buvo numontuotas ir nebuvo atstatytas. Dabar jis bus atstatytas“, – mini G. Herrera Mendoza.

                Dėmesys bus skirtas ir „Šaulio“ kolonai. „Ji bus verta naujos aikštės“, – sako G. Herrera Mendoza. Pagal integruotų teritorijų programą kapitaliniam remontui numatyti 500 tūkst. Eur. Ši suma – preliminarios galimos kapitalinio remonto išlaidos. Artimiausiu metu jau turėtų būti rengiamas techninis projektas, yra paskelbtas viešasis pirkimas.
                http://etaplius.lt/saules-laikrodzio...inis-remontas/

                Comment


                  Parašė Xedos Rodyti pranešimą
                  Anksčiau ar vėliau statybos turėtų prasidėti. Informacija apie projektą buvo paviešinta 2014 m. rugsėjį, po to 2015 m. gruodžio 29 d. Toje miesto pusėje jau kurį laiką nebuvau, gal ten kas nors ir judinama....
                  Važiuodamas pro šalį (praėjusį ketvirtadienį) pastebėjau, jog vienas namukas pradedamas lig ir ardyti po truputį, galbūt visai ir neužilgo nusimato rimtesni darbai...

                  Comment


                    Apie Šiaulių "vaiduoklius" ir jų perspektyvas.

                    Šiaulių NT: vietos verslui yra, bet rizikuoti kartais bijo

                    Pasivažinėjus po Šiaulius, kone kiekviename rajone galima rasti po gana stambų pastatą, kuris jau senokai nematė žmogaus veiklos. Pagal 2014 metų duomenis, apleistų pastatų Šiauliuose buvo 86. Skaičiuodami ne visiškai apleistus, tačiau jau ilgą laiką parduodamus, turėtume ir dar didesnį skaičių.

                    Turi šeimininką, bet veiklos nepradeda

                    Anot nekilnojamojo turto specialisto, vienas stambiausių Šiauliuose pastatų – senieji gimdymo namai – jau turi šeimininką, tačiau kol kas dar neaišku, ką ten yra rengiamasi daryti. Bet yra žinoma, kad intensyviai yra analizuojama rinka ir artimiausiu metu turi išsikristalizuoti komplekso vystymo kryptis.

                    Žemdirbių turgus – patrauklus idėjoms

                    Gyvenantys pietiniame rajone šiauliečiai jau seniai regi niekaip nesikeičiantį buvusį „Telekomo“ pastatą. Eilę metų šis raudonų plytų pastatas stovi, atrodo, paliktas likimo valiai. „Pastatas yra jau nebe valstybės, jis turi keletą savininkų. Savaime aišku, kad vieniems jo reikia, kitiems – ne, bet bendro susitarimo pasiekti sudėtinga. Greičiausiai todėl jis toks ir stovi." – pasakojo V. Misius.

                    Kita pietinio rajono „pažiba“ – kadaise itin populiarus buvęs žemdirbių turgus. Erdvią automobilių aikštelę ir daugiau nei 3000 kvadratinių metrų prekybos ploto turintis pastatas kol kas nedomina verslininkų. Jo kaina – 350 tūkst. eurų. „Didžiausia šio pastato bėda – specifinis išplanavimas. Tokiam pastatui reikia ir specifinės veiklos. Mano žiniomis, žemdirbių turgus nėra įtrauktas į apleistų pastatų sąrašą, čia vykdoma šiokia tokia veikla, veikia pirtis. Nors verslininkai nesidomi, tai nėra beviltiškas pastatas. Be to, jis stovi strategiškai neblogoje vietoje, o ir kaina gan patraukli“, – teigė specialistas.

                    Pietiniame miesto rajone taip pat stovi pradėtas ir iki galo nebaigtas statyti pastatas Gardino gatvėje. „Juo dažnai domisi verslininkai, norintys pirkti, vystyti ten veiklą, tačiau šeimininkai, nors statybų nesugeba užbaigti, turto neparduoda“, – aiškina V. Misius.

                    Baltuoja buvusio banko pastatas

                    Kai kurie šiauliečiai, tikriausiai, iki šiol baltai mėlyną pastatą vis dar vadina „Snoru“ ar bent jau susitikimo vietą įvardija „buvęs Snoras“. Jam V. Misius taip pat piešia šviesią ateitį. „Pastato kaina nėra didelė, be to, juo labai domisi verslininkai. Beveik garantuoju, kad ilgai jis tuščias nestovės“, – teigė „Rebest“ direktorius. Buvęs „Snoras“ parduodamas už 280 tūkst. eurų.

                    Turėjo didelių ambicijų

                    Trakų gatvėje jau senokai nebeveikia buvęs duonos kombinatas. Anto V. Misiaus, šis pastatas priklauso itin stambaus kapitalo įmonei. „Kadaise savininkai turėjo idėją sujungti buvusį duonos kombinatą su kitoje gatvės pusėje esančios siuvyklos „Verpstas“ dalimi, įrengti požeminį tunelį ir paversti viską vienu prekybos centru. Tačiau tai greičiausiai pasirodė per didelė rizika Šiaulių mieste. Jei tai būtų sostinė, tokie pastatai jau seniai būtų parduoti ir juose būtų viręs veiksmas“, – komentavo NT specialistas.

                    Buvusio „Elnio“ teritorija skendi migloje

                    Aplink gražiai sutvarkytą Chaimo Frenkelio vilą, kur įsikūręs muziejus, pūpso dar paties garsiojo Šiaulių pirklio laikus menantys pastatai. Čia nemažai gyventojų ir vietos politikų nervų kainavo Menų inkubatoriaus istorija. Kai kurie verslininkai šiandien čia rado užkampį veiklai. „Didžiausias parduodamas pastatas yra daugiau nei 9000 kvadratinių metrų ploto ir jis kainuoja iki 300 tūkst. eurų. Pastatais šioje teritorijoje nuolat domisi verslininkai, tačiau trukdo niuansas, kad kai kurie jų yra saugomi paveldo“, – komenuoja V. Misius.

                    Panaši situacija yra ir su Žemaitės gatvėje esančiu pastatu, taip vadinamu „Gilo“. Jau eilę metų čia kabo perspėjimas, apie pavojų vaikams, žaidžiantiems statybų aikštelėje, o statybų pabaigos nesimato. „Situacija galėtų pasikeisti, jei Tilžės gatvė būtų sujungta su Sodo gatve. Tai yra planuojama padaryti, tad gal tuomet verslui pastatas taps patrauklesnis, nes čia drieksis gana intensyvaus eismo gatvės“, – teigė V. Misius.
                    http://etaplius.lt/siauliu-nt-vietos...-kartais-bijo/

                    Comment


                      Parašė Dolomitas Rodyti pranešimą
                      Važiuodamas pro šalį (praėjusį ketvirtadienį) pastebėjau, jog vienas namukas pradedamas lig ir ardyti po truputį, galbūt visai ir neužilgo nusimato rimtesni darbai...
                      Nepanašu, kad kažkas ardoma. Statant Lidl šis namas turėtų būti nugriautas.



                      Nuo Tilžės g.

                      Comment


                        Lidl prie Akropolio jau laukia atidarymo









                        Comment


                          Parašė Xedos Rodyti pranešimą
                          Nepanašu, kad kažkas ardoma. Statant Lidl šis namas turėtų būti nugriautas.
                          Pagal projektą turėtų būt nugriauti 2 namukai. Pravažiuojant turėjai pamatyt šalia ir geltonos spalvos namuką, jis ir griaunamas bus, nes bus daromas keliukas į spaustuvę, plius matosi, jog nuversta tvora, kažkas vis vien vyksta. Šiandien dar kaip tik pralėkiau ir matau, kad žmonės išsiveža daiktus su priekaba. Tikius ir neužilgo pajudės, pamatysim.

                          Comment


                            Parašė Dolomitas Rodyti pranešimą
                            Pagal projektą turėtų būt nugriauti 2 namukai. Pravažiuojant turėjai pamatyt šalia ir geltonos spalvos namuką, jis ir griaunamas bus, nes bus daromas keliukas į spaustuvę, plius matosi, jog nuversta tvora, kažkas vis vien vyksta.

                            Šiandien dar kaip tik pralėkiau ir matau, kad žmonės išsiveža daiktus su priekaba. Tikius ir neužilgo pajudės, pamatysim.
                            Pagal mano turimą projektą tas sklypas jau priklauso Lidl, tad nieko nuostabaus, kad jie ten jau gali imtis kažkokių darbų. Bet sklype esančiame arčiau Tilžės g. kol kas jokio judesio.

                            O dėl išvežamų daiktų - tą pastebėjau ir aš, bet kalba eina apie sklypą esanti arčiau Tilžes g.

                            Comment


                              Parašė Dolomitas Rodyti pranešimą
                              Pagal projektą turėtų būt nugriauti 2 namukai. Pravažiuojant turėjai pamatyt šalia ir geltonos spalvos namuką, jis ir griaunamas bus, nes bus daromas keliukas į spaustuvę, plius matosi, jog nuversta tvora, kažkas vis vien vyksta. Šiandien dar kaip tik pralėkiau ir matau, kad žmonės išsiveža daiktus su priekaba. Tikius ir neužilgo pajudės, pamatysim.
                              03 27

                              Na taip, tvoros nebėra



                              Gal darbai pajudės sparčiau.



                              Be to, ar aš tik dabar pastebėjau, ar sklypas Tilžės g. 233 netoli Tilžės g. ganėtinai šviežiai "suartas" ? Atrodo, kad anksčiau ši vieta atrodė šiek tiek kitaip.

                              03 27

                              Comment


                                Sveiki, LIDLo statyba šiame sklype kol kas atidėta neribotam laikui (turbūt ryšium su planuojamu greitu parduotuvių atidarymu). o žemių krūva atsiradusi sklype šalia "Lytagros", yra iš objekto, statomo Lyros g. (tiesiog p. Vinkleris žemes pervežė iš vieno savo sklypo į kitą)

                                Comment


                                  Parašė jasas Rodyti pranešimą
                                  Sveiki, LIDLo statyba šiame sklype kol kas atidėta neribotam laikui (turbūt ryšium su planuojamu greitu parduotuvių atidarymu). o žemių krūva atsiradusi sklype šalia "Lytagros", yra iš objekto, statomo Lyros g. (tiesiog p. Vinkleris žemes pervežė iš vieno savo sklypo į kitą)
                                  Gaila, jau galvojau, kad kas nors ten (prie Lytagros) pajudės.

                                  Comment


                                    Apie "Regitros" naują pastatą Išradėjų gatvėje:

                                    „Regitros“ vadovybė su Šiaulių meru Artūru Visocku aptarė Šiaulių filialo persikėlimo į kitą miesto vietą klausimus. Įmonės atstovai pristatė ketinimus filialą, kuris šiuo metu yra įsikūręs Vilniaus g. 8 esančiose patalpose, po kurio laiko perkelti į Išradėjų gatvę. Tuščiame sklype planuojama pastatyti naują, modernų pastatą, kuris visiškai atitiktų įmonės veiklos reikalavimus, būtų pritaikytas geresniam klientų aptarnavimui.

                                    Pasak VĮ „Regitra“ generalinio direktoriaus Daliaus Prevelio, pradėjus projektavimo darbus, iškilo problema dėl įvažiavimo į teritoriją įrengimo. Kol nėra nutiesta antroji Išradėjų gatvės juosta, įmonė, taupydama statybos kaštus, kreipėsi į Savivaldybę prašydama leisti įrengti laikiną įvažiavimą nuo esamos važiuojamosios gatvės dalies. Šiaulių miesto savivaldybės infrastruktūros ir urbanistikos specialistai tokiam prašymui neprieštaravo.

                                    Šiaulių meras Artūras Visockas palankiai vertina VĮ „Regitra“ pastangas kuo racionaliau naudoti lėšas, mažinant įsikūrimo kaštus.

                                    „Labai džiugina, kad valstybės įmonė, įrengusi modernius klientų aptarnavimo centrus Vilniuje ir Kaune, ėmėsi panašaus projekto Šiauliuose ir tai daro kruopščiai skaičiuodama lėšas“, – sakė A. Visockas.

                                    Planuojama, kad naujas VĮ „Regitros“ pastatas Šiauliuose duris klientams turėtų atverti jau kitais metais.

                                    http://edem.siauliai.lt/lit/Naujiena...iauliuose/5291

                                    Comment


                                      Kažkas statoma Tilžės g. 57A.



                                      Tilžės g. 59, šiek tiek dešiniau, yra parengtas daugiabučio detalusis planas, bet panašu, kad čia 57A.



                                      Kol kas neaišku kas čia bus daroma, bet jau atsivežė poliakalę, jei neklystu.



                                      Įsirengė įvažiavimą nuo Tilžės g.



                                      Jei atsivežė ir tualetą, matyt planuoja čia likti ganėtinai ilgam .



                                      Gal greitai atsiras stendas ir viskas taps aiškiau.

                                      Comment


                                        Tikriausiai, kad "Vaivorykštė" pradėjo dar vieną savo projektą:

                                        Projektuojamas pastatas žemės sklype Tilžės g. 57A, Šiauliai, 4 aukštų, su rūsiu 5500 kv.m ploto. Iki Šiaulių arenos 800 m., iki PLC „Akropolis“ apie 1,5 km. Pastato vidutinė aukščio altitudė nuo žemės paviršiaus- 15.00 m. Pagrindinė pastato paskirtis- viešbutis.
                                        Palei Tilžės gatvę ir rekonstruojamą pėsčiųjų taką pastatas keturių aukštų su viešbučio numeriais. Likusi pastato dalis- trijų aukštų su prekybos paskirties ir paslaugų patalpomis. Pastato tūris vientisas, vidinė aukštų struktūra apjungta trimis vidaus laiptinėmis, bei dviem liftais. Prie pastato bus įrengti net trys įvažiavimai iš Tilžės gatvės, o prieš pastatą pagal Tilžės gatvę bus 60 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.
                                        http://www.vaivorykste.com/vaivoryks...g-57a-siauliai
                                        Paskutinis taisė Xedos; 2016.04.26, 20:42. Priežastis: Citata

                                        Comment


                                          Parašė Arnas Rodyti pranešimą
                                          Tikriausiai, kad "Vaivorykštė" pradėjo dar vieną savo projektą:

                                          http://www.vaivorykste.com/vaivoryks...g-57a-siauliai
                                          Galvojau, kad bus kas nors tikrai mažesnio, nes sklypas neatrodo labai didelis.





                                          http://www.vaivorykste.com/vaivoryks...g-57a-siauliai

                                          Comment

                                          Working...
                                          X