Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaulių projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Turėtų servisas būti.

    Comment


      Parašė Irmantukas Rodyti pranešimą
      Turėtų servisas būti.
      Kažko panašaus ir tikėjausi.....

      Comment


        Prasidėjo Lidl statybos









        Comment






          Comment


            URBAN projekto lėšos keliaus ne ten, kur tikėtasi

            Šiaulių įmonės, gyventojai kviečiami teikti pastabas ir pasiūlymus siekiant tobulinti ar keisti Vyriausybės paviešintą URBAN projekto aprašą. Jame nurodyti reikalavimai sumažino politikų optimizmą sutvarkyti viešąsias miesto erdves taip, kaip buvo tikėtasi anksčiau. Savivaldybėje aptarus aprašą, diskutuota apie jo sąlygas, galimus planus tvarkytinose teritorijose.

            Pateikė aprašą su taisyklėmis

            Vyriausybė Šiauliams, kaip ir kitiems šalies didiesiems miestams, liepos 17-ąją pateikė aprašą, kuriame nurodyta, kam galima panaudoti taip vadinamąsias URBAN lėšas. 2015-aisiais yra galimybė sulaukti apie du milijonus, o iki 2020-ųjų metų Šiaulių regionas galėtų įsisavinti per 20 milijonų eurų. Pagal pateiktas taisykles iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų nebus finansuojama naujų pastatų statyba, senųjų renovacija, švietimo įstaigų veikla ar kultūros paveldo objektų tvarkymas, požeminių automobilių stovėjimo aikštelių įrengimas ir panašiai.

            Siekiant padidinti gyventojų užimtumą, programos URBAN lėšomis Šiaulių miesto savivaldybė ketina tvarkyti Prisikėlimo aikštę, bulvaro dalį iki Draugystės prospekto, amfiteatrą, centrinį miesto parką, Didždvario parką, Kaštonų alėją, Talkšos ežero pakrantę bei buvusio „Elnio“ fabriko teritoriją. Iškilus apribojimams, laukiama pasiūlymų, kaip šios teritorijos galėtų keistis. Meras konkretų siūlymą jau turi. „Galima atgaivinti gamtininkų stotį, tokiu būdu galima pasiekti pagrindinio URBAN lėšų panaudojimo tikslo – užimtumo didinimo. Gamtininkų stotis yra nuostabi vieta, kurią išvysčius gali atsirasti gyvybė, tuo labiau, kad Talkšos pakrantė tampa vis populiaresniu traukos objektu. Pastebėjote, kad lėšos negali būti skirtos švietimo įstaigoms, o kas draudžia padėti kablelį ir pasakyti, kad išskyrus, formaliam švietimui“, – sako meras Artūras Visockas.

            Nuvylė taisyklės

            Aprašo pristatyme dalyvavęs miesto tarybos narys, buvęs meras Justinas Sartauskas, kurio vadovaujama taryba buvo nusprendusi, kur panaudoti URBAN programos lėšas, nustebo, kad nebus galima finansavimo skirti kultūros centro renovacijai, amfiteatro statiniams – atlikėjų persirengimo kambariams, tualetams, scenai, gatvių tvarkymui, inžineriniams tinklams tiesti, išskyrus lietaus nuotėkas. Finansavimas galimas nebent bendruomenių namų statybai, tačiau lėšų jų išlaikymui taip pat nenumatyta.

            „Ypač skaudu, kad nefinansuojami inžineriniai tinklai, t. y. vandentiekis, kanalizacija, šilumos tinklai, nes teritorijos tvarkomos ilgam – 20-25 metams, ir teritorijos, kurios seniai netvarkytos, yra apgailėtinos būklės. Savivaldybės įmonėms „Šiaulių energija“, „Šiaulių vandenys“ labai aktualu, ar reikės imti lėšų iš savo strateginių planų ir juos koreguoti į tą teritoriją, kur yra URBAN, ar jie susitvarkys lėšas kartu su URBAN lėšomis“.

            Finansavimas gali didėti arba mažėti

            Projektui finansuoti Europos Sąjunga skiria 85 proc. reikalingų lėšų, valstybė ir savivaldybė – po 7,5 proc. Įgyvendinus kai kuriuos reikalavimus, pavyzdžiui, kartu su paraiška pateikus parengtą techninį projektą, finansavimas iš valstybės gali padidėti. Ir atvirkščiai, pradelsus terminus – sumažėti.
            http://etaplius.lt/urban-projekto-le...buvo-tiketasi/

            Comment


              Kas dėl prie „Akropolio“ statomo „Lidlo“, tai smagu matyti gana greitai vykstančias statybas, na, kol kas labiau paruošiamuosius darbus, tačiau vis suku galvą ir nesuprantu, kuri parduotuvės pusė bus paradinė, t.y. iš kurios gatvės bus įvažiavimas. Kol kas yra nutiestas laikinas keliukas technikai privažiuoti iš Aido g. pusės, bet statybų aikštelė glaudžiasi prie Tilžės g. Privažiavimas prie parduotuvės iš Tilžės g. pusės būtų šiek tiek keblus: vietos naujoms sankryžoms nėra, o „Akropolio“ posūkis taip pat vargiai būtų pertvarkomas į dvigubą nuvažiavimą, juolab aukščiai toje vietoje skiriasi gana drastiškai. Spėju, jei įvažiavimas bus iš Aido g. pusės, statybos neapsieis be Aido ir Dainų g. sankryžos rekonstrukcijos, tačiau galbūt aš klystu.

              Comment


                Seip manau is Tilzes gatves puses bus, nes ejau penktadieni i akropoli tai sankryzoj su tilzes gatve salia lieporiu pc ant saligatvio kelininku dazais yra pripeizota todel manau ten keis kazka (platins ir t.t.)

                Comment


                  Parašė DArnas Rodyti pranešimą
                  Kas dėl prie „Akropolio“ statomo „Lidlo“, tai smagu matyti gana greitai vykstančias statybas, na, kol kas labiau paruošiamuosius darbus, tačiau vis suku galvą ir nesuprantu, kuri parduotuvės pusė bus paradinė, t.y. iš kurios gatvės bus įvažiavimas. Kol kas yra nutiestas laikinas keliukas technikai privažiuoti iš Aido g. pusės, bet statybų aikštelė glaudžiasi prie Tilžės g. Privažiavimas prie parduotuvės iš Tilžės g. pusės būtų šiek tiek keblus: vietos naujoms sankryžoms nėra, o „Akropolio“ posūkis taip pat vargiai būtų pertvarkomas į dvigubą nuvažiavimą, juolab aukščiai toje vietoje skiriasi gana drastiškai. Spėju, jei įvažiavimas bus iš Aido g. pusės, statybos neapsieis be Aido ir Dainų g. sankryžos rekonstrukcijos, tačiau galbūt aš klystu.
                  Spėčiau, kad nuo Tilžės g. pusės. Visos Lidl parduotuvės panašios ir dažniausiai turi vieną pagrindinį įėjimą, todėl nemanau, kad Šiauliams būtų parengtas kitoks projektas. Nors įėjimas nuo Aido g. būtų tikrai pliusas.

                  Be to, visiškai baigta Maxima prie Serbentų ir Vilniaus g. sankryžos. Liko tik patraukti biotualetą .

                  Comment


                    Projektai, galintys pagražinti Šiaulių miestą, dūli stalčiuje

                    Praėjusią savaitę miesto valdžia, su tikslu įvertinti Dainų pėsčiųjų taką bei Lieporių parkelį, lankėsi pietiniame miesto rajone. Šiaulių gyventojai mano, kad tobulėti – yra kur, tuo tarpu valdžios atsakas kiek netikėtas. Pasirodo, jau kurį laiką savivaldybė turi parengusi projektus, kurie galėtų gerokai pakeisti nusidėvėjusį Šiaulių įvaizdį, tačiau jie, dėl lėšų stygiaus, kuris laikas dūli stalčiuje.

                    Pietinis mikrorajonas – tvarkytinas

                    Nors valdininkai pietiniame mikrorajone lankosi jau ne pirmą kartą, iki šiol realių Dainų pėsčiųjų tako ir Lieporių parkelio atnaujinimo darbų nesiimta. Apžiūrėję ir įvertinę situaciją, valdininkai nusprendė, kad šios dvi miesto vietos yra tvarkytinos. Šiaulių mieto savivaldybės administracijos direktorius Eduardas Bivainis sutinka, kad Dainų pėsčiųjų taką reikia tvarkyti, nes čia niekas nesikeičia jau daugelį metų. Anot jo, Dainų pėsčiųjų tako techninis projektas yra jau parengtas seniau, tereikia peržiūrėti jo įgyvendinimo terminus.

                    Projektai yra, tačiau lėšų trūksta

                    Administracijos direktoriaus pavaduotoja Giedrė Mendoza Herrera sako, kad projektai parašyti jau seniai, tačiau tik dabar imta realiai svarstyti apie jų įgyvendinimą. Nors konkretūs terminai dar nėra nustatyti ir trūksta lėšų, tačiau žingsnis pirmyn padėtas – projektai peržiūrimi. Tiesa, norint bent vieną jų įgyvendinti, reikia patikrinti, ar jie išvis galėtų būti realizuojami, ar yra parinkti tinkami techniniai sprendimai.

                    Nors minėti projektai yra seni, nė neturi skaitmeninio varianto, idėjos esą yra išties šaunios. Nepaisant to, direktoriaus pavaduotoja pabrėžia, kad projektų savivaldybė apskritai turi labai daug, tačiau visiems skirti lėšų tiesiog neįmanoma.

                    Dainų pėsčiųjų tako projektas, sudarytas iš dviejų dalių, nugrimzdo užmarštin. Jis vis dar nėra įvertintas, peržiūrėtas ir jo tinkamumas kol kas gali būti vertinamas tik teoriškai. Deja, vis dar nėra aišku, kada vis dar popierinį projekto variantą peržiūrės valdžios atstovai.

                    Tuo tarpu Lieporių parkelio projektas žadina didesnes viltis: „Puikus projektas ir padėtas į šalį. Pasakysiu tiek: ten yra parkas su daug gražių takų, žaidimų aikštelė, automobilių stovėjimo aikštelė“,- pasakoja G. Mendoza Herrera. Direktoriaus pavaduotojos nuomone, šis projektas tikrai pagyvintų bendrą Šiaulių miesto vaizdą, pagražintų pietinį mikrorajoną.

                    Svarstoma galimybė, Lieporių parko taką pavadinti Signatarų alėja. „Artėja jubiliejiniai nepriklausomybės metai, todėl manau, kad šis sumanymas atras vietą žmonių širdyse“,- paklausta, kodėl norima takui suteikti tokį pavadinimą, atsako G. Mendoza Herrera.
                    http://etaplius.lt/projektai-galinty...uli-stalciuje/

                    Comment


                      Naujos maximos foto. Nuotraukos didelės todėl negaliu tiesiai į jas įdėti nuorodų.
                      Jas galima pažiūrėti ČIA
                      Paskutinis taisė LinS; 2015.08.18, 10:18.

                      Comment


                        Architektų g. statomas "TAU".







                        Šalia kažkas rausiama

                        Comment


                          Lidl'as šalia Akropolio.









                          Link Aido g. neartėja. Matyt ir liks dabartiniame plote.



                          Comment


                            Atrodo, kad statybos M. Valančiaus g., šalia turgaus, pagaliau eina į pabaigą. Sužymėtos ir stovėjimo vietos. Tik neaišku kas čia bus.

                            08 22



                            Užtat statybos Vasario 16 g. 42 visiškai sustojo....



                            Ir panašu, kad sklype šalia Šaulio viešbučio, kuriame pavasarį nugriovė "vaiduoklį", bent artimiausiu metu, nieko nebus daroma. Tą rodo ir pastatyta tvora...

                            Comment


                              LIDL statybos šalia Akropolio.

                              09 27







                              Nukando taką.





                              Comment


                                TAU Architektų g.

                                09 27





                                Ir pagaliau galutinai paaiškėjo kas įsikurs pastate šalia turgaus.

                                Paskutinis taisė Xedos; 2016.01.30, 18:28.

                                Comment


                                  Prieš kelias dienas praeinant pro pastatą viduje girdėjosi kažkokie garsai, taigi galbūt statybos nėra visiškai sustojusios.

                                  Parašė Xedos Rodyti pranešimą
                                  08 22

                                  Užtat statybos Vasario 16 g. 42 visiškai sustojo....

                                  Comment


                                    http://skrastas.lt/?data=2015-10-09&...ied=2015-10-08

                                    Bus gaivinami Zokniai. Kažkada... .

                                    Comment


                                      Šiauliuose bus statomas bendrabutis kariams
                                      http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...iams-56-569429

                                      Comment


                                        Šiauliuose nauja sporto baze krepšiniui, tik nerašo kurioje vietoje:
                                        http://www.delfi.lt/krepsinis/naujie....d?id=70150440

                                        Comment


                                          Neoficialiais duomenimis krepšinio centras bus rengiamas Dubijos mokykloje.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X