Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaulių projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Xedos Rodyti pranešimą
    Kažkas vyksta prie vaiduoklio Gardino/Aido g. kampe, tvora panaikinta keliose vietose, šalia poliklinikos ardomos plytelės. Manau, kad nereikėtų turėti daug vilčių, kad tai bus kas nors rimtesnio, nes aptvertas plotas ganėtinai pailgas, ar nebus tik kokia nors susidėvėjusi šildymo trasa. Greitai turėtų paaiškėti.

    Atvaizdas


    Atvaizdas


    Atvaizdas


    Atvaizdas


    Atvaizdas
    Deja, bet spėjimas apie šiluminę trasą pasitvirtino....Jau pastatytas ES paramos stendas informuojantis apie šiluminės trasos rekonstravimą.

    Comment


      Pasirodo dėl judėjimo Gardino/Aido g. apsidžiaugiau (paaiškėjo, kad be pagrindo) ne vien aš, bet ir žurnalistai, kurie nesugeba nuvažiuoti iki "vaiduoklio" ir savo akimis išvysti ES paramos stendo su informacija apie šiluminės trasos rekonstravimą.

      Visgi gaila, kad tas "vaiduoklis" turbūt dar ne vienerius metus gadins miesto vaizdą. Ech, būtų puiku jo atsikratyti .
      Šiauliečiai apsidžiaugė: ateiviai grąžino statybininkus

      „Ateiviai sugrąžino statybininkus“, – pokštaudami džiūgauja internautai. Atėjus pavasariui, Šiauliuose, Gardino ir Aido gatvių kampe, stovinčio nebaigto pastato statybų darbai pajudėjo.

      Į aptvertą teritoriją jau galima žvilgtelti pro pravirus vartus, technika išraususi griovius, darbuojasi darbininkai. Išėję iš poliklinikos žmonės, gali tarsi ant delno stebėti, kaip vyksta darbai.

      Belieka tikėtis, kad jie nesustos ir miesto vaizdo pastatas vaiduoklis nebedarkys.

      Šiaulių miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Vitalis Lebedis Etaplius.lt yra sakęs, kad šiam pastatui statybų leidimas yra išduotas 2007 metais.

      „Sklypas, kuriame yra šis nebaigtas statyti pastatas, yra privatus. O ir statybų eigą gali kontroliuoti tik pats statytojas, savivaldybė čia kištis negali, nes leidimas statyti yra išduodamas neribotam laikui“, – teigė V. Lebedis.
      http://etaplius.lt/siaulieciai-apsid...-statybininkus
      Paskutinis taisė Xedos; 2015.03.27, 20:30.

      Comment


        Straipsnis apie politiką, bet jame paminėtas vienas įdomus projektas:

        Ištrauka:



        Kaip pavyzdį verslo trukdymui galima paminėti vieną šviežią atvejį, kai viena daugybę metų Šiauliuose veikianti įmonė – UAB „Šiaulių lyra“ – būtent iš Savivaldybės viešame aukcione įsigytame už beveik 2,3 mln. litų sklype Tilžės gatvėje nori statyti net 5500 kv. m ploto viešbutį su SPA, konferencijų ir sporto salėmis, parduotuvėmis ir t. t., bet niekaip negali pradėti statyti tik todėl, kad valdininkai per klaidą autobusų stovėjimo aikštelę ir keleivių laukimo paviljoną Tilžės gatvėje perkėlė į tą vietą, kur turi būti įvažiavimas į šios bendrovės žemės sklypą!

        Pažymėtina, kad pati Savivaldybė patvirtino detalųjį planą ir sudarė su verslininkais infrastruktūros sutartį, kurioje numatė šį įvažiavimą būtent toje vietoje, bet vėliau už Europos Sąjungos pinigus per neapsižiūrėjimą atliko darbus rekonstruojant autobusų stotelę su paviljonu taip, kad ir dabar dėl šių kelių tūkstančių eurų vertės darbų stabdoma daugiau kaip 5 mln. eurų investicija mieste, kuri sukurtų per 100 naujų darbo vietų, o visi valdininkai trauko pečiais ir aiškina, kad jie nežino kaip ištaisyti savo klaidas, nors viešai tai pripažįsta.

        Atkreiptinas dėmesys, kad pastačius šį pastatą atsirastų ne tik daug naujų darbo vietų, bet ir gerokai papilnėtų mokesčiais valstybės ir „Sodros“ biudžetai, taip pat būtų mokamas ir nekilnojamojo turto mokestis bei mokesčiai už licencijas alkoholiui, tabakui ir t. t. į miesto biudžetą, jau nekalbant apie miesto įvaizdį, nes Šiauliai iš tikrųjų pirmą kartą turėtų tokį kokybišką viešbutį su įvairiomis paslaugomis vienoje vietoje, kokio mieste dar nėra ir turbūt niekada daugiau nebus.
        http://snaujienos.lt/naujienos/miest...ime-nauj-tvark

        Jei pagrindinė kliūtis tokiam projektui tikrai yra tik per valdininkų klaidą ne vietoje įrengta autobusų stotelė belieka tik susiimti už galvų. Visgi, kažkodėl nesitiki, kad tai vienintelė problema....
        Paskutinis taisė Xedos; 2015.03.27, 20:30.

        Comment


          Sparčiai dygstanti Maxima Serbentų ir Vilniaus g. kampe



          Nuo Vilniaus g.



          Nuo Serbentų g.



          Aiškėja aikštelės kontūrai



          Panašu į būsimą įvažiavimą

          Comment






            Ir iš šiek tiek toliau.

            Comment


              Vėl pavasaris ir vėl rausiama betvarkė šalia Pramonės g. tarp Serbentų ir Bačiūnų g. Šį kartą sustumti nemaži smėlio kalnai. Visgi mažai vilčių, kad čia kas nors pajudės, nes atrodo, kad šioje teritorijoje turėtų būti privačių namų kvartalas. Šiek tiek judesio buvo ir praėjusį pavasarį, bet iš to niekas neišsirutuliojo. Greičiausiai tas pats bus ir šį kartą.





              Comment


                Gal yra kokių žinių kas daroma vasario 16 g. ten tą pastatą griauna ar stato?? Dar pastebėju, kad nugriautas namukas už ,,Šaulio" viešbučio. Įdomų ar ten kažką planuoja daryti ar tik nugriovė kaip avarinės būklės. Mačiau kažką statybininkai daro vasario 16 g. buvusiame policijos pastate. Tikiuose ne čia įsikurs socialinių paslaugų centras (ten kur žmonės eina pašalpų prašyti). Centre tokiai įstaigai nevieta. Vasarui 16 g. juda kaip NMC vilniuje))))

                Comment


                  Parašė Siauliai Rodyti pranešimą
                  Gal yra kokių žinių kas daroma vasario 16 g. ten tą pastatą griauna ar stato??

                  Dar pastebėjau, kad nugriautas namukas už ,,Šaulio" viešbučio. Įdomų ar ten kažką planuoja daryti ar tik nugriovė kaip avarinės būklės.

                  Mačiau kažką statybininkai daro vasario 16 g. buvusiame policijos pastate. Tikiuose ne čia įsikurs socialinių paslaugų centras (ten kur žmonės eina pašalpų prašyti). Centre tokiai įstaigai nevieta. Vasario 16 g. juda kaip NMC vilniuje
                  Ne, tikrai nejuda kaip NMC...Toli gražu.

                  Kalbant apie Vasario 16 g., buvusiame policijos pastate (aš nesu tikras ar kalbame apie tą patį pastatą, bet ten daugiau niekur kitur niekas nevyksta, taigi, turėtų būti tas pats ) kažkas tikrai vyksta, mačiau viduje dirbančius darbininkus, kieme suversta šiukšlių krūva. Tik nežinau kas ten įsikurs.

                  Bent mano nuomone "griaunamas/statomas" pastatas Vasario 16-osios g. 42 yra išardomas. Tik jo išardymo procesas keletą pastarųjų dienų buvo sustojęs.
                  Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.11, 19:04.

                  Comment


                    Puiki naujiena. Griaunamas vaiduoklis Vasario 16 g. tarp "Šaulio" viešbučio ir Šiaulių universiteto.

                    Nuo Vasario 16 g. pusės





                    Nuo P. Višinskio g. pusės

                    Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.13, 16:43.

                    Comment


                      Kiekvienais metais tik kalbos, bet jokių pokyčių. Pernai kalbėjo, kad ratas bus remontuojamas, bet viskas tik ir liko kalbomis.

                      Be to ir straipsnio pavadinimas klaidinantis, nes kol kas neaišku kaip viskas pasisuks. Visgi, atrodo, kad krypstama link to, kad ratas bus išmontuotas.

                      „Velnio ratas“ niekada nebesisuks

                      Šiauliečiams gerai žinomas apžvalgos ratas, dabar priklausantis privatiems asmenims, kadaise supo daugybę vaikų ir jų tėvelių, tačiau dabar jau daugelį metų jis stūkso nebenaudojamas ir apleistas. Nevyriausybininkų įsitikinimu – dar ir nesaugus. Nevyriausybinių organizacijų atstovai įsitikinę, kad jį reikėtų išmontuoti ir kuo skubiau, nes nelaimei pakaktų stipresnio vėjo.

                      Anksčiau buvusias mašinėles, traukinukus verslininkai išmontavo, tačiau Velnio ratą paliko, tikėdamiesi jį dar sutvarkyti. Praėjo metai, tačiau darbai nepajudėjo – ratas nei tvarkomas, nei išardomas. ŠNVOK prezidentė Vida Pociuvienė džiaugiasi, kad buvusius senus atrakcionus, virtusius tik metalo laužo krūva, verslininkai išvežė, tačiau iki gražaus rezultato dar trūksta: „Mano nuomone, jį reikėtų išmontuoti, nes sutvarkyti jo neįmanoma, o jeigu jis ir būtų sutaisytas, šiaip ne taip gavus detalių, niekas neišdrįstų suptis“.

                      Yra du keliai

                      Verslininkai prisipažįsta dar neapsisprendę, ką su apžvalgos ratu daryti. Norint, kad jis vėl suktųsi, tektų atrakcioną atnaujinti, vežti detales iš Sankt Peterburgo, o tai būtų labai brangu ir vargu, ar tai atsipirktų. „Buvo tokia politika, kad nesilankytų žmonės, dabar vėl pritraukti į tą vietą labai sudėtinga. Nemanau, kad kelia grėsmę, nuėmėm daug detalių, stovi ratas. Pats nenukris nei iš šio, nei iš to. O dėl atnaujinimo, tai mes galim jį nudažyti, kad stovėtų kaip paminklas, o jeigu ne – tai galim nuimti ir išvežti“, - sako verslininkė Ala Gascevičienė.

                      Šiauliečiai sutinka, kad toks, koks yra dabar, apžvalgos ratas kelia grėsmę, tačiau pasakoja jį prisimenantys su nostalgija. Tad mieliau matytų anksčiau labai mėgtą Velnio ratą veikiantį ir pasiryžtų už bilietą mokėti iki trijų eurų.

                      Domisi verslininkai

                      Centrinio parko erdvėmis domisi verslininkai iš kaimyninių šalių, jie mielai vasarą atvežtų kilnojamus ir saugius atrakcionus. Parke galėtų atsirasti lauko kavinukės, šiemet planuojama vėl rengti skulptorių plenerą. Norą pagyvinti šią miesto dalį rodo ir vietiniai verslininkai. „Uno parkas“ norėtų pastatyti batutų, o „SPLIUS“ planavo įrengti smėlio dėžių.

                      Atvykę kitų užsienio šalių atstovai stebisi, kokiu tikslu laikoma ši sovietinių laikų seniena. Lietuvoje nėra tokio miesto, kuriame būtų likęs panašus apžvalgos ratas.
                      http://etaplius.lt/velnio-ratas-niekada-nebesisuks

                      Comment


                        Štai kas bus daroma su "vaiduokliu" Vasario 16 g. 42. Nuotraukoje sunkiai matosi, bet numatoma darbų pabaiga yra 2015 m. gruodis.



                        Dabartinis vaizdas.



                        Comment


                          Ir šis projektas užsidelsė dėl "Meba" kaltės.....

                          Miestas vėl imasi kolumbariumo statybų

                          Aiškėja nauji Savivaldybės planai dėl kolumabriumo statybų. Trečiadienį rinksis komisija, kuri svarstys teikiamo konkurso sąlygas. Kol kas aišku, kad vietoje nuardytų 11 modulių bus statomi penki. Etaplius.lt prieš porą mėnesių jau rašė, kad Šiauliai neketina atsisakyti kolumabriumo idėjos, tačiau nepasisekus su pirmuoju rangovu „Meba“, bus ieškomas kitas.

                          Pernai turėjęs būti baigtas, tačiau normaliai nė nepradėtas statyti pirmasis kolumbariumas Ginkūnų kapinėse šiemet jau būtinai iškils. Taip tikina miesto vadovai. Nepaisant to, kad pernai jo statybos tapo tikru galvos skausmu – teko ilgai ginčytis su darbus atlikti katastrofiškai vėlavusiu rangovu – bendrove „Meba“, o galiausiai ir apskritai nutraukti sutartį, netrukus startas bus duotas iš naujo.

                          Administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta viešųjų pirkimų komisija, netrukus bus ieškoma naujo rangovo, kuris ant po nevykusių statybų likusių pamatų įrengs penkis modulius, su 120 nišų, kuriose bus galima laidoti iki keturių urnų su sudegintais mirusiųjų palaikais.

                          Tiesa, antrą kartą ant to paties grėblio, panašu, savivaldybė nebeužlips – sykį skaudžiai nudegus, šįkart planuojama apsidrausti nuo galimų nesėkmių. Naujam statytojui bus iškelta sąlyga, užkirsianti kelią nemokioms bendrovėms.

                          Tikimasi kolubariumą pastatyti iki šių metų spalio.
                          http://etaplius.lt/kolumbariuma-statys-tik-mazesni
                          Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.21, 15:40.

                          Comment


                            Korsako g. 61, naujieji vaikų namai. Iš išorės atrodo beveik 99 % baigta.

                            Nuo Gytarių g. pusės

                            04 22





                            Žvilgsnis per tvorą. Čia dar liko šiek tiek darbo....



                            Iš kitos pusės.



                            Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.23, 20:02.

                            Comment






                              Nuo K. Korsako g. pusės



                              Ir nedidelis projektas prie PC "ARENA", šalia Gegužių, Tilžės, Karaliaučiaus g. sankryžos. "Automobilių plovyklos kompleksas, dujų degalinės rekonstrukcija", kitaip tariant, mažas objektas. Ir pačios statybos vyksta ganėtinai lėtai...

                              Privažiavimo įrengimas.

                              Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.25, 15:58.

                              Comment


                                Dar mačiau kažkas ,,kapstosi" pramonės gatvėje prie NIC prekybos centro. Gal kas žinot kas ten vyksta?
                                Paskutinis taisė Xedos; 2015.05.13, 18:09. Priežastis: Pranešimo dalis perkelta į kitą temą

                                Comment


                                  Parašė Siauliai Rodyti pranešimą
                                  Dar mačiau kažkas ,,kapstosi" pramonės gatvėje prie NIC prekybos centro. Gal kas žinot kas ten vyksta?
                                  Ir aš pastebėjau, kad kažkas vyksta Pramonės g. Tik nepastebėjau stendo, jei bus daroma kas nors rimtesnio anksčiau ar vėliau jis turėtų atsirasti.

                                  Ten tikrai turėtų būti kas nors daroma, nes gana nemažame plote nukastas dirvožemio sluoksnis, šiandien ryte vyko betonavimo darbai.
                                  Paskutinis taisė Xedos; 2015.05.13, 18:24.

                                  Comment


                                    Lyg vilkikių aikštelė ten bus.

                                    Comment


                                      "Maxima" statybos ant Serbentų ir Vilniaus g. kampo.

                                      Vakar

                                      Nuo Vilniaus g.





                                      Nuo Serbentų g.



                                      "Nugarinė" pusė.



                                      Comment




                                        Nuo Vilniaus g. pusės









                                        Įvažiavimas iš Vilkaviškio g. pusės.

                                        Comment


                                          05 16

                                          Pramonės g. šalia NiC. Nespėsiu kas čia bus daroma....



                                          Comment

                                          Working...
                                          X