Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Isviso su gelezinkeliais padarytas kazkoks pravalas... panevezys paliktas ant ledo nuo visu lietuvos miestu. Vis bandau ieskoti priezasciu, bet neradau dar...
    Neišmeskite spalvų

    Comment


      Na bent jau smagu, kad sutvarkys pačią stotį, nes dauguma stočių vykstant pvz į Rokiškį sutvarkytos.

      Comment


        Parašė mytia Rodyti pranešimą
        Na bent jau smagu, kad sutvarkys pačią stotį, nes dauguma stočių vykstant pvz į Rokiškį sutvarkytos.
        Visada smagu, kai kažkas kuriama nauja arba atnaujinama sena (bet gera). Deja, bet atnaujinimas dėl atnaujinimo yra kone nusikaltimas - mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas. Kam reikalinga stotis, jeigu tik keturi keleivinių traukinių reisai pro ją tepravažiuoja? Tai gal tegu stato oro uostą, iš kurio keturi keleiviniai lėktuvai per mėnesį tepakils? Jau verčiau tuos pinigus būtų investavę greitam ir moderniam traukiniui pirkti bei bėgiams renovuoti, tada paleistų traukinio maršrutą Klaipėda - Daugpilis. Tada ir pajūrį greitai ir pigiai nusigautum, ir esant reikalui greitai ir patogiai traukiniu rytinę Latviją bei Peterburgą pasiektum. Pagaliau esant šiems dažniems resams, būtų galima vilioti turistus kelionei siauruku į Anykščius ir Rubikius. Ir išvis, susidaro įspūdis, kad arba mes ne viską žinom, arba už mus sprendimus priima bukapročiai.
        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

        Comment


          Parašė Vismantas Rodyti pranešimą
          Kiek žinau Panevėžio geležinkelio stoti rekonstruos. Jau ir aptvėrima pastatė. Teko ir projekta matyti.
          Jei matei projektą, tai koks rekonstrukcijos mastas - ar pastatas bus padažytas, pakeisti suoliukai ar čia daug rimčiau užsimota?

          Parašė dts Rodyti pranešimą
          Isviso su gelezinkeliais padarytas kazkoks pravalas... panevezys paliktas ant ledo nuo visu lietuvos miestu. Vis bandau ieskoti priezasciu, bet neradau dar...
          Pilnai pritariu, gaila, kad nėra linijos tarp Panevėžio ir Vilniaus. Tuomet būtų sujungti visi didieji miestai, o keleivių srautas tikrai būtų didelis...
          Paskutinis taisė auksellis; 2008.10.08, 22:05.

          Comment


            /\ užtektų ir tiesioginio maršruto su Klaipėda ir tai jau būtų džiugu

            Comment


              Atsimenu kaip sesę iš geležinkelio stoties išlydėdavau į mokslus Klaipėdoje, daug vagonų prikabinta būdavo
              Visos forumo temos apie Panevėžį:
              http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

              Comment


                tai gal cia daugiau su siauruku ta rekonstrukcija susijusi. pagrazinti aplinka ir t.t.

                Comment


                  Gal kas zinote, kokia statybine firma gelezinkelio stoti remontuoja?

                  Comment


                    siuo metu yra tikrinamos sviesos stadione foto nebus nes nieko gero neiseis del dienos sviesos na nebent dar temstant sumanys pabandyti

                    Comment


                      Teatre paltų nebeprireiks



                      Nuo šalčio salėje stingstantiems J.Miltinio dramos teatro lankytojams šią žiemą žiūrėti spektaklius paltai nebeturėtų trukdyti. Pastatas nerenovuotas jau pusę amžiaus – tiek laiko jis pastatytas. Jį planuojama apšildyti iki Naujųjų, o per kitus metus ketinama visiškai atnaujinti.

                      „Šaltis teatre – labai sena mūsų bėda. Jau dešimt metų raštus rašydavau, lįsdavau, kur reikia ir nereikia, kol sulaukėme pinigų“, – kalbėjo teatro vadovas Rimantas Teresas.

                      Pastato stogui perdengti, bokštui apšildyti ir vėdinimo įrangai atnaujinti iš valstybės biudžeto J.Miltinio dramos teatrui šį rudenį skirta 1,3 mln. litų. Dar 1,2 mln. litų mažajai salei bei fojė renovuoti tikimasi sulaukti kitąmet.

                      „Visą rekonstrukciją planuojame baigti kitų metų vasarą, kad rudens sezoną pradėtume jau atnaujintame teatre“, – „Sekundei“ teigė R.Teresas.

                      Teatras įkurtas 1960-aisiais statytame pastate. Vadovo teigimu, per tiek metų tebuvo atliekami menki remontai.

                      Nors prieš spektaklius savaitgaliais salė būdavo papildomai šildoma, tačiau temperatūra aukščiau nei 15 laipsnių nepakildavo.

                      „Sovietinė pastato konstrukcija visai nelogiška ir neekonomiška – visi šilumos vamzdynai įmūryti į sieną. Prieš spektaklius į salę pūsdavom šiltą orą, kad bent dvi tris valandas būtų šilčiau. Vien už šildymą sezono metu sumokėdavom 70–80 tūkst. litų“, – tvirtino direktorius.


                      www.sekunde.lt

                      Comment


                        siandien pravaziuodamas maciau jo deda apsiltinima bet pamirsau pamineti cia manau jau anksciau ji reikejo renovuot

                        Comment


                          Kazin kai Vilniuje ir kt. stoja kai kurios gyv. ir kom. statybos, tai ar imsis kas iki galo viska igyvendinti cia pas mus?

                          Comment


                            Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
                            Kazin kai Vilniuje ir kt. stoja kai kurios gyv. ir kom. statybos, tai ar imsis kas iki galo viska igyvendinti cia pas mus?
                            Na ej pateike savivaldybej svarstyti, tai jau rodo kad zmones nori matyt rizikuoti..

                            Comment


                              Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
                              Kazin kai Vilniuje ir kt. stoja kai kurios gyv. ir kom. statybos, tai ar imsis kas iki galo viska igyvendinti cia pas mus?
                              Parašė Andree Rodyti pranešimą
                              Na ej pateike savivaldybej svarstyti, tai jau rodo kad zmones nori matyt rizikuoti..
                              Baikit, taigi čia tik detalusis planas, kuris toli gražu dar nereiškia, kad statybos tuojau pat prasidės. Jei mėnesio pabaigoje patvirtins detalųjį planą, tada, greičiausiai, bus ieškoma investuotojų ir tik jei tokie atsiras, bus rengiamas architektūrinis ir techninis projektai, kurių derinimas dar užtruks ir tik tada galės kažkas realiai pajudėti, aišku, jei neišlįs dar kokių nors kabliukų. Mano prognozėmis, statybos šioje vietoje pajudės geriausiu atveju kitų metų pabaigoje ir tik vienas etapas - viešbutis. Vėliau galbūt pajudės komercinių pastatų statyba ir tik paskutiniame etape, priklausomai nuo rinkos - gyvenamieji namai. Viso komplekso pabaiga - ne anksčiau kaip 2012 metų pabaiga - 2013 pradžia.

                              Aišku, čia tik mano prognozės

                              Comment


                                siandien atidare renovuota IKI parduotuve Kerbedzio gatveje

                                Comment


                                  J.Katinas verslo dar neatsisako
                                  Gintautas SUBAČIUS



                                  Prieš porą metų pastačius eilinį „Iki“ rožyne UAB „Palink“ plečia savo veiklą. Vaivaduose, visai greta parduotuvės „Pas Katiną“, pradėta dar viena prekybos centro „Iki“ statyba. Suprasdamas, kad su stipriu konkurentu varžytis bus nepaprastai sunku verslininkas Jonas Katinas nusprendė prekybai naudotas patalpas Vaivaduose nuomoti.
                                  NORĖTŲ NUOMOTI GYDYTOJAMS

                                  Maždaug prieš mėnesį Vaivaduose, dešinėje kelio Panevėžys–Kupiškis pusėje, pradėta pirmo Panevėžio rajone prekybos centro „Iki“ statyba. Verslininkas J.Katinas pripažino, kad į priemiestį ateina labai stiprus konkurentas, todėl jis nusprendęs prekybinius plotus ir patalpas antrame aukšte išnuomoti. Verslininkas pasilieka rūsyje esančią kavinę su svečių kambariu ir pirtimi, kur lankytojai visada laukiami.

                                  „Parduotuvės patalpas labiausiai norėčiau nuomoti bendrosios praktikos gydytojo kabinetui įrengti, – sakė J.Katinas. – Pagal Europos Sąjungos direktyvas iki 2011 metų Lietuvoje privati medicina turi sudaryti 70 procentų, tačiau rajone niekas nerodo iniciatyvos verstis privačia medicinos praktika ir norėčiau, kad Vaivadai taptų pirmąja kregžde. Čia vietos užtektų ne tik medicinos praktikai, bet ir vaistinei, masažo kabinetui. Manau, kad toks kabinetas pasitarnautų miesto Senamiesčio kvartalui, Vaivadams, Paliūniškiui, aplinkinių kaimų gyventojams. Gydytojų kabinetui patalpas nuomočiau tikrai pigiai. Be to, kiek žinau, neišnaudojami Europos Sąjungos pinigai privatiems pirminės sveikatos priežiūros centrams steigti.“

                                  KAVINĖ LIEKA

                                  J.Katinas akcentavo, kad Vaivadų kavinė rūsyje, kuri stengiasi orientuotis į tradicinius lietuviškus patiekalus, tokius kaip troškinti kopūstai su rūkyta šonine, batvinių sriuba, barščiai, vėdarai, cepelinai, šašlykai, bulviniai patiekalai, ant žarijų kepti kepsniai, lieka. Verslininkas mano, kad lietuviams tradiciniai patiekalai priimtinesni nei visur siūlomas greitas maistas. Anot J.Katino, Panevėžyje nėra nė vieno žuvies restorano, todėl jis prisipažino svajojantis sudaryti atskirą meniu, kuriame daugiausia patiekalų būtų iš Lietuvos vandenyse sugaunamu žuvų: karpių, lydekų, sterkų, ešerių, lynų.

                                  KONKURENCIJA VERČIA PASITEMPTI

                                  Vis dėlto visiškai prekybos Vaivaduose J.Katinas sako neketinantis atsisakyti. Jis sakė kalbėjęsis su pardavėjomis, dirbančiomis vietinėmis vaivadietėmis, ir šios pritarę, kad, uždarius kieme esantį alaus barą, būtų įrengta nedidelė krautuvėlė, kurioje būtų prekiaujama būtiniausiomis, tačiau tik lietuviškomis prekėmis. Verslininkas mano, kad parduotuvės darbo laiką būtų galima derinti pagal vietinių gyventojų ir pravažiuojančiųjų poreikius. Ten turėtų būti prekiaujama tuo, ko nėra didžiuosiuose prekybos centruose ir tuo, ko negalima parduoti esant savitarnai.

                                  Pasiteiravus, kokią įtaką Piniavoje esančiai parduotuvei turėjo prekybos centro „Iki“ rožyne atidarymas, J.Katinas neslėpė, kad prekybai atsiliepė, tačiau, anot jo, stiprus konkurentas verčia pasitempti, o nuo to laimi pirkėjai. „Būčiau galėjęs dar kokius penkerius metus nieko nedaryti, bet buvau priverstas imti kreditą ir įrengti savitarną, – sakė verslininkas. – Be to, turėjome peržiūrėti prekių asortimentą, kad jis labiau tiktų pravažiuojantiesiems.

                                  UAB „Palink“ komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila patvirtino, kad „Iki“ prekybos centro statybos Vaivaduose pradėtos. Anot jo, parduotuvės prekybos plotas bus iki 1000 kvadratinių metrų ir jos įkurtuvės numatytos kitų metų pirmą ketvirtį.

                                  www.panbalsas.lt

                                  Comment


                                    Man tai tokia nuojauta, kad ten pats Katinas stato ta IKI, ir pernuomuos tada jai.. nes ta zeme tai 100% kad buvo jo, neparduos gal konkurentam..

                                    Comment


                                      Parašė Andree Rodyti pranešimą
                                      Man tai tokia nuojauta, kad ten pats Katinas stato ta IKI, ir pernuomuos tada jai.. nes ta zeme tai 100% kad buvo jo, neparduos gal konkurentam..
                                      Jo, zeme tai jo buvo ir as taipogi nesuprantu kam jis ja pardave

                                      Comment


                                        /\
                                        Jūs man pasakykit kodėl neparduoti žemės kad ir tam pačiam Iki (kuris tikėtina tikrai nemažai pasiūlė) kai gauni pelno tiek, kiek iš savo parduotuvėlės gautum per 20 metų? O dabar išlaisvini pinigus ir juos gali vėl investuoti kitoje pelningoje srityje, pvz. kempingas Piniavoje
                                        Visos forumo temos apie Panevėžį:
                                        http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                                        Comment


                                          Siaip as pats is Vaivadu (daba tevai gyvena), tai galiu pasakyt kad Katinas skolose giliai sulindes ir prisiemes tiek kreditu kad jam jau bankai nebeskolina. Taigi jam atsirado puiki proga atiduoti kreditus ir galbut dar net uzdirbti...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X