Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Vizulkė panašiai kaip iš kokių simsų žaidimo

    Kitoje pusėje to pastato yra ofisai ir ten mano tėvukai įsikūrė, tai jokių kalbų ten apie kokie nors renovacija nėra.
    Life is a game that no one wins

    Comment


      2008-09-25 Panevėžio miesto savivaldybės taryba nusprendė perimti Apylinkės teismo pastatą (Laisvės a. 17), o valstybės nuosavybėn perduoti Savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus (CMS) pastatą (Respublikos g. 25).

      „Perėmus Apylinkės teismo pastatą praktiškai vienoje vietoje įsikurs visi Savivaldybės skyriai, tad bus patogiau ir darbuotojams, ir į mus besikreipiantiems panevėžiečiams. Be to, pastatas tvarkingas, čia atliktas remontas. Tuo tarpu 1989 metais pastatyti santuokų rūmai dėl lėšų stokos nė karto neremontuoti“, - sako Savivaldybės administracijos direktorius Stasys Karčinskas.

      Į Apylinkės teismo patalpas planuojama perkelti Švietimo, Vaiko teisių, CMS, Civilinės saugos skyrius, Kontrolieriaus tarnybą. Iš CMS patalpų į Laisvės a. 1 bus perkeltas Lietuvos tautodailininkų sąjungos Panevėžio skyrius, į Bendruomenių rūmų, Kraštotyros muziejaus arba perimtas Apylinkės teismo patalpas – miestui dovanota Vytauto Ulevičiaus medžio dirbinių kolekcija. Santuokų rūmuose esantį Kazio Morkūno vitražą planuojama perkelti į naująjį teismo pastatą.

      Numatoma, kad vestuvių ceremonijos bus atliekamos Panevėžio rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriuje.

      CMS pastatas bus griaunamas, jo vietoje statomi nauji Apylinkės ir Apygardos administracinio teismų rūmai. Pasak Teisingumo ministerijos Investicijų ir turto valdymo departamento direktoriaus Zenono Sankausko, daugiau kaip 5 tūkst. kv.m pastatas turėtų būti pastatytas 2010 m. pabaigoje-2011 m. pradžioje. Ateinančiais metais tam numatyta 3 mln. Lt.

      Savivaldybės padaliniai Apylinkės teismo pastate įsikurs tik pastačius naujuosius teismo rūmus.

      Comment


        Idomu ka jie zada uz tuos 3mln litu padaryti, gal uztverti metaline tvorele pastata ir pasamdyti saugos tarnyba, kad saugotu tvora iki 2010-11 m.?

        Comment


          /\Man kažkaip ta visa istorija nuo pat šaknų kažkaip šlykščiai atsiduoda. Man tas dabartinis CMS pastatas visai normaliai ir iš vidaus, ir iš išorės net ir be remonto atrodo, ir vieta gera. Kažkaip biurokratų kalbos manęs dar neįtikino...
          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

          Comment


            nieko net nesistenks jie itikineti, pasidarys taip, kaip jiems reikia...

            Comment


              Gal kas zinote, kada Aukstaitijos stadijone sutvarkys apsvietima ir pagaliau bus ijungti prozektoriai? Kad pajungti apsvietima ten reikia rekonstruoti pastote. Savivaldybe jau skyre pinigu. Pastote turi rekonstruoti Indastrus. Taciau kazkodel darbai dar nepradeti? Gal kas zinote kada prasides pastotes rekonstrukcijos darbai?

              Comment


                Parašė paneveziukas Rodyti pranešimą
                Gal kas zinote, kada Aukstaitijos stadijone sutvarkys apsvietima ir pagaliau bus ijungti prozektoriai? Kad pajungti apsvietima ten reikia rekonstruoti pastote. Savivaldybe jau skyre pinigu. Pastote turi rekonstruoti Indastrus. Taciau kazkodel darbai dar nepradeti? Gal kas zinote kada prasides pastotes rekonstrukcijos darbai?
                Ta pastote senai rekonstruota, sekmadieni jau turejo jungti, nezinau, nes nebuvau

                Comment


                  Girdėjau Vaivaduose pradeda statyti Iki parduotuve

                  Comment


                    Parašė Andree Rodyti pranešimą
                    Ta pastote senai rekonstruota, sekmadieni jau turejo jungti, nezinau, nes nebuvau
                    na nezinau ar apsimoka jungti jeigu varzybos prasideda 5val ekranui namie liko tik 3 varzybos tai nemanau kad sy sezona dar ten kasnors stengsis jungti tuos prozektorius

                    Comment


                      Parašė balabanas Rodyti pranešimą
                      na nezinau ar apsimoka jungti jeigu varzybos prasideda 5val ekranui namie liko tik 3 varzybos tai nemanau kad sy sezona dar ten kasnors stengsis jungti tuos prozektorius
                      Na uzpraeitose varzybose buvau, tai sake kad bandys jungti, bet gal nejunge, problemos kokios...

                      Comment


                        >ON TOPIC< Nejaugi Ramygalos g. projektas taip ir sustojo, ar dar ten krapsto ka nors?

                        Comment


                          girdejau kad su paskirtimi ir detaliais planais ne viskas tvarkoje ten.

                          Comment


                            Parašė Monteq Rodyti pranešimą
                            >ON TOPIC< Nejaugi Ramygalos g. projektas taip ir sustojo, ar dar ten krapsto ka nors?
                            Jei cia sneka apie ta daugiabuti, tai girdejau, kad ten firma su PST labai jau nenaudinga sutarti buvo pasirase, todel kaip ir stojo statybos..

                            Comment


                              Atrodo užderės naujų statybų Atrodo viskas gausis tik į naudą, jei pasidalins pinigus

                              Parašė Panevėžyje – menininkų kraustymosi metas
                              http://whatson.delfi.lt/news/culture...hp?id=18728952

                              Agnė Baltutytė, "Sekundė"
                              2008 spalio mėn. 1 d. 18:18

                              Miesto Savivaldybė davė startą krautis lagaminus. Jau kitąmet Panevėžyje nebeliks Santuokų rūmų, o jų vietą užims Apylinkės ir Apygardos administracinio teismo pastatas. Be to, daiktus teks pakuotis ir kultūros įstaigoms.

                              Aštuoniasdešimt metų į kultūros centrą „Garsas“ rinkęsi kino mėgėjai netolimoje ateityje glausis keturiskart mažesnėse teatro „Menas“ patalpose, „Meno“ aktoriai ir teatro gerbėjai kraustysis į Muzikinį teatrą, šis, kartu su pučiamųjų orkestru „Panevėžio garsas“, persikels į kino Meka tapusio „Garso“ pastatą.

                              Kiek didysis persikraustymas kainuos miesto biudžetui, dar nėra apskaičiuota, tačiau manoma, kad vien „Garsą“ paversti operoms tinkama erdve prireiks milijoninių investicijų.

                              Savivaldybės vadovai tikisi, kad didysis perkraustymas ne tik pagerintų kultūros įstaigų darbo sąlygas, bet ir išgelbėtų prieš Panevėžyje neseniai atsidariusio modernaus kino centru konkurenciją vargiai atsilaikysiantį „Garso“ kino teatrą. „Akivaizdu, kad šiuo metu Muzikinis teatras, teatras „Menas“ ir kultūros centras „Garsas“ dirba jų poreikių nebeatitinkančiuose pastatuose“, – tvirtino mero pavaduotojas Kastytis Vainauskas.

                              Patalpos nebetinkamos

                              Vicemero teigimu, kultūros įstaigas perkelti į kitas patalpas esant dabartinei situacijai yra geriausias variantas. Anot jo, „Garsas“ įsikūręs jam per dideliame pastate, įstaigos vizija – nekomercinio kino sklaida ir edukacinė veikla. Didieji šalies miestai turi nekomercinio kino sales, tačiau jos yra 100–160 vietų, o „Garso“ didžiojoje salėje – 735 vietos, mažojoje – 80.

                              „Menas“ veikia buvusio kino teatro patalpose, kurios jam, kaip teatrui, ankštos. Grimo kambariai įkurti koridoriuje, nėra dailės dirbtuvių, užkulisių, todėl „Menui“ reikalingas priestatas, o jis atsieitų daugiau nei 2 mln. Lt.

                              Muzikinis teatras suremontuotas, tačiau, pasak K.Vainausko, trūksta patalpų pučiamųjų orkestrui perkelti, pernelyg maža scena neleidžia kviestis didesnių muzikinių orkestrų bei teatrų kolektyvų. Reikėtų priestato, jo planuojama vertė – beveik 8 mln. Lt.

                              Sugrąžins kino namus

                              Idėjai į kažkada kino teatru buvusį „Meną“ sugrąžinti kiną pritaria ir „Garso“ direktorė Genė Pučinskienė.

                              „Mene“ dar nuo senų laikų išsaugotos kinui tinkamos erdvės. Tai būtų labai gera vieta kino namams Panevėžyje“, – teigė G.Pučinskienė.

                              Tačiau, anot jos, atsisakęs komercinio kino demonstravimo „Garsas“, net ir persikėlęs į gerokai mažesnes patalpas, be Savivaldybės finansavimo neišsilaikytų.

                              „Nekomercinis kinas rodomas ne pinigams uždirbti, o lavinti žmones. Šiaurės šalyse nekomercinio kino sklaidai skiriama itin daug dėmesio, netgi sudaromos programos pagal amžiaus grupes. Ten savivaldybės finansuoja patalpų ir darbuotojų išlaikymą, o veiklai lėšos gaunamos per Europos Sąjungos struktūrinius fondus. Labai gražu, jei ir Panevėžio politikai įžvelgė, kad miestui reikia kino namų“, – užsienio patirtimi rėmėsi G.Pučinskienė.

                              Direktorė pripažino, kad, „Garsui“ susiaurinus savo veiklą, sumažės ne tik patalpos, bet ir darbuotojų.

                              Be to, anot G.Pučinskienės, persikrausčius tektų spręsti, ar patalpas pakeitusios kultūros įstaigos išsaugos savo pavadinimus.

                              „Žmonių sąmonėje pavadinimas siejamas su vietove, todėl reikėtų dar gerai pamąstyti, ar persikraustęs „Garsas“ ir toliau liktų „Garsu“, – mano kultūros centro vadovė.

                              Kiek kainuotų Panevėžio kino Mekai įsikurti teatro dvasia gyvenančiame „Mene“, G.Pučinskienė Savivaldybei preliminarius skaičiavimus turi pateikti per tris savaites.

                              Muzikams per ankšta

                              Brangiausiai Savivaldybei atsieis Muzikinio teatro perkraustymas į dabartines „Garso“ patalpas. Pasak teatro direktoriaus Vidmanto Kapučinsko, šiuo metu muzikams nėra jokių galimybių dirbti „Garse“. Tam būtina bent 18 metrų pločio scena, užkulisiai, grimo kambariai, speciali sceninė įranga, bent iki 500–550 vietų sumažinta salė.

                              „Tai kainuos tikrai nemažai ir užtruktų dvejus trejus metus“, – mano V.Kapučinskas. Tačiau, anot jo, Muzikiniam teatrui įsikūrus „Garse“ atsivertų galimybės į Panevėžį pasikviesti netgi pasaulinio garso operos įžymybių.

                              „Dabartinė Muzikinio teatro scena, orkestro ložė mažos, todėl mažos ir dekoracijos. Negalime į Panevėžį prisiprašyti kitų kolektyvų, nes jų dekoracijos į mūsų patalpas nelenda. Ir pas kitus negalime vykti, nes mūsiškės jų erdvėse atrodo pernelyg mažos. O į „Garsą“ galėtume nors ir simfoninį orkestrą kviestis. Tai būtų fantastiška“, – mano V.Kapučinskas.

                              Direktorius įsitikinęs, kad erdvesnėse patalpose įsikūręs Muzikinis teatras pritrauktų dar daugiau žiūrovų ne tik iš Panevėžio apskrities.
                              Visos forumo temos apie Panevėžį:
                              http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                              Comment


                                „Aukštaitijos“ stadione belieka atlikti bandymo darbus
                                2008 10 06
                                Zita DOBROVOLSKIENĖ


                                „Panevėžio balso“ redakcijoje netyla futbolo gerbėjų skambučiai. Jie taip pat siunčia žinutes ir elektroniniu paštu. Žmonės teiraujasi, kada gi pagaliau Kūno kultūros ir sporto centro (KKSC) komplekso „Aukštaitija“ stadione įsižiebs dar metų pradžioje virš futbolo arenos iškilę keturi 35 metrų aukščio dirbtinio apšvietimo stovai su galingais prožektoriais. Transformatorinės rekonstrukcijos darbus atliekančios bendrovės „Indastrus“ vadovas Kęstutis Kišonas tikina, kad visi darbai bus atlikti, o Kūno kultūros ir sporto centro (KKSC) direktoriaus pavaduotojas aprūpinimui ir investicijoms Saulius Raziūnas paaiškino, kad belieka išbandyti kabelinę liniją. Šiuos darbus, kai „Indastrus“ dokumentus priduos Valstybinei energetikos inspekcijai ir Rytų skirstomiesiems tinklams (RST) (šios dvi įmonės išrašė sąlygas) ir jau bus galima prisijungti prie įtampos, atliks apšvietimo stovus montavusios įmonės „Asirinta“ specialistai.


                                SKAITYTOJAI NERIMSTA

                                „Norėjau paprašyti, kad pasidomėtumėte, kada pagaliau prasidės Marijonų gatvėje esančios transformatorinės rekonstrukcija ir kada ji baigsis? Ir kada pagaliau „Aukštaitijos“ futbolo stadione pradės veikti apšvietimas?“, – sulaukėme susirūpinusio skaitytojo Justo žinutės.

                                Kitas skaitytojas, žinojęs, jog transformatorinės darbai artėja link pabaigos, teiravosi, kada rugtynės vyks esant dirbtiniam apšvietimui.
                                Į pastarąjį klausimą atsakymas tuolaik buvo vienas – dar nežinia. Kyla klausimas, kodėl, nes apšvietimo stulpai su prožektoriais virš stadiono iškilo dar sausį. „Panevėžio balsas“ pabandė atsakyti į rūpimus klausimus.

                                SU REKONSTRUKCIJA SUSIJĘ DARBAI BAIGSIS

                                Pastačius apšvietimo stovus, paaiškėjo, jog stadiono prieigose esanti transformatorinė nepajėgi tiekti reikalingos galios elektros srovės. Dar anksčiau buvo parengtas rekonstrukcijos projektas, o šiuos darbus atlikti buvo pasirinktas subrangovas UAB „Indastrus“, kuris įsipareigojo rekonstrukciją pabaigti iki spalio 10 dienos.
                                Įmonės vadovas Kęstutis Kišonas patikino, kad iš pusės jų praktiškai viskas jau atlikta.

                                „Pirmoji transformatorinės pusė, elektros srovę tiekianti dviem stovams, buvo rekonstruota gal prieš mėnesį. Baigsime ir antrąją. Visiems darbams, susijusiems su mumis, padėsime tašką“, – PB sakė K.Kišonas.

                                KKSC direktoriaus pavaduotojas aprūpinimui ir investicijoms Saulius Raziūnas paaiškino, kad „Indastrus“ kol kas Valstybinei energetikos inspekcijai bei RST objekto nepridavė: „Tiesa, rekonstrukcijos darbai jau artėja prie pabaigos, o greitai bus sutvarkyti visi objekto pridavimui reikalingi dokumentai. Belieka laukti kabelinės linijos išbandymo, kurį atliks stovus montavusi bendrovė „Asirinta“, – PB sakė S.Raziūnas.

                                BANDYMUS ATLIKS PER DVI SAVAITES

                                „Asirintos“ projektų vadovas Arūnas Kraujelis patikino, kad bandymo darbus pradės tą pačią minutę, kai gaus patvirtinimą, jog visi transformatorinės rekonstrukcijos darbai atlikti ir jau bus galima stovus prijungti prie įtampos.

                                „Dar metų pradžioje, sausį, pastatę apšvietimo stovus ir sumontavę prožektorius, paklojome ir kabelius. Tačiau kol kas negalime jų prijungti prie įtampos. Kai tai galėsime padaryti, tikrinsime kiekvieną prožektorių. Juolab kad teks bandymus atlikti dviem režimais – treniruočių ir varžybų. Pirmajam užtenka mažesnės įtampos, o antrajam – maksimalios. Manome, kad šiuos darbus atliksime per dvi darbo savaites“, – sakė A.Kraujelis.

                                Belieka tikėtis, kad viskas vyks sklandžiai.

                                SKYRĖ 120 TŪKSTANČIŲ

                                PB ne kartą rašė, jog Panevėžio miesto savivaldybės administracijai pageidaujant, RST 2008-ųjų balandžio pradžioje buvo pateiktas KKSC komplekso „Aukštaitija“ stadiono prijungimo paslaugos sutarties projektas. RST liepos 14-ąją su KKSC pasirašė sutartį dėl prijungimo paslaugos sudarymo, kuomet liepos pradžioje miesto Tarybos nariai šiems darbams nusprendė skirti 120 tūkstančių litų. Jie RST pasiekė rugpjūčio mėnesį.

                                Skaitytojams priminsime, kad ši gera žinia ir viltis, kad dar šiemet stadione pradės veikti dirbtinio apšvietimo sistema, futbolo ir apskritai sporto gerbėjus pasiekė liepos 3-iąją, pasibaigus miesto Tarybos posėdžiui.

                                PINIGAI – IŠ NEPANAUDOTŲ LĖŠŲ

                                2006 metų sausio 26 dienos Panevėžio miesto savivaldybės sprendimu vandens sporto šakų bazei projektuoti ir statyti buvo skirta 800 tūkstančių litų, gautų pardavus Tinklų gatvėje esantį administracinį pastatą. Tačiau panaudota buvo tik 487 tūkstančiai. Tad, siekiant racionaliai panaudoti likusias lėšas, valdininkai nusprendė skirti jas kitoms reikmėms.

                                Iš viso šių metų liepos pradžioje įvykusiame Tarybos posėdyje buvo nuspręsta, kad iš nepanaudotų lėšų KKSC ,,Aukštaitijos“ sporto komplekso rekonstrukcijos išlaidoms reikėtų skirti 168 tūkstančius litų.

                                Dar anksčiau sporto komplekso rekonstrukcijai, įgyvendinant valstybės investicijų programą (VIP), buvo skirta ir panaudota 4,8 milijono litų. Dirbtinio apšvietimo įrengimo projektui įgyvendinti iš šios sumos buvo skirta pusantro milijono litų. Tačiau šių lėšų neužteko visiems planuotiems darbams atlikti.

                                Įrengti stadiono apšvietimo sistemą buvo reikalingas 40 procentų arba 120 tūkstančių Savivaldybės indėlis. Kitas – 60 procentų – lėšas skyrė bendrovė RST. Visa projekto vertė siekia apie 294 tūkst. litų.

                                Taip pat tribūnose papildomai bus įrengta 120 sėdimų vietų, sutvarkytos teisėjų, dopingo kontrolės patalpos, įrengtos patalpos medicinos personalui ir nupirkta reikiama medicinos įranga. Šiems darbams atseikėta 48,2 tūkstančio litų.



                                http://www.paneveziobalsas.lt/

                                Comment


                                  kazkuria diea jau maciau jog sukiojasi darbininkai ten toj skydinei o del bandymu tai bandysiu uzfiksuot nes stulpai pro namu langa matosi

                                  Comment


                                    Ok. Lauksim nuotrauku. Tikekimes spalio 26 diena Ekranas - Suduva jau zais prie apsvietimo. Nes rungtyniu laikas numatomas 17 valanda, o spalio 26 diena saule leidziasi 17.56

                                    Comment


                                      Kiek žinau Panevėžio geležinkelio stoti rekonstruos. Jau ir aptvėrima pastatė. Teko ir projekta matyti.
                                      Ne žodžiais, o darbais siauruką mylim!
                                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                      Comment


                                        Parašė Vismantas Rodyti pranešimą
                                        Kiek žinau Panevėžio geležinkelio stoti rekonstruos. Jau ir aptvėrima pastatė. Teko ir projekta matyti.
                                        Džiugu girdėti apie tokius planus. Gaila, kad mūsų gel.stotis yra merdėjanti. Per dieną pravažiuoja vos 4 keleiviniai traukiniai... (du į Radviliškį, du į Rokiškį)
                                        دائما الليتوانيه

                                        Comment


                                          Parašė arsiakas Rodyti pranešimą
                                          Džiugu girdėti apie tokius planus. Gaila, kad mūsų gel.stotis yra merdėjanti. Per dieną pravažiuoja vos 4 keleiviniai traukiniai... (du į Radviliškį, du į Rokiškį)
                                          Kol nebus maršruto Klaipėda - Daugpilis arba RailBaltica pro Panevėžį tol NIEKAS nesikeis, nes nebus poreikio keistis.
                                          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                          Comment

                                          Working...
                                          X