Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė auksellis Rodyti pranešimą
    Tai jo jo, seniai laukėm šio momento, jau prieš sezono pradžią buvo aišku, kad kažkada šiais metais bus naujas apšvietimas.

    Apskritai, tai apie šiuos dalykus reikėtų diskutuoti temoje "Lietuvos futbolo stadionai"

    Comment


      Parašė enigma
      Prie autobusų stoties, buvusios šaudyklos vietoje, jau liejami pamatai būsimam pastatui.
      as irgi tai pastebejau bet idomu kas ten iskils gal kokia eiline parduotuvele ar imone , o del stadiono apsvietimo tai buvo kalbeta jau seniai dziaugiuosi kad jis bus irengas ir varzybas galesime stabeti velesniu laiku

      Comment


        O kur yra tie globos namai?

        Comment


          Gal kas atkreipe demesi, i tai, kad 2-ojo korpuso parduoti butai staiga tampa nebeparduoti, kai kurie is parduotu virsta rezervuoti ir tt. Ar kartais, tai nera marketingo triukas? Skubekite, nauju butu, gera kaina liko nedaug!..

          Comment


            Kiek teko girdeti is pazistmu zmoniu, tai pastato busiancio prie autobusu stoties savininkai lyg ir noretu ten 9 aukstu, nors leidziami tik keturi
            Neišmeskite spalvų

            Comment


              na butu saunu nes ta sutrunijusi stotis visiskai netinka ten kur yra dabar , o del naujos kol nera plano tol negaliu vertinti

              Comment


                Gerai, kad basanavičiaus, beržų gatvėse visai nėra kamščių, per dieną ten po dviratį tepravažiuoja...

                Na aišku šiek tiek atokiau nuo centro, bet...
                Galėjo kur Ekrano pastatuose daryti ar dar kur, kur judėjimas minimalus.

                Comment


                  nesutikčiau kad keletas dviračiu tik pravažiuoja tenka dažnai prota gatve eiti ir važiuoti ir kokia avarija eiles nuo vilniaus nežmoniškos

                  Comment


                    Liux!!!!!!!!!!!!!!!!!

                    Comment


                      Geros naujienos!

                      Parašė Panevėžyje atidaromas sporto klubas „Impuls“
                      http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=15292865

                      Gruodžio 15 d., šeštadienį, Panevėžio gyventojams duris Parko gatvėje atvers naujausias „Impuls“ sporto klubas. Šiuo metu tinklą sudaro aštuoni sporto klubai, penki iš jų – Vilniuje, po vieną – Kaune ir Šiauliuose, aštuntasis – Panevėžio „Impuls“.

                      Į pastato statybą Panevėžyje investuota 16 mln. Lt., į įrangą – 10 mln. Lt., bendra investicijų suma – daugiau kaip 26 mln. Lt.

                      Kaip skelbiama įmonės pranešime spaudai, 2008 metais planuojama naujų klubų statyba Kaune ir Klaipėdoje bei plėtros pradžia į užsienio šalis.

                      Sporto klubus valdančios UAB „Neo Aljansas“ apyvarta 2006 m. sudarė 25 mln. Lt, 2007 m. prognozuojama 40 mln. Lt apyvarta.
                      O čia apie nuolaidas ir daugiau info: http://www.impuls.lt/lt/bendras/nauj...item=49&page=1
                      Visos forumo temos apie Panevėžį:
                      http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                      Comment


                        tai ir rašiau perkeltine prasme Labai logiška problematiškas gatves dar labiau suproblematinti

                        Comment


                          Sovietmečiu buvo norima kelti kniaudiskiu gatve kur prie Babilono laukas yra siap gal ir nebloga tokia

                          Comment


                            Gaila, kad metai buvo sugaišt tiems teismams, kurie galų gale vistiek nieko nepakeitė. Jeigu ne jie jau turėtume projektą ir dabar prasidėtų arba jau būtų prasidėję realūs darbai.

                            Comment


                              Panevėžio miesto vartams – mirties nuosprendis
                              http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=15346479
                              Inga Kontrimavičiūtė, "Sekundė"
                              2007 gruodžio mėn. 18 d. 00:46

                              Miestui solidžią sumą kainavusios projektuotojų ir politikų metalinės fantazijos netrukus lėks į orą. Savivaldybė jau išdavė leidimą išardyti didžiulę konstrukciją priešais „Rimi“ prekybos centrą. Prieš septynerius metus dėl jos atsisakiusios investuotojų siūlytų 100 tūkst. litų tuometės Panevėžio valdžios atstovai, šiuo metu užsiimantys miesto ūkio reikalais, teisinasi, neva tokie pinigai netgi tada miestui tebūtų buvę kaip „arkliui bonbonkė“.

                              Geležinio balagano neliks

                              Miesto Savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyrius dar gruodžio pradžioje pasirašė leidimą „Rimi“ prekybos centro fasado rekonstrukcijai. Projekte numatoma išmontuoti prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelę juosiančias metalines konstrukcijas.

                              Pasak Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo Sauliaus Matulio, prieš septynerius metus sumontuotos konstrukcijos neva turėjusios pagerinti sandėlį primenančio prekybos centro pastato vaizdą. Anot jo, investuotojai Savivaldybei netgi siūlę 100 tūkst. litų miesto infrastruktūrai pagerinti, tačiau buvo apsispręsta pasirinkti ne pinigus, o sunkiai suprantamą metalinį statinį.

                              „Visiškai nevykusiai pasinaudojo tokiu pasiūlymu. Miesto valdžia ne taip norėjo pasielgti, bet miesto architektų taryba siūlė kažką keisti, kas „atsvertų“ prekybos centro pastatą. Ir aš esu tos nuomonės, kad tas pastatas neišvaizdus, reikėjo patobulinimų, bet ne tokiomis sąlygomis“, – pabrėžė S.Matulis.

                              Nepatenkinti net autoriai

                              Konstrukcijos priešais „Rimi“ autoriai – architektai Raimundas Pilkauskas, bendrovės Statinių projektavimo biuro direktorius, ir Elvyra Klimavičienė, bendrovės „Panprojektas“ vadovė. Abu dabar pripažįsta, kad jų kūrinys tėra griozdiška kolonada, toli gražu miestui grožio nepriduodanti.

                              Pasak R.Pilkausko, rengiant „Rimi“ projektą detaliajame plane tebuvo numatytas priešais įėjimą stovėjimo aikštelė. Ir tik rengiant techninį planą sugalvota didžiulė konstrukcija.

                              „Mums atrodė, kad tokio geležinio balagano nereikia ten statyti, bet abu su E.Klimavičiene buvome įsprausti į kampą. Ir labai apsidžiaugėme išgirdę, kad dabartinė valdžia leidžia jį nugriauti“, – teigė R.Pilkauskas.

                              Jis prisiminė, kad vietoj konstrukcijos investuotojas, statęs „Rimi“ prekybos centrą, miestui siūlė solidžią sumą. Tačiau neva tuomečio Savivaldybės vyriausiojo architekto Rimanto Paužos žodis buvo lemiamas, ir Panevėžys jau septynerius metus turi neaiškų metalo kūrinį, o ne 100 tūkstančių.

                              „Rimi“ to kūrinio nenorėjo. Tai buvo miesto architektų pageidavimas. Gal dešimt eskizų miesto architektų tarybai turėjome pateikti“, – aiškino E.Klimavičienė. Anot jos, konstrukcija neva turėjusi būti simetriška kitoje gatvės pusėje esančiam puslankio formos pastatui.

                              „Žinoma, kad jo neatsveria. Bet mes jau išgyvenome atsiliepimus į savo darbą – gyvenimas eina į priekį. Aišku, skaudu, kai kurto darbo nebelieka“, – pripažino E.Klimavičienė.

                              Spaudė valdžia

                              R.Pauža, daugiau nei prieš metus palikęs darbą Savivaldybėje, išgirdęs, kad yra kolegų kaltinamas dėl nuplaukusių tūkstančių ir griozdo miesto centre, prabilo apie prieš septynerius metus Savivaldybėje vyravusias povandenines sroves, miestą valdant tuomečiam merui Valdemarui Jakštui, dabartiniam miesto Tarybos nariui.

                              „Aš tik sakiau, kad ta „Rimi“ dėžė netinkamoje vietoje. Kai V.Jakštui buvo pabandyta tokią nuomonę pasakyti, buvo pareikšta, kad architektai nesikištų. Neva į miestą ateina investicijos, kad tik sklandžiau tas projektas praeitų. Tiesiog valdžios buvo daromas spaudimas, kad netrukdytume. Jei mums vis dėlto būtų buvę leista kištis, būtume pareikalavę iš viso „Rimi“ projektą perdaryti“, – pasakojo R.Pauža.


                              Pabrėžęs, kad iš viso nenori kalbėti apie laikus, kai V.Jakštas buvo meru, V.Pauža prasitarė tik tiek, kad tarp architektų ir miesto vadovo darbo ranka rankon nebuvo. V.Jakštas, šioje Tarybos kadencijoje besidarbuojantis Ūkio, miesto plėtros ir aplinkosaugos komitete, patvirtino, kad investuotojai Savivaldybei siūlę 100 tūkst. litų duoklę, kad nereikėtų statyti griozdiškos konstrukcijos.

                              „Tuo metu toks sprendimas buvo geras, nes vietoj vaiduoklio miesto centre iškilo „Rimi“. Man atrodo, miesto veidas turi būti. Ne vienas prekybos centras pasiruošęs sumokėti didelius pinigus, kad miesto centre dėžę galėtų pasistatyti“, – gynė nugriauti rengiamą griozdišką konstrukciją V.Jakštas.

                              „Bonbonke“ nesuviliojo

                              Tuometis Savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Steponas Buterlevičius, dabartinis Miesto ūkio skyriaus statinių naudojimo priežiūros inžinierius, pripažino, kad buvo galima apsieiti ir be metalinės konstrukcijos, tačiau vietoj jos investuotojo siūlytus 100 tūkst. litų valdininkas teįvertino kaip smulkmeną.

                              „Tokie pinigai yra kaip arkliui bonbonkė“, – pabrėžė V.S.Buterlevičius.

                              Dabartinis Ūkio, miesto plėtros ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Vidmantas Baltramiejūnas neslėpė esąs nustebintas buvusios miesto valdžios pozicijos taip lengvai atsižadėti solidžios sumos.

                              „Ir tūkstantis litų į miesto biudžetą yra ne arkliui bonbonkė. Už tiek jau nemažai būtų buvę galima padaryti, o dar anais laikais – gal šaligatvį rekonstruoti, gal nutiesti, gal ką nors, kas miestą tikrai puoštų. Kodėl miesto valdžia tada nepasinaudojo tokiu pasiūlymu ir tų pinigų nepaėmė, man neaišku. Administracijos direktorius juk paskutinis deda savo parašą. Tų miesto vartų, mano nuomone, visai nereikėjo“, – skeptiškai įvertino V.Jakšto prieš septynerius metus atvertą glėbį investuotojams V.Baltramiejūnas.

                              „Rimi Lietuva“ apie rengiamas rekonstrukcijas kol kas nekalba. Pasak prekybos tinklo atstovės ryšiams su visuomene Rasos Juodkienės, darbai gali prasidėti jau kitais metais. Anot jos, žmonės, prieš septynerius metus įgyvendinę prekybos centro pastato projektą Panevėžyje, šiuo metu jau nebedirba.

                              „Bet tikiu, kad mes galėjome įsipareigoti miestui padaryti ką nors gero, bet vykdėme, ko iš mūsų prašė“, – teigė R.Juodkienė.

                              Comment


                                Informacija paimta iš "Futbolo Analitikas" nors ir nepati naujausia, bet čia dar tikriausiai neskelbta.
                                http://futbolo.analitikas.lt/category/interviu/

                                Papildoma informacija apie Panevėžio futbolo maniežą (Alta Forma)


                                Noriu padėkoti UAB “Alta Forma” atstovams už tai, kad nepasididžiavo ir atsakė į kelis mano pateiktus klausimus. Priminsiu, kad būtent UAB “Alta Forma” su Panevėžio miesto savivaldybe pasirašė koncesijos sutartį ledo rūmams bei futbolo stadionui projektuoti, statyti, valdyti, eksploatuoti ir teikti viešąsias paslaugas. Jūsų dėmesiui - trumpas interviu su “Alta Forma” Techniniu konsultantu Darium Bilzukevičiumi:

                                Kokia infrastruktūra planuojama šalia futbolo maniežo (persirengimo kambariai, dušai ir pan.)?
                                Numatytame statyti pastate yra numatyti ir persirengimo kambariai ne tik ledo aikštės lankytojams, bet ir futbolo aikštės lankytojams. Kiekvienas ersirengimo kambarys turės savo WC ir dušus.

                                Iš žiniasklaidos susidariau nuomonę, kad futbolo maniežas bus be tribūnų žiūrovams. Ar yra tikimybė, kad projekte bus numatyta vietos ateityje pristatyti tribūnas ir maniežą paversti visus reikalavimus atitinkančiu futbolo stadionu?
                                Numatomas futbolo maniežas bus su tribūnomis (pradžioje numatoma ~ 500 sėdimų vietų), o pati aikštė atitiks tarptautinės federacijos (UEFA - red.past.) reikalavimus.

                                Šildoma veja - naujovė Lietuvoje. Kokius privalumus aikštės naudotojams suteiks ši technologija? Ar tai reiškia, kad futbolą bus galima žaisti ištisus metus, nepriklausomai nuo oro sąlygų?
                                Taip ši naujovė leis futbolą žaisti ištisus metus, nepriklausomai nuo oro sąlygų.

                                Kur ir kada būtų galima susipažinti su projekto vizualizacijomis? Galbūt galite atsiųsti pavyzdinius brėžinius, planus, kad būtų galima tiksliau įsivaizduoti kurioje vietoje bus ledo arena ir futbolo maniežas?
                                Vizualizacijas galėsite pamatyti vėliau internete.

                                Kokia dalis investicijų iš planuojamų 27,5 mln. litų teks konkrečiai futbolo maniežui?
                                Ši informacija neskelbiama.

                                Dėkoju už atsakymus.

                                Iš esmės nieko daug naujo nesužinojom, išskyrus tai, jog, kaip supratau, ledo arena ir futbolo aikštė bus sujungtos tarpusavyje bendromis patalpomis, o šalia aikštės bus palikta galimybė didinti sėdimų vietų skaičių. Ką gi, dar kartą dėkoju ir lauksim vizualizacijų.

                                Comment


                                  aciu uz info viena posta galetum istrint

                                  Comment


                                    sveiki,
                                    savaitgali vaziavau is Vilniaus i Saiulius ir vaziuojant per Panevezio apklinkkeli maciau statybu aikstele, ant kurios tvoros buvo parasyta "Business 67park". forume apie i objekta paieska nieko nedave. gal kas znot kas cia tokio bus?

                                    Comment


                                      Gal gali patikslint kur matei..šalia aplinkelio visai?

                                      Comment


                                        Parašė Rydik Rodyti pranešimą
                                        Gal gali patikslint kur matei..šalia aplinkelio visai?
                                        vaziuojant link siauliu palei pat panevezi po kaire puse. kol kas matosi tik pati statybu pradzia, bet pamatai jau yra. knisuosi po interneta nu nieko panasaus nematau nei su business nei su business park nei su business 67 park..

                                        Comment


                                          Nežinau tokio projekto..o ar arti to restorano-viešbutuko, kur nesenai pastatė (o gal dar nepastatė, nežinau senai buvau)?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X