Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nauji projektai Panevėžyje

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Prie Babilono kiek zinau jau yra statomas Kesko agro kompleksas ir greitai prades statyti auto salonus ir prieis prie Babilono statybu
    :buksvx:

    Comment


      Gaisrine tai galesiu kada nubegt nufotografuot, nes man netoli visai jin.

      to MARKA: Jo nesamone ten isvis. Vienos parduotuves ten ir dar viena igrus. Dar neseniai jei atsimeni prie pat ten buvo ir "Vikonda" po to "Sustok ir Pirk" bet neatlaike konkurencijos... Tai speju jau dabar daznai pustustei stovinciai "Rimi" bus galas

      Comment


        Parašė pauliaK
        Gaisrine tai galesiu kada nubegt nufotografuot, nes man netoli visai jin.

        to MARKA: Jo nesamone ten isvis. Vienos parduotuves ten ir dar viena igrus. Dar neseniai jei atsimeni prie pat ten buvo ir "Vikonda" po to "Sustok ir Pirk" bet neatlaike konkurencijos... Tai speju jau dabar daznai pustustei stovinciai "Rimi" bus galas
        Tai kad toj Rimi nieko gero nera geriau kokia Rimihypermarket butu tada butu kaskita dar kiek zinai juk zada vietoj statybu panoramos padaryti Rimi
        :buksvx:

        Comment


          Šaunu girdėti!

          Tęsiama šauni tradicija įrengti miesto čiuožyklą. „Iškart po Trijų Karalių, ateinantį pirmadienį, oficialiai atidarysime čiuožyklą Panevėžyje“, - šiandien džiaugėsi miesto meras Vitas Matuzas.
          Pasak Panevėžio mero, šiemet buvo nuspręsta čiuožyklą įrengti ne Senvagėje, o ant kieto grunto Lengvosios atletikos maniežo stadione. „Panevėžiečiai žymiai saugiau galės mėgautis žiemos malonumais. Oro permainos, ne visuomet pakankamai stiprus Senvagės ledas keldavo nerimo mūsų tarnybų darbuotojams, o dabar būsime ramūs, kad grėsmės įlūžti tikrai nebus“, - sakė meras V.Matuzas, pažadėjęs ir pats asmeniškai pirmadienį drauge su kitais panevėžiečiais išbandyti čiuožyklos ledo kokybę.
          Čiuožyklos Panevėžyje atgaivinimo idėja prieš keletą metų kilo garsiam sportininkui, Tarybos sekretoriato vyriausiajam sporto specialistui Vidmantui Urbonui. Pasak V.Urbono, strateginiame Panevėžio miesto vystymo plane kaip vienas iš prioritetų numatytas Panevėžio, kaip sportiškiausio Lietuvos miesto pozicijų stiprinimas. Sporto specialistas tikina, kad ši nuostata vykdoma ir tokiomis sezoninėmis akcijomis.“Smagu, kad šią žiemą mūsų čiuožykla bus visai kitokia. Visų pirma, ji yra didžiulė, per visą stadioną. Antra, sutvarkėme apšvietimą, nes čiuožti esant geram apšvietimui-žymiai maloniau. Trečia, pavyko būsimą čiuožyklą radiofikuoti. Vakarais čiuožykloje skambės muzika“, - naujoves vardino V.Urbonas.
          Tris vakarus iš eilės Panevėžio Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai lieja ledą. Vandenį čiuožyklai geranoriškai tiekia UAB „Aukštaitijos vandenys“, ledą valys ir prižiūrės miesto savivaldybės komunalininkai. Kaip ir pernai, pageidaujantys galės vietoje už simbolinį mokestį išsinuomoti pačiūžas. Be to, bus galima po pasičiaužymo išsimaudyti duše, savo rūbus saugiai palikti rūbinėse.
          Jei oro sąlygos bus palankios oficialus, linksmas ir žaismingas čiuožyklos atidarymas planuojamas sausio 9 dieną, pirmadienį, 18 valandą stadione prie Lengvosios atletikos maniežo (Liepų alėja 4).

          Comment


            Reiks kada istaikyt proga nueit paziuret ir paciauzyt

            Comment


              neilgai viskas bus ten nes nuo kitos savaites atsilima zada +
              :buksvx:

              Comment


                beja autobusu stotis bus Berzu g prie autobusu parko jau greitai bus statoma
                :buksvx:

                Comment


                  O kas bus dabartines stoties vietoje? Man kazkur teko girdet, kad VP nori pasiglemzt ta vieta (tikiuosiu nepaviks, nes DAR VIENO priekybos centro tikrai ten nereikia). O del naujos autobusu stoties tai gal kokiu vizualizaciju nusimato? Ir kada cia planuojama ja baigti?

                  Comment


                    Na kiek man teko girdėti dabartinėje autobusų stoties vietoje nebus leidžiama statyti prekybcentrio (jau prieš metus IKI gviešėsi į tą vietą, bet jai nebuvo leista). Tuo tarpu VP marketas nori atidaryti prekybcentrį kažkur netoli autobusų parko, todėl deramasi, kad mainais už leidimą VP marketas ten iškeltų autobusų stotį.

                    Dabartinėje autobusų stoties vietoje gali atsirasti kažkas panašaus ką prieš 5 ar dar daugiau metų yra suprojektavęs V. Klimavičius (http://www.panevezys.lt/DesktopDefault.aspx?tabID=219), nors šio lango apačioje yra nuorodą į kažkokį kitą projektą, tik gaila, kad ta nuoroda neveikia Samsung, gal tu gali kažką sužinot?
                    Visos forumo temos apie Panevėžį:
                    http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                    Comment


                      Vietoj autobusu stoties bus pramogu centras atrodo kavines,parduotuves na zodziu labai grazu turetu buti o sumermarketu centre nebeleidzia statyti.pauliaK gal cia buvo kalbama kad vp marketas pasiglemze Klaipedos g viezbuti
                      :buksvx:

                      Comment


                        Panevėžys taps ir sportininkų sostine
                        Penktadienį miesto meras Vitas Matuzas, administracijos direktorius Visvaldas Matkevičius bei Panevėžio Kūno kultūros ir sporto centro direktorius Bronius Pliavga Vilniuje susitiko su Vyriausybės Kūno kultūros ir sporto departamento generaliniu direktoriumi Algirdu Raslanu.

                        Vizito metu buvo aptarti darbai dėl vasarą Panevėžyje vyksiančios pasaulio lietuvių tautinės olimpiados. Joje varžysis daugiau nei tūkstantis 14-os sporto šakų geriausi sportininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

                        Miestui – papildomos investicijos

                        Pasak miesto mero, susitikimo metu sutarta jog departamentas skirs 700 tūkst. litų “Aukštaitijos” stadiono rekonstrukcijai. Už šias lėšas ketinama nauja dirbtine danga iškloti keturis bėgimo takus, įrengti apšvietimą. Taip pat 4-5 tūkst. litų numatyta skirti pačiai olimpiadai surengti.

                        Miesto vadovai su A.Raslanu sutarė kreiptis į Susisiekimo ministeriją dėl lėšų skyrimo iš Vyriausybės biudžeto stadionų prieigoms sutvarkyti. Pasak V.Matuzo, ši programa siekia 2,5 mln. litų. Tikimasi, jog ministerija sutiks Panevėžiui skirti bent pusę reikalingos sumos. Planuojama išplėsti automobilių stovėjimo aikštelę, pakeisti trinkeles prie sporto rūmų, sutvarkyti laiptus.

                        teko girdeti sita olimpiada filmuos BBC ir Euro sportas
                        :buksvx:

                        Comment


                          Vietoje dabartines autobusu stoties greichiausiai bus ne pramogu centras, nes ir taip aplinkui parduotuviu labai daug, bet iskils modernus biuriu komplektas, kadangi siuo metu moderniu biuru pasiula Panevezyje yra gana ribota. Daugelis imoniu noretu persikelti arciau miesto centro, bet neranda tam tinkamos vietos, taigi, manau, kad moderniam biuru kompleksui si vieta yra labai gera.

                          Comment


                            Ekstremalų aikštelei rekomenduota skirti pusę milijono litų
                            Prieš Naujuosius metus vykusiuose Panevėžio miesto savivaldybės Tarybos ir kolegijos posėdžiuose rekomenduota ekstremalų - riedutininkų, riedlentininkų ir dviratininkų - aikštelei įrengti skirti pusę milijono litų
                            http://www.paneveziobalsas.lt/index....mid=&Itemid=49
                            Evaldas PILIPAVIČIUS
                            Tel. 502021
                            redakcija@paneveziobalsas.lt

                            ,,Buvo apklaustos įvairios kompanijos, gaminančios tokio tipo aikšteles, pasitarėme su pačiais ekstremalais ir nusprendėme, kad kokybiškai aikštelei reikia tiek pinigų. Aišku, lėšų visada viskam trūko, ir neaišku, ar svarstant biudžetą šiai aikštelei būtent tiek ir bus paskirta. Tačiau idėjų, kaip tuos pinigus gauti, yra tikrai nemažai, ir mes tikimės, kad pavyks išsireikalauti pusę milijono litų'', - sakė Panevėžio miesto savivaldybės vyriausiasis sporto specialistas Vidmantas Urbonas.

                            Plastikinė ekstremalų aikštelė bus įrengta šalia Kultūros ir pramogų parko, netoli būsimos krepšinio arenos. Kai Savivaldybė patvirtins, kiek skirs pinigų, bus surengtas konkursas darbų vykdytojui išsirinkti. Aikštelę statys Lietuvos kompanija.

                            Savo aikšteles jau turi Anykščiai, Šiauliai, Druskininkai ir Vilnius. 100 tūkst. litų iš biudžeto aikštelei įrengti ketina skirti Klaipėdos miesto savivaldybė.

                            Panevėžio ekstremalai, pasiekę didelių laimėjimų savo sporto šakose, iki praėjusių metų antrosios pusės turėdavo treniruotis Laisvės aikštėje ar automobilių stovėjimo aikštelėse, kol Aukštaitijos sporto rūmuose jiems nebuvo paruoštos specialios metalinės konstrukcijos.

                            Panevėžio riedlentininkų vadovas Remigijus Petrauskas PB teigė, jog nesitikėjo tokios rekomendacinės sumos.

                            ,,Vylėmės, kad Savivaldybė bent simboliškai mus paremtų, todėl dabar esame labai patenkinti, tačiau aš jau daugybę metų bandau išsireikalauti tokią aikštelę, ir kol ji nebus pastatyta, tol nepatikėsiu didžiule parama'', - džiūgauti neskubėjo R.Petrauskas.

                            Jis taip pat teigė likęs patenkintas Savivaldybės tarimusi su riedlentininkais. ,,Mes jiems suradome firmą, kuri galėtų kokybiškai atlikti darbus. Tokia aikštelė kaip Vilniuje gali atlaikyti tik porą metų, o ši turėtų mums būti naudinga maždaug dešimtmetį'', - mintimis dalijosi R.Petrauskas.

                            Comment


                              Kuo daugiau turystų regione, tuo miestui geriau

                              Nevėžio regionas ruošia staigmenas turistams
                              2006 01 10
                              Lietuvos centre esantis Nevėžio regionas turi kuo suvilioti turistus. Čia gausu paveldo objektų, įdomių istorinių ir kultūrinių vietų. Trūksta tik aiškaus ir patrauklaus maršruto, kuris trauktų turistus. Tačiau ši turizmo spraga jau lopoma: palei Nevėžio kraštą brėžiamos naujos turistinės linijos.
                              http://www.paneveziobalsas.lt/index....emid=&Itemid=1

                              Jonas KAZAKAITIS
                              Tel. 502021
                              jonas@paneveziobalsas.lt

                              Panevėžio rajono savivaldybės administracija, kartu su partnerėmis Kėdainių ir Kauno rajono savivaldybių administracijomis, prieš metus gavo finansavimą iš PHARE ESS 2002 programos ,,Parama verslo plėtrai'' projektui ,,Turizmo vystymo galimybės Nevėžio regione'' įgyvendinti.

                              Trijų savivaldybių įgyvendinamu projektu siekiama parengti galimybių studiją, specialųjį dviračių takų Nevėžio regione planą, preliminarias projekto įgyvendinimo sąmatas, užduotį techniniam projektui, užpildyti paraišką struktūriniams fondams.

                              Bendra projekto vertė - 97,737 tūkst. eurų. PHARE ESS parama siekia 73,737 tūkst. eurų. Kitą dalį lygiomis dalimis kompensuoja savivaldybės. Šiame projekte numatyta ne vien tik sukurti patrauklų kelionės maršrutą, tačiau ir pritraukti ES lėšas, kurios padėtų išvystyti reikalingą turizmo infrastruktūrą.

                              Pirmojo etapo darbai

                              Šio projekto koordinatorė - Laura Vasiliauskaitė, Panevėžio rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyresnioji specialistė, teigė, kad šio projekto pirmasis etapas jau artėja prie pabaigos. ,,Yra parengta Nevėžio regiono turizmo vystymo galimybių studija, sudarytas specialusis dviračių takų planas. Tačiau dar yra reikalinga sudėtinga plano derinimo procedūra'', - sakė L.Vasiliauskaitė.

                              Pasak jos, planuodami būsimuosius dviračių takus, patys projekto rengėjai ir entuziastai mynė pedalus apie 40 kilometrų ir aplankė žymiausias istorines ir kultūrines Nevėžio krašto vietas. Projekto galimybių studiją ir dviračių takų specialųjį planą parengė viešoji įstaiga ,,Nacionalinių projektų rengimas''.

                              Pagal šį projektą yra išleistas spalvingas ir linksmas Nevėžio regiono turistinis žemėlapis. Jame pažymėtos visų trijų rajonų įdomiausios turistinės vietos - nuo Panevėžio iki Raudondvario, nubrėžtos būsimų dviračių takų linijos, vingiuosiančios šalia magistralės ,,Via Baltica''. 2500 egzempliorių tiražu išleistas žemėlapis platinamas per trijų rajonų turizmo informacijos centrus.

                              Šiuo metu yra maketuojamas bei leidžiamas antrasis Nevėžio regiono trasos populiarinimo leidinys, kuriame bus pateikta bendra informacija apie seniūnijas, patenkančias į Nevėžio regioną, lankytinų vietų sąrašas, nurodytos maitinimo, apgyvendinimo, gydymo įstaigos.

                              Stumbrynas - viena įdomiausių vietų

                              Per Nevėžio regioną nubrėžta turizmo linija padės turistams pasiekti lankytinus objektus su dviračiais, automobiliais, baidarėmis ar valtimis.

                              Panevėžio rajone, kaip tikimasi, patraukliausiu šio maršruto objektu taps Pašilių stumbrynas, įsikūręs Krekenavos regioniniame parke. Vieninteliame šalies stumbryne ganosi stumbrai - stambiausi laukiniai gyvūnai Europoje. Pagal tarptautinį susitarimą Pašilių stumbryne gimstantiems stumbriukams duodami vardai, prasidedantys raidėmis GI.

                              Turistų laukia Linų muziejus, įsikūręs Stultiškių kaime, šalia Upytės kaimo. Keturių aukštų vėjo malūne įrengtoje ekspozicijoje lankytojai galės susipažinti su senoviniu lino apdirbimu. Upytės apylinkėse turistus vilioja ir garsus Čičinsko kalnas.

                              Trijų savivaldybių įgyvendinamo projekto maršrutas apima daug lankytinų objektų: puikias Nevėžio regiono bažnyčias, dvarų grandinę, kultūros ir meno vertybes. Maršruto pabaigoje galima aplankyti vieną įspūdingiausių objektų Nevėžio regione - Raudondvario architektūrinį ansamblį Kauno rajone. Tačiau tuo Nevėžio regiono turistinė trasa nesibaigia. Įgyvendintas projektas leis įsitraukti į panašų Panemunės pilių žiedo projektą, kuris pradėtas dar 2002 metais.

                              Taip pat šį turizmo maršrutą puošia Aluonos ir Šušvės hidrografiniai bei Nevėžio kraštovaizdžio draustiniai.

                              Comment


                                Parašė MARKA
                                Vietoje dabartines autobusu stoties greichiausiai bus ne pramogu centras, nes ir taip aplinkui parduotuviu labai daug, bet iskils modernus biuriu komplektas, kadangi siuo metu moderniu biuru pasiula Panevezyje yra gana ribota. Daugelis imoniu noretu persikelti arciau miesto centro, bet neranda tam tinkamos vietos, taigi, manau, kad moderniam biuru kompleksui si vieta yra labai gera.
                                na tokioje vietoje statyti biurus... manau biurai galėtų būti bet kur aplinkui, tegu renovuoja senus pastatus, išeprka iš gyventojų, o vietoj autobusų stoties manau geriau būtų koks labiau visuomeninis traukos centras, o ne visuomet monotoniška ir statinė biurų aplinka
                                Visos forumo temos apie Panevėžį:
                                http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                                Comment


                                  Prekybos centrus Panevėžyje statys planingai
                                  Panevėžio savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Rimantas Pauža vakar pristatė specialųjį planą, kaip mieste bus ketinama ateityje statyti didžiuosius prekybos centrus. Jei pirmąjį šių metų Tarybos posėdį politikai pritars parengtam planui, Panevėžio miesto centre nebus statomi dideli centrai.
                                  Didžiųjų prekybos centrų išdėstymo Panevėžyje specialiojo plano viešuoju svarstymu, be Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo R.Paužos ir planą rengusios įmonės „Ekostrategija“ inžinierės Ingos Valuntienės, daugiau niekas nesusidomėjo.

                                  Pasak R.Paužos, rengiant planą, siūlymus pateikė „VP Market“ administracija. „Ji nusipirko pastatą prie Nemuno ir Klaipėdos gatvių sankryžos, tą vadinamąjį viešbutį vaiduoklį. Ten ketina statyti didelį prekybos centrą, todėl ir domėjosi specialiuoju planu, kad žinotų būsimos statybos galimybes“, - aiškino Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas.

                                  Planą rengusios „Ekostrategijos“ įmonės inžinierė I.Valuntienė PB rodė keturiomis spalvomis nuspalvintą Panevėžio planą ir aiškino: „Pagal specialųjį planą miesto centrinėje dalyje, vadinamojoje A zonoje, verslininkai galės statyti iki 1000 kvadratinių metrų ploto parduotuves. Jos bus nedidelės. B zonoje prekybos centrus statyti bus galima didesnius - iki 5 tūkstančių kvadratinių metrų ploto. C zona suskirstyta į dvi dalis. Šioje zonoje galės iškilti nuo 3 iki 20 tūkstančių kvadratinių metrų ploto įvairaus dydžio prekybos centrai“.

                                  Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas teigė, kad parengtą specialųjį planą teiks tvirtinti Tarybos politikams. „Po tvirtinimo norintieji statyti prekybos centrus privalės vadovautis šiuo planu. Nustatytose zonose galės iškilti tam tikro dydžio prekybos centrai. Keisti nebus galima. Visus siūlymus verslininkai galėjo pateikti iki viešojo svarstymo. Į viešąjį svarstymą niekas neatvyko, todėl jokių pakeitimų plane nebus“.

                                  R.Pauža tvirtino, kad didžiojo prekybos centro specialųjį planą parengusiai įmonei už darbą sumokėta 23500 litų. „Ji vienintelė dalyvavo Savivaldybės skelbtame konkurse. Ją ir pasirinkome“, - sakė skyriaus vedėjas.
                                  :buksvx:

                                  Comment


                                    Tai kad truputėlį jau pavėluotas tas planas, ir taip centrų per daug, Panevėžys tikriausiai pirmauja Lietuvoje pagal prekybcentrių plotą vienam gyventojui. Man įdomu kokiai zonai priskirta būsimoji Maxima, norėčiau, kad būtų A Ir dar labai įdomu, kur skelbiami visi tokie konkursai? Ar čia nekvepia korupcija, kai dalyvauja tik vienas dalyvis? Bent jau aš www.panevezys.lt nė karto apie tokius konkursus info nemačiau. Gal yra koks kitas tinklapis pvz visos Lietuvos valstybinių institucijų skelbiamiems konkursams? Labai įdomu būtų sužinoti
                                    Visos forumo temos apie Panevėžį:
                                    http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                                    Comment


                                      Panevezi prekybos centru tikrai netruksta kuo daugiau ju tuo geriau miestas nuo to grazeja
                                      :buksvx:

                                      Comment


                                        @Samsung:
                                        Paskutinei tavo minčiai visiškai nepritariu
                                        P.

                                        Comment


                                          Parašė vap
                                          @Samsung:
                                          Paskutinei tavo minčiai visiškai nepritariu
                                          visiskai sutinku, kad su Samsung nesutinki kai ant kiekvieno kampo pristato, tikrai nepuosia galima graziau plota isnaudot
                                          Mano nuotraukos @Fotki.com

                                          Auto Show Millennium 2007
                                          Retromobile 2007
                                          "Kova 1". Driftingo čempionatas
                                          "Foje" Gali Skambėti Kitaip
                                          Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
                                          BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
                                          Kauno Marių Regioninis Parkas

                                          Comment

                                          Working...
                                          X