Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nauji projektai Panevėžyje

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    sendien atidare prekybos ir pramogu centra Rozynas turiu omeni IKI prekybos centra smelynes g.
    :buksvx:

    Comment


      koks plotas ? kiek investavo į tą centrą ?
      Westside is the best ! :jura:

      Comment


        baik juokus kiek gi ten investuos sveikatingumo centras katpedele kavine parduotuves kelios ir viskas
        :buksvx:

        Comment


          Parašei prekybos ir pramogų centras, tai pagalvojau, kad gal čia koks rimtesnis objektas
          Westside is the best ! :jura:

          Comment


            per tv rode reklama tai raso kad prekybos ir pramogu centras rozynas.Turiu dar info vaziojant i Rozyna o dar tiksliau Smelynes g bus greitu laiku statomas viadukas uz 15 mln atrodo.
            :buksvx:

            Comment


              o kokiu tikslu ir kurioje konkreciau vietoje tas viadukas turetu buti statomas ?

              Comment


                Viadukas ten tikrai reikalingas nes piko metu gatve ant tiek uzsikemsa kad eile buna nuo lygonines iki pervazos bent jau kaip tilta remontavo tai isviso buvo ir dienos metu.Viadukas bus statomas prie "Verslo Klases" tiksliai nezinau bet gatve Kerbedzio ir smelynes... kas Panevezi gyvenat paziurekit laida per ktvplius kartojima sekmadieni 19:15 TV laida “Ar viskas gerai?” (k.)
                :buksvx:

                Comment


                  Vakar Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Visvaldas Matkevičius susitiko su Lietuvos Respublikos Seimo pirmininku Artūru Paulausku. Susitikime buvo kalbėta apie Panevėžio miesto metropolinio statuso įtvirtinimą Lietuvos bendrajame plane.
                  „Seimo pirmininkas patvirtino, kad Panevėžio miestui turi būti suteiktas metropolinio miesto statusas ir patikino, kad ši klaida artimiausiu metu tikrai bus ištaisyta“, – sakė savivaldybės administracijos direktorius V. Matkevičius.
                  Šiuo metu LR Seimas svarsto LR teritorijų planavimo įstatymo pakeitimo įstatymo projektą, kurio 5 straipsnyje siūloma pakeisti įstatymo 12 straipsnio 3 dalį ir ją išdėstyti taip: „3. Bendrojo plano keitimai rengiami, derinami ir tvirtinami ta pačia tvarka kaip ir bendrasis planas. Bendrasis planas keičiamas tais atvejais, kai keičiama suformuota principinė teritorijos tvarkymo, naudojimo ir apsaugos koncepcija ir numatomi keitimai turi esminės įtakos urbanistinės struktūros, infrastruktūros sistemos ar viešųjų erdvių panaudojimui. Sprendimą dėl bendrojo plano keitimo būtinumo, planavimo organizatoriaus siūlymu, priima bendrąjį planą tvirtinusi institucija.“
                  Seimui pritarus šiai įstatymo nuostatai, Panevėžio miesto metropoliniam statusui įtvirtinti Lietuvos Respublikos bendrojo plano sprendiniuose, nereikėtų laukti kai bus keičiamas LR bendrasis planas, nes suteikiant Panevėžio miestui metropolinio miesto statusą nebūtų keičiama suformuota principinė respublikos teritorijos tvarkymo, naudojimo ir apsaugos koncepcija ir numatomi keitimai neturėtų esminės įtakos šalies urbanistinės struktūros, infrastruktūros sistemos ar viešųjų erdvių panaudojimui.
                  Minėtos įstatymo nuostatos priėmimas žymiai pagreitintų LR Seimo 2003 m. gegužės 15 d. nutarimo Nr.IX-1557 „Dėl Lietuvos respublikos bendrojo plano patikslinimo ir Panevėžio miesto statuso“ įgyvendinimą, todėl prašom pritarti LR teritorijų planavimo įstatymo pakeitimo įstatymo projekto 5 straipsniui.
                  :buksvx:

                  Comment


                    Netrukus į Pažagienius dirbti pradės važinėti dar daugiau panevėžiečių. Prie kelio jau baigiamas pastatyti automobilių centrą, senokai atkreipęs pravažiuojančiųjų dėmesį modernia architektūra, šiuolaikišku dizainu. Tai bus ryškus Pažagienių akcentas.
                    :buksvx:

                    Comment


                      Parašė Samsung
                      Netrukus į Pažagienius dirbti pradės važinėti dar daugiau panevėžiečių. Prie kelio jau baigiamas pastatyti automobilių centrą, senokai atkreipęs pravažiuojančiųjų dėmesį modernia architektūra, šiuolaikišku dizainu. Tai bus ryškus Pažagienių akcentas.
                      O kada jis bus baigtas? Ir ten bus automobiliu salonas ar kaip autoservisas ar ir tas ir tas? Patalpos kiek pamenu (nors ir seniai maciau) tai nemazos B-)

                      Comment


                        Gaila bet nezinau kada bus baigtos statybos
                        :buksvx:

                        Comment


                          SEB Vilniaus bankas organizuoja sindikuotą paskolą termofikacinei elektrinei Panevėžyje statyti
                          Didžiausias Lietuvoje komercinis SEB Vilniaus bankas organizuoja sindikuotą iki 28,9 mln. eurų (100 mln. litų) paskolą AB "Panevėžio energija" termofikacinei elektrinei statyti. Pirmoji Lietuvoje naujo tipo termofikacinė elektrinė įsikurs Panevėžio mieste. Dešimties metų trukmės paskolą lygiomis dalimis suteiks penki bankai.

                          Be SEB Vilniaus banko, teikiant sindikuotą paskolą dalyvauja "Hansabankas", "NORD/LB Lietuva", "Sampo" ir "Nordea Bank Finland Plc." Lietuvos skyrius. Elektrinę, kuri aprūpins miestą elektros ir šilumos energija, numatoma užbaigti 2007 metais.

                          "Šis projektas mums suteikia dar vieną galimybę dalyvauti verslo procesuose, kurie Lietuvai atneša ekonominę pažangą. Džiaugiamės savo didelių projektų finansavimo patirtį galėdami pritaikyti tokioje strateginėje ūkio srityje kaip energetika", - sakė SEB Vilniaus banko prezidento pirmasis pavaduotojas, Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Raimondas Kvedaras.

                          Naujos termofikacinės elektrinės statybos projektą remia Lietuvos Respublika, projektą iš dalies finansuoja Europos Sąjunga - iki 20 mln. litų paramos skirta iš Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos biudžeto. Danijos vyriausybė skiria Lietuvai finansinę paramą remdama Ignalinos AE eksploatacijos nutraukimą ir su tuo susijusį Lietuvos energetikos sektoriaus restruktūrizavimą ir skiria projektui įgyvendinti 27,7 mln. Danijos kronų ( 12,7 mln. litų).

                          "Panevėžio energijos" generalinio direktoriaus Vytautas Šidlausko teigimu, investicijos į tokio tipo elektrinę Lietuvos energetikos ūkiui suteiks galimybę naudotis dar vienu pajėgiu, ekonomiškai efektyviu energijos šaltiniu. Ši elektrinė turėtų tapti pavyzdžiu ir kitiems miestams, planuojantiems efektyvesnę energijos gamybą.

                          "Pastačius termofikacinę elektrinę, nauja jėgainės technologija leis mažinti šilumos gamybos sąnaudas, išmetamų teršalų į aplinką kiekį", - sakė V. Šidlauskas. Efektyvumu ir moderniomis technologijomis naujoji Panevėžio elektrinė pranoks iki šiol Lietuvoje energiją gaminusias termofikacines elektrines - jos efektyvumo rodiklis bus net 85,9 procento.

                          Lietuvos Respublikos Vyriausybė ir kitos šalies energetinės institucijos pritaria tokio pobūdžio termofikacinių elektrinių diegimui, jų statybą remti numatyta ir Lietuvos nacionalinėje energetikos strategijoje.
                          :buksvx:

                          Comment


                            Sveiki, ir visus su Naujaisiais

                            Comment


                              Panevėžyje spartėja statybos ir žemės grąžinimo procesai
                              http://www.paneveziobalsas.lt/index....=760&Itemid=45

                              Svarbiausios Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus darbo kryptys - teritorijų planavimas (žemės grąžinimas, detalieji planai ir kt.) bei statybos priežiūra (statybos leidimai, projektų rengimas ir derinimas).

                              Siekiant paspartinti žemės grąžinimo procesą, skyriuje įsteigtas papildomas žemėtvarkos specialisto etatas. Šiemet skyrius parengė reikiamus dokumentus grąžinti natūra buvusiems savininkams 126 žemės sklypus. Tai sudaro daugiau nei 28 ha. Šiuo metu rengiama dar 12 sklypų (beveik 7,65 ha) grąžinti natūra.

                              Džiugu, kad mieste vis spartėja privačių ir verslo objektų statybos. Per 2005 metus skyrius išdavė 448 statybos leidimus, nuolatinės statybos komisijoje suderinti 479 projektai.

                              Iki gruodžio 1 dienos patvirtinta 118 detaliųjų planų, tarp jų - prekybos ir pramogų komplekso ,,Babilono'' teritorijos, Kultūros ir poilsio parke formuojamos universalios sporto arenos teritorijos ir kt. detalieji planai.

                              Norėtųsi pabrėžti, kad suintensyvėjus statybų ir žemės grąžinimo procesams sprendžiama žaliųjų miesto plotų saugojimo ar atstatymo problema. Pagal želdinių sodinimo schemas ar teritorijų apželdinimo planus mieste pasodinta: 453 spygliuočiai, 824 lapuočiai medžiai, 421 krūmas.

                              Tarp kitų svarbiausių metų darbų norėtume paminėti organizuotą J.Miltinio paminklo projektų konkursą (konkurso vertinimo komisija išrinko 3 laimėtojus), miesto teritorijų prie daugiabučių namų detalaus planavimo ir Panevėžio miesto bendrojo plano keitimo paslaugų pirkimo konkursai.

                              Architektūros ir urbanistikos skyrius

                              Comment


                                Panevėžyje pradedama termofikacinės elektrinės statyba
                                http://www.panevezys.lt/DesktopDefau...35&NewsID=2922

                                2005-12-30
                                AB "Panevėžio energija" pradėjo įgyvendinti termofikacinės elektrinės statybos projektą. Panevėžyje bus pastatyta pirmoji tokio tipo termofikacinė elektrinė šalyje.

                                Viena Lietuvos energetikos nacionalinės strategijos krypčių - elektros energijos ir centralizuoto šilumos tiekimo sistemų plėtros ir mažiausių funkcionavimo išlaidų užtikrinimas uždarius Ignalinos atominę elektrinę. Sprendžiant elektros energijos galių plėtrą Lietuvoje, Danijos konsultacine kompanija COWI parengė studijas, kurių analizės ir įvertinimai įrodė, kad dabartinėmis ir numatomomis rinkos sąlygomis tikslinga pastatyti naują demonstracinę termofikacinę elektrinę Lietuvoje, o Panevėžys - tinkamiausias miestas tokiam projektui.

                                Naujos termofikacinės elektrinės statybą finansuoja Lietuvos Respublika, Europos Sąjunga, Danijos vyriausybė. Dar vienas finansavimo šaltinis - bankų paskolos. AB "Panevėžio energija" pasirašė iki 28,9 mln. eurų (100 mln. Lt) kredito sutartį su penkiais bankais: SEB Vilniaus banku, „Hansabanku“, "NORD/LB Lietuva", „Nordea Bank Finland Plc“ Lietuvos skyriumi ir „Sampo“ banku.

                                Pasak AB "Panevėžio energija" generalinio direktoriaus Vytauto Šidlausko, moderni ir efektyvi jėgainės technologija leis mažinti šilumos gamybos sąnaudų bei išmetamų teršalų į aplinką. Įmonė panevėžiečiams garantuos stabilų šilumos tiekimą, o kiti energijos vartotojai Lietuvoje gaus papildomą elektros energijos šaltinį, nes elektra bus parduodama nacionaliniam šalies elektros perdavimo tinklui.

                                Daiva Paulauskienė
                                AB „Panevėžio energija“ atstovė spaudai
                                Asta Sarapienė
                                Panevėžio miesto savivaldybės administracijos
                                Viešųjų ryšių skyriaus vyr. ryšių su visuomene specialistė

                                Comment


                                  Parašė Vidma
                                  Tarp kitų svarbiausių metų darbų norėtume paminėti organizuotą J.Miltinio paminklo projektų konkursą (konkurso vertinimo komisija išrinko 3 laimėtojus)...
                                  Gal imanoma pamatyt kaip nors tuos tris geriausius?

                                  Comment


                                    "MAXIMA XX" arba "MAXIMA BAZE" statybos Klaipedos g. prasydes Kovo menesi
                                    :buksvx:

                                    Comment


                                      /
                                      Cia kaip supratau miesto 'puosmenos' viesbucio vietoje statis?

                                      Comment


                                        Parašė pauliaK
                                        /
                                        Cia kaip supratau miesto 'puosmenos' viesbucio vietoje statis?
                                        Prie "Rimi"
                                        :buksvx:

                                        Comment


                                          Kazhkokia nesamone, negi negalima naudingiau ta plota ishnaudoti, tik maisto parduotuvei. Prie pat RIMI ir IKI netuoliese yra. Tai ne, dar vieno prekybos centro uzsigeide. Nors siaip ten yra gana didelis plotas, tai galetu buti keliu aukstu smiulkiu biuru kompektas ar kazkas panashaus ir tegu daro pirmame aukshte ta savo Maxima.
                                          Beje, buvau savaitgali Panevezyje tai neishejo graziai nufotografuoti keliu pastatuku (kalbu apie gaisrines pastata centre, Rozynanas prekybos centra ir busima autosalona prie isvaziavimo i Kauna, nes siame forume dar siu nuotrauku nebuvo), nes buvo blogas oras. bet tikiuosi orai pasitaisys ir foto turesime. Geru darbu visiems.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X