Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nauji projektai Panevėžyje

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Statusas garantuotas,nes visi seimunai uz tai kad Paneveziui butu grazintas didmiescio statusas.
    :buksvx:

    Comment


      mes patapom didmiesciu
      Neišmeskite spalvų

      Comment


        Viskas bus aisku Spalio 8 - 10 diena.Bet viskas pasitvirtins Panevezys tapes vel didmiesciu sulauks manau nemazai investiciju.
        :buksvx:

        Comment


          hmmm man kazkaip idomiai skamba su tuo mazuciu pataisymu susijusios nemazos investicijos, bet labai tikiuosi kad ju bus
          Neišmeskite spalvų

          Comment


            Seimas vienabalsiai pritarė, kad Panevėžiui būtų suteiktas metropolinio centro statusas. Už tai pasisakė 90 balsavusių parlamentarų. Šiuo klausimu daug diskusijų nebūta – parlamentarai ragino ištaisyti prieš keletą metų padarytą klaidą ir suteikti sąlygas regiono vystymuisi.

            Panevėžyje gyvenantis Seimo narys Skirmantas Pabedinskas kalbėjo, kad Panevėžys – didžiausias Aukštaitijos pramonės ir kultūros centras, turintis įtakos viso regiono plėtrai. Jis vardijo miesto plėtrą – daugiafunkcinio prekybos ir pramogų komplekso statybą, kuriamą regioninį logistikos centrą, rengimąsi Panevėžio arenos statybai. Anot S.Pabedinsko, nors nuogąstauta dėl kineskopų gamybos įmonės „Ekranas“ bankroto, 5000 darbą praradusių žmonių surado kitas darbo vietas. Be to, pasak parlamentaro, miestas geroje geografinėje padėtyje – pro jį driekiasi magistralė „Via Baltica“, keli plentai, geležinkelio linija, yra 3 oro uostai, sudarantys palankias sąlygas miesto plėtrai. S.Pabedinskas įsitikinęs, kad Panevėžio ir Šiaulių miestų metropolinių centrų sąveika užtikrins stiprią šiaurinės Lietuvos dalies ekonominio ir mokslinio potencialo plėtrą, kurs naujas darbo vietas. „Džiaugiuosi, kad šiandien Seimas įvertino Panevėžio miesto vystymosi perspektyvas ir suteikė metropolinio centro statusą. Tai buvo vienas strateginių miesto Tarybos tikslų, kuriuos aktyviai palaikė Panevėžio miesto visuomenė“, – teigė Seimo posėdyje dalyvavęs miesto meras Vitas Matuzas.

            Tikimasi, kad metropolinio centro suteikimas prisidės prie migracijos mažinimo, darbo vietų kūrimo, geresnių darbo ir gyvenimo kokybės perspektyvų Panevėžio regione. Taip pat laukiama išaugsiančių galimybių pritraukti potencialius investuotojus, telkti verslo ir pramonės įmones.

            2002 metų spalio 29 dieną Seime tvirtinant respublikos teritorijų bendrąjį planą, Panevėžio miestas buvo priskirtas A kategorijos apskrities centrui, prilyginant Panevėžį mažesnį potencialą turintiems Lietuvos miestams.

            Metropolinių centrų statusą taip pat turi Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių miestai.

            Aukštaitijos sostinėje gyvena apie 116 tūkstančių žmonių
            Mano darbai deviantart'e

            Comment


              Kažkas aiškėja su Skaistakalnio parku:

              Parašė www.paneveziobalsas.lt
              http://www.paneveziobalsas.lt/index....3530&Itemid=89

              Netrukus Savivaldybė oficialiai paskelbs architektūrinių Skaistakalnio parko sutvarkymo vizijų konkurso nugalėtoją. Jam bus įteikta solidi 10 tūkstančių litų premija. Deja, vienai gražiausių Panevėžio poilsio vietų sutvarkyti bei iš esmės atnaujinti bus įgyvendintos ne panevėžiečių architektų idėjos.

              Neringa MARTINKUTĖ
              neringa@paneveziobalsas.lt

              Pasak Savivaldybės surengto geriausių architektūrinių Skaistakalnio parko atgaivinimo idėjų konkurso komisijos narės, Architektūros ir urbanistikos skyriaus kraštovaizdžio architektės Aurelijos Čergelienės, abu konkursantai yra iš kitų miestų.

              Šią savaitę Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo Rimanto Paužos vadovaujama komisija išnagrinėjo konkurso dalyvių paraiškas bei sudarė preliminarią jų eilę.

              "Komisija savo sprendimą konkursantams išsiuntė paštu. Jam apskųsti ar kitoms pretenzijoms pareikšti konkurso dalyviai dar turės dešimt dienų", - vakar PB teigė A.Čergelienė.

              Kol konkursas nesibaigė, Savivaldybės kraštovaizdžio architektė dienraščiui neatskleidė nei konkursantų pavardžių, nei jų pasiūlytų idėjų. A.Čergelienė tepranešė, jog konkurse dalyvavo vienas architektas bei architektų grupė.

              "Abiejų konkursantų siūlymai labai įdomūs", - pateiktas konkursantų architektūrines idėjas įvertino Savivaldybės pareigūnė.

              A.Čergelienė neatmetė galimybės, kad su konkurso dalyvių siūlymais, kaip parką sutvarkyti ir paversti viena pagrindinių panevėžiečių poilsio, pasilinksminimų, svarbiausių miesto švenčių vieta, galės susipažinti ir visa Panevėžio bendruomenė.

              Pasitelkti profesionalus Skaistakalnio parkui atgaivinti ir paskelbti geriausių architektūrinių idėjų konkursą Savivaldybė nusprendė šią vasarą. Siūlydami savo vizijas konkursantai turėjo remtis koncepcijomis, kurios laimėjo prizines vietas pernai vykusiame Skaistakalnio parko atgaivinimo idėjų konkurse. Jo komisija, vadovaujama vicemero Kastyčio Vainausko, geriausiais pripažino siūlymus parką paversti Meilės, Mėgstamiausių knygų herojų, H.K.Anderseno pasakų veikėjų parku.

              Architektūrinių parko atnaujinimo idėjų konkurso prizininkams numatytos ypač solidžios premijos. Pirmosios vietos laimėtojui bus įteikta 10 tūkstančių, antrosios - 7 tūkstančiai litų. Trečioji vieta įvertinta 3 tūkstančiais litų.
              Visos forumo temos apie Panevėžį:
              http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

              Comment


                Na, skamba kvailai, bet šiandien Aukštaitijos sostinei didi diena. Ji vėl grįžo į šeimą, teisingumas sugrąžintas... Džiaugiuosi, kad vėl Panevėžys yra Panevėžys ir teisiškai

                Smagu ir apie Skaistakalnio parką žinutę perskaityti. Duo daugiau parkų bus sutvarkyta, tuo gražiau bus panevėžiečiams ir jų svečiams džiaugtis savo miestu

                --------------------------------------
                Čia žinutė iš panevezys.lt:
                Šiandien LR Seimas vienbalsiai priėmė nutarimą, suteikiantį Panevėžio miestui metropolinio centro statusą Lietuvos Respublikos bendrajame plane.

                Ekspertų teigimu, pastaraisiais metais Panevėžys vystėsi sparčiau, nei tai rodė bendros šalies ir miesto raidos tendencijos, o metropolinio centro trūkumas šalies Šiaurės rytų regione menkino šios Lietuvos dalies vystymosi galimybes ir konkurencingumą.

                „Džiaugiuosi, kad šiandien Seimas įvertino Panevėžio miesto vystymosi perspektyvas ir suteikė metropolinio centro statusą. Tai buvo vienas strateginių miesto Tarybos tikslų, kuriuos aktyviai palaikė Panevėžio miesto visuomenė“, – teigė miesto meras Vitas Matuzas, dalyvavęs LR Seimo posėdyje.

                Metropolinių centrų statusą taip pat turi Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių miestai. Panevėžio, kaip metropolinio centro, vystymas teigiamai paveiks ne tik miesto bei apskrities, bet ir kitų Šiaurės Lietuvos teritorijų gyventojų socialinę aplinką. Jo įgyvendinimas prisidės prie migracijos mažinimo, darbo vietų kūrimo, geresnių darbo ir gyvenimo kokybės perspektyvų Lietuvos Šiaurės ir Šiaurės rytų regione. Atsiras daugiau galimybių pritraukti potencialius investuotojus, telkti verslo ir pramonės įmones, didinti darbo pasirinkimo galimybes, panaudoti aukštesnės kvalifikacijos specialistus.

                Irma Gritėnienė
                Ryšių su visuomene skyriaus vedėja

                ---------------------------------------
                Užtikau ir apklausą panevezys.lt tinklapyje:
                Ar manote, kad metropolinio centro statusas turės teigiamos įtakos intensyvesniam Panevėžio miesto ekonominiam, kultūriniam ir kt. gyvenimui?
                TAIP - 29 - 83proc.
                NE - 5 - 14 proc.
                Neturiu nuomonės - 1 - 3 proc.
                Paskutinis taisė auksellis; 2006.10.12, 20:11.

                Comment


                  pranešimai nesusiję su tema iškelti čia.
                  Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                  Comment


                    Parašė 99 Rodyti pranešimą
                    pranešimai nesusiję su tema iškelti čia.
                    Šiaip čia temos dubliuojasi, kuo skiriasi "Nauji projektai Panevėžyje" nuo "Projektai Panevėžyje"? Jei pradedi kalbėti apie kažkokį projektą naujųjų forume, kada reikia pradėti diskutuoti "Projektai Panevėžyje" forume? Čia nesąmonė gaunasi, viana dalis vienoje temoje, kita dalis - kitoje. Aišku didesnius projektus galima iškelti į atskiras temas, bet mažųjų neverta. Mano siūlymas moderatoriams - visus pranešimus iš temos "Nauji projektai Panevėžyje" perkelti į "Projektai Panevėžyje" ir temą "Nauji projektai Panevėžyje" iš viso pašalinti
                    Visos forumo temos apie Panevėžį:
                    http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                    Comment


                      /\ Pritariu. Jau senokai reikėjo taip padaryti...

                      Comment


                        Šiaip čia temos dubliuojasi, kuo skiriasi "Nauji projektai Panevėžyje" nuo "Projektai Panevėžyje"?
                        Skiriasi tuo, kad pastarojoje temoje yra aptariami jau vykdomi projektai, o temoje "Nauji projektai Panevėžyje" yra diskutuojama apie naujus projektus, kurie kartais ir neįgyvendinami. Bent taip turėtų būti, aišku su laiku tos temos kiek susitapatino, nes daugumas vartotojų prieš rašydami pranešimus, net nepaskaito kas yra rašoma tose temose anksčiau.
                        Manau pasiūlymas sujungti temas yra prasmingas, tik reiktų peržiūrėti jas abi, kad po sujungimo nebūtų dar daugiau chaoso.

                        o dėl tų iškeltų pranešimų, tai jie net neturėjo nieko bendra nei su naujais, nei su vykdomais projektais Panevėžio mieste.
                        Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                        Comment


                          Parašė 99 Rodyti pranešimą
                          Skiriasi tuo, kad pastarojoje temoje yra aptariami jau vykdomi projektai, o temoje "Nauji projektai Panevėžyje" yra diskutuojama apie naujus projektus, kurie kartais ir neįgyvendinami. Bent taip turėtų būti, aišku su laiku tos temos kiek susitapatino, nes daugumas vartotojų prieš rašydami pranešimus, net nepaskaito kas yra rašoma tose temose anksčiau.
                          O gal tuomet prasmingiau būtų pakeisti temų pavadinimus. Pvz., "Projektų naujienos iš Panevėžio" ar "Planuojami Panevėžio projektai" - panašiai kaip Šiaulių. Kadangi dabar abu minimų Panevėžio temų pavadinimai labai panašūs ir ar jie kuo skiriasi, tai dar diskutuotinas klausimas....

                          Comment


                            Bet tai patys pagalvokite: atsiranda naujas projektas, apie jį pradedame diskutuoti "Nauji projektai", o projektui vystantis (po savaitės nuo pirmo pranešimo? Ar po mėnesio? Ar po parašytų n pranešimų apie konkretų naują projektą? Ar kai pradedamas matomas projekto įgyvendinimas (pvz. atliekami žemės darbai)?) apie jį jau reikia diskutuoti kitoje temoje! Jei tai didelis projektas, tuomet diskusija perkeliama į atskirą tam projektui sukurtą naują temą, o jei projektas nėra įspūdingo dydžio, tai diskusija persimeta į "Panevėžio projektai". Tai taip išeina, kad bet kuriuo atveju pranešimai iš "Nauji projektai" turi būti perkelti į kitą temą. Jei projektas didelis tai jau tiek to, bet jei mažas, pvz. statoma kokia Norfa ar Iki? Aš nematau jokio reikalo perkėlinėti pasisakymų tokiems mažiems projektėliams...
                            Visos forumo temos apie Panevėžį:
                            http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                            Comment


                              Panevėžio savivaldybė parems Technologijų demonstravimo centro plėtrą Panevėžyje
                              http://www.panevezys.lt/DesktopDefau...35&NewsID=3938
                              2006-10-31

                              Šiandien Panevėžio miesto savivaldybės taryba nusprendė skirti dalinį finansavimą mieste numatomam įgyvendinti Panevėžio mechatronikos centro (PMC) parengtam Technologijų demonstravimo centro vystymo projektui. Savivaldybės parama sudarys 241 tūkst. Lt.

                              2006 metų balandžio mėnesį PMC pateikė projekto „Panevėžio mechatronikos centro technologijų demonstravimo centro vystymas“ paraišką ES struktūrinių fondų paramai gauti. Spalio mėnesį pasirašyta sutartis dėl daugiau nei 4,5 mln. Lt paramos.

                              „Mūsų projekto veikla orientuota į Panevėžyje dirbančių mokslininkų gebėjimų panaudojimą, aukštųjų technologijų verslo potencialo mieste stiprinimą. Tai ypač svarbu siekiant panaudoti bankrutuojančios „Ekrano“ gamyklos aukštos kvalifikacijos specialistus, sudarant sąlygas realizuoti jų mokslinį ir techninį potencialą Panevėžyje“, - sako PMC direktorius Liudas Jakučionis.

                              Įgyvendindamas projektą PMC įsigis tyrimų ir aukštųjų technologijų įrangos už beveik 4 mln. Lt, reikalingos atlikti pasaulinio lygio medžiagotyros ir mikrotechnologijos tyrimus.

                              PMC – vienas Savivaldybės parengto Panevėžio mokslo ir technologijų parko (MTP) projekto padalinių. MTP projektui Ūkio ministerijos Verslo projektų atrankos komitetas rekomendavo skirti 7,5 mln.Lt finansavimą.

                              Tikimasi, kad 2008 metais, įgyvendinus Technologijų demonstravimo centro ir MTP projektus, Panevėžyje atsiras vienas moderniausių technologijų centrų visoje Respublikoje.

                              Asta Sarapienė
                              Vyr. ryšių su visuomene specialistė

                              Comment


                                Parašė Samsung Rodyti pranešimą
                                Maciau Kranuka pastate kur statomi daugebuciai.Gal reiketu sukurti atskira tema Panevezio daugebuciai namai
                                cia senai parasyta bet reiketu atnaujinti ar tikrai nereiketu sukurti temos
                                ATSINAUJINES -DONATAS-O:} O:} O:}


                                [url]www.blogas.lt//donataslt[/url]


                                [SIGPIC][/SIGPIC]

                                Comment


                                  Parašė DONATASUKASLT -D- Rodyti pranešimą
                                  cia senai parasyta bet reiketu atnaujinti ar tikrai nereiketu sukurti temos
                                  As jau buvau pamirses kad tai rasiau
                                  :buksvx:

                                  Comment


                                    Parašė Samsung Rodyti pranešimą
                                    As jau buvau pamirses kad tai rasiau
                                    BET AR NEREIKTU SUKURT AS JAU NEBENORIU KURTI NES VEL UZBANINS
                                    ATSINAUJINES -DONATAS-O:} O:} O:}


                                    [url]www.blogas.lt//donataslt[/url]


                                    [SIGPIC][/SIGPIC]

                                    Comment


                                      Parašė DONATASUKASLT -D- Rodyti pranešimą
                                      BET AR NEREIKTU SUKURT AS JAU NEBENORIU KURTI NES VEL UZBANINS
                                      Nemanau kad reiketu
                                      :buksvx:

                                      Comment


                                        Parašė Samsung Rodyti pranešimą
                                        Nemanau kad reiketu
                                        o man taip netrodo kiti miestai tai turi
                                        ATSINAUJINES -DONATAS-O:} O:} O:}


                                        [url]www.blogas.lt//donataslt[/url]


                                        [SIGPIC][/SIGPIC]

                                        Comment


                                          O tai koks tikslas?
                                          :buksvx:

                                          Comment

                                          Working...
                                          X