Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ką mes žinome apie realiausius projektus Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Turbut jau zinote apie si projekta, bet vistiek:

    http://www.delfi.lt/news/economy/business/article.php?id=4331895

    keletas renderiu:















    You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

    Comment


      #42
      Matosi Hanner persimetė prie prekybos centrų statybos
      Mano galerija Flickr'yje

      Comment


        #43
        gal galit prie naujesniu projektu architekto ir uzsakovo duomenis prirasyti?

        Comment


          #44
          Parašė Benas
          gal galit prie naujesniu projektu architekto ir uzsakovo duomenis prirasyti?
          Hm, kad mes kai randam kokį projektą, tai paprastai nežinom jo kūrėjo. Tad nelabai ir domimės

          Beje, sveikas atvykęs į forumą :cheers:
          Mano galerija Flickr'yje

          Comment


            #45
            Parašė Benas
            gal galit prie naujesniu projektu architekto ir uzsakovo duomenis prirasyti?
            D D D
            Cia kas tau nemokama informacine tarnyba????

            Comment


              #46
              Man ko tai tas "Savas" primena ta ne is gerosios puses pagarsejusi Kauno "Mola" Barsausko g., kuri Kauspedas pavadino "architekturiniu nihilizmu"... Gal cia tik pirmas ispudis!

              Comment


                #47
                Parašė Mantaz
                Matosi Hanner persimetė prie prekybos centrų statybos
                Naturalu, kad Hanner uzsiima tuo kas yra naudinga. Dabar nei Vilniuje nei kur kitur Lietuvoje neapsimoka statyti biuru pastatu, todel ir nestato. Beje, per Vilniaus televizija rode, kad "stambus investuotojas" norejo statyti kuo daugiau ir kuo aukstesnius daugiabucius pastatus kazkokiam parke (lygtais verkiu). Is viso norejo statyti apie 19 daugiabuciu, bet tam pasipriesino, nes visgi parkas netinkama vieta. Tada tas investuotojas parenge kita daug kuklesni plana - individualiu namu maza kvartaliuka, bet ir jo nenori priimti, nes vis tiek per daug namu. To investuotojo atsovas buvo Avulis, todel as speju, kad ne kas kitas, o "Hanner" nori ten statyti. Bet siaip jei per zinias rodo tai galetu ir ivardinti, o ne "stambus investuotojas" ir viskas. Dabar toje vietoje kur statys yra kazkokie seni sovietiniai pastatai.

                Tai tokia istorija . As manau, kad gerai jog neleido ten statyti - visgi parkas, o kaip atrodytu verkiu regioniniame parke daugiabuciai? Mano manymu - blogai .

                Comment


                  #48
                  Zinote, mane jau rimtai prededa nervas imti, kad Vilniuje nusimato ir nauju simfonines muzikos koncertu sales, ir kazkokio naujo konferenciju centro statyba, ir muzieju visokiu, ir viskas, aisku, is to paties biudzeto, kai Kaune elementariausiems dalykams atremontuoti pinigu neatsiranda!



                  http://www.vilnius.lt/new/vadovybe.php?open=4&&sub_cat1=456&id=2801

                  Comment


                    #49
                    @Jeffas: Lygtais Vilnius yra sostine, o ne Kaunas. Be to cia kol statys, tai Kaunui bus daug kartu skirta pinigu. Vilnius 2009 su kazkokia kita Europos sostine bus "europos kulturos sostine", todel ir statys ta simfonines muzikos koncertų sale. Kaunas lygtais tais metais nebus "europos kulturos sostine". O tokie dalykai kaip konferenciju centras - labai abejoju kad uz valstybes pinigus bus statomi. Nereikia buti pernelyg paranojisku , nes kiek pastebejau ir ssc aiskinai, kad kai kurie projektai is valstybes biudzeto finansuojami, kai tuo tarpu is tikruju naudojami ES fondai.

                    Comment


                      #50
                      @Eddai



                      Pagyvensim pamatysim, ten dar jokiu sprendimu nera.

                      Ir ne paranoja cia, ir ne lietuviskas pavydas - apsieisime be etikeciu

                      Tiesiog ir visiskam stasiui matyti, kas Lietuvoje Maskva

                      Comment


                        #51
                        Taip tik visiskam stasiui matyti, kad Lietuvoje Maskva.



                        Is valstybes biudzeto pinigus skiria manyciau normaliai, Vilnius dar ir nuskriaudziamas turint omeny kiek jis "pagamina" tu pinigu. Kitas reikalas, kad i Vilniu labai daug privaciu investiciju ateina. Ir siaip pvz. 2002 metais 60% is visu uzsienio investiciju i Lietuva teko Vilniui (naujesniu duomenu neturiu). Todel taip ir vystosi greitai Vilnius palyginus su Kaunu, bet tik ne todel, kad jam daug skiria is valstybes biudzeto.



                        O jei cia perskaitai kazka ir is karto sakai, kad viskas is valstybes biudzeto, tai kaip tai galima pavadinti jeigu ne paranoja?



                        As tau daug galiu isvardinti stambiu projektu Kaune, kurie panasus kaip ir Vilniuje mineti projektai (pvz. kad ir dideli parodu rumai, didesni ir uz litexpo; laisves aleja; arena, kuriai lyg ir tikisi pinigu is biudzeto; etc.).

                        Comment


                          #52
                          Gerai, Eddai, nepradedame tu beprasmiu diskusiju, nes tuoj ivyks "tautos susipriesinimas" ir nebeatsirinxime kam kokia diagnoze statyti



                          Nesu as, kaip tau gal atrodo, niurzgantis "kaunietis", tikintis, kad viska padaro biudzeto pinigai ir visokie tvirtu ranku ekscelencijos, kaip ir tu, manau, nesi isitikines, kad Vilniuje privacios lesos ir TUI atsiranda ne del padidintu valstybes investiciju ir verslininku noro buti arciau sprendimu priemimo centro. Is tiesu, galima sakyti, kad taip yra visur, sostine yra sostine ir pan., bet todel ir reikalinga normali regionu politika, nes priesingu atveju tikrai turesime Eurazijietiskos pletros valstybe (Maskva ne Maskva, bet...)



                          Del tos simfoniniu orkestru koncertu sales Vilniuje statybos, tai yra Vilniuje ir Filharmomija, ir Kongresu rumai, ir Opera, tuo tarpu kitame panasaus dydzio mieste nera NIEKO panasaus (muzikinis netinka), diskusijos del sales eina jau 10 metu ir pasiteisinimas is Vilniaus tas pats "nera pinigu"...



                          Mano reakcija i ta straipsni buvo tokia todel, kad, pripazinkime, bent kol visuomenines paskirties objektus (isskyrus universalia arena ir pramogu parka) Vilniuje remia tikrai ne privacios lesos Sakai, ES fondai? Gerai, paziuresim, gal! Pripazinkime, kad ES fondai tikrai neis i visas imanomas sritis kaip cia Lietuvoje kai kas isivaizduoja (pats tris metus su ES VILNIUJE dirbau, zinau!)

                          Comment


                            #53
                            @Jeffas: Siaip dazniausiai kulturos renginiai vyksta sostinese ir taip yra bent jau didziojoj Europos daly. Lietuvoje yra bandoma skirstyti miestus taip: Vilnius - administracija ir kulturos centras, Kaunas - pramones, gamybos, transporto paslaugu centras. Ta simfoniniu orkestru koncertu sale todel irgi bus statoma Vilniuje (be to ir del mineto - Europos kulturos sostines titulo) ir jau taip yra, kad is privaciu lesu tokie statiniai dazniausiai nesistato (turbut supranti kodel).



                            Del to, kad verslininkai nori buti arciau valdzios - sutinku - tai yra visu sostiniu privalumas.



                            Jei esi buves Vilniuje tikriausiai matei ne viena taip apleista baznycia, kaip Kaune ne su ziburiu nesurasi - tai parodo, kad galbut Vilniui reiketu skirti daugiau pinigu .



                            Citata: "pats tris metus su ES VILNIUJE dirbau"



                            Esme ne kur tu dirbai - esme musyse . (tik dabar suprantu kokie protingi buvo pono Pakso zodziai ).

                            Comment


                              #54
                              Parašė Edd
                              @Jeffas: Siaip dazniausiai kulturos renginiai vyksta sostinese ir taip yra bent jau didziojoj Europos daly.


                              Nu cia biskuti briedas. Tipo, kulturinis gyvenimas - sostiniu gyventoju privilegija? Cia as sutinku su Jeff'u, juolab, rimtu akademines muzikos koncertu saliu niekas nepastatys privaciomis lesomis. Nesu isitikines, bet speju, kad ir kitur toj pacioj Europoj tokie dalykai daugiau maziau subsidijuojami. O jei nesubsidijuojami, naudojamos municipalines lesos.



                              Labai liudna, kad Kaune kultura verda beveik tik per Kaunas Jazz... O paziurejus i apsilaupiusia filharmonija, verkt norisi.



                              Kita vertus, Kauno muzikinio t. pastatymai irgi ant chalturos lygio balansuoja kartais...

                              Comment


                                #55
                                Eddai, zinai, vadinasi, tikrai problema "MUSYSE", jei manai, kad normalu, jog visi normalesni kulturiniai renginiai turi vykti/vyksta sostinese, kad jeigu sostine pretenduoja tapti ar tampa dar ir "Europos sostine", tai turi privilegija gauti dar daugiau $ ir pan....



                                @singing tram - visiskai sutinku! o muzikinio "chaltura" kartais irgi atsiranda "ne is gero gyvenimo" (kaip ten pasake vienas zmogutis "kai isvaziuoja solistai, lieka choristai", tai i juos programa ir orientuojama, o kuo maziau investiciju, tuo daugiau "choristu")

                                Comment


                                  #56
                                  Parašė singing tram
                                  Parašė Edd
                                  @Jeffas: Siaip dazniausiai kulturos renginiai vyksta sostinese ir taip yra bent jau didziojoj Europos daly.


                                  Nu cia biskuti briedas. Tipo, kulturinis gyvenimas - sostiniu gyventoju privilegija? Cia as sutinku su Jeff'u, juolab, rimtu akademines muzikos koncertu saliu niekas nepastatys privaciomis lesomis. Nesu isitikines, bet speju, kad ir kitur toj pacioj Europoj tokie dalykai daugiau maziau subsidijuojami. O jei nesubsidijuojami, naudojamos municipalines lesos.



                                  Labai liudna, kad Kaune kultura verda beveik tik per Kaunas Jazz... O paziurejus i apsilaupiusia filharmonija, verkt norisi.



                                  Kita vertus, Kauno muzikinio t. pastatymai irgi ant chalturos lygio balansuoja kartais...
                                  Ne sostiniu gyventoju privilegija, o kulturos prasme beveik visada daugiausiai renginiu vyksta sostinese ir tai faktas, o faktus gali bet kaip vadinti "biskuciu briedo" ar "daug briedo" - vistiek jie isliks faktais. As neteigiu, kad kulturinis gyvenimas turi vykti tiktai sostineje - tai butu DIDZIULE klaida. Bet paprasciausiai sostines labai daznai pasirenkamos kaip tarptautiniu kulturos renginiu vietos aisku buna ir retu isimciu.

                                  Comment


                                    #57
                                    @Jeffai: paskaityk mano atsakyma tramui.



                                    "jei manai, kad normalu"..."tampa dar ir "Europos sostine", tai turi privilegija gauti dar daugiau $ ir pan"



                                    Cia is viso juokingas sakinys. Be abejo, jeigu tampa "Europos kulturos sostine", tai turi privilegija gauti daugiau $ kulturai. Jeigu tokiu paprastu dalyku nesupranti, tai nera ko cia gincytis. Koks nors miestas tampa olimpiniu zaidyniu rengeju jis gauna "privilegija gauti daugiau $", koks nors miestas rengia kazkokias didziules tarptautines parodas, kuriu subjektas toks, kad nelabai finansuojama is privaciu lesu - jis gauna "privilegija gauti daugiau $". Taip jau yra siam pasauly Jeffai.

                                    Comment


                                      #58
                                      gerai, laikas :cheers: uz sveiko balanso visame kame paieska!

                                      Comment


                                        #59
                                        Parašė Jeffas
                                        gerai, laikas :cheers: uz sveiko balanso visame kame paieska!


                                        True. :cheers:

                                        Comment


                                          #60
                                          Paskaiciau gincus tarp Kauno ir Vilniaus;] Sutinku kad sostine turi but prioritetas, bet niekaip nesuprantu, kodel Svietimo, Sveikatos apsaugos ministerijos yra vilniuje? Ar butina ta visa valdzia ir laikyti vilniuje? Aisku tos dvi ministerijos nieko is esmes neisprestu, bet manau Kaunas tikrai pagyvetu del to. Bet deja, visi Vilniui visi galvoja, kad sostineje turi buti viskas, o likusi salis lai buna be nieko , nes gali atvaziuot i vilniu;] Puiku, lai galvoja taip, tik ar ilgai tas tesis...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X