Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ką mes žinome apie realiausius projektus Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Jeffas
    Beje, kad neuzplustu pesimizmas, siulau paziureti i kokiu 1860-70 metu Rygos nuotraukas ir pamatysite, kad ten nei city, nei feeling, tik senamiestis, o visa kita kur dabar bulvarai - dirvonai!
    LoL!!! Galbut tai tiesa, bet ar tu matei TO METO VILNIAUS nuotraukas, kad SITAIP det RYGA i suns diena? a?

    TAVO ZINIAI, Rygoje 1900aisias metais gyveno 300,000 gyventoju!!! Tai daugiau nei bet kuriame kitame regiono mieste, po Peterburgo...

    Comment


      @Pornstar - Maciau Ir Rygos maciau O kalbu ne apie 1900-uosius, bet 30 metu atgal. Ir cia tu visai teisus - per tiek mazai metu Ryga is Rusijos provincijos puskaimio patapo metropoliu, koki matome siandien (velesni laika ne ka pakeite!). Ta ir norejau pasakyti, kad "bigcityfeelingas" ( ) netrunka susiformuoti, jei tam yra palankios salygos (tik nenoriu, kad pas mus ji reprezentuotu visokie a la Vyrokai!!!... )



      P.S. O Vilnius buvo trecias Rusijos imperijos miestas po Maskvos ir Peterburgo XIX a. pradzioje ir turejo tiek gyventoju, kiek Ryga ir Talinas kartu sudejus. Taigi, kiti laikai, kiti veidai!

      Comment


        Parašė John
        skirtingai nei PornStar, man big city feeling mazai ka sako

        nors toks uzstatymas man patinka


        Parašė John
        beje, PornStarai, galbut as nebuvau tiekoje miestu kaip tamsta, taciau kas yra big city feeling labai gerai suprantu(buvau St.Peterburge after all, juk tai nera kaimas ar ne?)


        Tai galbut nera labai svarbu, bet vienoj vietoj BIG CITY tau "mazai ka sako", o jau kitoj vietoj, po mano atsakymo, tu puoli sakyti, kad "kas yra big city feeling labai gerai suprantu"...

        Tad sunku cia tave "pagauti", kai taip metaisi is vieno kampo i kita.



        O del Rygos, tai ji dar visai neseniai turejo 1mln gyventoju, tad mieste ta *milijonine* dvasia dar islikusi. Siaip ar taip, Ryga *arti* to milijono. O jei dar Ryga prisijungtu visus savo rajono/regiono miestelius (ka nesveikai daro Vilnius, kuriame dabar turbut yra mazesnis gyventoju tankumas nei Nyderlanduose), tai Rygos gyventoju skaicius GEROKAI virsytu milijona.



        @Jeffas: nezinau labai daug apie Ryga pries 1900uosius, nei apie Vilniu, kaip trecia imperijos miesta, tad man belieka tik sutikti su tavim!

        IR sutinku, kad butent TADA Ryga tapo METROPOLIU.

        Comment


          Parašė John
          @PornStar



          manes gaudyti nereikia

          as tik noriu pasakyti, kad man dzin del to big city feeling, nes jis nieko nereiskia. Tau jis, kaip matau, reiskia labai daug. Prie to ir pasilikim.



          O del paties fakto, Rygoje, pagal oficialia statistika yra 747,2 tukst. gyventoju, taigi kalbos apie milijona yra tas pats kaip kalbos apie kiauliu skraidyma. Beje Rygoje populiacijos mazejimas stiprus jau visa desimtmeti ir jis islieka toks pat stiprus iki siol ("dingsta" 9-10 tukst. gyventoju kasmet), nenustebciau, jei ten dar po 10 metu bus ~650 tukst. gyventoju.
          Alrighty then, Johnai!

          Tau BIG CITY nesvarbu, nes jis tau nieko nereiskia. OK, man jis reiskia LABAI DAUG, nes apie tai ir sukasi visas miesto gyvenimas ir apskritai miesto samprata.

          Beje, as taves negaudziau, as gaudziau tavo mintis, kurios, kaip pries tai as parodziau, GRYNAI priestarauja viena kitai. Tad tiesiog SUNKU tave suprasti.



          TRUMPAI:

          Mano nuomone - kuo tankiau sustatyti ir aukstensi namai, daug zmoniu gatvese - MIESTAS

          Mano nuomone - kuo reciau sustatyti ir zemi namai, daug plynu lauku, laukiniu misku - KAIMAS



          Beje, nemanau, kad mano nuomone cia labai jau revoliucine. Dauguma normaliu zmoniu 100% sutiktu su manim.

          Comment


            @pornstar, buk geras ikalk du po 50, gal tau praeis. Gerbiu tavo nuomone, kaip ir kiekvieno, bet kazkaip nxfiga viska neigti???? Vilnius, Ryga, ar dar kazkas, tiesiog tai visada buvo ir bus provincijos miestai (bet tikrai nea kaima). sutinku su tavim, kad tavo mintyse nieko revoliucishko, tai, tikra tiesa, labai daug zmoniu viska skirsto i juoda ir balta. Buk geras, nusileisk ant zemes.....

            Comment


              @John: deja cia teisus tik is dalies, nes zmones taip pat daznai sprendzia pagal nusistovejusius stereotipus, geografine padeti, turistiniu agenturu nuotraukas, reportazus per televizija ir pan.



              @Brixton: atsiprasau, bet nelabai pagaunu tavo minti. Kas cia ka "nxfiga" neigia?! Ok, jie visi provincialai, kaip sakai, bet ir toj provincijoj atsiranda lyderiu!

              Tad diskusijos del pirmaujancio Baltijos SALIU miesto ateityje TIK DIDES!!!! D Valioooooooooo!!!! Johnas ir Pornstaras jau pasiruose savo ginklu arsenalus ir visa strategija!!!!

              Beje, jei del manes, tai as sitaip diskutuoti tikrai NESUSTOSIU. Nes as cia del to ir esu, del to as ir lankausi forumuose. Jei ne, as cia numirciau is nuobodulio ir daugiau nesilankyciau.

              Tad, Brixton, tu geriau pats ikalk keturis po 200 ir tau gal praeis noras aiskint kaip kitiems diskutuot!

              Cia draugiskai

              Comment


                Be reikalo cia gincijames, nes visi is esmes kalbame apie ta pati



                Man "pasistojo" toks klausimas/pastebejimas. Kaip cia yra, kad Europoje dazniausiai kalbame apie bigcityfeelinga tose vietose, kurios turi grazu ir monumentalu XIX a. gatviu perimetrini uzstatyma (pvz. Paryziuje, Vienoje, Rygoje, Budapeste, Londone ir kt.). Ir ta jausma (suprantu, ka Pornstar turi minty!) daznai labiau apsprendzia ne pats miesto dydis, bet jo centro dydis/architektura.



                Nelaimei/laimei (skonio reikalas ) Vilnius didziaja dali XIX a. pramiegojo Rusijos-Lenkijos provincijos uzkampyje, kaip pramiegojo ir visa industrializacija, leidusia pastatyti visus tuos grandiozinius pastatus. Baigesi slektu pinigeliai rumams ir baznycioms, baigesi ir statybos



                O dabar svarbiausia nepramiegoti visu tu naujosios ekonomikos (whatever we call it) procesu, nes kitaip ir toliau lixime su zaliomis pievomis miesto centre Ir tiketis uzsakovu/architektu skonio vystymosi, nes kitaip dar ne vienas Vyrokas isdygs :cheers: (labai laukiu naujo SBA buildingo, gal tikrai bus nauja kokybe, o lietuviai po to moka kopijuoti!)

                Comment


                  Beje, gal bus truputi off topic, bet pratesiant minti apie XIX a. perimetrini uzstatyma (t.y. ne pavieniui issibarste, bet isilgai gatves stovintys ir kvartalus sudarantys pastatai), man labai, tiesiog LABAI patinka, kai siais laikais padaroma kas nors panasaus i toki dalyka (cia Prahoje):







                  Ir modernu, ir neiprasta, ir monumentalu (big city feeling!), ir graziai isipaiso i istorine aplinka!



                  Kaip manote, ar gali atsigauti perimetrinis uzstatymas siais laikais?

                  Noreciau...

                  Comment


                    Dėl to big city feeling. Viena vertus Vilnius negali lygintis su Ryga, nes tai yra žiauriai skirtingi miestai. Unikalus ir žavus Vilnius savo miškais, na kiek dar miestų yra kur rasi vidury centro mišką, o šalia iškilusį kokių 300 metrų aukščio pastatą?



                    Dar dėl big city feeling. Įmečiau palyginimui Vilniaus ir Rygos didelių pastatų nuotraukėles. Ten gerai matosi, kokia Ryga big city su savo feelingais.

                    Comment


                      @pornstar dar po 50 ir diskutuojam toliau :cheers: :cheers: :cheers:

                      Comment


                        Parašė Meier
                        Unikalus ir žavus Vilnius .... na kiek dar miestų yra kur rasi vidury centro mišką, o šalia iškilusį kokių 300 metrų aukščio pastatą?


                        Gal Sereikiskiu parke 300 metru aukscio pastata statys?

                        (ir sutinku del Vilniaus savito zavesio kaip ir del Rygos!)

                        Comment


                          Jeffas, ne



                          Čia kažkada prieš gerus 5 metus važinėdamas dviračiu po Vingio parko miškus pervažiavau į Žvėryną ir beklaidžiojant po mišką netikėtai išlindau iš miško prie vieno tokio didžkio - TV bokšto

                          Comment


                            Parašė Meier
                            Dar dėl big city feeling. Įmečiau palyginimui Vilniaus ir Rygos didelių pastatų nuotraukėles. Ten gerai matosi, kokia Ryga big city su savo feelingais.
                            Kur imetei nuotraukeles?

                            Comment


                              Parašė buozgalvis
                              Kur imetei nuotraukeles?
                              taigi apie tigriukus

                              Comment


                                aaaaaaa,thanks

                                Comment


                                  @John: Paskaiciuok is naujo is sitos puses (gaunasi 16, o ne 18 ar daugiau):


                                  Gal i ssc reikia ideti prie to pacio "Vilnius gates"? Kad zinotu, jog nevisi Vilniuje statomi komiblokai yra slykstus D.

                                  Edit: Cia du skirtingi renderingai , vienas su 19, o kitas su 16 aukstu.

                                  Comment


                                    Kainų saraše 1 ir 2 aukštai neįtraukiami, taigi namas bus 16-os aukštų įskaitant negyvenamus aukštus Nebent atsitiks tas pats, kas su EA

                                    Beje, IMO iš renderių atrodo visai cool.

                                    Comment


                                      Vyrokas mus pamokė, kad renderiai tai dar ne viskas.

                                      Comment


                                        Beje, idomu kaip atrodo sitie daugiabuciai Pasilaiciuose ir Zirmunuose? Jie jau turejo buti baigti:





                                        Rendeingai kaip komiblokams v2.0 atrodo neblogai.

                                        Comment


                                          @John pritariu tau, kad tai s. Teko vaikstinet ir po vidu, cahltura kaip ir visur (daugumoj) naujos statybos namu, o viduje, jis man kazkuo primena bendrabucio tipo nama.....

                                          Comment

                                          Working...
                                          X