Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prekybos ir pramogų centras „OZAS“

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
    Bus. Tai S Group valdomi nuosavi prekės ženklai. "X-tra" ir "Rainbow". X-tra tai žemesnio kainų lygio, dažniausiai į dideles pakuotes pakuojamos prekės už priimtiną kainą, na iš principo tai tas pats kaip Maximos Optima linija, tik dėl produktų kokybės nieko pasakyti negaliu. Tuo tarpu "Rainbow" tai aukštos kokybės produktai, kurie turėtų kainuoti mažiau, lyginant su kitais, na bent jau Suomijoje taip yra. Tiek vienu, tiek kitu prekės ženklų pažymėtų produktų asortimentas gana gausus. O šiaip apie 90proc. produkcijos sudarys vietinė, mums įprasta produkcija.
    Norvegijoj X-tra egzistuoja Coop parduotuvėse. Man, tiesa sakant, nieko gero šios prekės. Potatosalat pvz. lb prastos, sultys irgi nlb. Kur kas iš tokios kategorijos prekių, kiek teko bandyt lietuviškų ir nelietuviškų, tai patiko "RIMI" prekės. Tiek Norvegijoj, tiek Lietuvoj gerus daiktus savo vardu jie žymi. Nuomonė
    Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

    Comment


      Vilniaus milžinas duris atvers prekybos nuosmukio metu
      http://www.delfi.lt/news/economy/bus....d?id=23651102
      Rasa Lukaitytė, www.DELFI.lt
      2009 rugpjūčio mėn. 20 d. 00:10


      Ketvirtadienį Vilniuje duris atvers prekybos milžinas – 180 tūkst. kv. metrų prekybos centras „Ozas“, įsikūręs vos už kilometro nuo pramogų sostine vadinamo „Akropolio“. Komercinio nekilnojamojo turto (NT) specialistai pripažįsta, kad metas pradėti darbą išties nepalankus, tačiau kartu atkreipia dėmesį, kad į rinką žengia patyręs ir stiprus žaidėjas. Kol kas nesiimama spręsti, nei kaip jam seksis, nei nuo ko jis galėtų nusiriekti didžiausią klientų dalį, tačiau pripažįstama, kad naujos maisto prekių parduotuvės „Prisma“ konkurencija su netoliese esančia „Hyper Maxima“ bus vienas lemiančių veiksnių.

      „Situacija prekybos centrų rinkoje charakterizuoja situaciją visoje ekonomikoje. Deja, auga nedarbas, krenta gyventojų pajamos, todėl noras pirkti tam tikras prekes irgi sumažėja. Dėl to mūsų prekybos centrai patiria šokių tokių problemų, žmonių srautas yra sumažėjęs, o ir atėję žmonės vis mažiau perka. Taigi ir nuomos kainos automatiškai mažėja, ypač didelė problema yra tiems prekybos centrams, kurie nuomininkams nesugeba garantuoti žmonių srauto“, – niūrią prekybininkų dabartį DELFI apžvelgė bendrovės „Ober-haus“ Vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas Saulius Vagonis.

      Jo teigimu, žvelgiant iš vartotojo pozicijos, dar vienas prekybos centras yra tik į naudą – didėja jų konkurencija. Greičiausiai esą didžiausią konkurenciją jis galėtų sudaryti „Akropoliui“, kita vertus, anot pašnekovo, nežinia, kaip pirkėjai sureaguos į naujus, lietuviams dar nežinomus prekės ženklus.

      „Aš manau, kad kai atsidarys „Ozas“, daugiau panašių plataus vartojimo prekių prekybos centrų artimiausiu metu neturėtų atsidaryti. Jeigu ir buvo tokių planų, tai jie buvo konstruojami tada, kai mes tikėjome šviesia ateitimi, neblogai gyvenome ir manėme, kad gyvensime dar geriau, deja, ekonomika pasisuko kita kryptimi ir netgi didžiausi optimistai suprato, kad Lietuvai reikia daug padirbėti, kad gyventume kaip Vakarų Europoje“, – sakė S. Vagonis.

      Nors situacija mažmeninėje prekybos nėra lengva, tačiau pašnekovas nemano, kad kuris nors iš Vilniuje įsikūrusių didelių prekybos centrų galėtų užsidaryti.

      „Tai, kad jie sudarys problemų savo savininkams ir kad jie neturės tokios grąžos, kokią planavo arba netgi turės nuostolių, yra lauktina, bet kad kuris nors prekybos centras užsidarys, manau, mažai tikėtina. Gali būti, kad dalis parduotuvių prekybos centruose gali užsidaryti“, – teigė „Ober-haus“ Vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas.

      „Prisma“ prieš „Maximą“

      „Re&Solution Property Management“ Nuomos departamento vadovė Rida Tamkovidaitė DELFI sakė, kad artimiausiu metu prekybos centrai bus priversti dar labiau konkuruoti dėl pirkėjų, o „Ozo“ situaciją gerina tai, kad jį stato patyręs ir finansiškai stiprus žaidėjas.

      „Tiek atsidariusių prekybos centrų, tiek atsidarysiančių, pavyzdžiui, „Ozo“ perspektyvos yra pakankamai sudėtingos. Situacija iš tiesų yra labai sudėtinga, bet „Ozas“ turi labai tvirtą pagrindą dėl to, kad tai yra tarptautinė kompanija, turinti tarptautinę prekybos tinklų valdymo patirtį, kuri, manau, yra pakankamai ryžtingai nusiteikusi siekti gerų rezultatų. Jie sugebėjo nuomininkams pasiūlyti laikinas, bet palankias sąlygas. Būdami finansiškai stipri organizacija jie turėjo galimybę pagelbėti nuomininkams galbūt net kartais atlikdami banko vaidmenį“, – sakė ji.

      Pašnekovė nesiryžo prognozuoti naujojo prekybos centro ateities, tačiau pripažįsta, kad jo sėkmę gali nulemti tai, kaip „Prismai“ pavyks konkuruoti su „Hyper Maxima“, įsikūrusia „Akropolyje“.

      „Po atidarymo matysime, kiek iš tiesų atsidarys parduotuvių, koks bus vidinis dizainas, kokia bus atmosfera. Labai didelė prekybos centro sėkmės dalis bus maisto parduotuvė ir tai, kaip visiškai naują prekės ženklą „Prisma“ priims Vilniaus klientas, kaip seksis jam pritraukti daugiau klientų nei pagrindinis konkurentas kitoje gatvės pusėje – „Hyper Maxima“. Manau, kad šioje dalyje konkurencija bus pati aštriausia“, – kalbėjo R. Tamkovidaitė.

      Jos teigimu, po „Ozo“ atidarymo lietuviams tenkantis prekybinio ploto vidurkis yra artimas europiniam.

      „Žinoma, dabar jeigu skaičiuotume tik Vilniaus vidurkį, tai jis būtų gerokai didesnis nei Europos vidurkis. Jau „Panoramos“ atidarymas kelia nuogąstavimą, kad tie srautai, kurių tikisi prekybos centrų plėtotojai ir jų nuomininkai, gali būti ir mažesni. Dėl to tam tikrą laikotarpį jie patirs tam tikrų sunkumų, bet šiuos sunkumus patiria visi ir tai nėra ypatingai išskirtina“, – atkreipė dėmesį pašnekovė.

      DELFI primena, kad „Ozo“ projektą plėtoja bendrovė „ECE Projektmanagement Vilnius“, priklausanti šios rinkos lyderei Europoje ECE, valdančiai 112 prekybos centrų.

      Rinkos tyrimų bendrovės „AC Nielsen“ duomenimis, 2009 m. Lietuvoje tūkstančiui gyventojų teko vidutiniškai po 353 kv. m prekybinio ploto. Pagal šį rodiklį iš trijų Baltijos šalių esame viduryje, nes Estijoje tūkstančiui gyventojų tenka 390 kv. m prekybinio ploto, o Latvijoje – 306 kv.m.

      Šiemet lietuvis maistui ir higienos priemonėms per mėnesį vidutiniškai išleidžia maždaug 1031 Lt. Pernai šios išlaidos sudarė 945 Lt, o 2004 m. – 648 Lt.

      Bendrovės duomenimis, 2009 m. Lietuvoje buvo 42 didžiuliai prekybos centrai, turintys didesnį nei 2500 kv.m prekybos plotą, 469 prekybos centrai, užimantys 401-2500 kv.m, 467 maisto prekių parduotuvės, turinčios 101-400 kv. m. prekybinį plotą. Daugiausiai Lietuvoje yra maisto prekių parduotuvių, turinčių apie 100 kv. m. prekybinio ploto – 3516.

      „DELFI“

      Comment


        Parašė spirit Rodyti pranešimą
        Dėl to webpage'o aš irgi nesupratau. Dabar atsidariau ir matau tik Ozo logotipą per vidurį. Tikriausiai jie į savo marketingo skyrių įdarbino žmonių be patirties
        Nu vargas vargas. Krize krize... negi pagailejo bent poros tukstanciu atlyginimo ir paeme kazka uz 800 lt marketingui vadovauti. Nei vienos nuotraukos puslapyje, vien tik tekstas. Na jei butu kokia vieno X Maxima Pasilaiciuose tai viskas suprantama, bet cia su tokiom ambicijom toks baisus puslapis...

        Comment


          Kažkaip niūrokos perspektyvos šiam PC šviečiasi - krizė, marketingo specialistai nekokie, atidarinėja normaliai visko neužbaigę... Liaudis eis pažioplinėti ir tiek, netikiu kad esant tokiai situacijai kažkas ten labai išlaidaus, pasižiūrės žmonės, patenkins smalsumą, supras kad eilinis PC ir visas džiaugsmas, o dar Akropolis šalia, PC kuris jau yra tapęs ne vien PC, bet ir neatskiriama Vilniaus identiteto dalis.

          Šiandien per atidarymą bus prisigrūdę žmonių, taip kad neisiu, 69 Danguje nemokamas koncas kažkaip nėra ta priežastis grūstis minioje Penktadienį žadu eiti pasidairyti kaip ten viskas atrodo, manau bus ir nuotraukų.
          Snowflakes will attack U <3

          Comment


            Vilniuje duris atvers „Ozas“

            Ketvirtadienį Vilniuje duris atveria 180 tūkst. kv. m prekybos centras „Ozas“. Prekybos ir pramogų centras įsikūręs vos už kilometro nuo „Akropolio“.

            Prekybos centre veiks maždaug 180 parduotuvių, apie 10 restoranų, kino teatras, šeimos pramogų centras.

            „Oze“ bus įrengta 2400 automobilių stovėjimo vietų. „Ozo“ projektą plėtoja vokiečių bendrovė „ECE Projektmanagement“.
            http://www.verslosavaite.lt/index.ph...vers-Ozas.html

            Comment


              Parašė John
              Konkurencija?

              Ech, kaip, vis del to, gaila, kad neatejo Lidl'as i Lietuva. Suzinoti jie, kas yra konkurencija.
              Tai čia pats Lidlas Lietuvoje sužinojo kas yra konkurencija

              Comment


                http://www.15min.lt/gallery/show/Oza...asi-atidarymui

                Comment


                  Bet jau pinigo sukišo vokiečiai tai be saiko.. gaunasi daugiau nei 9 tūkst. Lt "ant kvadrato naudingo".. kosmosas..
                  Jūsų,
                  Analitikas PlėtRa™

                  Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                  Comment


                    Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                    Prisma iš esmės pasiruošusi, per likusias dienas tikrai užsibaigs viską, o dėl likusio Ozo tai nežinau. Neturėjau galimybės po visur paslampinėti, tačiau kiek teko matyti, tai hmm, sunku suvokti kaip jie ruošiasi spėti pabaigti viską, per tas kelias likusias dienas, nes darbo plika akimi žiūrint dar labai daug. Matyt vargšai parduotuvių darbuotojai paskutinę naktį per galvą versis, kad pastarosios būtų paruoštos atidarymui, nes bent jau šiandien dar statybininkai daug kur elementarią vidaus apdailą atlikinėjo.
                    Grizdamas is darbo (man pakeliui) siandien buvau uzejes. situacija viduje tragiska.Nuo autobuso stoteles prieini,nesuprasi kur ten tas pagrindinis iejimas: zmoniu nedaug ir ieina kas pro kur papuole,pro tarnybinius iejimus,pro avarinius isejimus,pro kazkokias iskrovimo rampas ir pan. viduje dar vaiksto pilna purvinu statybininku. puse parduotuviu dar neatidarytos, uzdengtos,tik uzrasai pakabinti : greitai dirbsime. Kitos dar tik deliojasi prekes,valosi,siurbia grindis,viska sluosto ir t.t. Viduje nera jokios informacijos kur kokios parduotuves ieskoti,informaciniai staliukai tusti,niekas ten nesedi,jokiu parduotuves isplanavimo stendu nera. tiesa eskalatoriai jau veikia:-))) praktiskai siandien dirbo gal tik viena kita parduotuvyte. Traukos centru matosi,kad tas ozas nebus ,nes jame be parduotuviu ir poros kavinukiu nieko daugiau nera.

                    Comment


                      Gera pamoka, kas liecia rangovu pasirinkimus.
                      Esama situacija paaiskina skiriamu $$$ marketingui trukuma. Galejo i reklama raumeningu ir seksualiu turku darbininku imesti, moteriskos lyties atstoviu butu nemazai pritrauke: simtai turku jusu laukia...
                      "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

                      Comment


                        Draugės, šiandien buvusios, įspūdžiai: tikina, kad beviltiška, po savaitės greičiausiai viskas nafyg sugrius, viskas vos laikosi, belenkaip pastatė, net baisu praiti, laikosi ant kažkokių kelių betoninių (ir tai neaišku, ar betoninių, kolonų". Nežinau, kas per logika, daryti atidarymą, kai dar viskas nebaigta. Gal norėjo spėti į tušinukų ir kitų mokyklinių prekių išpardavimą? Bet keista, nes pats bumas dar tik ateitį, o po tokio š**ino pirmo įspūdžio, vargu ar kas po to ten lėks strimgalviais leisti savo sunkiai uždirbtų pinigų. Vienžo - FAIL, nors pats ir nemačiau. Kas statė?

                        Comment


                          /\
                          Taigi, juk turkai, ir dar nelegaliai įdarbinti.
                          Flickr

                          Comment


                            Jo, jo. Ale kokia įmonė juos samdė? Turkai gi manau, irgi ne durni, jeigu duotų gerų medžiagų, padarytų normaliai.

                            Comment


                              Parašė Magician Rodyti pranešimą
                              Jo, jo. Ale kokia įmonė juos samdė? Turkai gi manau, irgi ne durni, jeigu duotų gerų medžiagų, padarytų normaliai.
                              Turkų kompanija „KAYI Construction''
                              Flickr

                              Comment


                                Didžiojoj dalį Turkijos (tos, kur nelabai kalnuota], nėra sniego. Chm, žiemą gali būti įdomu. Įluš, ar neįluš(?). Pradėkime statymus.

                                Comment


                                  Kur krizė? Kam krizė? Namo ratais kvadratais teko važiuoti, nes visi kaip pakvaišę į Ozą veržėsi, aplinkinės gatvės užkištos Tik apie 22 val. ištuštėjo automobilių aikštelė prie Siemens arenos.
                                  P.

                                  Comment


                                    Magician, nezinau koki issilavinima turi tavo draugu drauge kuri lankesi prekybos centre ir padare tokias drastiskas isvadas, bet manau dar ne kiekvienam inzineriui iejus i pastato vidu lengva pamatyt kas ant ko laikosi ir kokios kolonos, sijos ar kitokie konstrukciniai elementai lems pastato griuti po savaites..valdovu rumuose kolonos atrodo galingos ir tvirtos, bet tai nereiskia kad jos turi dideles apkrovas..kai kurios isvis butaforines.. toks ispudis is jusu komentaru, kad tie turkai is savo galvos state prekybos centra...deja state jie pagal lietuviska projekta, kuri parenge UAB „Jungtinės architektų dirbtuvės“ jei neklystu ir turku patirtis su sniegu neturetu niekaip itakot pastato griuties...

                                    Comment


                                      Dvi valandas pavaikščios, paspoksos į vitrinas, optimistinių atveju ledų nusipirks, ir išeis. Žmonės kaip mes - gi įdomu, ką ten taip statė, ir kas iš to gavosi. Retai kokia pirmą ar antrą dieną parduotuvės veikimo matau žmones su pilnais vežimais prekių bestovinčių eilėje, nes daro savaitinį apsipirkimą. Nelogiška gi. Nėra tie lietuviai visiški idiotai, kad pirmą dieną stovėtų kilometrinėse eilėse, darydami savaitinį apsipirkimą, bo "nauja parduotuvė". Lyg prekės būtų šviežesnės. Lygiai ir su kavinėm. Kas pasišniukštinėt, kas gero yra, kas kokią apžvalgą padaryt, kas šiaip - laiką prastumt, ir pasižiūrėt į žioplius, besistumdančius, šiuo atvejų "Prismos" eilėse. Vis kažkokia atrakcija. Ir nereikia mokėti net (jeigu tik įeit ir apsižvalgyt), O vis šiokia tokia atrakcija.

                                      Roosevelt - šiuo atveju, ne kažin kokį. O aš, neturėdamas jokių kitų informacijos šaltinių, remiuuosi tuo, kurį turiu. Todėl, jeigu turi daugiau informacijos, ar net fotografijų, nuoširdžiai prašau šia medžiaga pasidalinti su visais. Be ironijos. Man rimtai įdomu. Ir manau, ne man vienam.
                                      Paskutinis taisė Magician; 2009.08.20, 22:44.

                                      Comment


                                        šiandien apsilankiau atidaryme. Em. kaip jūs ir sakot dirba mažai parduotuvių. tai čia vienas minusas.antras tas, kad pvz prismos ieskojom eidama per oza 2 kartus, nes jokiu iskabu ar lankstinuku kaip sake kolega nera. eini, nezinai kur ka rasi. Isejus is ozo pastebejom jau byrancius laiptus, t.y. ant laiptu suklotos trinkeles pradeda kristi, ir ne viena. Turku turbut daugiau nei lietuviu kai atejau. Del parkingo nezinau, nebuvau. Atidarytas prekybos centras kai salia jo stovi statybiniai vagoneliai?? apgailetina. Ant apsvietimo stulpo zenklas ozas P ir rodykle. o kur pagrindinis iejimas velniai zino. Einant palei zmoniu srauta radau. Prismoj bent snd labai malonios kasininkes. tai gerai. Didziule parduotuve,kuri man patiko, didelis pasirinkimas visu prekiu. Naujove kad reik viska, kas sveriama pasisverti pries nesantis prie kasos. Pats ozas, didelis, nieko ispudingo, reik laukt kol dirbs visos parduotuves.
                                        http://www.efoto.lt/user/29794/nuotraukos

                                        Comment


                                          kaip kol kas suprantu iš pirmų įspūdžių, straipsniu ir informacijos, tai visiškas FAIL gavosi su atidarymu.. ir labai netikėta, kad ECE galėjo taip failint.. Pasirodo, lietuviškas VP ant mega-mall'ų vystymo ir operatinimo gali nušluostyt nosis Europos PC grandams?
                                          Jūsų,
                                          Analitikas PlėtRa™

                                          Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X