Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prekybos ir pramogų centras „OZAS“

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    a_p su tavim kaip su plyta kalbet, as kalbu apie viena, o tu visai ka kita atsakai ir dar neteisingai mano zodzius interpretuoji. fakto ne apie tai norejau ka pasakei dabar; pasiskaityk auksciau ka pats parasei, tada suprasi kokio fakto man reikia. ir tokio net nera, nes tu netiesa kalbejai.
    Patikek, Londone as prisivaikstau ir visur vakaru europoj yra taip, kad tos pacios kompanijos dominuoja. Cia Lietuvoj visi verkia, kad maxima Lietuva valdo, o Anglijoje manai kitaip? Cia yra keli tokie tinklai kaip maxima, tai jie ne tik kad maisto prekiu parduotuves turi, taciau ir degalines, bankus, draudimo kompanijas, internetus, telefono rysius, kabelines ir dar DAUG DAUG kitu sferu parduotuviu ir paslaugu!!!! Tad pats pasivaiksciok ir paziurek tiek vakarietiskame mall'e tiek shoppingo gatveje, nes Londone as pakankamai pasiziuriu ir zinau kas kaip.
    Kitas dalykas yra tai, kad todel ir sakau, kad reikia daugiau centru Vilniuje, nes kaip buvo teigiama panoramos ar ozo savininku, kad jie pritrauks nauju kompaniju (ka rasiau is pat pradziu, nes tai man kaip pirkejui svarbiausia), t.y. padidins pasiula, prekiu ivairove, pasirinkima ar kaip cia pasakyt, kad suprastum (o tai man ne i tema po to atrasai). Nes dabar nuejus i Akropoli ir Europa, tik ta pati matai, t.y. tas pacias parduotuves. Aisku nebus taip, kad kiekvienam centre visos parduotuves bus skirtingos, nes taip niekur civilizuotoje salyje nera (na gal tik japonijoje, nes ten kitokia kultura) ir mes nesame isimtis. Todel ir noriu daugiau prekybos centru, kad daugiau pasirinkimo butu!!! Aisku, tiek oze, tiek panoramoje, kartosis tos pacios parduotuves, taciau bus ir nauju, kurios galu gale bus ir akropolyje veliau. Taciau jei ne vienas ar ne kitas prekybos centras, tai ir akropolyje (cia kaip pavyzdi imu) tos parduotuves nebutu!! Tai normalu ir tai yra gerai!!! Kuo daugiau prekybos centru, tuo geriau pirkejams (simta kartu rasiau kodel) ir apie kitus dalykus as net nekalbu (kaip ten kultura, vaikai is kaimo ir pan), nes cia reiktu kitos temos ir beje manes tai kaip pirkejo neliecia.
    Vilnius yra nuostabus!

    Comment


      Kuo daugiau prekybos centrų - tai normalu ir tai gerai, ir tuo nuostabesnis Vilnius, ar ne?
      Ar toliaregiška žiūrėt tik iš pirkėjo pozicijos ir suprimityvintais ekonomikos dėsniais. Tebūnie, yra paklausa, kurią reikia užkimšti, bet ar ją patenkinti yra vienintelis būdas statyti šopingmolus? -žinoma - delto, kad lengvų konstrukcijų 1-2 aukštų sandėlį suręst lengviau nei formuoti daugiafunkcinius kompleksus, kad ir su tom prekybos galerijom . Visgi miesto valdžia jau sužinojo sąvoką "darnioji plėtra" , galėtų ir susimastyti.
      Bet. Kuomet šiandien Panevėžio Babelis gauna apdovanojimą už neva "darniąją plėtrą" , sunku pasakyt juoktis ar verkt.
      Tiek emocingų filosofinių nukrypimų iš mano pusės.

      Comment


        O tai Ozo staybas vykdo pati ECE,ar yra kitas gen.rangovas, gal kas zinot
        Let's twist !

        Comment


          Parašė John
          Nebuciau toks tikras del sio pavyzdzio... Galbut nesu mates kitu Europos saliu shopping'o gatviu, bet UK jos visos is esmes identiskos su identiskomis parduotuvemis (visur M&S, Next, Dixon's ir t.t.... VISUR). Tai juk tos pacios parduotuves, kurios pas mus butu prekybos centre. Nematau didelio skirtumo, isskyrus tai, kad i prekybcentri galima atvaziuoti masina ir viska rasti vienoje vietoje. Su pasirinkimu tai apskritai neturi nieko bendro.
          Naturalu, kad yra keletas gerai isuktu brandu kuriuos pamatysi visur. Jie pirmiausia ir krenta i aki, nes tu juos pazysti. Bet jie tikrai nera vieninteliai ar dominuojantys shoppingo gatviu nuomininkai.

          Tame seip jau ir yra visa esme. Shoppingo gatve retai kada priklauso "vienoms rankoms", paprastai ji pakankamai fragmentuota. Tai savo ruoztu reiskia, kad daug skirtingu nuomotoju konkuruoja del nuomininku ir taip pat daug nuomininku konkuruoja del patalpu. Tokiu budu turime daug rinkos dalyviu ir tuo paciu ivairove beigi pasirinkimo galimybe.

          Su lietuviskais shopping molais visai kitas vaizdas. Dauguma ju priklauso keletui dideliu holdingu. Tai savo ruoztu atsispindi ir prekiu pasiuloje, nes dideli nuomininkai naturaliai igauna dar daugiau pranasumo ir nesunkiai traisko smulkiuosius.
          Jei esi didelis, tai i derybas su molo operatorium ateini sneketis kaip lygus su lygiu ir gali kelti savo salygas.
          Jei esi smulki zuvele, tai savo salygas tau kels molas. Ir tu zinosi, kad molas apskritai yra tavo vienintele galimybe sekmingai prekiauti sitoje miesto dalyje, nes jis kaip koks siurblys is apylinkiu sutraukia visus pirkeju srautus. Kaip kad pvz tai nutiko kaune su laisves aleja.
          Shoppingo gatveje tavo kaip smulkaus brando sansai gerokai geresni, nes nesusitarus su vienu savininku gali susitart su kitu. Is kitos puses, dideli retailo tinklai neturi tokios ilgos svirties.

          Dideliu molu atveju didziausia problema tame, kad jie patys savaime ivairoves negeneruoja. Tarkim VP pastato dar viena agropoli. Visi didieji brandai jame zinoma atsidarys filialus. Bet kadangi tai yra tas pats brandas, tai ir pardavinet reikes viska ta pati, nes klientas atejes i bet kuri filiala tikisi ten rasti tai ka paprastai iprates. Ir labai piktinsis jei neras. O tai reiskia, kad tradicinio dydio prekybos saleje nieko naujo netilps. Nedideliems naujiems brandams i toki nauja agropoli bus ganetinai sunku ilyst, nes ju derybines pozicijos bus gerokai silpnesnes. Tai reiskia dideles nuomos kainas (jei ploto apskritai atsiras) ir maza konkurencinguma. O didiesiems uzsiimineti savo asortimento didinimu paprasciausiai neapsimoka, nes veiklos sanaudos greit virsyja papildoma nauda.

          Tai as ir turejau omeny sakydamas, kad vilniaus retailas yra nesveikai koncentruotas. Pats "Uzsuk kada i kokio vakarietisko miesto shoppingo gatve, nustebsi" teiginys buvo atsakymas i teigini, kad smulki parduotuve nesugeba pritraukti pirkeju srauto. Puikiai sugeba jei randasi kokioje nors soppingo gatveje kartu su kruva kitu tokiu pat smulkiu parduotuviu. Todel pats savaime tai joks ne minusas.
          Paskutinis taisė a_p; 2008.05.09, 12:06.

          Comment


            Paprasčiausiai prekybos centruose yra daugiau tvarkos, kadangi ten viską valdo vienas savininkas.
            Gatvėje nuomoja kas nori kam nori.

            Čia, aišku, klausimas kur yra geriau. Miesto gatvėje visada yra daugiau neformalumo ir laisvės, kadangi ten yra vieša vieta. Bet kartu gali būti ir daugiau betvarkės.

            Comment


              A_P niekas su tavimi nesiginčija ir nesako, kad retailas gatvėse yra blogai. Aš kalbu tik apie prekybos centrus ir jų naudą ar nenaudą. Tada prasidėjo diskusijos apie kultūrą, o tada išvis nuo temos buvo nukrypta.
              O jei kalbėtume kas geriau ar shoppingo gatvė ar PC, tai net nžn. Maža parduotuvė esanti shoppingo streete pritrauktų žmonių (tu taip sakei), bet tai nereiškia, kad ji duotų didesnį pasirinkimą. Tai taip pat nereiškia, kad būtų patogiau. Buvai kada nors taip liaupsintoj Oxford street'e Londone? Man jau geriau į mall'ą nueit negu ten, nes nerizikuoju būti partrenktas autobuso ar pan., o ir parduotuvės tiek gatvėje tiek mall'e VISIŠKAI tokios pačios. Nueik į Gedimino prospektą ir pasakyk kokios ten kitokios parduotuvės nei bet kuriam PC Vilniuj? VISOS tos pačios. Max gali rasti vieną kitą, tačiau Akropolyje rasi daugiau tokių, kurių nėra toje gatvėje. plius man pvž nepatinka shoppintis žiemą gedo prospekte, nes būna šalta, šlapia ir t.t. kai tenka iš vienos parduotuvės į kitą eit.
              na, bet iš kurios pusės pažvelgsi. Kiekvienas galim rast pliusų ir minusų tiek už vieną, tiek už kitą. Manau, čia jau asmeninis dalykas, tačiau teigti, kad PC yra blogai yra sad
              Vilnius yra nuostabus!

              Comment


                Parašė John
                Tavo teiginiai lyg turi teorini pagrindima, bet pts nueik i bet kuri Londono ar kito miesto highstreet'a. Kaip ir sakiau, ten rasi tuos pacius objektus su tokiomis paciomis iskabomis. Ir tikrai ne todel, kad juos "geriu pastebi", bet todel, kad be ju ten faktiskai nieko daugiau nebuna. Is tiesu labai panasus vaizdas i lietuviskus shopping mall'us.
                Na, tai neissprendziamas gincas, tam reiktu abiem prasieit pro keleta soppingo gatviu ir paskaiciuot pardavyklas. Kazkodel netikiu kad UK siuo klausimu labai skirtusi nuo kokios nors vokietijos ar belgijos. O ten yra butent taip kaip rasiau.
                Taip, be abejo, kiekvienoje gatveje rasi esprita, oliveri, mexxa, zara etc. Bet tai tik nedidele ju nuomininku dalis. Ir tai garantuoja ivairove.

                Comment


                  Parašė baltic Rodyti pranešimą
                  A_P niekas su tavimi nesiginčija ir nesako, kad retailas gatvėse yra blogai. Aš kalbu tik apie prekybos centrus ir jų naudą ar nenaudą. Tada prasidėjo diskusijos apie kultūrą, o tada išvis nuo temos buvo nukrypta.
                  O jei kalbėtume kas geriau ar shoppingo gatvė ar PC, tai net nžn. Maža parduotuvė esanti shoppingo streete pritrauktų žmonių (tu taip sakei), bet tai nereiškia, kad ji duotų didesnį pasirinkimą.
                  Praktikoje paprastai duoda. Kitaip cia nediskutuociau. Kiekviena nedidele parduotuve paprastai bando kuom nors issiskirti is konkurentu, todel pasistengia pasiulyt kazko tokio ko neturi konkurentai.

                  Tai taip pat nereiškia, kad būtų patogiau. Buvai kada nors taip liaupsintoj Oxford street'e Londone? Man jau geriau į mall'ą nueit negu ten, nes nerizikuoju būti partrenktas autobuso ar pan., o ir parduotuvės tiek gatvėje tiek mall'e VISIŠKAI tokios pačios. Nueik į Gedimino prospektą ir pasakyk kokios ten kitokios parduotuvės nei bet kuriam PC Vilniuj? VISOS tos pačios. Max gali rasti vieną kitą, tačiau Akropolyje rasi daugiau tokių, kurių nėra toje gatvėje.
                  Tai kad Gedimino prospektas ir nera ta tikroji soppingo gatve. Lietuviai kaip zinia mieliau apsipirkineja super- ir mega- moluose. Tiek maista, tiek skudurus tiek visokius buitinius rakandus.

                  Apie Oxfordo gatve negaliu diskutuot, buvau tik pora kartu ir ne tam kad soppintis.

                  Uztat si sestadieni buvau poroj kitu shoppingo gatviu ir galiu pasakyt, kad ten tokia ivairove kokios nepamatysi nei vienam is prekybos centru. Nori tikek nori - ne.

                  plius man pvž nepatinka shoppintis žiemą gedo prospekte, nes būna šalta, šlapia ir t.t. kai tenka iš vienos parduotuvės į kitą eit.
                  na, bet iš kurios pusės pažvelgsi. Kiekvienas galim rast pliusų ir minusų tiek už vieną, tiek už kitą. Manau, čia jau asmeninis dalykas, tačiau teigti, kad PC yra blogai yra sad
                  Seip norejau patikslinti: as niekada neteigiau kad PC savaime yra blogai. Toli grazu ne. As teparasiau, kad tokie praktiskai monopolistiniai PC kaip lietuvoje savaime nera pats efektyviausias ivairoves kurimo irankis. Ir dar vienas ar du prekybos centrai priklausantys vis tai paciai chebrai nieko radikaliai nepakeis. Tik tiek.

                  Taip, be abejo, PC yra patogiau. Nes gali atvaziuot automobiliu, nes nelyja ant galvos ir viskas vienoje vietoje.

                  Comment


                    Baigiu šitą diskusiją, nes nesąmonės čia diskutuojamos.
                    Vilnius yra nuostabus!

                    Comment


                      Parašė baltic Rodyti pranešimą
                      Baigiu šitą diskusiją, nes nesąmonės čia diskutuojamos.
                      Gal ir taip. As bent pries svaistydamasis epitetais pasistengiu argumentuot. O kas teisus pamatysim po kokiu metu kai atsidarys minetas ozas, agropolis2 ir t.t.

                      Comment


                        Ar tu negirdi apie ką aš kalbu ar kaip? AŠ SAKAU, kad tie centrai bus į naudą dėl to, kad padidės mūsų pasirinkimas + kiti susiję dalykai. O tu man atsakai apie kultūrą. Tai prie ko čia?
                        Vilnius yra nuostabus!

                        Comment


                          Parašė baltic Rodyti pranešimą
                          Ar tu negirdi apie ką aš kalbu ar kaip? AŠ SAKAU, kad tie centrai bus į naudą dėl to, kad padidės mūsų pasirinkimas + kiti susiję dalykai. O tu man atsakai apie kultūrą. Tai prie ko čia?
                          Nesikarsciuok, viska puikiai "girdziu" ka SAKAI. Bet pasirinkimo padidejimo klausimais musu nuomones kiek nesutampa. Tik tiek. Jei tai pagelbetu sito suvokimui, galiu mielai viska pakartot vienais CAPS'ais

                          Comment


                            Tiek to, pamirškim.
                            Gal kas nuotraukų netyčia turi. Ar ten juda kas nors?
                            Vilnius yra nuostabus!

                            Comment


                              Rytas vs. Žalgiris belaukiant....







                              Ne esme yra manyje. Muse, visuose musyse yra esme!

                              Comment


                                Čia į buvusios diskusijos temą. http://vz.lt/Default2.aspx?ArticleID...7ad8a&open=sec tiems, kas netikėjo, kad pagal vidurkius jau Europa pavijom ir kai kuriais atvejais pralenkėm. Ir apie tai, kaip "į naudą" daugiau PC, ypač smulkiajam verslui.

                                Neskatinu diskusijos atnaujinimo, tiesiog šiaip kai kuriems diskutuotojams argumentų papildomų pamąstymui.
                                Jūsų,
                                Analitikas PlėtRa™

                                Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                                Comment


                                  Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                                  Čia į buvusios diskusijos temą. http://vz.lt/Default2.aspx?ArticleID...7ad8a&open=sec tiems, kas netikėjo, kad pagal vidurkius jau Europa pavijom ir kai kuriais atvejais pralenkėm. Ir apie tai, kaip "į naudą" daugiau PC, ypač smulkiajam verslui.

                                  Neskatinu diskusijos atnaujinimo, tiesiog šiaip kai kuriems diskutuotojams argumentų papildomų pamąstymui.
                                  manau kad tiek Analitikas pletra, tiek Verslo ziniu zurnalistai gana pavirsutiniskai susipazine su prekybos centru rinka. pas mus prekybos centrais vadinama viskas, kame vyksta prekybine veikla: Europos, Akropoliai, Maximos, Saulutes, Senukai, Norfos, autosalonai ir t.t. Ypac statisitikos departamente, nes ir 500 m2 ploto Norfa kur nors Radviliskyje kadastro dokumentuose dazniausiai vadinama ir registruojama kaip "prekybos centras".

                                  Vakaruose "Shoppping centre" vadinami tik tie prekybos centrai, kuriu plotas ne mazesnis, nei 5000 m2, kur yra ne maziau kaip 10 skirtingu nuomininku ir t.t. O tokiems kaip Maxima Baze, Senukai, Banginiai, Topocentrai ir pan. yra atskiras pavadinimas "Retail Warehousing". Todel ir atrodo, kad vakaruose "prekybos centru" maziau nei Lietuvoje.

                                  Lietuvoje susumuojama viskas: nuo Akropolio iki Norfu,Senuku ir Pigiau grybo, o paskui bandoma lyginti su uzsienio statistika, kur figuruoja tik Akropolio, Europos ar VCUP tipo centrai...
                                  Paskutinis taisė mindakas; 2008.05.26, 11:28.

                                  Comment


                                    Kai kalbama apie tą plotą, tai yra TIK prekybos centrai, o ne retail warehousing. ir tą plotą lygina su lygiai tokiu pat plotu užsieniuose. Nereikia ieškot sliekų asfalte vien tam, kad paprieštaraut PlėtRai.

                                    Statistikos departamentas skaičiuoja parduotuves, o ne prekybos centrus, ir to parduotuvių skaičiaus su niekuo ir nelygina. čia yra viskas paaiškinta. http://www.stat.gov.lt/uploads/docs/...b407ee389c8522 o kalbėta buvo apie mažėjantį prekybos ĮMONIŲ skaičiu, kas rodo sparčia rinkos koncentraciją ir konkurencijos silpnėjimą augančios rinkos akivaizdoje.

                                    O ir kadastre nėra tokios sąvokos, kaip "prekybos centras", bent jau iki šiol tokios nebuvo. Yra tik prekybos paskirties pastatas arba patalpos.
                                    Jūsų,
                                    Analitikas PlėtRa™

                                    Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                                    Comment


                                      Is to paties straipsnio
                                      Lietuvos prekybos centrų tarybos (LPCT) prognozėmis, šalyje veiks maždaug 40 PC.
                                      Labai butu idomu pamatyti sarasa tu PC. Negi manai, kad i ta sarasa nepatenka tokie kaip MAXIMA baze, Senukai, Banginiai, visokios XXXX MAXIMOS ir NORFOS, kurie nepatenka i "shopping centre" kategorija???? O yra retail park, retail warehousing tipo centrai arba tiesiog figuruoja Supermarketu apskaitoje. O pas mus - jie visi "Shopping centre"

                                      Nagi, parasyk, kiek tavo nuomone siai dienai yra "Shopping centre" apibrezima atitinkanciu centru, kuriuos galima lyginti su pasauline statistika????

                                      O ir kadastre nėra tokios sąvokos, kaip "prekybos centras", bent jau iki šiol tokios nebuvo. Yra tik prekybos paskirties pastatas arba patalpos
                                      Kadastre yra daugiau savoku, tiesiog tu painioji du skirtingus dalykus. Kiekvienas nekilnojamas daiktas iregistruotas RC turi du dalykus:
                                      a) paskirti (prekybos, paslaugu, gyvenamoji, gamybos, medicinos ir t.t.)
                                      b) pavadinima (parduotuve, prekybos patalpos, prekybos centras, biuro patalpos, stomatologinis kabinetas ir pan.).

                                      Comment


                                        P.S dar vienas dalykas, daugumoje statistiku, figuruoja ne GLA (gross lettable area), kaip vakaru salyse, o tiesiog pastato bendras plotas: su sandėliais, parkingais, biurais, praejimais ir t.t. Todel "lietuviski" plotai labai daznai butna didesni uz "vakarietiskus".

                                        Comment


                                          Man tai visada patinka, kai sakoma Lietuvoje taip skaičiuojama, o va užsienyje jau kitaip. Pats buvau seminaruose, tai kai kuriuos dalykus Lietuvoje žymiai tiksliau skaičiuoja. Bet čia gal į temą statiskos reikėjo rašyt.
                                          P.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X