Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Green Hall (SBA bokštas)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Pastatas išties dvelkia kokybe, malonu matyti kad ne eilinė atsibodusi dėžė su "moderniais" chaotiškais pabrūkšniavimais, kurie jau užpyp juodai. O ta nuotrauką su apšvietimu, tai tik dabar pamačiau, wow Pirmoji asociacija - disco ball
    Snowflakes will attack U <3

    Comment


      Ar yra žinoma kas jame įsikurs, ar kelis metus stovės tuščias?
      "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

      Comment




        Comment


          Žaliajame biure kvepia įkurtuvėmis

          http://www.lrytas.lt/?data=20090901&...k090901&view=2
          Aušra POCIENĖ
          LR korespondentė
          2009-09-01
          Vis dėlto greitai lietuviai galės didžiuotis pirmuoju žaliuoju pastatu. Juo pretenduoja tapti Vilniuje, Neries pakrantėje, baigiamas įrengti biurų pastatas „Green Hall“.
          Ekologija šiame pastate prasideda nuo vijoklio. Jis nereiklus, atsparus ir visžalis, todėl ir puošia modernaus verslo centro prieigas.
          Atrodo, smulkmena, bet padeda taupyti ir greitai visą biuro aplinką pavers žaliu kilimu.
          Būtent energijos taupymas yra svarbiausia šio statinio savybė. Taupyti padeda viskas – architektūra, technologijos, įranga, interjeras ir netgi augalai.

          Skiriasi kaip diena ir naktis

          Statinio šeimininkui SBA koncernui priklausančios bendrovės „Pastatų idėjų įgyvendinimas“ direktoriui Tadui Dovbyšui nereikia daug aušinti burnos pasakojant apie išskirtines pastato technologijas. Tereikia svečią pakviesti į statinio stogo konstrukcijoje įrengtas patalpas, kuriose, beje, įsikurs pats SBA koncernas, o po to – į kurį nors žemiau esantį aukštą.
          Kai lankiausi naujajame biure, lauke buvo apie 25 laipsnius šilumos.
          Stogo „kepurėje“ nebuvo kuo kvėpuoti, o 12-ame aukšte buvo vėsu ir gaivu.
          Kadangi kol kas pastate vėdinimo įranga neįjungta, temperatūra kaip diena ir naktis skiriasi vien dėl dvigubo fasado ir žaliuzių, kurių nėra stogo „kepurėje“. Dėl ypatingos stogo formos šių technologijų ten įrengti buvo neįmanoma.
          „Jaučiate skirtumą? Tokia temperatūra, jei neveiktų vėdinimo įranga, būtų daugumoje Lietuvoje pastatytų stiklinių pastatų. Kad būtų įmanoma ten dirbti, patalpos turi nuolat būti šaldomos. Tuo tarpu dvigubas fasadas ir automatizuota žaliuzių sistema atvėsina patalpas be jokio papildomo vėdinimo“, – didžiavosi „Green Hall“ pastatą savo kūdikiu vadinantis T.Dovbyšas.

          Statinys tarsi gyvas

          Dvigubas fasadas – langai ir tam tikru kampu pakreipti skydinio stiklo lakštai – praleidžia saulės šviesą, bet sugeria šilumą ir infraraudonuosius spindulius. Tarp stiklų esančios žaliuzės taip pat reaguoja į saulės intensyvumą – kai saulės nėra, jos pakyla ir susitraukia. Ten, kur ji šviečia, krypsta tokiu kampu, kad praleistų šviesą, bet ne saulės spindulius.
          Tarp dviejų stiklų susidaranti oro trauka irgi neleidžia įšilti fasadui.
          Ne paskutinę vietą užima ir aptaki statinio forma. Jo paviršiumi saulė tarsi slysta, bet nešviečia tiesioginiu kampu.
          Tuo tarpu šaltuoju metų laiku beveik 4 centimetrų storio stiklo fasadas sulaikys šilumą viduje.
          Taupi apšvietimo sistema reaguoja į natūralų apšvietimą ir žaliuzių padėtį. Šviesos įsijungia automatiškai ir jų intensyvumas priklauso nuo į vidų patenkančios šviesos.
          Ne bėda, jei baigus darbus, šviesos liks degti – jos išsijungs automatiškai, kaip ir žaliuzės nusileis ant langų, o iš ryto viskas automatiškai vėl įsijungs.
          Itin taupi ir pastato šaldymo bei vėdinimo sistema, kuri, skirtingai nei įprasta, veikia atskirai nuo šildymo sistemos. Vietoj įprastų ūžiančių ir orą pučiančių kondicionierių čia įrengtos šalčio sijos. Jos oro nepučia, o tyliai paskirsto jį lubų zonoje, kur pamažu jis leidžiasi atvėsindamas patalpas.
          Pastato šaldymo metu išskiriama šiluma bus naudojama karštam vandeniui ruošti. Tai irgi leis sutaupyti.

          Galvoja ne tik apie pelną

          „Palyginti su paprastais biurais, eksploatacinės išlaidos šiame pastate turėtų būti maždaug 20-30 procentų mažesnės, bet aš tikiu, kad efektas bus kur kas didesnis“, – optimizmu tryško T.Dovbyšas.
          Anot jo, pirmasis Baltijos šalyse žaliasis pastatas biurų nuomos rinkoje uždavė naują toną. Džiugu, kad patalpų nuomotojai tai supranta ir vertina – nors ir sunkmetis, šiuo metu jau išnuomota apie 70 proc. naujojo biuro plotų.
          Taupyti leidžiančios modernios technologijos, T.Dovbyšo manymu, statybą pabrangino maždaug 20 procentų.
          Skaičiuojama, kad bendros projekto investicijos sieks apie 60 mln. litų.
          „Apie pelną, investicijų atsiperkamumą galvoja kiekvienas verslininkas, tačiau mums ne mažiau svarbi ir išliekamoji statinio vertė, jo kokybė visomis prasmėmis.
          Velniškai geras jausmas, kai rūpiniesi ne tik savo pinigine, bet ir geresnio, sveikesnio, gražesnio pasaulio kūrimu“, – kalbėjo jis.

          Comment


            Naująjį pastatą lyg ramybės ir harmonijos oazę sups Lietuvoje analogų neturintis parkas, kuriame bus galima ne tik atsipūsti poilsio minutėlę. Tarp retų augalų, krūmų ir medžių bus įrengtos jaukios, individualiai apšviečiamos poilsio vietos...
            Kurgi ne, nebent parku laikoma automobilių aikštelė, nes ten daugiau nieko ir nėra. Pats pastatas atrodo tikrai neblogai, beje, atrodo, kad šalia jo jau planuojamas viešbutis:
            http://www.architektusajunga.lt/LT.p...562e646b647c89

            Comment


              Parašė Edd Rodyti pranešimą
              Kurgi ne, nebent parku laikoma automobilių aikštelė, nes ten daugiau nieko ir nėra. Pats pastatas atrodo tikrai neblogai, beje, atrodo, kad šalia jo jau planuojamas viešbutis:
              http://www.architektusajunga.lt/LT.p...562e646b647c89
              Šis viešbutis puikiai uždengtų baisiuosius Pedagoginio barakus važiuojant nuo Vilniaus Vartų. Vaizdas labai pagerėtų!
              http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

              Comment


                „Apie pelną, investicijų atsiperkamumą galvoja kiekvienas verslininkas, tačiau mums ne mažiau svarbi ir išliekamoji statinio vertė, jo kokybė visomis prasmėmis. Velniškai geras jausmas, kai rūpiniesi ne tik savo pinigine, bet ir geresnio, sveikesnio, gražesnio pasaulio kūrimu“ .... o viešpatie, kaip perspaudė reklaminį straipsnį..

                Tai dabar jau viešbutį sugalvojo statyt? nes anksčiau tai turėjo būti super duper apartamentai pardavimui.. o bet.. nafik tas viešbutis, kas jį operuos, kai ir esami vos galą su galu suduria, o "Kempinskis" irgi tyliai tyliai taip ir neatsidarė?..
                Jūsų,
                Analitikas PlėtRa™

                Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                Comment


                  Nereikia jau taip skeptiškai vertinti viešbučių pelnų kritimą ir krizę. Atsiminkime, jei statybos ir prasidėtų, jos baigtųsi po poros metų. Tad per tą laikotarpį viskas pakis. Be to, mano nuomone, Vilniui viešbučių reikia, ir ypač centrinėje dalyje.

                  Comment


                    Parašė Sinouku Rodyti pranešimą
                    Nereikia jau taip skeptiškai vertinti viešbučių pelnų kritimą ir krizę. Atsiminkime, jei statybos ir prasidėtų, jos baigtųsi po poros metų. Tad per tą laikotarpį viskas pakis. Be to, mano nuomone, Vilniui viešbučių reikia, ir ypač centrinėje dalyje.
                    man atrodo labiau reikia būtent ekonominės klasės viešbučių, bet ne 4-5*
                    Reikia fotografo?

                    Comment


                      Arba ir tokių ir tokių. Ekonominės klasės totalus Vilniui trūkumas viešbučių.

                      Comment


                        jaučiu visoje Lietuvoje trūkumas eco klasės...

                        Comment


                          Turbūt. Bet šiuo atveju, Druskininkai tikrai viskuo pasirūpinę.

                          Comment


                            Gandai sklinda, kad Green Hall gali apsigyventi "Barclays" banko IT padalinys. O gal jau ir apsigyveno
                            Matas Macijauskas
                            www.ntspekuliantai.lt

                            Comment


                              Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                              Tai dabar jau viešbutį sugalvojo statyt? nes anksčiau tai turėjo būti super duper apartamentai pardavimui.. o bet.. nafik tas viešbutis, kas jį operuos, kai ir esami vos galą su galu suduria, o "Kempinskis" irgi tyliai tyliai taip ir neatsidarė?..
                              Prieš mėnesį teko nakvoti viename Vilniaus senamiestyje esančiame berods 4* viešbutyje - gavome paskutinį kambarį (berniuko recepcijoj teigimu). Manau, kad viešbučių savininkai (kaip ir knygų leidėjai) naudodamiesi mažesniu PVM tarifu susigrąžindavo iš biudžeto daugiau PVM nei į jį sumokėdavo. Suvienodinus PVM tarifus užsisuko šitas kranelis. Dėl to ir isterija, o ne dėl sumažėjusio klientų skaičiaus.
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                marketingo triukai čia, imkit paskutinį nes ir to tuoj neliks, kaip kad su butais buvo.. pažiūrėkit užimtumo rodiklius, jie tragiški, ypač dabar po turistų srautų smukimo. Kempinskis manot šiaip sau neatsidarė? Dauguma verslininkų bando parduot savo viešbučius, nes atsibodo visiems šitas verslas vienu metu? "Barbacanas" savo apartamentus išsiparduoda kaip butus irgi šiaip sau turbūt? Net bumo metu buvo priruošta daugybė projektų viešbučių, tik buvo vienas bet, joks rimtas didelsnis operatorius į šitą pusę net nežiūrėjo, todėl nelabai jų ir išdygo, tas pats Kempinskis tik frančizės būdu turėjo atsirasti. Nežinau, kuriam nakvojai, kai kurie stiprūs viešbučiai gerai laikosi, bet tik kai kurie.. O eko klasei šita vieta tiesiog yra per brangi, nesigaus eko niekaip. Jau geriau butus ten darytų. Jei ten bus Barclay's, tai galėtų būti pirmas bandymas bent dalį to pastato paversti serviced long-stay rental apartments, jei ten bus samdomų užsieniečių tam centre, jiems juk reiks kažkur gyventi..
                                Jūsų,
                                Analitikas PlėtRa™

                                Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                                Comment


                                  Aš tai irgi girdėjau, kad viešbučiai skundžiasi ne sumažėjusiu užimtumu (anot jų - jis nėra toks jau prastas, kaip lyginant su praeitais ar užpraeitais metais), bet būtent - sumažėjusiom pajamom. bet čia kalba eina apie geresnius viešbučius, priklausančius tarptautiniams tinklams, kurie visada turėjo aukštesnį nei vidutinį užimtumą.

                                  Comment


                                    Parašė MatasM Rodyti pranešimą
                                    Gandai sklinda, kad Green Hall gali apsigyventi "Barclays" banko IT padalinys. O gal jau ir apsigyveno
                                    Tie gandai sklinda jau seniai ir mes juos žinom
                                    You might surprise yourself.

                                    Miestai.net FB

                                    Comment


                                      susikurkit nauja tema diskutuoti apie visbucius..
                                      Gal kas galite nufotografuoti SBA vidu (1-2 aukstas), pro sali vaziuodamas? Ten maciau jau viskas labai graziai irengta - kabo panasus burbulai kaip europoj ir t.t.
                                      Kulinarija, receptai

                                      Comment


                                        Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                                        <...> O eko klasei šita vieta tiesiog yra perbrangi, nesigaus eko niekaip. Jau geriau butus ten darytų. Jei ten bus Barclay's, tai galėtų būti pirmas bandymas bent dalį to pastato paversti serviced long-stay rental apartments, jei ten bus samdomų užsieniečių tam centre, jiems juk reiks kažkur gyventi..
                                        Sutinku, šitoj vietoj, bent iš pirmo žvilgsnio, atrodo kad gyvenamieji pastatai (butai ar nuomojami apartamentai) turėtų didesnę paklausą.
                                        Eko viešbučiams yra gerų vietų pvz Naujamiestyje.
                                        Tik nevisai sutinku kad vieta yra per brangi eko klasės viešbučiui. Sakyčiau nelabaiu tinkama. eko klasė nereiškia kad reikia aklai taupyti sklypo sąskaita ir net architektūros išraiška. Kartais reikia daugiau investuoti nelaukiant GREITO pelno, bet norint ir ateityje sekmingai konkuruoti rinkoje. Nors pas mus žmonės mėgsta greitus pinigus...
                                        Paskutinis taisė [sp]; 2009.09.17, 12:49.
                                        Reikia fotografo?

                                        Comment


                                          Green hall (SBA) panoramoje



                                          Varžovai

                                          http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                          Comment

                                          Working...
                                          X