Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Horizontai - Lvivo 59 (buvę Vėtrūnos dvynukai, 11 Kvartalas)

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• ttttt
    replied
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

Visų pirma tai man labai patinka šito kvartalo tankumas, o dar ir su perimetriniu užstatymu. Toks ir turi būti NMC.
    Turėjo*

Man norėtųsi, kad mūsų NMC būtų daugiau NMC (naujas miesto centras), nei CBD (central business district)
    Per vėlu, šitas traukinys jau išvažiavo.

Liko tik viltis, kad šita nedidelė dalis (Horizon, Quadrum, sklypas tarp Quadrum ir Arfos, Kernavės/Lvovo/Krokuvos sklypai šalia Horizon) taps savotiška demo versija to "naujojo miesto centro", kokiu turėjo tapti visas NMC, bet tapo iš vienos pusės klasikiniu CBD, o iš kitų pusių klasikine Pilaite.

Komentuoti:

• RokasLT
    replied
    Šiam pastatui abstrakti/"kubistinė" karūna gal ir tinka, dėl modernaus/stiklinio fasado, bet NMC nepatrukdytų tokie pastatai (ypač Kaunui, ypač Aleksote, kur jie susišauktų su Prisikėlimo bažnyčia):
    Click image for larger version

Name:	ny_rosehill_rockefeller_group_art_deco_new_york_tower-4.jpg
Views:	3322
Size:	717,5 kB
ID:	2099822 Click image for larger version

Name:	642d40975f3dd651d3c31ec677e5a560.jpg
Views:	3313
Size:	106,6 kB
ID:	2099823

Komentuoti:

• RokasLT
    replied
    Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
    Na dabar toks būtų visiškas kičas. Nebent labai subtili stilizacija.
    Mano pateiktas pirmas pvz. iš NY, Bruklino (abstraktesnė neo-art deco versija), o yra singapūrietiškas pvz. (stilizuota neo-art deco versija).

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Na dabar toks būtų visiškas kičas. Nebent labai subtili stilizacija.

Komentuoti:

• alchsh
    replied
    Art Deco Šnipiškių variantas

Name:	1D20FEE8-D464-4892-B99B-E874DE16350D.jpeg
Views:	3384
Size:	152,5 kB
ID:	2099766
    Šitas turistui žymiai įdomesnis,negu stiklinis. Kurių pilna visame pasaulyje.

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Art Deco Šnipiškių variantas

Name:	1D20FEE8-D464-4892-B99B-E874DE16350D.jpeg
Views:	3384
Size:	152,5 kB
ID:	2099766

Komentuoti:

• Valiukas
    replied
    Man tas karūnuotas šitą primena O gal čia architekto idėja, gal ir turi primint? Vilnius, Vilnius County - Google Maps

Komentuoti:

• RokasLT
    replied
    Geltona klinkerio spalva, mano manymu, per daug pjausis su stikliniu fasadu. Klinkeris visur naudojamas kaip pilna fasado apdaila. Kaip sako kolega, labiau tiktų kažkas metališko, pvz. brondzos atspalvio (spindesys atsirastų nuo saulės pozicijos).

Name:	image00031-3.jpeg
Views:	3420
Size:	272,8 kB
ID:	2099750

Komentuoti:

• RokasLT
    replied
    Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
    Man gaila, kad sujungė projektus ir nepaliko to orginalaus raudono daugiabučio.
    Per daug būtu Nordic/nyderlandiška, reikia ir Cen. Europos skonio įnešti į kompleksą.

Komentuoti:

• AšNeRobotas
    replied
    Man gaila, kad sujungė projektus ir nepaliko to orginalaus raudono daugiabučio.
    Click image for larger version  Name:	IMG_20231228_131046.jpg Views:	0 Size:	343,3 kB ID:	2099692

Komentuoti:

• _JJ_
    replied
    Nežinau, nepopuliari gal nuomonė, bet man tas karūnuotasis krenta šiek tiek iš konteksto ir nežavi. Nors ale akcentas turėjo būti. Lenkti kampų stiklai įspūdingai turėtų atrodyti, bet kaip su balkonais? Ar jų stiklai bus skirtingai atidaryti pagal gyventojų norus? Nesigaus chaosas?
    Bet, apskritai, jeigu įgyvendins šitą projektą, pakels ir NMC ir Vilnių į naują lygį.
    Paskutinis taisė _JJ_; 2023.12.28, 10:46.

Komentuoti:

• Eidvis
    replied

Visų pirma tai man labai patinka šito kvartalo tankumas, o dar ir su perimetriniu užstatymu. Toks ir turi būti NMC. Visų antra ačiū dievams, kad nesugalvojo daryti vieno didelio komplekso. Šalia stovintis Quadrumas nėra blogas, bet toks variantas su daug skirtingų pastatų yra žymiai geriau.

Nežinau kodėl, bet man labai patinka tas raudonas ir atrodytų labai paprastas pastatas, man tokių pastatų labai trūksta NMC ir čia ne dėl to, kad jie New Yorką primena. Man norėtųsi, kad mūsų NMC būtų daugiau NMC (naujas miesto centras), nei CBD (central business district), ir norisi kad stikliniai ofisų pastatai visko neuždominuotų, o kad savo dalį turėtų ir tokie gyvenamieji namai ir man jie daug geriau žiūrisi nei tie stikliniai gyvenamieji pastatai kaip Europos daugiabutis, Afra ar Helios City.

Komentuoti:

• abruo
    replied
    Klausimas kokia bus tos karūnos apdaila natūroje. Bijau, kad ne klinkeris, kurį dabar rodo, o geltona skarda.
    Bus tinkas, dažytas šlykščiai geltona spalva.

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Klausimas kokia bus tos karūnos apdaila natūroje. Bijau, kad ne klinkeris, kurį dabar rodo, o geltona skarda.

Komentuoti:

• Horn
    replied
    Tokioje vietoje man prašytųsi ne klinkerio, o kokių gražiai padengto-apdirbto aliuminio plokščių.

Komentuoti:

• RokasLT
    replied
    Labai įdomu iš ko tą karūną darys ir kaip tai atrodys natūroje, dieną, be apšvietimo
    Matosi kad iš klinkerio, kaip ir apatinė dalis.

Komentuoti:

• Creatium
    replied
    Na tai matosi - tekstūra ta pati, kaip ir apačioje - plytos.

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Labai įdomu iš ko tą karūną darys ir kaip tai atrodys natūroje, dieną, be apšvietimo

Komentuoti:

• Creatium
    replied
    Nauji galutiniai projekto vaizdai

Komentuoti:

• newyork90
    replied
    Citify raso,kad jau isduotas statybu leidimas.

Komentuoti:

Working...
X