Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šv. Jokūbo ligoninės kvartalas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė googleLT Rodyti pranešimą

    O čia konkrečiai kreipiamasi į šį projektą bei vystytoją ar tik kalbama apie bendrą Vilniuje vyraujančią situaciją?
    Laikas parodys. O jei konkreciau, tai teismas.

    Comment


      Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
      "Dėl agresyvios plėtros, nevaldomos korupcijos, kompetencijų stokos"

      Paryskintus zodzius tures pagristi. Arba atsiprasyti, kaip N.Numavicius viesai atsiprase Mockaus 2009m, uz panasaus tipo "nuomones reiskimus".
      Minimu atveju Marcinkevičius įvardijo "MG Baltic" ir Mockų konkrečiai, bei teigė "turintis žinių". Šiuo atveju, net neaišku, kas yra korupcijos šaltinis (neįvardijama), ar korupcija bendra problema, ar pastebima konkrečiai Jokūbo ligoninės atveju. Vystytojas išvis tiesiogiai neįvardijamas, nors ir numanomas. Tokios detalės gali pasirodyti labai reikšmingos.

      Comment


        Parašė googleLT Rodyti pranešimą

        O čia konkrečiai kreipiamasi į šį projektą bei vystytoją ar tik kalbama apie bendrą Vilniuje vyraujančią situaciją?
        Nesvarbu, kontekstas čia daug reiškia. Jeigu ji teisi - tai laimės teisme. Kame problema? Nematau aš prasmės panikuoti ir skleisti čia žinias apie "skriaudžiamus ir persekiojamus liaudies atstovus". Jeigu ta moteriškė sugebės pagrįsti savo teiginius ir laimės, tai žiū dar ir prisiteisti galės. Tegul džiaugiasi, kad dabar turės progą įrodyti savo teisybę teisme

        Comment


          Anot ieškovo, „šiame pranešime aiškiai ir nedviprasmiškai nurodoma, kad Ieškovo plėtojamas projektas neva yra „nevaldomos korupcijos“ pasekmė. R.Kalinauskaitė yra vienas iš asmenų, pasirašęs po šio turinio tekstu („rezoliucija“)“.

          Visko gali buti. Gal teismas nustatys, kad kalba ejo apie pvz Kauno Daktarus. Arba Tulpinius Arba Paksa. Arba dar ka nors

          Comment


            Cia visiskai OT, bet Zuoka internete vadindami vagimi irgi vertetu pamastyt

            Signataras prisiteisė tūkstančius Garbusis politikas Aloyzas Sakalas (86 m.) prieš porą metų teisiškai susikrovė nemažą kraitį, teisme privertęs sumokėti jį internete įžeidinėjusius ir šmeižusius komentatorius ir prisidėti pinigų prie ir taip nemažos signataro bei parlamentaro pensijos. Vien Vilniaus apylinkės teisme 2014–2015 metais jam iš komentarus rašiusių žmonių buvo priteista apie 30 000 litų.

            Skaitykite daugiau: https://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktu...tm_medium=Copy

            Comment


              Parašė R.D. Rodyti pranešimą
              Projektą prie Šv. Pilypo ir Jokūbo bažnyčios kritikuojanti visuomenininkė sulaukė 50 tūkst. eurų ieškinio
              https://www.15min.lt/verslas/naujien...io-973-1009858



              Žinoma, reiktų pažiūrėti, ką jinai ten tokio siaubingo prikalbėjo, kas gali kainuoti 50 gabalų ir "žeisti" dalykinę reputaciją.
              Puiki naujiena. Reiktu visus tokius stabdytojus apdovanoti tokiais čekiais

              Comment


                Ties visi "žmonės-rankiniai stabdžiai" tai labai nervuoja. Bet čia gal verslininkai persistengė

                Comment


                  Tie žmonės-stabdžiai viską stabdo dėl savo iškreipto suvokimo viskuo piktintis ir viską stabdyti. Jie taip patenkina savo liguistą poreikį, o kitiems ir miestui tai pridaro milžiniškų nuostolių. Kuo daugiau bus tokių atvejų, kur neadekvatus stabdymas bus nubaustas realiomis baudomis, tuo mums visiems bus geriau.

                  Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                  Cia visiskai OT, bet Zuoka internete vadindami vagimi irgi vertetu pamastyt
                  Zuoką vagimi buvo pripažinęs ir teismas, nors Zuokas tai interpretavo kaip 'nubaudė už gerus darbus'.

                  Comment


                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                    Tie žmonės-stabdžiai viską stabdo dėl savo iškreipto suvokimo viskuo piktintis ir viską stabdyti. Jie taip patenkina savo liguistą poreikį, o kitiems ir miestui tai pridaro milžiniškų nuostolių. Kuo daugiau bus tokių atvejų, kur neadekvatus stabdymas bus nubaustas realiomis baudomis, tuo mums visiems bus geriau.



                    Zuoką vagimi buvo pripažinęs ir teismas, nors Zuokas tai interpretavo kaip 'nubaudė už gerus darbus'.
                    Tikra tiesa, buvau primirses si fakta
                    Generalinė prokuratūra siekė, kad A.Zuokas būtų pripažintas kaltu dėl tuomečio Vilniaus tarybos nario Vilmanto Drėmos papirkimo, jo laisvės neteisėto atėmimo. A.Zuokui skirta 100 minimalių gyvenimo lygių (12,5 tūkst. litų) bauda.

                    Skaitykite daugiau: https://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktu...tm_medium=Copy

                    Comment


                      Parašė Zygis Rodyti pranešimą
                      Na Lord's ai labai labai krito mano akyse. Iki šiol atrodė nornaliausias vystytojas visoje LT darantis išskirtinius projektus. Liūdna
                      Krito akyse, matai. Daug jūsų pinigų yra valdoma Lord's fonduose, kad taip svarbu? Čia matai įmonės gera reputacija yra kai "nekaziolina" teismams ir neskriaudžia "paprasto žmOgaus", kuris sau gali kalbėti ką nori. Žodžio laisvė yra pilna, bet ji pasibaigia ten, kur pradedi kitus inkriminuoti nusikaltimais be teismo.

                      O šiaip yra žmonių, kurie priima investavimo sprendimus, ir kurių pinigai yra investuoti į Lords. Dabar be jokio pagrindimo žmonės (netgi dirbantys Seime, kad ir padėjėjais) viešai skelbia apie korupciją. Manau Lords, jeigu viską daro teisėtai, turi ir gali ginti savo reputaciją, tiek dėl savęs pačių, tiek dėl klientų, kurių pinigus jie valdo ar ateityje galimai valdys. Nemanau, kad bet kas, sąžiningai sukaupęs kapitalo investicijoms, nori kad tos investicijos būtų siejamos su korupcija. Tad sveikinimai Lords, kad savo reputaciją gina.

                      Comment


                        Neginu Lords'ų, tikiu, kad nėra tik vienos teisios pusės, bet šios ponios motyvai man irgi nėra iki galo aiškūs. Beje, ši „visuomenininkė“ Rasa Kalinauskaitė žodžio galią puikiai supranta. Ji šiuo metu yra seimo nario Naglio Puteikio padėjėja, o anksčiau yra dirbusi su tokia žurnalistikos guru Rūta Janutiene.

                        Comment


                          Parašė donatasa Rodyti pranešimą
                          Pristatyti atnaujinti projekto šalia Šv. Jokūbo bažnyčios sprendiniai

                          Skaityti daugiau: https://www.madeinvilnius.lt/verslas/statybos-vilniuje/pristatyti-atnaujinti-projekto-salia-sv-jokubo-baznycios-sprendiniai/

                          Sugadino visa projekta,taip gerai atrodė,dabar priešingai atrodo kažkoks nedabaigtas.

                          Comment


                            S. Gorodeckis. Senąjį Vilnių puola hienos

                            http://alkas.lt/2018/08/06/s-gorodec...traukos-video/

                            Comment


                              Patobulinimas yra ryškus ir į teigiamą pusę, bent jau mano akimis. Man tiesiog labai nepatinka, kuomet prie baroko, klasikos ar gotikos yra lipdomas stiklas, didinant jų tūrį ar aukštį( asocijuojasi su Krasnodaru). Nieko prieš, kad naujos konstrukcijos pastatai atsirastų už dabar esančių fasadų, vidiniame kieme ar greta jų.

                              Pvz. viešbutis žiūrisi tikrai gerai, aišku pirminis variantas turėjo daugiau etno elementų, kas jam davė daugiau archajiškumo, o bet tačiau ir dabartinis variantas nėra blogiausias.

                              Jei naujasis ofisų pastatas, palei Vasario 16 g. būtų perkeltas už dabar esančio vienuolyno, kaip buvo padaryta pakoreguotame plane, palei Goštauto g., bent jau aš pretenzijų šiam projektui neturėčiau, kaip manau ir didelė dalis kritikų(nors toks nesu).

                              Persiskaičiau savo rašliavą, primena talibų manifestą, dėl to nuoširdžiai atsiprašau, intencija ne ta
                              Aviate, navigate, communicate

                              Comment


                                Kas man labiausiai nepatinka, tai kad vadovaujamasi talibano pastabomis. Didžiausia neigiama šio projekto savybė buvo ta, kad jo architektūra buvo šūdina. Tačiau talibanas užprotestavo ir iškėlė mintį, kad svarbiausia, jog neužstotų bažnyčios (nors tas bažnyčios užstojimas buvo tik iš vieno taško, iš kurio niekas į ją net nežiūri). Šitą projektą vertėjo ir reikėjo sustabdyti dėl architektūrinės kokybės ir tiesą sakant talibanui stabdant dėl kažkokios bažnyčios pavyko ir architektūrinį lygį pakelti. Bet esmė visgi lieka ta pati - jeigu pastatų statybos būtų stabdomos dėl nevykusios architektūros - tai progresas būtų milžiniškas, tačiau turim situaciją, kai stabdoma ne dėl architektūros, tiesą sakant dauguma nevykusios architektūros pavyzdžių praslysta nepastebėti, bet stabdomi dažniausiai patys progresyviausi pastatai, kaip kad K18B. Šiuo atveju reikia tik pasidžiaugti, kad talibanas netyčia savo ginklus nutaikė į šitą pastatą. Jie to net nepastebėdami bet užbanino blogą architektūrą. Ir visgi gaila, kad tokios architektūros banininmas yra 'netyčinis talibano veiksmas', o ne strateginė Vilniaus vizija.

                                Comment


                                  Kita vertus, kaip žurnalistams po posėdžio teigė Virgilijus Kačinkas, sprendimo projektą rengusio Kultūros paveldo centro direktorius, po tarybos verdikto labiausiai tikėtina, kad visa teritorija įgaus valstybės saugomos statusą. Nauji statiniai arba esamų plėtimas tokiu atveju iš esmės būtų neįmanomas.
                                  Plačiau: https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...#ixzz5TQVyHHoV

                                  Aciu KPD. Turesim apleista teritorija Vilniaus centre dar labai ilgai (nes jos ten NIEKAS netvarkys) Nuosirdziai tikiuosi, kad uztampys po teismus KPD ir prisiteis nuostolius

                                  Comment


                                    O kodėl Jokūbo bažnyčią kalbama temoje prie Subačiau ligoninės?
                                    O šiaip tai reikia pasakyti tuktukams, kad vertinimo tarybos yra KPD kuruojamos institucijos, sudaromos iš įvairių žmonių. Jų išvadomis naudojasi KPD priimant vienokį ar kitokį sprendimą.
                                    Kova ten vyksta visais frontais. Nei viena iš kovojančių pusių nenori nusileisti, tad nereikia įsivazduoti, kad statytojai (Ambrasas juos įvardino tokiais, kurie gali bet ką paspausti) yra angelai ir jiems kažkoks paveldas rūpį.

                                    Comment


                                      Priėmė sprendimą dėl Šv. Jokūbo ligoninės: „Lords LB“ projekto vietoje – valstybės apsauga

                                      Kultūros paveldo saugotojai nusprendė sujungti Šv. Jokūbo ligoninės kompleksą, kur UAB „Lords LB Asset Management“ įmonė planuoja statyti biurus ir viešbutį, su šalia esančios bažnyčios ansambliu, kas didina komplekso kaip paveldo objekto apsaugą.
                                      Tarybai balsuojant dėl sprendimo p. Mudėnaitė žurnalistams teigė, kad vystytojas dabar turi kelias opcijas – atsisakyti projekto ir reikalauti valstybės kompensuoti patirtus nuostolius, kreiptis į teismą ginčijant šį sprendimą arba palaukti precedento – šiuo metu vyksta ginčas dėl „Rewo“ projekto Žygimantų g., kur vystytojas siekia pripažinti, jog paveldosaugos sprendimai negali būti taikomi atgaline tvarka jau pradėtam projektui.
                                      Paskutinis taisė Žiburinis; 2018.10.09, 15:23.

                                      Comment


                                        Asmeniškai džiaugiuosi - tai ką Lordsai siūlė man atrodė labai nekaip - neįdomus stiklainis žiūrint į centro pusę. Būtų pasitenkinę Ambraso kvadratais, turbūt jau kranas stovėtų.

                                        Comment


                                          Teigia, kad pastatų tūrių keisti negalima - na gerai, tiek jau to, vis dėlto seni pastatai ir gal nereikia jų kliudyti. Bet tuščiame plote palei J. Tumo - Vaižganto g. (panašiai kaip buvo Ambraso projekte) nemanau kad negalima nieko statyti, nes tokį beprasmišką tuščią plotą palikti miesto viduryje yra nelogiška. Tuo labiau, kai šalia yra Lukiškių a. iš Vašingtono skveras, netgi "viešos erdvės poreikiu" tai nepateisinama. Ar netgi ten statyti nieko neleis?
                                          Snowflakes will attack U <3

                                          Comment

                                          Working...
                                          X