Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Mažesni komercinės ir biurų paskirties projektai Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė adomazzz Rodyti pranešimą
    Parkingas Norfos ten tiktai mažokas. Aišku dabar tiek Maximos tiek ir būsimos Norfos klientai statosi mašinas ir ant šalia esančio apleisto? sklypo, bet klausimas, kaip ilgai jis toksai liks... Jeigu visgi kažkas kažką pradės ten daryti, tai vietos bus mažai Maximai ir Norfai... Dar prie viso to Minsko plento rekonstrukcija laukia ties sankryža - po to plotas stovėjimo aikštelės tikriausiai dar sumažės, nes pagal viską ten dar ir šalia šaligatvio ir dviračio taką planavo daryti, o dabar jam vietos tikrai nėra.
    Turbūt ne veltui dar rytiniame sklypo krašte išklojo viską ažūrinėmis plytelėmis - pusiau legalus parkingas bus. Beje labai krenta į akis vienas itin lietuviškas projektavimo ypatumas: pėsčiųjų perėja veda į priparkuoto automobilio bamperį

    Comment


      Baisioji Virsuliskiu NORFA - i renovacijos trasa

      Comment


        O kas čia bus?

        Comment


          Rytoj (22 balandžio) Minsko plento Norfos atidarymas.

          Comment


            Ilgai snaudusi Estijos NT grupė E.L.L. dalijasi plėtros planais
            http://vz.lt/sektoriai/nekilnojamasi...letros-planais

            Nekilnojamojo turto (NT) plėtra ir valdymu užsiimanti estų kapitalo įmonių grupė „E.L.L. Kinnisvara“ pasirengusi kasmet Baltijos šalyse investuoti 30-50 mln. Eur. Tačiau kiek investicijų teks Lietuvai, priklausys nuo padėties rinkoje.

            E.L.L grupei priklausanti bendrovė „E.L.L. Nekilnojamas turtas“ šiuo metu Vilniuje plėtoja biurų pastatą „Narbuto 5“ į kurį investuos apie 8,5 mln. Eur. Tai pirmas bendrovės NT plėtros projektas po beveik aštuonerių metų pertraukos - nuo tada, kai buvo užbaigtas prekybos ir pramogų centras „Panorama“.

            „Kai baigėme statyti „Panoramą“, prasidėjo krizė – prekybos centrui pradžia buvo sunki ir visas jėgas skyrėme, kad šis verslas įsivažiuotų, o investicijas į naujus projektus sustabdėme visose Baltijos šalyse. Dabar vėl esame pasirengę investuoti. Tiesą sakant, Lietuvoje turėjome pradėti kiek anksčiau – pradelsėme patį geriausią laiką biurų segmente“, – teigia Indrekas Mooratsas, „E.L.L. Kinnisvara“ plėtros direktorius.

            Anot jo, „Narbuto 5“ statybos bus geras būdas ištestuoti NT plėtros rinką Lietuvoje, nes nuo „Panoramos“ užbaigimo daug kas pasikeitė.

            Įmonių grupė sustiprino komandą Lietuvoje – neseniai pristatė naująjį „E.L.L. Nekilnojamojo turto“ plėtros vadovą Kęstutį Garbonį. Pernai ši grupės bendrovė įsigijo sklypą Vilniuje, Rinktinės g. – priešais Žalgirio stadiono teritoriją. Ponas Mooratsas teigia, kad bendrovė dar sprendžia ką ir kada jame plėtos.

            „Mes plėtojame tik komercinės paskirties NT. Šiame sklype galima plėtoti komercinį arba daugiafunkcinį projektą – komercinės ir gyvenamosios paskirties. Šalia mūsų sklypo yra „Merko statybos“ sklypai, o jie vysto tik būsto projektus. Taigi, dėliojame koncepciją ir galvojame, kaip būtų logiškiausia išnaudoti šią teritoriją“, – pasakoja p. Mooratsas.

            „E.L.L. Kinnisvara“ bei statybos ir NT plėtros koncerną „Merko Ehitus“, kuriam priklauso UAB „Merko statyba“, valdo tas pats akcininkas – AS „Riverito“. Todėl šios įmonės visose rinkose bendradarbiauja.

            „E.L.L. Nekilnojamas turtas“ Vilniuje taip pat turi galimybę plėsti „Panoramos“ prakybos centrą arba šalia jo statyti atskirą objektą, pavyzdžiui, biurų pastatą – dėl šio projekto turėtų apsispręsti vasarą.

            „Panoramos“ dar neparduos

            Anot p. Mooratso, ko E.L.L. tikrai pati neplėtos artimiausiu metu – tai prekybos centrų.
            Pašnekovas teigia, kad reikėtų paieškoti Europoje miesto, kur dideli prekybos ir pramogų centrai būtų taip arti vienas kito, kaip Vilniuje.

            „Bet Taline dar blogiau – jei bus įgyvendinti visi prekybos centrų plėtros projektai apie kuriuos yra paskelbta, tai, greičiausiai, Talinas pirmautų Europoje pagal vienam gyventojui tenkantį prekybos centrų plotą. Net sunku pasakyti, kaip gimė toks NT plėtotojų aktyvumas Talino prekybos segmente, nes logiško paaiškinimo nėra“, – teigia p. Mooratsas.

            Anot jo, prekybos segmentas sparčiai keičiasi dėl elektroninės prekybos ir kintančių vartotojų įpročių – jie iš prekybos centrų nori vis daugiau pramogų ir malonios laisvalaikio patirties, o ne didesnio parduotuvių skaičiaus.

            „Todėl galvojame, kaip keisti „Panoramą“, kad ji atitiktų vartotojų lūkesčius – pavyzdžiui, galime šalia pasatyti kino teatrą. Tačiau tai dar tik svarstymų stadija“, – aiškina p. Mooratsas.

            Jis sako, kad parduoti „Panoramos“ „E.L.L. Kinnisvara“ neketina, nes išplėtojusi NT objektus juos valdo mažiausiai dešimt metų.

            Didžiausias projektas Rygoje

            „E.L.L. Kinnisvara“ planuoja savo NT portfelį papildyti biurų ir galbūt viešbučių projektais. Verslo centrų plėtrą bendrovė pradėjo visose Baltijos šalių sostinėse. Vilniuje vyksta jau minėto projekto „Narbuto 5“ statybos – tai pats mažiausias projektas, kurio nuomojamas plotas bus 4.600 kv. m.

            Šiemet bus pradėtos didelio daugiafunkcinio kvartalo – „Skanstes Biznesa Centrs“ – statybos Rygoje. Dviem statybų etapais ketinama pasatyti 5 biurų pastatus, kurių bendras plotas bus apie 55.000 kv.

            Taline E.L.L rengiasi pradėti „Liivalaia“ plėtros projektą ir pastatyti apie 45.000 kv. m nuomojamo modernių biurų ploto.

            „Reikia pripažinti, kad Lietuva puikiai padirbėjo pritraukdama užsienio kompanijų paslaugų centrus, dėl to Vilniaus biurų segmentas skiriasi nuo vangesnio Talino ir Rygos, kurioje pastaruoju metu buvo išplėtoti vos kelis A klasės verslo centrai, o daugelis įmonių įkūrę biurus butuose miesto senamiestyje“, – kalba p. Mooratsas.

            Anot jo, būtent todėl E.L.L. didžiausias pajėgas šiuo metu sutelkė Rygoje, o Vilniuje stebi rinką, nes iš pirmo žvilgsnio biurų pasiūla artimiausius porą metų bus per didelė.

            Viešbučių projektų Baltijos šalyse E.L.L imtųsi tik tuo atveju, jei rastų operatorių, kuris kartu investuotų į projektą. Viešbučių segmente grupė įžvelgia galimybių tik Taline ir Vilniuje, o Rygoje šiame segmente per ankšta.

            Comment


              Vilnius – antras nuo galo pagal investicijas į komercinį NT
              http://vz.lt/rinkos/2016/04/21/vilni...i-komercini-nt

              Užsienio investuotojų susidomėjimas Lietuvos komercinio NT rinka auga, tačiau pagal sandorių apimtis Vilnius pernai buvo priešpaskutinis iš 39 Europos sostinių ir komercijos centrų.

              Pernai Lietuvos sostinės komercinio NT segmento investicinių sandorių vertė vis dar buvo dvigubai mažesnė nei Taline ir 3-4 kartus mažesnė nei Rytų ir Vidurio Europos regiono sostinėse, rodo „BNP Paribas real estate“ ataskaita.

              Visoje Lietuvoje investicinių sandorių vertė komercinio NT segmente 2015 m. sudarė 290 mln. Eur.

              Iš jų 190 mln. Eur teko Vilniui. Kiek daugiau nei pusę šios sumos investuotojai išleido biuro patalpoms įsigyti, beveik trečdalis teko mažmeninei prekybai skirtam NT, o likusi dalis – kitos komercinės paskirties patalpoms.

              „Pagal komercinio NT sandorių apimtį Vilnius pernai dvigubai atsiliko nuo Talino, beveik trigubai – nuo Slovakijos sostinės Bratislavos ir net apie 15 kartų nuo geriausiai tarp Rytų ir Vidurio Europos miestų pasirodžiusios Prahos. Taigi, nors rodikliai augo trejus metus iš eilės, europietiškais masteliais jie vis dar gan kuklūs.

              Comment


                Parašė bato_usai Rodyti pranešimą
                Ilgai snaudusi Estijos NT grupė E.L.L. dalijasi plėtros planais
                http://vz.lt/sektoriai/nekilnojamasi...letros-planais
                Kilo įtarimas, kad E.L.L. gali priklausyti šalia Panoramos neseniai nugriautas pastatas su teritorija, kurio vietoje buvo planų statyti komercinį.

                Comment


                  Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                  Kilo įtarimas, kad E.L.L. gali priklausyti šalia Panoramos neseniai nugriautas pastatas su teritorija, kurio vietoje buvo planų statyti komercinį.
                  Man irgi tokia nuojauta, bet žinau, kad jiems ir už Panoramos Stumbrų g. dar plotas priklauso. Tai gal jie tai turį mintyje. Kiek pamenu, kai statė Panorama, ten dar buvo vizualizacijos su pastatu.

                  Comment


                    Parašė ArtisLT Rodyti pranešimą
                    Man irgi tokia nuojauta, bet žinau, kad jiems ir už Panoramos Stumbrų g. dar plotas priklauso. Tai gal jie tai turį mintyje. Kiek pamenu, kai statė Panorama, ten dar buvo vizualizacijos su pastatu.
                    http://baltijosgildija.com/

                    Comment


                      /\ Pala, čia tas administracinis pastato projektas prie Panoramos?

                      Comment


                        Vakar pro ten praėjau ir man atrodo, kad ten jau pamatus lieja, tik be požeminio parkingo.

                        Comment


                          Jeigu kalba eina apie darbus buv. "Office1" pastato teritorijoje, tai ten jie vyskta nemažu tempu. Darbuojasi poliakalės ir kita technika.
                          Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                          Comment


                            Prieš porą dienų prie Panoramos.



                            Comment


                              Parašė felar Rodyti pranešimą
                              Vakar pro ten praėjau ir man atrodo, kad ten jau pamatus lieja, tik be požeminio parkingo.
                              Skelbiasi kad A klasę stato tai būtu naujas žodis biurų rinkoje - A klasė be parkingo Su E.L.L ir Panorama tas pastatas nieko bendro neturi, E.L.L kalba apie sklypą tarp Panoramos ir Žvėryno namų, dar jie turi sklypą tiesiai prieš stadioną šalia Maskvos namų, bet matyt lauks kol Avulis savo teritoriją pavystis nes dabar ten nekoks rajonas. Šiaip jei pažiūrėtume ką jie pastatė http://www.ell-realestate.com/lt/apie-imone/istorija/ tai 99% jų pastatų kampuotos tamsios dėžės, man tai žiauriai nepatinka nes disonuoja su K29, GH, Amber Hearts, Park Town įdomomis formomis ir šviesiomis spalvomis. O kas liečia BaltojosGildijos tai ten iš viso back to the 90's:





                              Architektai man rodos visų trijų pastatų tie patys tai ir copypastina.

                              Comment


                                Tarp "Panoramos" ir Žvėryno namų? Kad ten vietos jokios nėra, nebent jiems priklauso tas pastatuks kur "Vyno Klubas" yra įsikūręs, bet čia jau gaunasi kaip ir šalia Narbuto g. nes tarp "Panoramos" ir buv. "Pergalės", privati teritorija su tais gyvenamaisiais dviaukščiais.
                                Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                                Comment


                                  /\ Nu yra ten tos vietos. Tik ne per daugiausiai...

                                  https://www.google.lt/maps/@54.70124.../data=!3m1!1e3

                                  Comment


                                    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                                    /\ Nu yra ten tos vietos. Tik ne per daugiausiai...

                                    https://www.google.lt/maps/@54.70124.../data=!3m1!1e3
                                    Turi omenyje tą lauką sulygintu žvyru? Ten kažkada buvo padarytas kaip ir parkingas "Panoramos" darbuotojams. Dabar lyg ir nenaudojamas. Tik ten to ploto minimaliai + "Panoramos" transformatorinė. Todėl abejočiau, kad čia būtent tas sklypas.
                                    Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                                    Comment


                                      Gal tik atrodo iš viršaus žiūrint kad minimaliai, bet manau jie ir nesiruošia šalia antros Panoramos statyti, pridurs pastatą su kino teatrais arba maitinimo įstaigomis. Jau dabar dienos pietų metu sunku gauti vietą tai kai padaugės ofisų maitinimo paklausa tam rajone dar labiau išaugs. Arba gal nuspręs statyti biurų pastatą tai manau koks Forum Palace ploto ten laisvai tilptų.

                                      Comment


                                        Rado sprogmenį ten, yra daug nuotraukų:
                                        http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...ba-59-615537#_

                                        Comment


                                          Visuomenės informavimas apie numatomą administracinio pastato Skersinės g. 9 Vilniuje, projektavimą (žemėlapyje)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X