Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šnipiškės - projektai ir statybų eiga

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Dėl Aurea home, tai tas pats vystytojas kaip ir “Šnipiškių perspektyvų”, ir šiaip jis forume nelabai kokius atsiliepimus turi, tik gal daugiau dėl architektūros/fasadų/parkingų pirmuose aukštuose, dėl būsto kokybės lyg ir nebuvo kažkokių atsiliepimų, tai neaišku kaip su juo, už Anreką aišku neabejoju kad geriau. Dėl pačių Šnipiškių daug visokių diskusijų buvo bet sakyčiau kad reikia spręsti pagal individualius poreikius ir žiūrėti į vietą, ne visos Šnipiškės vienodos. Žiūrėti kas kur bus statoma (citify pvz., Vilniaus BP), kokios gatvės/parkai/aplinka šalia. Apskritai, jei nėra pakankamas biudžetas visokiems Žvėrynams, Paupiams, Naujamiesčiams, o norisi gyventi arčiau centro (tarkim dėl darbo), tada Šnipiškės turbūt yra sekantis pasirinkimas.

    Comment


      Dabar nauju butu pasirinkimo Snipiskese nedaug. Dauguma ju ispirkta, ypac uz normalesne kaina. Buvo minimas Andrum Metropolis - ten, beje, butai visi issluoti.

      Comment


        Antrinej rinkoj kainos - kosmosas. Bet 2,7 uz kvadrata nelabai ka rasi irengto.

        Comment


          “Antrines rinkos” ir kainos dideles, ir siaip pasirinkimu nera. Visai nera. Snipiskes dabar ipatingai viskas issluota. Tenka laukti nauju projektu, kuriu tikrai bus. Vieta labai gera, nesinori, kad butu apstatytas visokiom burem, bet tai ne breaking point.

          Dar pagal kaina (iki 200k) patenka Markuciai, bet cia ne ta tema.

          Comment


            Isnirengtu grynai snipiskese, kad butu normaliai irengtas, tai tik sita radau 3 kambariu:

            https://m.aruodas.lt/butai-vilniuje-...6FQuartal%3D18

            ar kaina racionali - nezinau, dabar jau visur kainos nenormalios. turbut galima rasti kazka iki 200 ir rinktines gatvej butu irengto.

            https://m.aruodas.lt/butai-vilniuje-...otos=1&index=6

            tiesa, keista, kai 180k kainuojanciam bute Rinktines gatvej stovi pigiausia ikea sofa
            Paskutinis taisė Zygis; 2021.01.16, 13:28.

            Comment


              Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
              Nors labai mėgstama dejuoti, kaip blogai Šnipiškėse ir kaip stato ne tą ką reikia, bet vis dėlto, reikia pripažinti, kad prasiėjus su Google Maps Daugėliškio gatve, skirtumas palyginus su 2012 metais neįtikėtinas. Taip, gal ne visi projektai tobuli, bet ten jau darosi iš tikrųjų miestas. Prisiminkit, kas ten buvo dar visai neseniai:

              Link Parko
              Krokuvos 73
              Centro Duetas
              Andrum
              Šnipiškių Perspektyvos
              Kernavės Aveniu
              K17
              Namai - Kintai
              Aurea
              Koriai 1
              Koriai 2


              Žinokit, jeigu rinktis tarp dabartinių netobulų statybų, ir to, kas buvo - aš už statybas.
              Kokios mentalinės akrobatikos reikia, kad įžvelgti kažkokį pozityvą tokiame projekte kaip Koriai 1..? Projektas - vienas didelis kriminalas, tiek iš teisinės, tiek iš architektūrinės pusės, tiek iš infrastruktūros (parkingas - kiek žinau purvyne šalia namo iki šiol). Jau kažkas sakė, kad tie plyni laukai/trobos galėjo būti vėliau užstatyti normalesniais pastatais, pasikeitus vietinei valdžiai, standartams, vystytojų mentalitetui, o dabar tie Koriai ir K17 stovės ilgus dešimtmečius, kaip minimum jais "džiaugsis" kelios ateities kartos.

              Comment


                Klausimas forumo dalyviams del Anrekos K17. Ar yra imanoma kazkaip legaliai paveikti vystytoja, galbut per savivaldybe, kad jis istaisytu neatitikimus projekte lyginant su patvirtintu projektu? Ar yra buves toks precedentas Vilniuje?

                Comment


                  Parašė TrippleA Rodyti pranešimą
                  Klausimas forumo dalyviams del Anrekos K17. Ar yra imanoma kazkaip legaliai paveikti vystytoja, galbut per savivaldybe, kad jis istaisytu neatitikimus projekte lyginant su patvirtintu projektu? Ar yra buves toks precedentas Vilniuje?
                  Manau tik administracine teismine tvarka. Administracinį ieškinį gali kelti tik juridiniai asmenys ir už konkrečius pažeidimus. Taigi klausimas, kokia institucija užsiimtų ir kokiu pagrindu? Na dar gal galėtų tai būti kokia nors visuomeninė/profesinė organizacija, tipo Architektų rūmai ar sąjunga ar kaip jie ten. BE TO NIEKAD NEBUS, manau. Pirma, kaip įrodyti konkrečius pažeidimus, antra kas bus ta savižudžių-idealistų organizacija, kuri tuo užsiims.

                  Comment


                    Parašė TrippleA Rodyti pranešimą
                    Klausimas forumo dalyviams del Anrekos K17. Ar yra imanoma kazkaip legaliai paveikti vystytoja, galbut per savivaldybe, kad jis istaisytu neatitikimus projekte lyginant su patvirtintu projektu? Ar yra buves toks precedentas Vilniuje?
                    Visų pirma reikėtų pradėti nuo to, kokie yra akivaizdūs projekto pažeidimai. Reikėtų gerai įsidėmėti, kad projekto vizualizacijos nėra patvirtinto projekto dalis ir jos niekaip neįpareigoja vystytojo jų vaizdo išpildyti 100%. Tai yra tik reklama pirkėjams.

                    Comment


                      Bet tai vis tiek yra kazkoks konkretas dokumentavimas kaip turi atrodyti ir is kokiu medziagu turi buti sudarytas pastato fasadas. Nes kitaip iseina kad tokia Anreka gali reklamuoti kad namo fasadas yra is raudo klinkerio, o is tikro ten tik raudonai dazytos silikatines plytos.

                      Comment


                        Įdomus forumas, nuolat seku, ir tik po trijų metų skaitymo ir nagrinėjimo, galų gale prisijungiau ir aš.
                        Aš jau min kaip metus gyvenu Koriai 2, ir kol kas nėra dėl ko gailėtis. Butą įsigijau 2018 metais: buvo didelė dvejonė, ypač kai nenusisekė su Koriai 1, bet įtikino tuom, kad pati 1) kompanija sustabdė ir visiškai iš naujo perdarė Koriai 2 planą (kuris gerokai skyrėsi, į gerą pusę). 2) aišku, tuo metu konkurencinga kaina 3) labai aiškiai matėsi perspektyva, jog tie patys savininkai, turėdami visą sklypą (su viena išimtimi tarp dviejų Korių) nuo Daugėliškio iki Žalgirio, tikrai toliau vystys ir plėtos sekančius etapus (Koriai 3 - pavadinti Clouds), kurie, mano akimis yra dar geresnis. O kas fainiausia, kad šiame perimetre neklonuoja visų pastatų štampais, kaip pvz. Naujajame Skansene.

                        Click image for larger version

Name:	EP-190519823.jpg
Views:	1205
Size:	222,9 kB
ID:	1855387

                        Kai pirkau butą, jau tada buvo aišku, ir vystytojai taip pat tvirtino, kad bus statomi pastatai toliau pagal laikrodžio rodyklę, galui palikus vertingiausią kampą tarp Kalvarijų ir Žalgirio gatvės: neliks ir jūsų minimos parkovkės šalia Korių 1. Pastačius Cloud, toliau eis eilė link esamo Jammam kebabinės, dar toliau - Sostinės turgaus griovimas (buvo teigiama, kad statė kaip laikiną sprendimą užklupus 2009 metų krizei), bet planuose yra normalus verslo ar prekybos centras: youtube net esu matęs fantasmagorišką video tą tema ( https://www.youtube.com/watch?v=t72EUw-l8jY&t=62s ). Patys vystytojai sako, kad šitas filmukas yra tik planai, realybė tikrai bus kitokia (taip pasakyta prieš pilnus tris metus). Žiūrint iš šios dienos perspektyvos, Cloud namai tikrai atrodo geriau nei video pavaizduotas. Tad įtikėjau, kad vis tik norėdami brangiau parduodi likusį "plotą", vystytojai po nelabai pavykusio Koriai 1, turės taisytis ir kelti tiek savo vardą, tiek kokybę.
                        Kai pirkau, didžiausią nerimą man kaip tik sėjo kiti NT brokeriai / perpardavinėtojai / "influenceriai", kurie išjuokinėjo Korių 2 projektą (gal navaro gero nedavė?). Bet kai ryškiai pamačiau kad tokių "infuencerių/brokerių" kalbos neatitiko vystytojų realiai daromus darbus, tai nusprendžiau pirkti. Kad būna bėdų naujuose namuose, tai jų būna visur - nieko nenustebintų. Netikiu, kad pats statytojas yra geresnis ar blogesnis (nemaišyti su vystytoju, kuris už moka statymą), ir kažkaip pasirodė, kad šitas statytojas pastatė Fabijoniškių Grandą, kuris man pasirodė visai kokybiškas.

                        Žodžiu, rezultate labai džiaugiuosi įsigijęs butą Koriai 2. Na taip, 2019-2020 metais kliudė Giedraičių g. tvarkymas, bet ta proga suradau visai kaimiškai žavią Šilutės g., tad nepatogumas menkas - užtat dabar vaikščioti šia gatve - vienas malonumas. Gal norėtųsi vienos kokios kavinukės šioje gatvėje, perspektyvoje, nebent prie Šnipiškių aikštės galėtų atsirasti. Pro langą pastoviai matau šitą gatvę - tai galiu pasakyti, kad žmonių yra nuolat - ne Gedimino prospektas, bet vaikštančių žmonių yra nuolat ir pastoviai - tuščia gatvė nebent nakties valandomis.
                        Mano akimis, kaip tik Daugėliškio/Giedraičių kampas yra vertingesnis nei Žalgirio/Kalvarijų (dėl vaizdo į dangoraižius), bet matomai vystytojai mąsto kitaip (neatmetu galimybės, kad jie teisūs - aš ne NT profas vis tik).

                        Sausį skaičiavau, kad aplinkui yra 11-12 kranų. Taip, tikrai neramu, kad darosi "perkūnkiemis", bet kita vertus, labai džiaugiuosi, kad aurea, kintai yra 4-5-6 aukštų namai, plius tai "vienetiniai" namai, o ne kvartaliukas vienodų namų. Kernavės gatvės šiek tiek gaila dėl K17, bet įtariu, kad gatvė bus ir judri, ir gyvybinga, ir netgi atims dabartinį žmonių srautą iš Giedraičių gatvės. Plius žmonių masė apsigyvens tikrai nemenka.

                        Tuo tarpu, akis užkliuvo už skelbimo dėl Fino gatvės projektuko https://www.skelbiu.lt/skelbimai/par...-49948543.html
                        Čia Cozy Life II etapas? Greičiausiai ne, nes parduodamas projektas. Kaip suprantu, dabartinė valdžia neturėtų praleisti tokio projekto, kur vėl - pirmam aukšte parkingas (wtf).

                        Dar vienas dalykas - iš patirties sakyčiau nereikia tikėti ką rodo internetiniai puslapių planai. Esu matęs projektuose, kur rašo, konkretus butas rezervuotas arba parduotas, o vėliau tie skelbimai stebuklingai atgyja. Taip kad geriausia kreiptis į pačius pardavėjus, ir su jais jau derėtis dėl konkretaus buto padėties name, kuris atitiks jūsų poreikį - jei neatitinka, einama į kitą projektą. Vat tada ir išryškėja tam tikros pardavėjų gudrybės. Man irgi buvo sakoma, kad būtų sparčiai mažėja, bet ir šiai dienai dar matau skelbimų mūsų name (tiesa, nežinau, ar čia patys statytojai pardavinėja, ar perpardavinėja vistik).

                        Comment


                          Su visa pagarba:
                          Koriai 1: ar kada nors pabaigs dėti fasadą, ar amžinai liks statybų stadijoje?
                          Koriai 2: atrodo kaip frankenšteinas.
                          Mano asmenine nuomone, už Korius bjauriau atrodo tik K17.

                          Skansenas bene vienintelis vertas dėmesio projektas Šnipiškėse. Tai vienintelis kvartalinis projektas Šnipiškėse, su architektūrine idėja, vientisumu, aplinka gyventojams, ir neapsuptas parkingų. Žinoma, jis irgi turi savų trūkumų. Pavyzdžiui, kainos/lokacijos santykis.

                          Comment


                            Kaip tik prieš kelias dienas norėjau paskaityti senus pranešimus šioje temoje, ir užkliuvo akis už to, kaip turėjo atrodyti Koriai:

                            Parašė thisisgoodnews Rodyti pranešimą

                            Ir tiesiog pyktį sukėlė štai šis postas:

                            Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                            Pirmas variantas nepraėjo pro savivaldybės architektūros paveldo komisiją (ar kaip ten ji vadinasi), turbūt nelabai tiko prie šnipiškių trobų skailaino, tai padarė paprastesnį fasadą.
                            Čia rimtai? Šito fasado neuždėjo ir paliko pastatus dabartinės būklės (kuri man absoliučiai nepatinka - čia dar švelniai pasakyta) tik dėl to, kad netiks prie "dvasingo paveldo". Čia rimtai, 2014 metais derino naujus pastatus prie trobų?

                            Jūs patys matote, kokius įdomius pastatus Šnipiškėse galėjome turėti, o jų neturime dėl tokių sprendimų... Nerandu cenzūrinių žodžių, kuriais galėčiau apibūdinti tuos sprendimus
                            Paskutinis taisė Tomizmas; 2021.01.17, 23:55.
                            Snowflakes will attack U <3

                            Comment


                              O K17 savivaldybės architektūros paveldo komisiją (yra net tokia?) turbūt praėjo be problemų.

                              Comment


                                Parašė diamond Rodyti pranešimą
                                “Antrines rinkos” ir kainos dideles, ir siaip pasirinkimu nera. Visai nera. Snipiskes dabar ipatingai viskas issluota. Tenka laukti nauju projektu, kuriu tikrai bus. Vieta labai gera, nesinori, kad butu apstatytas visokiom burem, bet tai ne breaking point.

                                Dar pagal kaina (iki 200k) patenka Markuciai, bet cia ne ta tema.

                                Antrinėje rinkoje - butai jau su apdaila (kokia ji bebūtų - kainuoja papildomai).

                                Comment


                                  Parašė Tidas Rodyti pranešimą


                                  Antrinėje rinkoje - butai jau su apdaila (kokia ji bebūtų - kainuoja papildomai).
                                  Antrines rinkos apdaila 10 metu senumo daznai kainuoja daugiau negu is naujo irengt pagal save.

                                  Comment


                                    Parašė TrippleA Rodyti pranešimą
                                    Nes kitaip iseina kad tokia Anreka gali reklamuoti kad namo fasadas yra is raudo klinkerio, o is tikro ten tik raudonai dazytos silikatines plytos.
                                    Jums tai, galimai, yra naujiena, bet pa'scroll'inkit forume kokią valandėlę senesnių projektų temas ir pamatysit, kad toks nusipiginimas/neatitikimas vyksta praktiškai visada. Sąžiningas projekto išpildymas Vilniuje yra labiau išimtis iš taisyklės...

                                    Comment


                                      Pravaziavau pro Andrum metropoli, maciau 2 zmones su ryskiai geltonom striukem objekto viduj. Veiksmo nelabai ten daug

                                      Comment


                                        Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą

                                        Kokios mentalinės akrobatikos reikia, kad įžvelgti kažkokį pozityvą tokiame projekte kaip Koriai 1..? Projektas - vienas didelis kriminalas, tiek iš teisinės, tiek iš architektūrinės pusės, tiek iš infrastruktūros (parkingas - kiek žinau purvyne šalia namo iki šiol). Jau kažkas sakė, kad tie plyni laukai/trobos galėjo būti vėliau užstatyti normalesniais pastatais, pasikeitus vietinei valdžiai, standartams, vystytojų mentalitetui, o dabar tie Koriai ir K17 stovės ilgus dešimtmečius, kaip minimum jais "džiaugsis" kelios ateities kartos.
                                        Na, mes pastoviai pergyvename, kodėl Šnipiškių gilumoje nėra super architektūros, kodėl čia turėjo būti posh NMC, o tampa nauju Šiaurės Miesteliu. Bet pažiūrėkime realiai, koks ten rajonas ir kokį įvaizdį jis turėjo (ir iš tikrųjų vis dar turi). Vystytojai su kieta architektūra, galintys ir norintys daug investuoti, eis statyti savo kietus pastatus ruberoidinių trobų kaimynystėje, prie lauko WC? Aišku, visi norėjome, visi tikėjomės, bet to nėra. Green Hall ir Quadrum lygio pastatai statomi kitokiose - reprezentatyviose vietose.

                                        Jeigu taip norisi, kad nuo Krokuvos iki Žalgirio g. Šnipiškės būtų posh ir tikras NMC, reikėjo iš pat pradžių daryti kitaip: pastatyti kelis normalius, kokybiškus daugiabučius tose pačiose Šnipiškėse ir nemokamai, mainais už sklypus, sukeldinti ten visus Linkmenų - Žalgirio - Kalvarijų - Lvovo g. stačiakampio gyventojus (bet tikrai neįsivaizduoju, kas finansuotų daugiabučių statymą, ir kokiomis teisinėmis priemonėmis iš gyventojų būtų išreikalauta išsikelti - čia jau atleiskit, fantazija baigiasi). Tiems daugiabučiams manau užtektų 1/5 dabartinių trobų užimamos teritorijos.

                                        Vėliau, visas tas Linkmenų - Žalgirio - Kalvarijų - Lvovo g. stačiakampis turėjo būti sugriautas, pilnai sulygintas su žeme (gal tik paliekant Giedraičių g.), ir ten jau nuo nulio turėjo būti statomi nauji pastatai. Statant plyname lauke, tikrai paruoštame naujam NMC, būtų kitokia kokybė, kitokios galimybės, kai neribotų maži ar nepatogiai išdėstyti sklypų plotai. Bet manau visi supranta, kad čia yra fantazija, nes labai abejoju, ar toks iškeldinimas ir sugriovimas yra įmanomas teisiškai.

                                        O dabartinėje situacijoje, tikėtis superinės architektūros ten, kur per gatvę stovi ruberoidu apkaltos trobos ir daroma kaku lauko WC, na nerealu. Dėl to manau kad belieka džiaugtis tuo, kad Šnipiškės vis labiau užstatomos, "valgomos", ir manau kad kai/jei dabartinės statybos pakeis pietinių Šnipiškių įvaizdį iš "kaimo mieste" į "gyvenamojo rajono su kur ne kur likusiomis trobomis" (kas jau įvykjo tarp Žalgirio ir Daugėliškio g., dabar ten trobų mažiau nei naujos statytbos) - tada jau galės įvykti lūžis, ir į rajoną pajudės kitokie projektai, kitokie vystytojų tikslai. Pastatuti cool projektą maždaug Šiaurės Miestelio lygio aplinkoje - truputį kas kita, nei pastatyti jį kaimo aplinkoje.
                                        Snowflakes will attack U <3

                                        Comment


                                          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                                          Na, mes pastoviai pergyvename, kodėl Šnipiškių gilumoje nėra super architektūros, kodėl čia turėjo būti posh NMC, o tampa nauju Šiaurės Miesteliu. Bet pažiūrėkime realiai, koks ten rajonas ir kokį įvaizdį jis turėjo (ir iš tikrųjų vis dar turi). Vystytojai su kieta architektūra, galintys ir norintys daug investuoti, eis statyti savo kietus pastatus ruberoidinių trobų kaimynystėje, prie lauko WC? Aišku, visi norėjome, visi tikėjomės, bet to nėra. Green Hall ir Quadrum lygio pastatai statomi kitokiose - reprezentatyviose vietose.

                                          Jeigu taip norisi, kad nuo Krokuvos iki Žalgirio g. Šnipiškės būtų posh ir tikras NMC, reikėjo iš pat pradžių daryti kitaip: pastatyti kelis normalius, kokybiškus daugiabučius tose pačiose Šnipiškėse ir nemokamai, mainais už sklypus, sukeldinti ten visus Linkmenų - Žalgirio - Kalvarijų - Lvovo g. stačiakampio gyventojus (bet tikrai neįsivaizduoju, kas finansuotų daugiabučių statymą, ir kokiomis teisinėmis priemonėmis iš gyventojų būtų išreikalauta išsikelti - čia jau atleiskit, fantazija baigiasi). Tiems daugiabučiams manau užtektų 1/5 dabartinių trobų užimamos teritorijos.

                                          Vėliau, visas tas Linkmenų - Žalgirio - Kalvarijų - Lvovo g. stačiakampis turėjo būti sugriautas, pilnai sulygintas su žeme (gal tik paliekant Giedraičių g.), ir ten jau nuo nulio turėjo būti statomi nauji pastatai. Statant plyname lauke, tikrai paruoštame naujam NMC, būtų kitokia kokybė, kitokios galimybės, kai neribotų maži ar nepatogiai išdėstyti sklypų plotai. Bet manau visi supranta, kad čia yra fantazija, nes labai abejoju, ar toks iškeldinimas ir sugriovimas yra įmanomas teisiškai.

                                          O dabartinėje situacijoje, tikėtis superinės architektūros ten, kur per gatvę stovi ruberoidu apkaltos trobos ir daroma kaku lauko WC, na nerealu. Dėl to manau kad belieka džiaugtis tuo, kad Šnipiškės vis labiau užstatomos, "valgomos", ir manau kad kai/jei dabartinės statybos pakeis pietinių Šnipiškių įvaizdį iš "kaimo mieste" į "gyvenamojo rajono su kur ne kur likusiomis trobomis" (kas jau įvykjo tarp Žalgirio ir Daugėliškio g., dabar ten trobų mažiau nei naujos statytbos) - tada jau galės įvykti lūžis, ir į rajoną pajudės kitokie projektai, kitokie vystytojų tikslai. Pastatuti cool projektą maždaug Šiaurės Miestelio lygio aplinkoje - truputį kas kita, nei pastatyti jį kaimo aplinkoje.
                                          Pasiteisinimai, pasiteisinimai, pasiteisinimai: sklypai per maži, sklypai nepatogiai išdėstyti, per daug bakūžių su suberoidu aplinkui...
                                          Žiūrėk, galiu pateikti kelis ankstyvaisiais 2000-aisiais statytus daugiabučius minėtoje Šnipiškių dalyje, kurie nors ir ne šedevrai, bet atrodo žymiai moderniau, jaukiau ir humaniškiau nei beveik nauji baisuokliai - Koriai ar K17.

                                          2000-2005 m. Šnipiškės:

                                          Click image for larger version

Name:	Screenshot_2021-01-18 Linkmenų g .jpg
Views:	1065
Size:	428,9 kB
ID:	1855626


                                          Click image for larger version

Name:	Screenshot_2021-01-18 Linkmenų g (1).jpg
Views:	999
Size:	495,6 kB
ID:	1855627


                                          Click image for larger version

Name:	Screenshot_2021-01-18 Linkmenų g (2).jpg
Views:	1004
Size:	487,3 kB
ID:	1855628


                                          Čia jau 2015 m. Šnipiškės:

                                          Click image for larger version

Name:	Koriai 1.jpg
Views:	993
Size:	266,0 kB
ID:	1855629


                                          O čia 2021:


                                          Click image for larger version

Name:	k17.jpg
Views:	1003
Size:	339,7 kB
ID:	1855630


                                          Degradacija, manau, akivaizdi. Ar ankstyvais 2000-aisiais Šnipiškėse buvo mažiau ruberoidinių trobų nei 2015-2020? Ar buvo kitokie sklypai? Ar žmonių perkamoji galia ankstyvais 2000-aisiais buvo didesnė nei dabar? Mano nuomone, nei pirma, nei antra, nei trečia - tiesiog tais laikais bent jau bivo kažkoks polėkis, vizija, nors ir ne iki galo vykusiai realizuota, dabar gi beliko plikas kvadratinių metrų ir pelno/kv m. troškimas. Miesto planavimo ir architektūros skyrius pastaraisiais metais kaip tas visą turtą pragėręs ir viltį praradęs alkoholikas, kuriam jau viskas vis vien - ar normalius švarius drabužius apsivilkti ar purvinas kelnes ir nuplyšusią vatynkę - svarbu, kad nemirtum nuo šalčio, nesvarbu kokie kv. metrai - svarbu kuo daugiau ir kuo arčiau centro.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X