Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

"Verkių slėnis"

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    "Verkių slėnis"

    Neseniai buvo straipsnis "Sostinėje" apie "Hannerio" ginčus dėl užstatymo tankio ir aukštingumo su savivaldybe, arkivyskupija ir regioniniu parku.


    http://kristoforas.tic.lt/VA/doc.aspx?id=30003311

    VILNIAUS MIESTO TARYBA
    SPRENDIMAS

    DĖL LEIDIMO KEISTI VILNIAUS MIESTO BENDROJO PLANO SPRENDINIUS, SUSIJUSIUS SU SKLYPU VERKIŲ G. 68, IR RAIDOS PROGRAMOS TVIRTINIMO
    2004 m. rugpjūčio 25 d. Nr. 1-512

    Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo įstatymu (Žin., 1995, Nr. 107-2391), Vilniaus miesto savivaldybės taryba nusprendžia:
    1. Leisti keisti Vilniaus miesto bendrojo plano sprendinius, susijusius su sklypu Verkių g. 68 (pagal pridedamą brėžinį).
    2. Nustatyti, kad Vilniaus miesto bendrojo plano sprendiniai keičiami Operatyviojo planavimo reglamento nustatyta tvarka.
    3. Patvirtinti teritorijos Verkių g. 68, Vilniuje, raidos programą (pridedama).

    Meras Artūras Zuokas


    Patvirtinta Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2004 m. rugpjūčio 25 d. Sprendimu Nr. 1-512

    TERITORIJOS VILNIUJE, VERKIŲ g. 68
    Raidos programa

    1. Esama padėtis.
    Planuojama teritorija yra Vilniuje, Verkių g. 68, Verkių regioninio parko teritorijoje. Planuojama teritorija šiaurėje ribojasi su Trinitorių bažnyčios ir vienuolyno kompleksu, vakaruose su Cedrono upeliu, pietuose yra ribojama Neries skardžio pakraščiu praeinančios aukštos įtampos linijos, rytuose – Verkių gatvės. Į rytus nuo planuojamos teritorijos yra Neries upė, atstumas nuo sklypo ribos iki upės vagos šlaito – 37m, iki upės 73m. Pro planuojamos teritorijos prieigas praeina Vilniaus Kalvarijų Kryžiaus kelias..

    Šiuo metu teritorija naudojama infrastruktūros paskirčiai, joje įrengtas Vilniaus pramoninių vandenų vandens valymo įrenginių kompleksas. Privatizavus UAB “Vilniaus pramoniniai vandenys”, buvo nuspręsta nutraukti nuostolingą esamą įmonės veiklą.

    Planuojama teritorija šiuo metu užstatyta daugiausia pramoniniais haliniais pastatais, yra 3 aukštų aukščio administracinis pastatas. Pastatų tūriai, jų architektūra utilitari, neišraiškinga, aiškiai disonuojanti su greta esančiu vienuolyno kompleksu..

    Įvertinus aukščiau paminėtus faktus galima teigti, kad tolesnis teritorijos naudojimas esamai paskirčiai yra tiek ekonominiu, tiek paminklosauginiu, aplinkosauginiu, architektūriniu požiūriu netikslingas ar net akivaizdžiai gadinantis jautrią apie planuojamą teritoriją esančių gamtinių, paminklinių ir kt. objektų aplinką. Tuo būdu pradėtą teritorijos konversiją reikia užbaigti iki galo, suteikiant jai kokybiškai naują, jos padėtį urbanistinėse, paminklinėse ir gamtinės struktūrose atitinkantį statusą.

    2. Raidos programos sprendiniai.
    Detaliajame plane numatomas žemės naudojimo būdo keitimas iš infrastruktūros į gyvenamąjį. Detalaus plano reglamentai nustatomi pagal išduotas planavimo sąlygas bei laikinąjį sąlygų statybos darbams reglamentą

    Numatomos veiklos apimtys bus nustatytos rengiant detalųjį planą, vadovaujantis išduotomis planavimo sąlygomis.

    Planuojamų investicijų apimtys gali siekti 34 mln. litų, iš jų: 1.5 mln. –teritorijos išvalymas bei aplinkinių teritorijų tvarkymas bendramiestinių inžinerinių tinklų rekonstrukcija –2 mln.

    Dalį planuojamoje teritorijoje esančių pramoninių halinių statinių, vidaus inžinerinius tinklus, kitus buvusiam teritorijos naudojimui naudotus statinius numatoma demontuoti, administracinį pastatą, bei dalį pramoninių statinių numatoma rekonstruoti, pritaikant juos butams. Numatyta pakeisti rekonstruojamų pastatų architektūrinę išraišką, kartu labiau juos priderinant prie greta esančio vienuolyno komplekso. Teritorijoje numatoma ir naujų pastatų statyba, jų architektūrą derinant prie jautrios gamtinės bei istorinio užstatymo aplinkos.

    Planuojamą teritoriją kertančius inžinerinius tinklus numatyta perkloti. Inžineriniai tinklai bus klojami iš dalies naujomis trasomis, siekiant už-tikrinti racionalesnį teritorijos panaudojimą bei labiau į jautrią gamtinę ir urbanistinę aplinką reaguojantį užstatymą.

    Naujas užstatymas numatomas atskiromis grupėmis, kiekviena iš jų savo struktūra yra artima greta esančio vienuolyno struktūrai, užtikrinant žaliųjų Neries bei Cedrono upelio šlaitų bei vienuolyno komplekso apžvalgos galimybes. Užstatymą galima terasuoti tolstant tolyn nuo Neries upės, tuo pačiu didinant kairiojo Neries kranto apžvelgiamumo galimybę bei suformuojant daugiaplanį vaizdą, žvelgiant nuo kairiojo Neries kranto.
    Gal kas nors turi vizualizacijų ar planų?
    Paskutinis taisė Romas; 2007.08.15, 08:15.

    #2
    Vat tą vietovę tai tikrai reikia sutvarkyti ir kuo greičiau. Nors ir rašo, kad ten kompleksas, bet iš jo tik sienos belikę - visa, kas buvo vertinga, jau išgabenta valkatų. Dabar ten dar ir lokalus padangų sąvartynėlis įkurtas.
    P.S. Norintiem paklaidžioti po tas patalpas - jokių suvaržymų, o dar ir į vandens bokštą galima užkopti bei apžvelgti vietovę iš "paukščio skrydžio". Jei kas darysit ekspediciją į ten - praneškit .

    UPD: nuoroda čia
    Ir pora vizualizacijų iš ten:

    Comment


      #3
      "Verkių slėnis" arba butai po 10.000 Lt/m2

      Siandien buvau kartu su draugu pasiziureti kaip Hanneris stato jo buta. Tai truputi ir pafotkinau.

      "Hanner" projektas verkiu slenis. Brangiausi butai ne Centre, ne Zveryne ir ne Antakalnyje. Galbut ir verta moketi tokias sumas, jei tavo namas ne prie Verkiu gatves...















      Comment


        #4
        Ačiū už papildymą.
        Jei autorius neprieštaraus, čia reikėtų perkelti ir kitas šio projekto nuotraukas.

        Comment


          #5
          o kocia priestarauti. As tiesiog neradau prie ko tas nuotraukas prijungti, todel ir sukuriau nauja tema

          Comment


            #6
            man sis projektelis yra tikras saldainis. vieta - super super. o ir pats sprendimas, medziagos ir siaip viskas atrodo dvelkia kokybe.

            Comment


              #7
              Neseniai teko lankytis tose vietose. Gražu, aplink miškai, prie pat upė. Mačiau tvarkė kelią ir šalikelę iki Trinapolio vienuolyno, tik nežinau ar šito projekto dėka. Apskritai jei kelioliką medelių iškirs, tai gali tokių namų per visą Verkių gatvės ilgį pristatyti.

              Comment


                #8
                na gal ir neblogas gausis kvartaliukas, jei jau net pats Avulis chia gyvens, tai tvarka papriziures kazkiek
                normaliai butukai po limona
                The first rule is - you do not talk about Fight Club.
                The second rule is - you DO NOT talk about Fight Club.
                <...> and final rule, if this is your first night at Fight Club.... you

                Comment


                  #9
                  Man kas nepatinka ten, tai šalia einanti aukštos įtampos elektros linija

                  Comment


                    #10
                    Parašė paikas Rodyti pranešimą
                    na gal ir neblogas gausis kvartaliukas, jei jau net pats Avulis chia gyvens, tai tvarka papriziures kazkiek
                    normaliai butukai po limona
                    O iš kur tokios žinios, kad Avulis iškeis savo namą į butą šioje gyvenvietėje?...

                    Comment


                      #11
                      Parašė klewas Rodyti pranešimą
                      O iš kur tokios žinios, kad Avulis iškeis savo namą į butą šioje gyvenvietėje?...
                      O kam jam keisti, jei gali dar vieną gyvenamą vietą turėti. Juk turi žmogus pinigų, man rodos, ir limonas tokiu atveju ne per didžiausi pinigai.
                      O apskritai, baigiam varyti offtopicą. Norintys gali sukurti temą "Ar kelsis Avulis į Verkių slėnį"

                      Comment


                        #12
                        Daznai praeinu pro ta kvartala. Vieta tai puiki, salia miskas, upe, netoli ir viesojo transporto stotele (Zirmunu ziedas). Taciau labai daug neisparduotu butu, tad namai tokie pustusciai.

                        Comment

                        Working...
                        X