Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lukiškių kalėjimo iškėlimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Dėl naujos kalėjimo vietos – protestai

    Melekonių kaimo (Vilniaus r.) gyventojai sukilo išgirdę apie galimą banditų ir vagių kaimynystę.

    Valdžios vyrams – užuojauta.

    Jie dar negirdėjo Melekonių ir aplinkinių kaimų gyventojų žodžių, išgirdusių apie planus statyti kalėjimą.

    Valdininkams, besirūpinantiems, kad iki 2011 metų Lukiškių tardymo izoliatoriuskalėjimas būtų iškeltas iš Vilniaus centro, jau teko išklausyti Naujosios Vilnios ir Pagirių gyventojų protestų. Niekas banditų ir vagių kaimynystės nenori, tam įnirtingai priešinasi.

    Teisingumo ministras Petras Baguška, Kalėjimų departamento direktorius Saulius Vitkūnas, keli Seimo nariai naują tardymo izoliatoriui numatytą vietą tarp Valčiūnų ir Melekonių trečiadienį aplankė tylomis.

    Planuojama tardymo izoliatoriaus vieta Vilniaus viešojo logistikos centro teritorijoje. O kalėjimas iš Lukiškių būtų perkeltas į Pravieniškes.

    Žemės sklypai – brangūs

    „Žinau, kad vietos gyventojai jau renka parašus. Į mano namus dar nebuvo užsukę. Bet man kalėjimas taip pat nepatinka. Tiesa, aš nieko nebijau, juk ką iš manęs gali pagrobti – nebent mažytę pensiją“, – vakar samprotavo Melekonyse gyvenanti Vanda Žabelovič.

    Šiame kaime visą gyvenimą praleidusi pensininkė piktinosi, kad sulaukus senatvės nebėra ramybės.

    „Tai kalėjimą, tai dar kokį velnią sugalvoja“, – pyko Melekonių kaimo senbuvė.

    Kitas Melekonių gyventojas Genadijus Šostakas svarstė, ką valdžia pasiūlys sklypų aplink planuojamą tardymo izoliatorių savininkams.

    „Žmonės juk yra teisėti žemės savininkai. Ko tie sklypai bus verti, jei šalia įsikurs kalėjimas? O žemė juk čia buvo brangi, juk šalia – Vilnius“, – tikino vyras.

    Sulaukdavo pasipriešinimo

    1904 metais statytam Lukiškių tardymo izoliatoriui buvo numatyti du sklypai Naujojoje Vilnioje. Bet vietos gyventojams pasipriešinus, valdžia jų nė nemėgino įtikinti, kad kaimynystė jiems niekuo negrės.

    Realiausia vieta tardymo izoliatoriui buvo dykvietė prie Pagirių.

    Ne viena valdžios delegacija praėjusią vasarą važiavo į Pagirius, bandė kalbėtis su gyventojais, tačiau šie valdininkus pasitikdavo vis piktesniais žodžiais ir plakatais. Minties įkurti tardymo izoliatorių prie Pagirių taip pat buvo atsisakyta.

    Reikia ne vieno hektaro

    Rinkdami naują vietą valdininkai atsižvelgė į tai, kad ji būtų netoli Vilniaus. Tardymo izoliatoriui reikia 19-20 hektarų teritorijos.

    Lukiškių tardymo izoliatoriųkalėjimą ketinama perkelti dėl to, kad jis neatitinka Europos Sąjungos higienos ir sanitarijos normų.

    Lrytas.lt
    gera gyventi gerai

    Comment


      Lukiškių tardymo izoliatoriųkalėjimą ketinama perkelti dėl to, kad jis neatitinka Europos Sąjungos higienos ir sanitarijos normų.
      Kaži kiek dorų pensininkų ir dorų kaimo gyventojų gyvenimo sąlygos neatitinka ES higienos ir sanitarijos reikalavimų? Bet ar jie kam rūpi...


      O šiaip tai valdžia tūrėtų pasiūlyti kokiam miesteliui sutvarkyti gatves, infrastruktūrą ir pan, už kalėjimo kaiminystę. Tai gal patys pradėtų kviestis.

      Comment


        Lukiškių kalėjimo konversija

        Sveiki. Ką manote apie dabartinę Lukiškių kalėjimo būklę. Akivaizdu, kad kalėjimui pačiam miesto centre ne vieta, jau ir bendrajam plane numatyta jį iškeldinti. Padariau nedidelę žemutinės Naujamiesčio dalies analizę ir pamačiau, kad čia labai daug veiksmo pastaruoju metu vyksta (statybos, ir ypač archkonkursai). Pamaniau įdomu būtų padiskutuot kokią naują paskirtį galima būtų pritaikyti kalėjimo kompleksui. Griaut tokio objekto tikrai negalima, juo labiau, kad jis kultūros vertybių registre kaip saugomas objektas įrašytas.
        Manau ilgai netruks ir architektų visuomenė ims judinti šį objektą.

        [/URL] [/IMG]

        Comment


          Dar šis tas iš oficialaus Lukiškių kalėjimo puslapio:

          "Lukiškių tardymo izoliatorius – kalėjimas pastatytas 1904 metais. Tai moderniausias tuometinės carinės Rusijos imperijos kalėjimas. Šis amžiaus senumo carinės Rusijos laikų pastatas yra vertingas praėjusio šimtmečio architektūrinis palikimas. Lukiškių kalėjimo tvirtovės pastatų kompleksas yra valstybės saugomų objektų sąraše. Į šį kompleksą įtrauktas pats kalėjimas, jo administracinis pastatas ir Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvė. Vilniaus centre esančiame Lukiškių tardymo izoliatoriuje – kalėjime bausmę atlieka pilnamečiai asmenys, kuriems kardomąją priemonę – suėmimą paskyrė Vilniaus, Alytaus, Utenos ir Marijampolės apskrityse esantys teismai taip pat atlieka bausmę nuteistieji laisvės atėmimu iki gyvos galvos, nuteistieji, kuriems teismas nustatė bausmę atlikti kalėjime, nuteistieji, perkelti į pataisos namų kamerų tipo patalpas ir Kalėjimų departamento direktoriaus pasiųsti šią nuobaudą atlikti kalėjime. Lukiškių tardymo izoliatoriuje – kalėjime įrengta 16 vietų areštinė. Šioje areštinėje bausmę atlieka vyrai, kuriems už nusikaltimą ar baudžiamąjį nusižengimą teismas paskyrė atlikti arešto bausmę."

          [/URL] [/IMG]

          [/URL] [/IMG]

          Comment


            Pavyzdžiui M. Fuksas ką išdarinėja

            http://www.archiweb.cz/buildings.php...n=show&id=1704

            Comment


              Istorinis pastatas, griauti negalima. Neblogas variantas būtų jį rekonstruoti, atnaujinti ir įrengti prabangius apartamentus miesto centre (net skamba savotiškai: prestižiniai apartamentai buvusiame kalėjime ), tik gal kiltų problema įrengiant butus dėl išplanavimo. Taip pat galėtų įsikurti kokia nors stambesnė valstybinė įstaiga ar net kelios. Variantų daug, viena tik aišku, kad pastatas turi likti, ir jokiems prekybcentriams ar naujiems statiniams čia ne vieta. Žinoma, pastato apačioje galėtų įsikurti nedidelės parduotuvėlės.
              Snowflakes will attack U <3

              Comment


                as tai cia matau libeskinda.


                s


                Parašė graikas Rodyti pranešimą
                Pavyzdžiui M. Fuksas ką išdarinėja

                http://www.archiweb.cz/buildings.php...n=show&id=1704
                s.m.
                www.a2sm.lt

                Comment


                  Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                  Variantų daug, viena tik aišku, kad pastatas turi likti, ir jokiems prekybcentriams ar naujiems statiniams čia ne vieta.
                  Kodėl aišku? Kokie argumentai?

                  Beje, jeigu be esmingesnės rekonstrukcijos iš kalėjimo mėginti padaryti kažką kitą -variantų nėra tiek daug. Pvz. jeigu norėtum padaryt gyvenamąsias patalpas - tai gautųsi nebent bendrabutis arba viešbutis.

                  Comment


                    Socialini busta butu galima padaryti arba VPU bendrabuti, perkeliant nuo Tauro kalno
                    "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

                    Comment


                      Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                      Neblogas variantas būtų jį rekonstruoti, atnaujinti ir įrengti prabangius apartamentus miesto centre (net skamba savotiškai: prestižiniai apartamentai buvusiame kalėjime ), tik gal kiltų problema įrengiant butus dėl išplanavimo.
                      Langai ten labai jau maži. Nežinau ar prabangiam apartamente labai norėtųsi net vidury dienos apsišviest lempom. Nu ir kaip pats minėjai išplanavimas nelabai tinkamas.

                      Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                      Kodėl aišku? Kokie argumentai?
                      Paveldas ten. Negalima griaut.
                      Got sun in my face, sleeping rough on the road

                      Comment


                        Lukiškių kalėjimo ir tardymo izoliatoriaus iškėlimas iš Vilniaus centro – persvarstomas

                        http://www.alfa.lt/straipsnis/102608...09-02-24_11-40

                        Comment


                          Lukiškių kalėjimas lieka Vilniuje
                          Diena Media inf.

                          Comment


                            Tai belieka tikėtis, kad darbai pajudės bent po krizės.
                            DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                            Comment


                              Ko tie Pagirių ar to kaimo gyventojai protestuoja? Juk reikia kažkur jį statyti. Naujojoje Vilnioje ir taip yra psichiatrinė ir šeip gan didelis nusikalstamumas.

                              Comment


                                Kol kas neiskelines. Pinigu nera, krize.

                                Comment


                                  Bet vis siek kada nors persikels

                                  Comment


                                    Parašė Edgarass Rodyti pranešimą
                                    Ko tie Pagirių ar to kaimo gyventojai protestuoja? Juk reikia kažkur jį statyti. Naujojoje Vilnioje ir taip yra psichiatrinė ir šeip gan didelis nusikalstamumas.
                                    o koks ryšys tarp kalėjimo pastato ir nusikalstamumo? Ar dabar tam kvadrate tarp Lukiškių aikštės, Gedimino prospekto, Seimo ir Neries didesnis nusikalstamumas nei kitur Vilniaus centre?

                                    Comment


                                      Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                      o koks ryšys tarp kalėjimo pastato ir nusikalstamumo? Ar dabar tam kvadrate tarp Lukiškių aikštės, Gedimino prospekto, Seimo ir Neries didesnis nusikalstamumas nei kitur Vilniaus centre?
                                      Pasakyk tu tai Pagirių gyventojams, tai tie tave pasiūs ant trijų raidžių
                                      You might surprise yourself.

                                      Miestai.net FB

                                      Comment


                                        Na aš tai bijau suklysti nes nežinau kaip ten viskas yra bet pagal idėją kaliniai į laisvę paleidžiami iškart iš kalėjimo. Aš taip spėju. Apšvieskit jei klystu

                                        Comment


                                          Visai nebloga idėja

                                          Vietoje Lukiškių kalėjimo galėtų įsikurti viešbutis, erdvės menui ar restoranai

                                          Ne viena šalis pasaulyje turi viešbutį, įsikūrusį buvusiame kalėjime. Tokios vietos turistus vilioja kultūriniais renginiais, šalia įsikūrusiu muziejumi, erdvėmis šiuolaikiniam menui, barais, kavinėmis. Panašią idėją siūlo ir Lietuvos nekilnojamo turto vystytojai sostinės centre įsikūrusiam Lukiškių kalėjimui: viešbutis, muziejus, kavinės, barai, galbūt gyvenamieji namai galėtų būti įkurti vietoje įkalinimo įstaigos. Galutinis sprendimas dar nepriimtas, o visuomenė kviečiama teikti savo idėjas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X