Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

NMC - naujasis miesto centras

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    http://www.architektusajunga.lt/nauj...11-09-22_vauet

    2. Sklypo Konstitucijos pr. 14 ir gretimos teritorijos (apie 0,7 ha) Šnipiškių seniūnijoje, Vilniuje, detalusis planas ir projektiniai pasiūlymai (pakartotinis svarstymas)
    UAB „Architektūros paletė“
    PV, autorius – L.Merkinas

    Projektą svarstymui pateikę antrą kartą (pirmasis svarstymas), autoriai teigė atsižvelgę į ekspertų pastabas ir panagrinėję didesnę teritoriją – zoną tarp pėsčiųjų pasažo, jungiančio Kalvarijų gatvę su "Lietuvos" viešbučiu ir Konstitucijos prospekto.

    Pateiktame projekte integravus įvairių architektų idėjas, ėmė ryškėti būsimos Konstitucijos prospekto išklotinės charakteris. Tarp „Lietuvos“ viešbučio ir Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės (VCUP) architekto A.Nasvyčio suprojektuotas cilindrinis tūris, A.Ambraso ir R.Paleko studijų rengti „Lietuvos“ viešbučio priestato ties Konstitucijos prospektu pasiūlymai nuo „Swedbanko“ pastato Rytų kryptimi pratęs stilobatinio užstatymo pobūdį. Jį atitiks ir L.Merkino grupės pateikti pakoreguoti pasiūlymai ties prospektu grupuoti 7 aukštų tūrius, o aukštesnius pastatus dėstyti sklypo gilumoje.

    Priešais Europos aikštę paliktas tarpas veiktų tarsi pauzė, po kurios sektų perimetrinis užstatymas, morfologiškai sujungsiantis teritoriją su kitapus Kalvarijų gatvės esančiu viešbučio ir komercinio centro kvartalu.

    Greta "Vilniaus" viešbučio esančio sklypo užstatymą projektuojanti L.Merkino grupė antram svarstymui pateikė nuosaikesnius, nei pirmąjį kartą, pasiūlymus. Pagal juos viešbučio korpusas įstiklintu atriumu būtų sujungtas su tokio paties aukščio nauju pastatu. Naujame kvartale projektuojamas pėsčiųjų traktas statmenai sujungtų Konstitucijos prospekto prieigas su pargindiniu Naujojo centro pėsčiųjų pasažu.

    Požeminį pravažiavimą iki Upės gatvės autoriai siūlo palikti naudoti komplekso aptarnavimo reikmėms, o pagrindinius transporto srautus nukreipti į naujai projektuojamą gatvę, kuri, tiesa, brėžiniuose kol kas neturi aiškios jungties su Kalvarijų ar Upės gatvėmis.

    Ekspertų nuomone, platesnė urbanistinė analizė davė itin gerų rezultatų - vietiso, logiškai sukomponuoto urbanistinio darinio viziją.
    Anot jų, projektas pateikė galimus atsakymus į klausimus apie urbanistinės kompozicijos detales, tokius kaip – kuo pasibaigs Šeimyniškių gatvės perimetras, Baltojo tilto ašis, kaip bus formuojamas pirmasis urbanistinės kalvos planas.
    Deja, užtikrinti, kad ši koncepcija ir bus įgyvendinta, nėra svertų: anot ekspertų, teks pasitikėti teritorijoje projektuosiančių architektų profesionalumu ir bendro susitarimo laikymusi.

    Kalbėdami apie naujus „Vilniaus“ viešbučio komplekso statinius, ekspertai pastebėjo, jog sprendimas ties Konstitucijos prospektu išdėstyti stambesnius tūrius teisingas – taip formuojanas aiškus kvaratlinis užstatymas. O naujas, atriumu su senuoju viešbučiu sujungtas pastatas transformuoja kompoziciją, suteikdamas jau naujos kokybės.

    Teigiamai įvertinusi sprendimą atskirti požeminį pravažiavimą nuo būsimos gatvės, taryba rekomendavo pagalvoti apie sklandesnę būsimo pėsčiųjų pasažo jungtį su esamu traktu, besitęsiančiu nuo Žaliojo tilto iki „Lietuvos“ viešbučio.

    Comment


      dabar yra logikos siūlomuose sprendimuose, bet pastangų įdedama minimaliai, irbent kiek sprendžiamos tik tos problemos į kurias tiesiogai nurodoma. liko neišspręstų ar abejotinai išspręstų vietų.



      nors, aišku, šitas projektas liečia ne visą teritoriją, o tik vieną sklypą.
      Paskutinis taisė [sp]; 2011.10.06, 14:18.
      Reikia fotografo?

      Comment


        http://www.diena.lt/naujienos/miesta...goistai-383280

        Vilniaus architektūra: didžiausia blogybė – dangoraižiai egoistai

        Architektas Jonas Liekys nekeliaklupsčiauja gelžbetoniui, bet ir nenuvertina moderniosios aukštybinės architektūros. Pasivaikščiojimas su J.Liekiu po Konstitucijos prospekto dangoraižių kvartalą – tai pažintis su ne dangoraižiais, bet ir su šiuolaikinės architektūros filosofija.

        Comment



          Pievos kažkokios. Banalybių banalybė iš žmogaus, kuris, kaip suprantu, pats nelabai ką pastatė...

          Comment


            Atsiprašau, kad čia klausiu, nes neradau kur kitur paklaust.

            http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=563

            Čia tikrai tokį vakarinį centrą žada daryti ar tik paprastos kalbos?

            Comment


              Parašė EdvinasB Rodyti pranešimą
              Atsiprašau, kad čia klausiu, nes neradau kur kitur paklaust.

              http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=563

              Čia tikrai tokį vakarinį centrą žada daryti ar tik paprastos kalbos?
              Kažkas matyt vyksta, jei jau svarstyt architektų sąjungai pateikė. O šiaip čia, berods, pakeistas prieškrizinis "Kaustos" projektas, kuris kažkada gal ir savo temą turėjo....
              Post in English - fight censorship!

              Comment


                Tam kad statyt NMC,reikia statyti daug socialinio busto.

                Comment


                  Parašė EdvinasB Rodyti pranešimą
                  Atsiprašau, kad čia klausiu, nes neradau kur kitur paklaust.

                  http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=563

                  Čia tikrai tokį vakarinį centrą žada daryti ar tik paprastos kalbos?
                  Planuoti planuoja, ar bus - neaišku. Prieš krizę toje vietoje norėta statyt verslo centrus, dabar vėl atgimė ši idėja. Tarp Zuoko rinkiminių pažadų buvo naujojo miesto vizija tarp Pilaitės, Karoliniškių ir Viršuliškių rajonų (62 skaidrė http://programa2011.taip.lt/), be to ir LAS tarė savo žodį. Įvertinus, kad tiesiami aplinkeliai, gerėja susisiekimas, tai manyčiau, kad tai gana realus projektas ateityje.

                  Comment


                    O dar buvo kalbų apie visų ministerijų iškėlimą į vieną bendrą vietą už centro ribų. Čia būtų realus gabalas joms sukišti, nors pati mintis iškėlimo iš senamiesčio skamba švelniai tariant utopiškai.
                    N N N

                    Comment


                      Nelabai suprantu, o kam tas ministerijas iškelti iš centro? Tipo ateis invstuotojai ir ką jie veiks su tais pastatais Senamiestyje ir centre. Tipiškiausias pvz. - buvo Vilniaus savivaldybė pastate adresu Gedimino 9, o vėliau iš jo padarė "Gedimno 9" prekybcentrį, kuris sėkmingai bankrutavo. Nėra nei paklausos nei poreikio naujiems prekybcentriams ar apartamentams tame centre... Iškels ministerijas -tai iš viso Gedimino prospektas numirs...

                      Comment


                        Tame ir esmė. Na, bet čia lietuviškas verslas. Kažkas nori parduoti žemes prie Spaudos rūmų, argumentas dėl ministerijų - ne gyvybiškai žmonės reikalingos institucijos, tarnautojai ryte atvažiuoja, vakare išvažiuoja. Aišku, senamiesčiui tai būtų mirtis, bet verslininkams pastatai centre gal skaniai atrodo, aš to nežinau.
                        Dar dirbant Vilniuj teko "paišyti" vieną iš vizijų, iš serijos "Kas būtų Spaudos teritorijoje, jeigu tai būtų Ministerijų miestelis". Centro gyvybingumui tai būtų peilis, tačiau valstybės tarnautojų kontrolei - labai patogu. Virtų visi nuo ryto iki vakaro neišeidami iš komplekso. Dabar gi, kas kur po senamiestį...
                        N N N

                        Comment


                          /\ Vieno centro nepastato lušnyne, kitą gi matot pelkėse nori turėt. Labai senos kalbos čia. Zuokas apie tai dar kokiais 2004m kalbėjo, kai gyrėsi pirmąją Vilniaus estakadą prie spaudos rūmų atidaręs O dabar ministrams teks iškeist senamiesčio vaizdus į vakarinio aplinkkelio panoramas Miesto planavimas kažkoks bardakas. Neišnaudoja esamų erdvių, svaigsta apie kitas.
                          Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                          Comment


                            Vilniaus savivaldybė ir paveldo sergėtojai susitarė - dangoraižis prie Neries bus

                            Nebeliko kliūčių Raimundo Mieželio, buvusio prezidento Valdo Adamkaus patarėjo, vadovaujamos įmonės „RVM Investments“ užmojams prie Karaliaus Mindaugo tilto, Rinktinės gatvėje, pastatyti 150 m aukščio dangoraižį. Verslininkų planams statyti dangoraižį prie Neries priešinęsi paveldosaugininkai atlyžo.

                            http://www.lrytas.lt/-13249637531324...neries-bus.htm

                            Comment


                              /\ Tai vis dėlto bus ar ne bus? kas nors galit normaliai atsakyt, nes dabar net dvi stambios žiniasklaidos priemonės rašo, kad bus. Aš radau, tik tokią vizualizaciją.



                              Į dangoraižį nepanašu.

                              Comment


                                o kas kaip apibrėžė NMC ribas?? ir ar patenka šis pastatas į NMC ribas??
                                Aš neliūdnas - aš blaivus

                                Comment


                                  Kiek vartanat Vilniaus Bendrąjį planą ar tiesiog į Google įvedus NMC užklausą, sunku ką rasti. Mano supratimu, NMC galime vadinti Konstitucijos pr. T.y., nuo Geležinio vilko transporto žiedo iki Kalvarijų g./Konstitucijos pr. sankryžos. Nors šiuo metu NMC asocijuojasi tik su aplinkui esančiais naujausiais pastatais. Tad, po 5 metųNMC galėsim vadinti turbūt visą Konstitucijos pr.

                                  Comment


                                    NMC nėra kaip nors reglamentuotas darinys.
                                    N N N

                                    Comment


                                      Va cia teisingas straipsnis o ne tai ka raso delfis ir kiti naujienu portalai:

                                      Dangoraižio prie Gedimino pilies nebus

                                      Žiniasklaidoje pasirodė informacija apie tai, kad rastas sprendimas dėl Vilniuje, Rinktinės g.2 planuojamų statybų, kurios iki šiol neatitiko paveldosaugos reikalavimų. Tačiau šios naujienos antraštė "Atšauktas veto dangoraižiui" yra klaidinanti.

                                      Iš tiesų jokio dangoraižio valstybės saugomo Energetikos ir technikos muziejaus teritorijoje adresu Rinktinės g. 2 nebus. Bendrovė "RVM Investments" ir Vilniaus miesto savivaldybė išpildė visus Kultūros paveldo departamento reikalavimus, iškeltus šios kompanijos statyboms minimoje vietoje.

                                      Kultūros paveldo departamentas reikalavo, kad Vilniaus savivaldybės Taryba atšauktų sprendimą dėl pažeidimus įteisinančio Rinktinės 2 detaliojo plano. Taryba pakeitė savo sprendimą, kuriuo įsipareigojo laikytis paveldosaugos normų.

                                      Bendrovė "RVM Investments" sumažino teritorijos užstatymą bei būsimųjų statinių aukštį. Naujieji pastatai nebeužgoš Energetikos ir technikos muziejaus. Daugiausiai paveldosaugininkų priekaištų kėlusio už muziejaus suplanuoto korpuso tūriai yra mažinami ir skaidomi. Techniniu projektu bus gerinami architektūriniai sprendimai.

                                      Vilniaus miesto savivaldybė atsiėmė savo skundą prieš Kultūros paveldo departamentą dėl neva padarytos žalos.

                                      http://www.kpd.lt/lt/node/1879
                                      Paskutinis taisė Aukselis; 2011.12.29, 23:17.
                                      Lithuanian Top 5 tallest buildings
                                      1. Europa Tower 126 m. 33 f.
                                      2. Pilsotas 112 m. 34 f.
                                      3. Arfa 100 m. 29 f.
                                      4. Helios City Tower A 96 m. 27 f.
                                      5. Europe Square Apartments 95 m. 27 f.

                                      Comment


                                        Parašė LBP Rodyti pranešimą
                                        NMC nėra kaip nors reglamentuotas darinys.
                                        Savivaldybės įmonė yra parengusi atskirą planą visai Šnipiškių teritorijai tarp Nėries, Žalgirio, Kalvarijų ir Geležinio Vilko gatvių, kuris yra Vilniaus bendrojo plano priedas. Visa ši teritorija yra vadinama kaip modernus miesto centras. Nors naujai užstatyta teritorija dar ganėtinai nedidelė, bet ko gero reikėtų žvelgti į visą teritoriją kaip į būsimą naują miesto centrą.

                                        Comment




                                          Akivazdu tada, kad šio pastato šioje temoje nereikia ir aptarinėti.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X