Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

NMC - naujasis miesto centras

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė julius Rodyti pranešimą
    biski tik gaila to 3 aukstu carinio murinuko (ok, 3-cias aukstas chrusciovinis). ryskiai griaus...

    http://img296.imageshack.us/img296/7784/2ycj6.jpg
    Gaila...nors Vilniuje jų nemažai įvairiose vietose...
    Bet apstulbau, kai išgirdau, jog Kalvarijoje (pataisykite jei klystu) išardė du caro laikų kareivinių pastatus. Toks jausmas, kad mūsų miesteliai, kuriuose dominuoja vargani mediniai bei silikatiniai namukai ir alytnamiai, yra pertvinkę bent kiek vertingesniais senais pastatais.
    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

    Comment


      kiek teko matyti- neseniai nugriove viena buvusi cariniu kareiviniu dviauksti pire zalgirio stadiono (salia "gerimu pasaulio")
      kadangi gyvenu netoli siaures miestelio, teko matyti kaip nugriove nemazai cariniu vienaauksciu murinuku (keli ju dar neseniai stovejo uz dabartines "domus galerijos", o vietoj pacios galerijos stovejo ilgos geltonu plytu arklides, tarybiniais metais biski pagadintos - perdarytos i garazus)
      kazkaip uz vilniaus senamiescio ribu nelabai skaitomasi su paveldu, ir siaip niekas jau nebestebina...

      Comment


        kazkaip uz vilniaus senamiescio ribu nelabai skaitomasi su paveldu
        Analogiška situacija Klaipėdoje...
        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

        Comment


          o siaip negalvokite kad esu koks uolus snipiskiu lusnyno saugotojas, del manes visas medines bakuzes galite griauti, bet plyz, palikit bent murinukus- juos gi galima renovuoti ir ikomponuoti i moderniu pastatu visuma, taip snipiskiu architektura igautu kazkokio istorinio testinumo ir jaukumo.
          uztenka paziureti i kaliningrada, kur visas senamiestis buvo negailestingai nusluotas nuo zemes pavirsiaus, ir jo vietoje pastatytas tipiniu blokiniu namu mikrorajonas "ala karoliniskes".
          o tas perspektyviniame plane mechaniskai atreztas ir paliktas vidury snipiskiu medinuku kvartalas atrodo perdaug dirbtinas, ir utopinis... vienu zodziu man jis nepatinka ir netikiu kad taip bus.
          mano nuomone i pavelda reiketu ziureti lanksciai, i kiekviena objekta atskirai.

          Comment


            Dėl teritorijos Lvovo gatvėje.

            Gerbiamas interesante.

            Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Personalo departamento Interesantų aptarnavimo skyrius dėkoja Jums už laišką ir persiuntė jį nagrinėti pagal priklausomybę.
            [...]
            Pagarbiai,

            Interesantų aptarnavimo skyriaus vedėjas

            Sigitas Bargaila el.p. sigitas.bargaila@vilnius.lt
            Įdomu kažkas bus ar ne ?

            Comment


              Šito straipsnio dar lyg ir nebuvo:
              Parašė valdos.net
              Šnipiškės - ateitės mikrorajonas

              Vienas iš seniausių pačiame miesto centre esančių rajonų dažną baugindavo savo išvaizda, netoliese esančiu turgumi ir jo prieigose neaiškios reputacijos žmonėmis. Šiandien modernių namų projektuotojai ir statytojai žada sukurti kitokį – patrauklaus ir jaukaus rajono įvaizdį.

              30 tūkstančių gyventojų, 700 tūkstančių kvadratinių metrų naujo gyvenamojo ploto, dar tiek pat biurų, prekybos centrų bei administracinių pastatų, muziejai, galerijos, vaikų darželiai, mokyklos, nauja bažnyčia ir parkai – šitokią sostinės Šnipiškių rajono ateities viziją regi miesto planuotojai.

              120 hektarų teritorijos, ribojamos Geležinio Vilko, Ozo, Žalgirio, Kalvarijų gatvių bei Neries upės, laukia didžiulės permainos.

              Čia planuojama sukurti visavertį, dieną ir naktį gyva miesto centrą. Iš senamiesčio i dešinįjį Neries krantą turėtu persikelti dalis bankų, biurų, ministerijų, vyriausybinių, žinybinių įstaigų.

              Apsispręsta, jog naujajame miesto centre nebus statomi aukštesni pastatai nei 33 „Europos“ verslo centro bokštas. Išanalizavus panoramas, atsiveriančias nuo labai svarbaus miesto apžvalgos taško Subačiaus gatvėje, paaiškėjo, jog giliau į Šnipiškes projektuojami aukšti pastatai sudarytų foną Gedimino piliai, kitiems paveldo objektams ir užgožtų juos. Saugant istorinį miesto siluetą dangoraižių grupė sukoncentruota aplink tris jau stovinčius dangoraižius.

              Investuotojų Šnipiškėse laukia ir daugiau apribojimų. Skirtingų architektų kuriami pastatai bus saviti, bet turės tam tikrų sąsajų, šaligatvių plytelės, kitos aplinkos detalės būtų tam tikros kokybės bei medžiagų. Medžiai turės būti sodinami ne jaunesni nei 7-12 metų, tam tikrų rūšių. Bus nustatomos vietos, skirtos reklamai, o ant gyvenamųjų namų iš viso ketinama neleisti kabinti reklamos.

              Tarsi kontrastas modernioms Šnipiškėms šalia žvilgančių dangoraižių išliks ir paveldo inkliuzas – aplink Giedraičių gatvę stovintys vienaaukščiai ir dviaukščiai šimtamečiai mediniai namai. Nors paveldo specialistai, tyrinėję pastatus, vertingais pripažino vos šešis namus, saugoma vertybe laikomi ne atskiri pastatai, o šioje vietoje išlikusi istorinė urbanistinė struktūra. Restauruotuose namuose gyvens žmonės, veiks kavinės, restoranai bei amatininkų dirbtuvės.

              Aplinka taip pat bus sutvarkyta: dings tvoros, ūkiniai ir pagalbiniai pastatai, bus įrengti skverai, viešosios erdvės bei dirbtiniai vandens telkiniai. Tokia gyva praeities oazė turėtų tapti turistų traukos tašku. Siekiama suformuoti kuo daugiau viešų erdvių, prioritetas bus teikiamas pėstiesiems ir visuomeniniam transportui.

              Pagrindine rajono arterija taps naujoji Kernavės gatvė, visą teritoriją tarsi dalijanti į dvi dalis. Dešinėje dominuos komercinės ir visuomeninės paskirties pastatai, o kairėje aplink Neries senvagę bus formuojama rekreacinė-gyvenamoji zona. Daugiabučių aukštingumas Šnipiškėse bus ribojamas iki 5-7 aukštų.
              Šnipiškėse jau kuriami konkretūs plėtros projektai. Vienas iš jų Soho.

              Garsiu Soho vardu pavadintame kvartale žmonės ne tik gyvens, bet ir dirbs, linksminsis, apsipirks, pramogaus ir poilsiaus.

              Šių metų pradžioje Vilniuje bus pradėtas statyti išskirtinis, kokybiškai naujas gyvenamasis-komercinis kompleksas, įkūnijantis ne tiktai geriausias Vilniaus urbanistines tradicijas, bet ir naujausią Europos gyvenamosios statybos patirtį. Modernūs pastatai, gatvės ir aikštės, skverai, krantinės ir kanalai iškils ten, kur dar visai neseniai stovėjo miesto šiukšlių konteineriai ir šiukšliavežiai - buvusioje įmonės "Vilniaus specialusis autotransportas" teritorijoje Šnipiškėse.

              Pirmą kartą šių dienų Lietuvoje bus bandoma sukurti visavertį šiuolaikinį miesto kvartalą su visa jam būdinga struktūra - pastatais, gatvėmis, kiemais, aikštėmis, skverais, netgi tvenkiniais ir kanalais. Viena svarbiausių projekto urbanistinių idėjų -atkurti buvusį gamtinį Neries senvagės karkasą.

              Kompleksas, kurio statybą numatoma baigti 2009 metais, iškils 4,5 hektaro teritorijoje, ribojamoje Geležinio Vilko, Žalgirio ir Linkmenų gatvių. Planuojama, kad naujajame Soho kvartale įsikurs apie 2200 gyventojų ir dirbs maždaug 300 žmonių. Projekto sąmata sieks apie 250 mln. litų.

              Kaip ir Senamiestyje, naujame kvartale bus aiškiai atskirtos viešos, bendruomenės ir privačios teritorijos. Viešos - tai gatvės, aikštės, tvenkinio rekreacinės zonos takai. Bendruomenės teritorijos -tai vidiniai kiemai, skirti tik čia gyvenantiems. Privačios teritorijos - tai nedideli sodai kvartalų kiemuose ir po pirmo aukšto langais gatvėse.

              Kadangi sklypas ribojasi su judriomis magistralėmis, nuo taršos bei triukšmo visą kompleksą tarsi apsauginis kiautas juos ekraniniai namai. Visi ekraniniai namai turės oro vėdinimo sistemas. Oras bus tiekiamas iš vidinių kvartalų kiemų pusės ir filtruojamas. Ekraninių namų, kurie bus iki dešimties aukštų, pirmuosiuose aukštuose bus komercinės patalpos, virš jų- biurai, o viršutiniuose aukštuose - butai.

              Butai bus įvairiausi: nuo vidutinės klasės iki prabangių apartamentų. Iš viso naujajame kvartale bus įrengta apie 700 būstų (nuo 1 iki 6 kambarių). Dauguma butų bus 2-3 kambarių (60-80 kv.m). Iš viso planuojama įrengti apie 70 000 kv.m bendro gyvenamojo ir apie 10 000 kv.m komercinio ploto.

              Visa šio kvartalo teritorija bus skirta pėstiesiems, o po visu sklypu bus įrengtas požeminis 1200 vietų automobilių garažas. Visi inžineriniai ir techniniai pastatai bei įrenginiai irgi bus po žeme. Simboliška, kad buvusioje specialaus autotransporto teritorijoje bus įrengta pirma Rytų Europoje vakuuminė šiukšlių šalinimo sistema. Iš laiptinės šiukšlės 70 kilometrų per valandą greičiu vamzdžiais per visą kvartalą po žeme keliaus į terminalą.

              Nors kvartalas bus tankiai užstatytas, žalumos jame netrūks. Bus apželdinti įvairiame aukštyje esantys pastatų stogai, žaliuos kiemai ir gatvės.
              Dar vienas sparčiai vystomas projektas „Kvartalas“ vykdomas bendrovės „Vyrokas“.

              Tarp mados ir stiliaus centro „Europa“ bei Lietuvos vaikų ir jaunimo centro iškils švietimui, kultūrai, pramogoms skirti kompleksai, gyvenamosios bei komercinės paskirties pastatai.

              Verslininkai ketina statyti 29 aukšto dangoraižį, kuriame bus įrengti butai, prabangus apartamentai ir biurai. Dangoraižyje komercinės ir gyvenamosios patalpos bus išdėstytos sluoksniais – biurų aukštai įsiterps tarp gyvenamųjų aukštų. Vienas šio pastato aukštas bus 450 kv. metrų ploto.

              „Kvartalo“ statytojai nusprendė visas automobilių stovėjimo aikšteles įkurdinti po žeme.
              Taip po Vilniaus kooperacijos kolegija atsiras trijų aukštų požeminė aikštelė.

              Jis pabrėžė, kad ir kolegijos, ir dangoraižio išorės apdailai bus naudojamos tik aukščiausios kokybės medžiagos.

              Greta „Vyroko“ statomo gyvenamojo namo stovi ir sovietmečio monolitinis daugiabutis. Sostinės savivaldybė verslininkams pažadėjo, kad jis bus renovuotas.

              Antrąją „Kvartalo“ dalį – nuo Kernavės gatvės ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centro – „Vyrokas“ kurs kartu su savivaldybe. Sostinės valdžia čia nori įkurti Bendruomenių rūmus, kuriuose veiktų visuomeninės organizacijos, čia būtų konferencijų salių, poilsio zonų. Prie Bendruomenių rūmų investuotojai pastatys dar vieną 12 aukštų biurų pastatą.
              http://www.valdos.net/index.php?127269574

              Comment


                Hmm idomu kas ten per pastatas bus 12 aukstu salia bendruomenes rumu...
                Lithuanian Top 5 tallest buildings
                1. Europa Tower 126 m. 33 f.
                2. Pilsotas 112 m. 34 f.
                3. Arfa 100 m. 29 f.
                4. Helios City Tower A 96 m. 27 f.
                5. Europe Square Apartments 95 m. 27 f.

                Comment


                  Šnipiškės - ateitės mikrorajonas

                  Comment


                    Parašė Quack Rodyti pranešimą
                    Arba kokia Vanda iš Plungės rajono kilusi rašė, arba vietinė kobieta Alicija
                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                    Comment


                      Šiandienos nuotraukos aplink visą teritoriją











                      Mano galerija Flickr'yje

                      Comment


                        oho, kaip koks didmiestis atrodo

                        Comment


                          Man patinka Tikrai - kaip ne Lietuvoj.

                          Comment


                            Parašė Paulius Rodyti pranešimą
                            Man patinka Tikrai - kaip ne Lietuvoj.
                            O kaip kur tada? Ypac pagal masinas

                            Comment


                              Nu sitie kaimiskieji inkliuzai mieste, ne veltui Sanchajum vadina.
                              Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                              Comment


                                Nuotraukos tikrai kažkaip įdomiai atrodo, vaizdelis labai neblogas, dėkui

                                Comment


                                  Ačiū, nasu, geri kampai!

                                  Comment


                                    Parašė minjey Rodyti pranešimą
                                    Tiesiog idealu būtų, jei SEB'as įsigytų tą "pelkę-automobilių aikštelę" priešais būsimą TEO pastatą ir ten statytų savo aukštaūgį...

                                    Nes tas sklypas kaip ir laisvas
                                    kiek žinau, tas sklypas priklauso liūdnai pagarsėjusiai kompanijai "XXI век"

                                    Comment


                                      Parašė oranger Rodyti pranešimą
                                      kiek žinau, tas sklypas priklauso liūdnai pagarsėjusiai kompanijai "XXI век"

                                      Pakso draugai cia kur?
                                      Yra kazkokie papildai patapt kacioku XXI vek, visur pardavineja.


                                      Beje is www.slaptai.lt

                                      Pradinis „XXI vek“ asociacijos kapitalas sukauptas iš reketo, prostitucijos, azartinių žaidimų. Dabar ši struktūra užsiima kontrabanda, pinigų plovimu. A.Aksentjevas-Kikališvilis palaikė glaudžius ryšius su M.Gorbačiovu, Italijos firmomis. Jį finansuoja Rusijos mafijos krikštatėviu vadinamas dainininkas Josifas Kobzonas. Ir pats A.Kikališvilis giriasi Baltarusijos diktatoriui A.Lukašenkai galįs paskambinti net naktį. 1997 metais A.Kikališvilis buvo įkūręs Visos Rusijos liaudies politinę partiją ir net kandidatavo į šios šalies prezidentus
                                      Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                                      Comment


                                        Apsispręsta, jog naujajame miesto centre nebus statomi aukštesni pastatai nei 33 „Europos“ verslo centro bokštas. Išanalizavus panoramas, atsiveriančias nuo labai svarbaus miesto apžvalgos taško Subačiaus gatvėje, paaiškėjo, jog giliau į Šnipiškes projektuojami aukšti pastatai sudarytų foną Gedimino piliai, kitiems paveldo objektams ir užgožtų juos. Saugant istorinį miesto siluetą dangoraižių grupė sukoncentruota aplink tris jau stovinčius dangoraižius. bla bla bla
                                        Ne nu bet čia tai nervinantys šūdbiurokračių paistalai
                                        Sugalvojo mat atskaitos tašką... Tegu viešai prisipažysta, kad 33 aukštai per daug. Arba tegu nešneka apie "panoramas" iš vieno taško
                                        Tai kur jų galvos buvo kai apskritai ten leido statyti dangoraižius? Pastatė, o po to "analizuoja". Vistiek iš Subačiaus aikštelės dabar tas dangoraižis šalia Gedimino bokšto yra už jį aukštesnis, tai koks ten bus skirtumas. Ir be to kodėl mažiau svarbi yra Užupio panorama? Iš ten tas 33 a. dangoraižis kaip tik ir yra fonas. Sugadino tai sugadino, o dabar kažkoks vaikiškas "taisymas". Tada tegu griauna tuos 33 aukštus ir nenervina savo biurokratiniais paistalais.

                                        Comment


                                          Ablomas - development.lt perskaičiau kad didžiausias leidžiamas namų aukštis NMC yra 31 aukštas. Tj ką? Matysime dėžutes a la savivaldybė? Manau, kad dar galima ką nors įgrūst už Europos ir Europos daugiabučio, kad žiūrint tiesiai nuo Baltojo tilto ta spraga tarp jų būtų užpildyta. Manau tiktų apie 50 aukštų pastatas. Tada tai leistų sukurti naują atskaitos tašką atokiau.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X