Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Daugiabučių statyba ant Tauro kalno

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Parašė MrEdo Rodyti pranešimą
    buvau uzlipes i 4a. panorama tai uzgniauzianti kvapa...
    Jeigu reikėtų pasirinkti tarp Helios ir čia, aš Perliuką pasiimčiau.

    Comment


      #42
      Perlas atrodo puikiai.O ten ant kampo statys 6 aukštų daugiabutį.

      http://www.vilnius.lt/newvilniusweb/...?ID=1138177401

      Comment


        #43
        Pavykęs projektas. Daugiau tokių.
        beg, borrow and steal

        Comment


          #44
          Man tai tamsoka apdaila

          8 (10)
          ---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----

          Comment


            #45
            Parašė maxas Rodyti pranešimą
            Man tai tamsoka apdaila

            8 (10)
            Užtai ir pavykęs projektas, švisi apdaila čia netiktų.

            Comment


              #46
              Taurakalnio namai...




              www.taurakalnionamai.lt

              Comment


                #47
                2006 11 27

                Statybvietė šalia šalia pastato


                Statybvietė palei šlaitą
                Mano galerija Flickr'yje

                Comment


                  #48
                  Dar vienas parliukas ?

                  Comment


                    #49
                    vizualizacija vertinu 10/10 balų
                    moja profesija rab = prorab

                    Comment


                      #50
                      Ant Tauro kalno iškils "Taurakalnio namai"
                      http://www.info.lt/index.php?page=na...jiena&id=90684
                      [2006-11-30]

                      Vilniaus centre, ant Tauro kalno, pradėtas statyti modernus prestižinis daugiabutis "Taurakalnio namai". Jo būsimi gyventojai galės džiaugtis ne tik puikia miesto panorama, bet ir naudotis buitį lengvinančiomis technologijomis.

                      Kaip sakė projekto vystytojo UAB "Sklypas" pardavimų vadovė Adonė Janulytė, Vilniaus panorama bus matyti iš daugumos pastato apartamentų, kurių planuojama pastatyti iki penkiasdešimties. Kai kurių būstų gyventojai taip pat galės džiaugtis didelėmis iki 130 kv.m terasomis, iš kurių taip pat matysis kalno apačioje besidriekiančio miesto stogai.

                      "Vien vieta suteikia čia esančiam būstui daug privalumų. Pastatas lengvai randamas, niekam nereikia aiškinti, kur yra Tauro kalnas, jis yra miesto centre, todėl jį lengva pasiekti. Tai, kad jis yra ant kalno, suteikia ne tik puikią panoramą, bet ir grynesnį orą – smogas renkasi žemiausiose vietose", - tvirtina "Taurakalnio namų" architektas Algimantas Pliučas.

                      Dar vienas privalumas – ant Tauro kalno masinės statybos nenumatomos, tai viena iš miesto centro žaliųjų zonų, tad ši vieta netaps tankiai užstatytu daugiabučių kvartalu. "Taurakalnio namai" statomi greta jau iškilusio "Taurakalnio perlo", šalia yra dar pora anksčiau statytų nedidelių daugiabučių. Daugiau į parko bei kalno pusę statybų plėsti neketinama, tad "Taurakalnio namų" šeimininkai visada galės išeiti pasivaikščioti po jaukų parką.

                      Architektas pabrėžė, kad pastatas bus statomas iš itin kokybiškų medžiagų. Pavyzdžiui, fasadą dengs granito, stiklo bei sendinto vario apdaila, kuri yra beveik amžina.

                      Pastate bus sumontuotos modernios technologijos, palengvinsiančios gyventojų buitį. Pavyzdžiui, apartamentų šeimininkams nereikės kas mėnesį patiems apžiūrinėti visų būsto skaitliukų ir skaičiuoti, kiek reikia sumokėti už vandenį, elektrą, šildymo, kitas paslaugas – visi skaičiavimai automatiškai pateks į vieną centrą, ir administratorius pateiks apdorotus duomenis.

                      Pastato aplinką, garažą, kitas bendras patalpas stebės vaizdo kameros, lankytojus "Taurakalnio namų" gyventojai galės priimti ne tik savo apartamentuose, bet ir jaukiai įrengtame bendrame priėmimo kambaryje.

                      Pirmajame pastato aukšte numatoma įrengti komercinės paskirties patalpas, kurioje galės įsikurti sporto klubas, grožio salonas, kitos gyventojams naudingas paslaugas siūlančios įmonės.

                      Pagrindinė pastato dalis bus trijų aukštų su trimis dviejų aukštų antstatais. Planuojamas apartamentų plotas – nuo 40 iki 158 kv.m., tačiau norint galima jungti kelis apartamentus į vieną. Visuose apartamentuose bus įmontuoti vitrininiai langai.

                      "Taurakalnio namų" statybas ketinama baigti 2008 metų vasarą. Pastato architektai – Algimantas Pliučas ir Kęstutis Pempė.
                      UAB "Sklypas"

                      Info.lt

                      Comment


                        #51
                        Taurakalnio Namai

                        Aprašymas:

                        Bene romantiškiausioje Vilniaus vietoje – ant Tauro kalno – pradėtas įgyvendinti naujas gyvenamojo būsto projektas „Taurakalnio namai“. Penkių aukštų originalios architektūros pastatas išaugs jau baigiamo statyti „Taurakalnio perlo“ kaimynystėje, V.M. Putino g. 12. Pirmieji gyventojai jame įsikurs 2008 m. vasarą.
                        „Taurakalnio namai“ – vieta, kurioje susiduria nauja ir sena. Modernūs technologiniai sprendimai, aukštos kokybės medžiagos, šiuolaikiški apartamentai, iš terasų atsiverianti plati miesto panorama – visa tai atitinka šiandienos žmogaus lūkesčius. Tačiau ne mažiaus svarbi namų aplinka, jos aura, kuri pasakoja istorines legendas, piešia naujas kultūrines vizijas ir suteikia gyvenimui šiuose namuose pilnatvės.

                        Namų techninis aprašymas


                        Pastatas


                        Penkių aukštų gyvenamasis namas statomas V.M. Putino g. 12, Vilniuje.
                        Dalis pirmojo (cokolinio) aukšto bus skirta komercinėms patalpoms. Pastatas išsiskiria įdomia architektūra: pagrindinė jo dalis trijų aukštų, o virš jos bus pastatyti dar dviejų aukštų antstatai originaliais laužtais stogais.

                        Namo konstrukcija
                        Monolitinė, sienos - mūrinės.
                        Fasadas
                        Stiklinis su natūraliu granitu. Antstatų stogai ir fasadai dengti sendintu variu.
                        Stogas
                        Pagrindinė dalis dengta monolitine gelžbetonio plokšte, apšiltintas akmens vata.
                        Namo apšiltinimas
                        Akmens vata.
                        Planuojama statybų pabaiga
                        2008 m. vasara

                        Apartamentai


                        Miesto ir žaliuojančių medžių vaizdas atsivers pro didelius vitrininius langus, kurie atsukti į visas puses, priklausomai nuo pasirinkto apartamento. Name numatoma daug balkonų, o įsikūrę antstate galės mėgautis prabangiomis stoginėmis terasomis. Cokolinio aukšto gyventojai turės uždarus vidinius kiemelius.

                        Bendro naudojimo patalpos


                        Bendro naudojimo patalpos bus pilnai įrengtos pagal projektą. Name bus 3 laiptinės, kiekvienoje jų bus liftas. Į požeminę 79 vietų automobilių stovėjimo aikštelę ves automatiniai pakeliami vartai.
                        Inžinerija


                        Name bus įrengta moderni kompiuterizuota inžinerijos sistema. Visi tinklai ir apskaitos prietaisai bus pajungti prie centralizuotos namo apskaitos sistemos. Tai reiškia, kad mėnesio pabaigoje gyventojams nereikės patiems tikrinti apskaitos prietaisų parodymų ir skaičiuoti, kiek reikia mokėti – visi duomenys bus apdoroti centralizuotoje sistemoje ir gyventojas gaus vieną detalią visų to mėnesio komunalinių mokesčių sąmatą.
                        Iki butų bus atvesti visi kabeliai, reikalingi buto apsaugai, telekomunikacijų, televizijos ar panašioms paslaugoms užsisakyti.





                        Vaizdai nuo Taurakalnio








                        Istorija alsuojanti vieta


                        „Taurakalnio namai“ įsikurs ant bene didžiausios kalvos Vilniaus centre, kurios neįmanoma nepastebėti. Istorikai teigia, kad ši vieta žmonėms reikšminga jau nuo pagonybės laikų. Tada kalnas vadintas Pamėnkalniu (nuo žodžio mėnuo) ir ant jo galėjo būti švenčiamos religinės šventės.
                        Jau anuomet žmonės grožėjosi nuo kalno atsiveriančia nuostabia panorama. 1860 metais turtingas pirmos gildijos Vilniaus pirklys Vilhelmas Šopenas miesto pakraštyje prie Tauro kalno pastatė aniems laikams gana stambią alaus daryklą, dabar šis alus žinomas kaip „Tauro“ alus.
                        Kultūrinis gyvenimas


                        Savo kultūrinėms vizijoms įgyvendinti geresnės vietos nematė ir M.K Čiurlionis. 1907 metais, uždegtas kompozitoriaus idėjos, lietuvybės puoselėtojas J. Basanavičius ketino ant Tauro kalno įkurti Tautos namus – nacionalinės kultūros centrą. Nors šiuo tikslu jau buvo nupirktas sklypas ir surinkti pinigai, gražiai idėjai sutrukdė prasidėjęs karas.

                        7-ajame praėjusio šimtmečio dešimtmetyje ant Tauro kalno iškilo Respublikiniai profsąjungų kultūros rūmai. Šiuose rūmuose 1988 metais sportininkai iš visos Lietuvos rinkosi atkurti Nacionalinį olimpinį komitetą ir siekė jį pavadinti Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu.


                        Tauro kalnas šiandien


                        Dabar tereikia lipti kiek daugiau nei 100 laiptelių, ir prieš jus atsiveria platus Vilniaus miesto vaizdas. Taurakalnis yra tarsi vidurkelė tarp Vilniaus Senamiesčio, Naujamiesčio ir centro. Nors diskusijos dar verda, ši vieta neabejotinai taps vienu iš kultūrinės traukos centrų. Šiuo metu intensyviai svarstoma Tautos namų – nacionalinio etnokultūros centro - įgyvendinimo idėja. Šis kultūros centras taps katalizatoriumi, išauginsiančiu Tauro kalno rajono patrauklumą ir suteiksiančiu jam ypatingos auros.

                        Miesto architektų vizijose Tauro kalnas jungiamas į kompozicinę ašį, besidriekiančią per Lukiškių aikštę ir Baltąjį tiltą iki pat modernėjančio dešiniojo Neries kranto. Šalia Taurakalnio esantis Naujamiesčio rajonas turi labai plačius rezervus vidinei miesto plėtrai; jo kaip centro funkcija bus dar labiau stiprinama pritraukiant daugiau gyventojų, komercinių ir kultūrinių objektų. To tarpu Tauro kalno srityje bus dar labiau vystoma Naujamiesčio rajono žalioji zona.







                        ---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----

                        Comment


                          #52
                          prabalsavau 9 balus...
                          bet po to pamačiau vaizdelius/naktinį miestą... žandikaulis atsidarė
                          moja profesija rab = prorab

                          Comment


                            #53
                            Kiek nori galima informacijos ir nuotruakų sudėti, bet projektai vertinami baigti .

                            Comment


                              #54
                              Bjaurybė

                              Comment


                                #55
                                Dėl vietos galima duoti maximumą taškų, bet pats projektas mano nuožiūra verta ne daugiau kaip 9... Aš manau jie paskubėjo su šiom statybom, reikėtų dar palaukti... Vis dėl to tai yra ideali gyvenamoji vieta, dėl to ją reikėtų geriau išnaudoti...

                                Comment


                                  #56
                                  2007 03 05

                                  Mano galerija Flickr'yje

                                  Comment


                                    #57
                                    Pavyzdžiui, apartamentų šeimininkams nereikės kas mėnesį patiems apžiūrinėti visų būsto skaitliukų ir skaičiuoti, kiek reikia sumokėti už vandenį, elektrą, šildymo, kitas paslaugas – visi skaičiavimai automatiškai pateks į vieną centrą, ir administratorius pateiks apdorotus duomenis.
                                    Cia tai ofigienas privalumas. Pas mane namo administratorius uz 10Lt/men viska man suskaiciuoja ir pateikia saskaita Cia taip pat, sitas patogumas bus administruojanciai imonei, prie ko cia busto seimininkai?
                                    Dar kaip privaluma galejo parasyti, kad nereikes sluotis kiemo, bus valytoja
                                    Paskutinis taisė Kema; 2007.03.14, 10:08. Priežastis: Klaidos, klaidos
                                    gera gyventi gerai

                                    Comment


                                      #58
                                      Tiesą sakant, mane jau užkniso tos neaiškios formos kampuotos stiklo dėžutės kreivais langais miesto centre. Geriau tegu stato kažką panašaus į Hausmann'o epochos statinius.

                                      Comment


                                        #59
                                        07.04.15



                                        senajį mūrinuką projektuotojai stačiai užignoravo

                                        Comment


                                          #60
                                          Užuojauta tiems Taurakalnio Perlo gyventojams, kurių langus beveik užmūrijo.
                                          Jūsų,
                                          Analitikas PlėtRa™

                                          Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X