Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nacionalinis stadionas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Idomu kaip turetų rekonstruoti žalgirio stadioną, kad jame iš 15 000 vietų liktų 10 000

    Comment


      Parašė veikejas
      Idomu kaip turetų rekonstruoti žalgirio stadioną, kad jame iš 15 000 vietų liktų 10 000
      mano manymu jokios logikos, rekonstruoti is 15 000 vietu i 10 000... Nebent jie nori Seskineje esanti plota pasilikti ateiciai...

      Comment


        Parašė minjey
        2006-03-10 FK "Vėtra" modernizuoja stadioną

        FK “Vėtra” pradeda stadiono modernizaciją. “Vėtros” stadione bus įrengta moderni švieslentė. Jos plotis - 4 metrai, aukštis 3 metrai. Švieslentėje žiūrovai galės stebėti ne tik rungtynių statistiką, bet ir įdomiausius rungtynių momentus.
        Fotografuota šiandien:



        Čia ta modernioji švieslentė?

        Comment


          O kas sakė, kad ji jau įrengta?

          Comment


            Parašė Edd
            O kas sakė, kad ji jau įrengta?
            Na modernizacija prasidėjo daugiau nei prieš tris mėnesius ir atrodė, kad turėtų baigtis iki sezono pradžios balandį. Ar švieslentei įrengti nepakanka trijų mėnesių?

            Comment


              Parašė joker
              Na modernizacija prasidėjo daugiau nei prieš tris mėnesius ir atrodė, kad turėtų baigtis iki sezono pradžios balandį. Ar švieslentei įrengti nepakanka trijų mėnesių?
              Nežinau kaip ten yra ir patariu per daug dėl to nesijaudinti.

              Manau, kad bent jau naujame nacionaliniame stadione bus normali švieslentė.

              Comment


                Buvau nulėkęs į savivaldybės ekspozicijų salę, kur pristatomas bendrasis planas. Vienas iš žemėlapių yra skirtas kultūros ir sporto teritorijoms, objektams. Tai toj teritorijoj, kur Žalgirio stadionas, bei sporto rūmai yra tokie 3 mėlyni taškeliai uždėti, kurie reiškia - "Prioritetiniai objektai - magnetai, traukos centrai, susiję su 2009-ųjų kultūros programa" (ar kažkaip panašiai parašyta). Žodžiu, supratau, kad Žalgirio stadionas ir sporto rūmai įtraukti į programą, skirtą pasiruošti 2009-ųjų kultūros sostinei, tai, kaip supratau, kažkas su jais turės būti daroma pakankamai greitai.. Tik nesupratau, kas tas trečias taškelis Gal šiandien dar kartą pavyks nupėdinti ten, atidžiau pažiūrėsiu.

                Beje, dar iš taip sakant nepatikimų šaltinių nugirdau, kad Vilniaus Žalgirio futbolo klubo vadovybė svarsto galimybę pasistatyti nedidelį (3-5 tūkst. vietų) nuosavą stadioną kažkur Pilaitėje. Bet čia tikrai nepatvirtinta informacija.


                EDIT: radau internete ta plana: http://www.vilnius.lt/bplanas/download.php?file_id=144

                Tai ten visa teritorija vadinasi "Pagrindiniai Vilniaus miesto sporto centrai (branduoliai)", trys taškeliai yra - Žalgirio stadionas, Sporto rūmai ir (kažkodėl) Lietuvos Energijos pastatas ant sankryžos prie Mindaugo tilto. Ir tie taškeliai yra "Vystomi ir naujai statomi objektai - magnetai, susiję su "Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" programa".

                Štai kaip.
                Paskutinis taisė Valiukas; 2006.09.18, 11:02. Priežastis: Patikslinta info.

                Comment


                  Lietuvos Energijos pastate yra energetikos muziejus. kiek esu girdėjęs (gandų lygyje, t.y. kažkur kažkada kažkokie žmonės kalbėjo, o aš net nepamenu, nei kur, nei kas. o tik apie ka šnekėjo) tai energetikai nori kaip ir atsikratyti šiuo muzieju, paversdami jį technikos muziejumi ir iškišdami kultūros ministerijai.

                  Comment


                    Parašė naglisc Rodyti pranešimą
                    Lietuvos Energijos pastate yra energetikos muziejus. kiek esu girdėjęs (gandų lygyje, t.y. kažkur kažkada kažkokie žmonės kalbėjo, o aš net nepamenu, nei kur, nei kas. o tik apie ka šnekėjo) tai energetikai nori kaip ir atsikratyti šiuo muzieju, paversdami jį technikos muziejumi ir iškišdami kultūros ministerijai.
                    Na tai viskas lyg ir sutampa..

                    Comment


                      Vieno stadiono negali pastatyt, tai nusprendė statyt du - ir Žalgirio, ir Šeškinės Įdomu, kiek dar temps gumą ir ką galiausiai pastatys.
                      -------------------------------------------------------------------


                      Valdžia sporto rytojui braižo penkmečio planą
                      Sostinės stadionų, aikštynų statybą reguliuos vakar savivaldybėje patvirtinta schema

                      Vilius Mackonis
                      „Sostinės“ korespondentas
                      2006-09-21
                      Sužymėjo būsimas bazes

                      Beisbolas, regbis, šaudymas iš lanko, jojimas, BMX dviračių lenktynės. Šių bei kitų ne itin populiarių sporto šakų mėgėjų laukia geros naujienos. Geresnės negu populiariausios Lietuvoje sporto šakos – krepšinio – mėgėjų.

                      Artimiausiais metais sostinėje bus pastatyti arba rekonstruoti net 34 nauji sporto objektai – stadionai, baseinai, aikštynai bei dengti sporto centrai.

                      Šiame sąraše karaliauja futbolas, bet nepamirštos ir tos sporto šakos, kurios iki šiol valdininkų dėmesio mažai tesulaukė.

                      Planas atnaujinti ar kurti naujas sporto bazes išdėstytas savivaldybės parengtoje Vilniaus sporto ir pramogų centrų plėtros schemoje.

                      Šį dokumentą vakar patvirtino sostinės taryba.

                      Schemoje nustatyti prioritetiniai objektai ir įvardyta net 11 didžiausių Vilniaus sporto branduolių. Tai – savotiškas sporto infrastruktūros plėtros penkmečio planas, mat strateginis miesto planas galioja iki 2011-ųjų.

                      Pasak planuotojų, sporto centrai, kuriems skirta schema, pirmiausia bus skirti profesionaliajam sportui, ypač toms šakoms, kurių atstovai Vilniuje iki šiol neturi pakankamos sporto bazės – futbolui, lengvajai atletikai, regbiui, beisbolui.

                      Numatyta net pora vietų BMX dviračių trasoms.

                      Miesto planuotojų parengtoje schemoje nėra tik krepšiniui skirtų naujų objektų – manoma, kad krepšininkams salių Vilniuje pastatyta jau pakankamai.

                      Apklausė sportininkus

                      Savivaldybės darbuotojai sakė, kad sporto ir pramogų centrų plėtros schema – tai programa, pagal kurią ateityje bus plėtojama sporto infrastruktūra.

                      Ją kuriant, apklausti ir sportininkai. Įvairių sporto šakų federacijos dalyvavo apklausoje ir išsakė vizijas, susijusias su jų sportu.

                      Sprendžiant, kuriuos objektus įtraukti į plėtros planus, buvo atsižvelgta į tai, kad sostinėje trūksta modernių specializuotų sporto centrų ir nepakankamai aukštas sporto bazių lygis aukštųjų mokyklų teritorijose, sporto ir pramogų infrastruktūra neišplėtota paplūdimiuose ir parkuose.

                      Planuotojai atsižvelgė į tai, kad sostinės centrinėje dalyje sporto objektų pakankamai daug, tačiau jie – mažai tvarkomi.

                      Miesto centre siūloma įkurdinti 6 sporto branduolius. Jais taptų „Žalgirio“ stadiono aplinka, sporto kompleksas Ąžuolyno gatvėje Viršuliškėse, Vilniaus pramogų parkas, Vingio parkas bei jo prieigos, Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) sporto kompleksas Žvėryne ir neužbaigtas Šeškinės stadionas su „Akropoliu“.

                      Sostinės pakraščiuose atsiras dar penki sporto branduoliai – Vilniaus ir Vilniaus Gedimino technikos universitetų sporto kompleksas Saulėtekyje, futbolo aikštynas Naujojoje Vilnioje, sporto bei pramogų centrai Verkiuose, Pilaitėje, Fabijoniškėse.

                      Pirmenybė – penkiems objektams

                      Svarbiausi objektai, kuriuos pastatyti reikia greičiausiai, schemoje yra penki.

                      Tai – „Žalgirio“ stadionas, nebaigtas Šeškinės stadionas, VPU lengvosios atletikos centras, specializuotas sporto kompleksas Lietuvos olimpinio sporto centro teritorijoje Šeškinėje, kur būtų baseinas, kerlingo centras, universali salė.

                      Taip pat į prioritetų sąrašą yra įtrauktos nacionalinio plaukimo baseino statybos Lazdynuose, dabar veikiančio baseino teritorijoje.

                      „Dabar veikiantis baseinas yra ne pačios tinkamiausios būklės.

                      Manoma, kad naująjį baseiną būtų geriausia statyti tame pačiame sklype“, – kalbėjo bendrovės „Vilniaus planas“ projekto vadovas Artūras Smaliukas. Sostinėje planuojama 29 mažesnių sporto bei pramogų centrų statyba.

                      Į šį sąrašą įtraukta Kalnų parko stadiono rekonstrukcija, Vingio parko stadiono sutvarkymas, aikštynų Baltupių Jomanto parke, Grigiškėse ir Žolyno gatvėje Antakalnyje tvarkymas.

                      Taip pat ketinama plėtoti žirgų sportą Belmonto žirgyne su galimybe statyti modernų hipodromą. Nemažai dėmesio ketinama skirti žiemos sporto centrui Liepkalnio gatvėje.

                      Žirmūnuose pagaliau žadama įkurdinti beisbolo centrą, Pilaitėje ir prie Mykolo Biržiškos gimnazijos – BMX trasas, o prie Tarptautinio oro uosto – šaudyklą.

                      Teko ginti pozicijas

                      Sporto organizacijų atstovai sako, kad savivaldybėje rengiamas planas turėtų duoti naudos.

                      „Iš tos schemos turėsime naudos. Pagaliau mes atkovosime savo sklypą, kurį dar 1993-iaisiais Vyriausybė paskyrė beisbolo aikštynui“, – kalbėjo Lietuvos beisbolo asociacijos generalinis sekretorius Edmuntas Matusevičius.

                      Beisbolininkams sklypas numatytas Žirmūnuose, prie Kareivių gatvės.

                      Tačiau jo sportininkai iki šiol negavo. Prie įvairių trukdžių prisidėjo ir gyventojų protestai.

                      Šios sporto šakos atstovai sostinėje iki šiol neturi normalaus stadiono.

                      Tiesa, E.Matusevičius užsiminė, kad ir šį kartą teko ginti savo pozicijas, nes valdininkai ne iškart beisbolininkams rezervavo Vyriausybės skirtą teritoriją.

                      „Buvo bandymų nustumti mus į Bukčius, į Panerio stadioną. Tačiau paprieštaravome, kad ten vietos tebūtų vaikų aikštei“, – sakė E.Matusevičius.

                      Aprūpins ne viskuo

                      Prioritetinius objektus Vilniuje numatoma pastatyti iki 2009-ųjų. Kitus – iki 2011-ųjų, kol galios dabartinis miesto strateginis planas.

                      Bet naujas sporto infrastruktūros plėtros dokumentas numato ne visų problemų sprendimus.

                      Nemaža dalis sostinės rajonų liks be reikalingos sporto bazės.

                      Pavyzdžiui, Pilaitėje trūks futbolo stadiono, universalios sporto salės, baseino, teniso aikštynų, slidžių trasų.

                      Dalies šių objektų trūksta Justiniškėse, Pašilaičiuose, Fabijoniškėse, Baltupiuose, Visoriuose, Jeruzalėje, Santariškėse, Balsiuose, Pavilnyje, Guriuose.

                      Naujojoje Vilnioje trūksta dar ir čiuožyklos.

                      Comment


                        Va va, vakar lygiai taip pat pagalvojau

                        Na nežinau, turbūt patikėsiu tik tada, kai pamatysiu Žalgirio stadione važinėjantį buldozerį

                        Comment


                          nu nu, įdomu ką dar pafantazuos... tiek visko privardino, kad atrodo, pinigais lyja... per šitiek laiko nieko nepadarė, tai dabar per kelis metelius viską sutvarkys... rinkimai, kolegos...

                          Comment


                            Parašė batista Rodyti pranešimą
                            nu nu, įdomu ką dar pafantazuos... tiek visko privardino, kad atrodo, pinigais lyja... per šitiek laiko nieko nepadarė, tai dabar per kelis metelius viską sutvarkys... rinkimai, kolegos...
                            nieko, kaip visada pamelž biudžeto karvutę ir viska pajudės. Ne pirmas kartas.

                            Comment


                              tai suprantama, bet netgi ir tokiu atveju viskam to "pieno" neužteks, kaip ir neužteks laiko.

                              Comment


                                Parašė batista Rodyti pranešimą
                                tai suprantama, bet netgi ir tokiu atveju viskam to "pieno" neužteks
                                ten neišsenkantys aruodai, svarbu kas prie aruodų stovi

                                Comment


                                  nu kirkilas lyg ir vapėjo, kad gręšis į provinciją...

                                  Comment


                                    Parašė batista Rodyti pranešimą
                                    nu kirkilas lyg ir vapėjo, kad gręšis į provinciją...

                                    Comment


                                      Parašė batista Rodyti pranešimą
                                      nu kirkilas lyg ir vapėjo, kad gręšis į provinciją...
                                      Ką Kirkilas "kirkilina" tai dar ne viskas.. Ir iš viso, kaip mano vienas kolega sako, gali jie ten sau planuot neplanavę, vistiek, jei neatsiras verslininkas, kuris imsis vystyt vieną ar kitą projektą, iš tų planų jokios naudos nebus. Nors, apie sporto ir kultūros objektus, tikriausiai nebūtų galima taip sakyt..

                                      Pasikartosiu - kai pamatysiu pirmąjį buldozerį Ž stadione, turbūt prisigersiu iš tos laimės

                                      Comment


                                        /\ aš lygiai taip pat galvoju

                                        Comment


                                          o tai kaip bus su Zalgirio stadiono nuosavybe? kiek girdejau tai kaip ir privatus stadionas (lygtais daba Romanovui priklauso)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X