Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Naujosios Vilnios futbolo kompleksas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #81
    turbūt su šiuo projektu nieko naujo? gal kas ką girdėjo?

    Comment


      #82
      Labai malonu kad kazka pagaliau statys Naujojoje Vilnioje nes apleista ji palyginus su kitais rajonais. Labai dziaugiuosi ir tikiuosi kad krize nesutrukdys

      Comment


        #83
        Parašė Edgarass Rodyti pranešimą
        Labai malonu kad kazka pagaliau statys Naujojoje Vilnioje nes apleista ji palyginus su kitais rajonais. Labai dziaugiuosi ir tikiuosi kad krize nesutrukdys
        nestato ir nepanasu, kad artimiausiu metu statys juk ten eziuku migracijos kelias eina

        Comment


          #84
          Parašė music
          KADA pagaliau? Kur mistiniai vokiečiai dingo, kodėl tarp vietinių vadukų kalbos nutilo?
          Ten gi ežiukai.........
          "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
          Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

          Adam Mickiewicz

          Comment


            #85
            Naujosios Vilnios stadioną stato tuščiais plepalais

            Šaltinis Kauno Diena, kalbo kad Romanovo ruporas tai nežinia kiek čia tiesos parašyta

            Futbolininkai moderniu Naujosios Vilnios aikštynu turėjo pradėti naudotis dar 2008 m. Tačiau iki šiol nėra net stadiono projekto. Pasiteisinimas tradicinis – darbus stabdo lėšų trūkumas.

            Projektas dar nepalaidotas?

            Lietuvos futbolo federacijai (LFF) įsigijus "Vėtros" stadioną, pasigirdo kalbų, jog dabar LFF numos ranka į Naująją Vilnią. O čia turėjo atsirasti įvairių amžiaus grupių šalies futbolo rinktinių treniruočių centras su aikštynais.

            Tačiau LFF prezidentas Liutauras Varanavičius dienraštį tikino, kad Naujosios Vilnios projektas nebus laidojamas: "Abejočiau, ar ten reikia didelio stadiono. Tačiau Vilniuje futbolininkai neturi vietos treniruotėms, todėl aikštynai ir maniežas yra būtini."

            Kalbos kalbomis, tačiau statybomis Naujojoje Vilnioje nekvepia nė iš tolo – iki šiol neparengtas net stadiono projektas.

            Tvarkytų po gabaliuką

            "Su savivaldybe esame sutarę, kad Naujosios Vilnios stadiono projektavimo darbus finansuosime lygiomis dalimis. Tačiau kol neturime savivaldybės patikinimo, kad gausime pinigus, projektą pristabdėme. Kiek žinau, savivaldybė dėl lėšų skyrimo jau kreipėsi į Vyriausybę, o Naujosios Vilnios stadionas yra įtrauktas į investicinių valstybės projektų sąrašą", – kalbėjo L.Varanavičius.

            Jo teigimu, anksčiau buvo numatyta, kad projektavimas galėtų kainuoti apie 1,2 mln. litų, tačiau šiuo metu kainą esą būtų galima sumažinti.

            "Turėdami Naujosios Vilnios treniruočių centro projektą su numatytais darbų etapais, galėtume po truputį dirbti. Priklausomai nuo to, kiek tuo metu turėtume lėšų, po gabaliuką ir tvarkytume", – aiškino L.Varanavičius.

            Vicemeras nori stadiono

            Tačiau Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius pripažino, kad LFF įsigijus "Vėtros" stadioną, Naujosios Vilnios projektas gali būti pakoreguotas.

            Anksčiau buvo planuojama, kad Naujojoje Vilnioje pastačius stadioną, į jį persikeltų ir LFF administracija. G.Babravičiaus nuomone, dabar ji kelsis į "Vėtros" stadioną, o Naujojoje Vilnioje beliktų statyti paprastesnį kompleksą. Tačiau vien aikštynais ir maniežu esą apsiriboti nederėtų.

            "Turėkime omenyje, kad Naujojoje Vilnioje gyvena apie 40 tūkst. žmonių. Šis rajonas yra vidutinio Lietuvos miesto dydžio, turi savo futbolo klubą, todėl nedidelis, kokių 5 tūkst. vietų, stadionas tikrai nepamaišytų", – kalbėjo G.Babravičius.

            Jis tikisi, kad Seimas, netrukus svarstysiantis ateinančių metų valstybės biudžetą, skirs 600 tūkst. litų, kurie būtų panaudoti Naujosios Vilnios futbolo komplekso projektui rengti.

            "Jau maždaug metus šio projekto stadija yra tokia – tyla ir ramybė. Tačiau tikiuosi, jog Seimas išreikš valią, kad stadionas Naujojoje Vilnioje yra reikalingas", – vylėsi vicemeras.

            Pasak jo, parengus Naujosios Vilnios stadiono projektą, savivaldybė per trejus ketverius metus į aplinkinę infrastruktūrą investuotų apie 12 mln. litų, o LFF galėtų rūpintis kreditinių išteklių ir investuotojų paieškomis. Vicemero teigimu, jei Seimas skirs lėšų, stadiono projektas bus parengtas per ateinančius metus.

            Įspūdingos užmačios

            X Naujosios Vilnios futbolo komplekso detalųjį planą Vilniaus miesto savivaldybės taryba patvirtino dar 2005 m. Tuomečiai sostinės vadovai kalbėjo, kad statybas bus galima pradėti jau po metų, o sportininkus į kompleksą įsileisti 2008 m.

            X Pagal šį planą Karklų gatvėje turėjo būti įrengtos keturios dirbtinės bei natūralios žolės dangos futbolo aikštės, kurios būtų atviros ne tik profesionaliems futbolininkams, bet ir Naujosios Vilnios bendruomenei. Vienas iš stadionų turėjo būti po stogu.

            X Komplekse taip pat buvo numatyta išsaugoti ir sutvarkyti visus šalia jo esančius bendro naudojimo paplūdimius, įrengti aktyvaus poilsio zonas, persirengimo kabinas, pastatyti šiukšlių dėžes. Šalia komplekso buvo žadama įrengti aikštę, kurioje vietos bendruomenė galėtų rengti masines šventes, koncertus ir kitus renginius.

            Aistros dėl "Vėtros"

            Dėl finansinių sunkumų veiklą sustabdžiusio Vilniaus "Vėtros" futbolo klubo savininkas Romas Stašauskas žiniasklaidai kalbėjo, kad LFF sprendimas įsigyti "Vėtros" stadioną – tyčinis klubo žlugdymas. "Prieš kelias savaites kreipėmės į LFF su prašymu atsisakyti šio sandorio ir pateikėme dokumentus dėl mūsų galimybių panaikinti skolas, – teigė R.Stašauskas. – Stadionas yra nekilnojamojo turto objektas, kuris suteikia tam tikras garantijas investuotojams. LFF vadovai tai puikiai supranta, tad jų sprendimą įsigyti stadioną vertinu kaip tyčinį "Vėtros" klubo žlugdymą."

            LFF vadovas L.Varanavičius šiuos kaltinimus atmetė ir pareiškė, jog šiais metais iš R.Stašausko girdėjo daug pažadų, bet visi jie liko neįgyvendinti.

            Komentarai

            Algimantas Liubinskas, futbolo treneris, buvęs Vilniaus savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas

            Neieškokim kaltų. Paprasčiausiai nuo pat pradžių nebuvo susikalbėjimo: kas prisiima atsakomybę už šį projektą, už kokius pinigus jis bus vykdomas, kokiomis dalimis finansuojamas?

            Savivaldybėje vis pasvarstydavome šį klausimą, bet sprendimo nepriimdavome. Nebuvo pasirašyta jokia aiški sutartis, kuri būtų ką nors įpareigojusi ką nors daryti. Viskas vyko tokio lygio, tarsi susitiktų du draugai pašnekėti prie bokalo alaus. Taigi Vilniaus miesto savivaldybės ir LFF planai Naujojoje Vilnioje statyti modernų futbolo kompleksą nebuvo niekuo paremti, o savivaldybė prie viso to prisidėjo labai nedaug.

            Jeigu norime futbolo aikščių, reikia tam tikro bumo. Tokio, koks dabar kilo su krepšinio arenomis. Bet kam mums tos arenos? Garantuoju, kad beveik visos po čempionato bankrutuos.

            O futbolininkai neturi, kur treniruotis, nors modernų futbolo maniežą, kuriame galėtų vykti rankinio, žolės riedulio, kitų sporto šakų varžybos, dabar galima pastatyti už 12 mln. litų. Už tuos pinigus, kuriuos sukišome į krepšinio arenas, galėjome visus miestus apstatyti futbolo maniežais.

            Edmundas Jakubauskas, Naujosios Vilnios bendruomenės pirmininkas

            Esu šimtu procentų įsitikinęs, kad stadionas bus. Kas suteikia pagrindo tokioms viltims? Visų pirma, yra parengtas tos teritorijos detalusis planas, tai yra esminis dalykas. O finansinis sunkmetis, kuris dabar stabdo šį projektą, vis tiek praeis. Be to, kiek žinau, savivaldybė yra įsipareigojusi kitais metais skirti lėšų galutiniams projektavimo darbams.

            Naujosios Vilnios gyventojai pastaruoju metu siekia, kad šiame rajone esančioje katilinėje nebūtų deginamas nuodingas kokso kuras. Planuojamas stadionas šioje kovoje tampa vienu iš argumentų. Kai mes reikalaujame, kad pas mus nebūtų deginamas kokso kuras, galime pasakyti, jog futbolo komplekse sportuos 600 vaikų ir jų negalima nuodyti."
            You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

            Comment


              #86
              Ežiukų siaubui, vilniečių džiaugsmui - statys stadioną?
              "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
              Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

              Adam Mickiewicz

              Comment


                #87
                Eilinės kalbos, ir vėl kažkokie paslaptingieji...
                DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                Comment


                  #88
                  kalbos ir lieka kalbomis, valdininkai tik pakalbet gali ,bet realiu veiksmu nemanau ,kad bus imtasi ,o jei bus , tai po kokio pusmecio vel viskas bus tas pats kaip ir su seskines stadionu, beja kam mum tas 5 tukstanciu stadionas ? kokio velnio negalima ten pastatyti bent viena Lietuvoje normalu nacionalini stadiona pvz 10-15 tukstanciu ?

                  Comment


                    #89
                    Gerbiamieji, baikit pliurpti net neįsigilinus į Lietuvos futbolo stadionų peripetijas 10-15 tūkst. gryn futbolo stadionas planuojamas kiek žinau vietoj dabartinio Žalgirio stadiono, o N.Vilnioj darbai tęsiasi: http://www.diena.lt/naujienos/miesta...statyba-376511
                    Aš neliūdnas - aš blaivus

                    Comment


                      #90
                      A.Zuokas – idėjų generatorius be pinigų

                      Praėjusią savaitę gavome leidimą pradėti Futbolo akademijos statybas Naujojoje Vilnioje.
                      tik kokia situacija su statomaisiai$
                      You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                      Comment


                        #91
                        Migruojantys ežiukai neleidžia pradėt statyt.
                        You might surprise yourself.

                        Miestai.net FB

                        Comment


                          #92
                          https://www.facebook.com/LTUfutbolas...8685292774211/ nuo 1:07:25 naujos pasakos, projektas "neįdėtas į stalčių"
                          You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                          Comment


                            #93
                            Parašė zanaz Rodyti pranešimą
                            https://www.facebook.com/LTUfutbolas...8685292774211/ nuo 1:07:25 naujos pasakos, projektas "neįdėtas į stalčių"
                            O apie ežiukus jau pamiršo? Ar jau juos iškraustė?

                            Comment


                              #94
                              Nuo 26:13 būten apie Naująją Vilnią, sudėtingai taip: https://youtu.be/ooHOh0yOtj0?si=fzdtfYz5fcAS641i&t=1573
                              You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                              Comment


                                #95
                                15 metų planuojama, yra valstybinė žemė, sukurta viešoji įstaiga tarp savivaldybės ir Lietuvos futbolo federacijos, aiškiai pasidalinus funkcijas: valstybė turėjo suteikti žemės sklypą ir sutvarkyti reikalingą infrastruktūrą – sutvarkyti kelius, atvesti komunikacijas, įvesti apšvietimą, o federacija turėjo finansuoti visas statybas. Tačiau nieko taip ir neįvyko, federacija savo įsipareigojimų net nepradėjo. Anksčiau rengėme kelis susitikimus su federacijos atstovais, bet, kaip suprantu, nėra finansinių galimybių realizuoti to projekto sprendinius. Ateis laikas, kai turėsime judėti toliau, bet dabar apie šį projektą turiu stiprių abejonių.
                                https://www.15min.lt/sportas/naujien...era-26-2179618

                                Comment

                                Working...
                                X