Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Žirmūnų trikampis. Sutvarkymo projektas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #81
    Parašė ttttt Rodyti pranešimą

    Blemba, na tu rimtai lygini 30 metų netvarkytus šaligatvius su ką tik nutiestais, lygiai tiek pat metų visiškai apleistą apšvietimo sistemą su nauja, visą kitką, kas buvo apleista tiek daug metų, su nauju, ir darai išvadą "šiaip gyvai nėra blogai, atrodo smarkiai maloniau" ? Tai savaime aišku, kad jeigu tu lygini sudaužytą ir supuvusį Žigulį su pilnai restauruotu ir atrodančiu kaip naujas, tai restauruotas atrodys smarkiai maloniau, bet tai nekeičia fakto, kad lyginant jį su bet kuria modernia europietiška mašina jis yra metalo laužas. Problema yra tame, kad VMS sukišo į to Žigulio restauravimą beveik tokią sumą, už kurią galėjo nusipirkti naują mašiną, ir meras, kuris reklamavo šito Žigulio restauravimą kaip nuostabią idėją, dabar primeta, kad nieko bendro su tuo neturėjo ir sako "nū ką žinau, kažkaip neįkvepia manęs tas restauruotas Žigulis..."
    Bet dviračių takai, atnaujinti šaligatviai, apšvietimas, sporto aikštelės atrodo tvarkingai ir savo vietoje. Geresnis palyginimas būtų jog tikėjotės dviračio ir mašinos, o gavot tik dviratį, kuris vis tiek reikalingas. Nežinau ar buvo labai jau permokėta, man atrodo viešųjų erdvių modernizavimo suma atitinka tai kas buvo Zuoko vizijoje paminėta (6 milijonai lygtais, o įgyvendinto modernizavimo be parkingo atnaujinimo kaina lygtais 5 milijonai). Dėl per kelis metus paaugusių statybos kainų natūralu jog kažkas turėjo nukentėti ir akivaizdu jog nesigavo išplėsti/sutvarkyti parkingo taip labai kaip turbūt tikėjosi gyventojai.

    Nežinau, gal tikrai permokėjo. Reiktų kad kas nors pamėgintų paskaičiuoti detaliau.
    Paskutinis taisė themanual; 2021.11.20, 18:53.

    Comment


      #82
      Parašė themanual Rodyti pranešimą

      Bet dviračių takai, atnaujinti šaligatviai, apšvietimas, sporto aikštelės atrodo tvarkingai ir savo vietoje.
      Iš viso šito naujai atsirado tik dviračių takai, kiti jūsų paminėti dalykai yra dar trisdešimčiai metų įamžintos sovietinės klaidos, suprojektuotos, kad žmonės eitų ten, kur nusprendė projektuotojas, o ne ten, kur žmonėms yra realiai patogu ir kur jie realiai ėjo visus 60 ar kiek ten metų nuo rajono pastatymo. Praktiškai jokių naujų šaligatvių ten neatsirado (ypač ten kur jų labiausiai reikėjo ir kur žmonės vaikščiojo ir vaikščios per purvo takus), na o jeigu jums tai atrodo savo vietoje, tai matomai tiesiog neturite supratimo apie tą rajoną, tikriausiai net nesate ten buvęs prieš šį remontą, o po jo buvot kartą ar porą kartų pasivaikščiojęs ir darote iš to išvadą.

      Comment


        #83
        Parašė themanual Rodyti pranešimą

        O kaip ją susisteminti nepadarant priverstine?
        Jaunimas, ko gero, gal ir norėtų, kad būtų kažkas priverstinio, nes tame rajone babushkų įtaka didžiulė.

        Comment

        Working...
        X