Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Viešosios erdvės ir mažoji Vilniaus architektūra

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą

    O man atrodo sita instaliacija panasi i kalvio Petios is Naujininku garazo sekmadienio pachmielo darbeli.
    Esmė, kad ten ir be jos netrūko vizualinio triukšmo. Kažkokio saiko trūksta [šitai Tautai] .
    ПТН ПНХ
    «Русский военный корабль, иди нахуй!»

    Comment


      Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
      O tuos tapetus ant seimo autoukio kada tvarkys? Labai grazus kriokliai buvo, liko tik skiautes. Prisideciau finansiskai.
      Click image for larger version

Name:	3  Andrius Milinavicius.png
Views:	43
Size:	12,2 kB
ID:	1713710

      Ar aisku dabar?

      Comment


        Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą

        Click image for larger version  Name:	3  Andrius Milinavicius.png Views:	1 Size:	12,2 kB ID:	1713710

        Ar aisku dabar?
        Tikra tiesa, viskas kaip ir planuota. Tos skiautes, reikia suprast, irgi yra meno dalis - kriokliu metamofozes. Net pasaulis nusvito kitom spalvom.

        Architekto projektą „Juozapavičiaus krioklys“ parėmė bendrovė „Small Planet Airlines“, kuri jo gamybai skyrė 10 tūkst. eurų sumą. Tai didžiausias renginio projektas per visus ketverius jo gyvavimo metus. Festivalio organizatorės Ūlos Ambrasaitės teigimu, tam, kad darbas būtų įgyvendintas prireikė ne tik remėjų įnašo, bet ir įveikti nemažai oficialių procedūrų. Nors tapetas buvo užkonservuotas papildomu klijų sluoksniu, popierius nuo aplinkos poveikio dyla, kartu su juo pamažu keisis ir pats darbas, todėl miestiečiai galės stebėti natūralų krioklio gyvenimą. Viliamasi, jog tapetas garažus dengs bent dvejus metus, planuojama jį apšviesti Seimo kanceliarijos iniciatyva.

        Skaitykite daugiau: https://bustas.lrytas.lt/architektur...tm_medium=Copy

        Comment


          Taip, ir du metai jau praejo. Praeis ir dar dvigubai tiek.
          Kaip ir praejo 1 metai, kiek turejo atstoveti Vamzdis. Nuoroda. Bet jau eina 10 metu o jis vis dar stovi. Ir kaina jo buvo lygiai tokia pat kaip sito naujojo Zaliojo tilto super-meno: 28k euru.
          Ir kaip ir kiekviena karta rasau - Vilniuje nera nieko amzinesnio uz laikina.

          Ir bomzai pripranta gyventi konteineriuose ir jiems tai atrodo iprasta ir normalu. Taip ir zmones prie vamzdzio jau priprato. Pripras ir prie kriokliu ir prie viso kito. Nusistoves, nusigules...

          Comment


            Kaip sakoma dėl skonio nesiginčijama, bet pasiginčykim. 'Neries arka' arba 'vamzdis' mano supratimu viena geriausių meninių instaliacijų Vilniuje, ji kelia daug klausimų ir pamąstymų ir tai jos stiprybė. Tiek Senosios Varėnos žiedinis ženklas, tiek šitos naujos Žaliojo tilto skulptūros mano supratimu yra absurdas. Tai kada žmonės be fantazijos ir be gilesnės minties bando sukurti meną, maždaug 'išmokau su metalu dirbti - tai va prašau jums menas'. Pamenu dar nukelinėjant sovietines skulptūras sakiau, kad tai būtų puiki vieta laikinoms meninėms instaliacijoms, bet atsiprašau, tai ką dabar pastatė, tai ne meninė instaliacija, o pasityčiojimas. Aš norėčiau, kad ten stovėtų progresyvių jaunų menininkų darbai, kurie stebintų, o dabar atrodo, kad tai sovietinio raugo pensininko darbas, kuris savo kiemą tokiomis skulptūromis apsistatęs, nes niekas jų neperka. Bet dėl skonio nesiginčijama.

            Comment


              Supratau! Natūraliai trupantys šaligatviai, balkonai ir gatvių asfaltas taip pat yra vienas didelis meno kurinys. Jis keičiasi po kiekvienos žiemos. Miesto metamorfozės

              Comment


                Per pastaruosius metus susidarė nuomonė, kad Vilnius nori šokti aukščiau bambos. Žinoma, siekti geriausio yra puiku, bet yra kažkoks disonansas tarp viso to. Iš vienos pusės miesto kultūrinė raida su provokuojančiu, nuobodžiu ar kokiu tik norite menu yra puiku, bet iš kitos pusės suvarytos infrastruktūros, Černobylio filmavimo aikštelei tinkantis miestas yra kažkokia savo paties parodija. Visuomenėje visada bus diskusijų apie tai kas svarbiau, - šaligatvis ar menas - tačiau turėtų būti rastas kažkoks balansas tarp lėšų skirstymo. Galime būti labai "dvasingi" / духовност (kaip rusai), bet miestą apleisti iki Čitos lygio arba truputi peržiūrėti prioritetus ir miesto tvarkybos politiką. Jeigu miesto valdžiai atrodo normalu 28k metams išleisti šitam, o pvz., gyventojams, kurie prašo pakloti 10 plytelių prie praėjimo iki parduotuvės, paštomato ir t.t., nes kitos kelio nėra miesto centrinėje dalyje, nurodoma, kad privati teritorija ir eik rašinėk prekybcentriui, tai manau yra rimtos problemos.

                Comment



                  Leiskit sutikti, kad reikia rasti balansą, bet nesutikti, kad balansas yra tik plytelių klojime. Meninių instaliacijų įrengimas yra svarbu, tai ne tik daro miestą jaukesniu ir įdomesniu, bet ir pritraukia turistus, turistai reiškia pinigus, o už pinigus galima iškloti plyteles. Bet šioje vietoje svarbiausia, kad tos instaliacijos būtų tokios, kurios kurtų kažkokią vertę, ko apie šitas Žaliojo tilto skulptūras pasakyti neišeina.

                  Comment


                    Tai jau tikrai. Neries krantinėje prie Vamzdžio pro turistus net praeit sunku.

                    Comment


                      Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                      Tai jau tikrai. Neries krantinėje prie Vamzdžio pro turistus net praeit sunku.
                      Vambzdis skirtas ne turistams, o tokiems kaip tu.
                      If a lion could speak, we could not understand him.

                      Comment


                        Truputį OT, pro darbo kabineto langą matau F.Zappos skverą, tai nors ir retai pasižiūriu, tikrai dažnai matau užsieniečius jį lankant ir darant foto, netgi gūdžiam viduržiemyje. O jis lyg ir nieko ypatingo (neskaitant, kad buvo teigiama vienintelis Europoj ar net pasaulyje?)

                        Comment


                          Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                          Tai jau tikrai. Neries krantinėje prie Vamzdžio pro turistus net praeit sunku.
                          Gal galima plačiau apie tuos Vilniaus paminklus, prie kurių buriuojasi turistai? Bent jau aš nežinau nei vieno, o kad 'vamzdis' traukia dėmesį - tai akivaizdu, kitu atveju mes dabar apie jį nediskutuotumėm, bet jis dėmesį traukia ne tik mūsų, bet ir turistų, ko kažkokiems ale žinomų žmonių biustams padaryti neišeina, pvz. paskutinis turistinis video apie Vilnių.

                          Comment


                            Gėlių vazonai buvo geriau . Tiltas sudaro kiek masyvų, sunkų vizualinį įspūdį, o instaliacia padaryta vos ne iš skardos. Netinka paprasčiausiai. Nieko neturiu prieš tas instaliacijas, bet jas reiktų talpint kažkur kitur, tik ne čia.
                            Paskutinis taisė evvt; 2019.04.10, 08:09.

                            Comment


                              geriausias sprendimas buvo cia:

                              https://www.15min.lt/naujiena/aktual...tos-582-506255

                              visiskai nebuvo prasmes griauti sklupturu in the first place. dabar bando "kompensuoti" mokyklos lygio projekteliais uz daug pinigu.

                              sitas visas procesas yra geriausias nepilnavertiskumo pavyzdys.

                              Comment


                                Jau geriau būtų pastatę sodo nykštukus, būtų buvę daugiau meno.

                                Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                                Tai jau tikrai. Neries krantinėje prie Vamzdžio pro turistus net praeit sunku.
                                Labai daug. Lygiai tiek pat, kiek kinų turistų eina į Šnipiškes pasižiūrėti dvasingų medinukų.
                                Snowflakes will attack U <3

                                Comment


                                  Parašė chmekas Rodyti pranešimą
                                  visiskai nebuvo prasmes griauti sklupturu in the first place.
                                  Buvo.

                                  Comment


                                    Aš ne meno kritikas, bet mano supratimu yra daroma klaida, kai galvoja, kad menas turi būti estetiškas.Tuoj išeis paskutinis pačio populiariausio serialo 'Game of Thrones' sezonas ir nors jis yra brangiausias su gražiausiais vaizdais, bet jis populiariausias ne dėl estetikos, o dėl to, kad yra tam tikra prasme šokiruojantis ir verčiantis mąstyti. Jei pažvelgsim į žymiausius pasaulyje paveikslus, tai estetika juose užima paskutinę vietą, pirmoje vietoje visgi yra mintis, pvz. Mono Liza liūdi ar šypsos. Žaliojo tilto skulptūros yra pigus bandymas sukurti estetiką, vamzdis yra visiška priešingybė, kur ne estetika, o mintis svarbiausia, ir nors jo dauguma nekenčia, bet tuom jis ir žavus, kad sukelia jausmus.

                                    Comment


                                      Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                      Vambzdis skirtas ne turistams, o tokiems kaip tu.
                                      Gal galit paaiškinti, kokiems tokiems kaip aš? Aš turiu argumentų, kodėl Vamzdis yra fail. O jūs be ad hominem turit kokių argumentų?
                                      Paskutinis taisė Obi-Wan Kenobi; 2019.04.10, 10:21.

                                      Comment


                                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                        Aš ne meno kritikas, bet mano supratimu yra daroma klaida, kai galvoja, kad menas turi būti estetiškas.Tuoj išeis paskutinis pačio populiariausio serialo 'Game of Thrones' sezonas ir nors jis yra brangiausias su gražiausiais vaizdais, bet jis populiariausias ne dėl estetikos, o dėl to, kad yra tam tikra prasme šokiruojantis ir verčiantis mąstyti. Jei pažvelgsim į žymiausius pasaulyje paveikslus, tai estetika juose užima paskutinę vietą, pirmoje vietoje visgi yra mintis, pvz. Mono Liza liūdi ar šypsos. Žaliojo tilto skulptūros yra pigus bandymas sukurti estetiką, vamzdis yra visiška priešingybė, kur ne estetika, o mintis svarbiausia, ir nors jo dauguma nekenčia, bet tuom jis ir žavus, kad sukelia jausmus.
                                        2010 metais, kai jis turejo buti jau nukeltas, ne tiek daug ka jis kam sukele. Jus pripratot gyventi su tuo tualeto bakeliu vidury miesto ir dabar jam jau pasamoningai pripaisot kazkokia ideja bei sakraline minti. Taip atsitinka su bet kokiu objektu, ypac kontraversisku. Kuo jis labiau neisipaiso i aplinka, tuo labiau sukelia diskusiju, kas yra logiska. Taip man jis irgi yra simbolis - valdzios flegmatiskumo, abejingumo, neveiklumo ir apsileidimo. Jis yra toks vienas ir antro tokio nebereikia. Tegu jis kazkam buna kaip lietuviskasis juodasis Malevicio kvadratas. Bet antro tokio kvadrato negali buti ir tai kas siuo metu daroma su Zaliuoju tiltu menine prasme primena Rolls Roys'o tiuningavima plastikiniu spoileriu bei skardos lopiniu aiskinant kad tai kazkoks menas ir jis turi kazkam kazka sukelt. Man jis sukelia vemalus.

                                        Comment


                                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                          vamzdis yra visiška priešingybė, kur ne estetika, o mintis svarbiausia, ir nors jo dauguma nekenčia, bet tuom jis ir žavus, kad sukelia jausmus.
                                          Primink kokia buvo pradinė vamzdžio mintis? Tikrai ne paminklas korupcijai ir valdžios neįgalumui Kas 6mėn ar kiek ten keičiamos Žalio tilto skulptūros tikrai niekad neįgis tokio svorio. Nebent kaip paminklas VMS bandymui plaukt pasroviui ir chameleoniškai keistis prisitaikant prie aplinkybių. Pakeliui išleidžiant solidžias sumas velnias žino kam. Kas avialinijas daro, kas mianinykus ramsto.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X