Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Viešbutis "Kempinski"

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Parašė Romas

    „Lietuvos rytas“ 2005 06 07
    <...>Kultūros paveldo departamento (KPD) Vilniaus teritorinio padalinio viršininkas Artūras Bundonis net neslepia, jog, jeigu galėtų, brangų sklypą šalia Katedros aikštės įsigijusius investuotojus priverstų jį apsodinti želdiniais.„Geriausia būtų įrengti skverą.
    O tai cia nebutu darkymas? Senamiescio identiskumo naikinimas? Apskritai zeldiniai nebuvo budingi viduramziu miestams, o ka jau kalbet apie dirbtinai ir naujai kuriamus skverus

    Comment


      #42
      Parašė filthy
      reikalauja patys investuotojai is saves
      Taip, reikalauja Kempinskis is vietiniu pastato savininku, tapusiu atstovais ( kazkokiu AAA ), kurie ir bando viska prastumti taip, kad ivykdytu tuos reikalavimus.

      Del pastato, kad jei nepavyks padaryti is jo Kempinski viesbucio, tai aisku, kad kazkada atsiras kitas investuotojas ir be Kempinskio. Taciau visgi noretusi ten matyti Kempinski viesbuti. Gal galetu kaip kazkas cia siule kaip nors vidiniame kieme plestis. Nors atrodo, kad pro KPD stabdzius nepraslys joks variantas, kad ir koks jis bebutu, gal tik isskyrus apsodinimo zeldiniais variantas.

      Comment


        #43
        faktas kad jau gadina. XXI a. architektura turi tureti savo zenkla. Taip skelbia visos paveldosaugos konvencijos ir taip projektuoja garsiausi architektai. Prilipdyti kazkoki atseit senovini pastata yra visiska nesamone. Tuo labiau kai taip sugadinamos esamos pastato proporcijos ir budingas charakteris.
        + galima ieskoti ir kitu variantu padidinti pastato plota. O ir investuotojai turejo pasidomet ka perka, t.y. ar programa tilps i pastata, kokie nustatyti reglamentai ir pan. Vien zodzio 'investicijos' negali uztekti istatymu nesilaikymui ar apejimui.

        Comment


          #44
          Statys Rygoj Kempinski, manau.
          Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

          Comment


            #45
            „Lietuvos rytas“, Būstas” 2005.06.20
            Verslininkams pasiūlyta ieškoti gynybinės sienos pamatų
            Aušra Pocienė

            Ką daryti, nuspręs vėliau
            Bendrovės AAA vadovams, Vilniuje priešais Katedros aikštę buvusiame telegrafo pastate ketinantiems įrengti prabangų „Kempinski“ viešbutį, teks ilgam atidėti šiuos planus ir imtis gynybinės sienos paieškų.
            Vilniaus senamiesčio senatas, dar kartą svarstęs, galima ar negalima prie senojo pastato statyti priestatą ir kokio dydžio jis turėtų būti, nusprendė, jog pirmiausia turi būti atlikti archeologiniai tyrimai. Nuo jų rezultatų ir priklausys tolesnis būsimojo viešbučio likimas.
            Verslininkai šalia buvusio telegrafo pastato, užsibaigiančio akla ugniasiene, nori pristatyti lygiai tokio pat aukščio bei stilistikos priestatą. Tai leidžia ir Senamiesčio apsaugos reglamentas. Tačiau vietoj leidimo statyti priestatą Kultūros paveldo departamentas nurodė atlikti sklypo istorinius tyrimus. Tam iš esmės pritarė ir Vilniaus senamiesčio senato nariai.
            „Vienas dalykas aiškus – turėsime daryti archeologinius tyrimus ir ieškoti tos menamai šioje vietoje buvusios miesto gynybinės sienos.
            Tam iš sklypo turėsime iškelti jame esančias komunikacijas, tai mums kainuos nei daug, nei mažai – 1,5 mln. litų.
            Tačiau kas bus toliau – vėl visiškai neaišku. Mes norime aiškaus atsakymo, ką mes galėsime daryti, jeigu siena bus rasta, ir ką, jei jos ten nėra. Tačiau patys paminklosaugininkai niekaip dėl to nesutaria“, – sakė vienas bendrovės AAA vadovų Algimantas Smičius.

            Pribloškė nuomonių įvairovė
            Vilniaus senamiesčio senato posėdyje dalyvavę verslininkai išgirdo įvairiausių nuomonių ir siūlymų – radus gynybinės sienos pamatus, ją atstatyti, eksponuoti būsimo priestato interjere arba eksterjere.
            „Jei priestatas būtų stiklinis, jame galima būtų tą gynybinę sieną eksponuoti kaip interjero detalę“, – improvizavo Valstybinės kultūros paveldo komisijos pirmininkas Jonas Glemža.
            Kultūros ministerijos Saugomų teritorijų ir paveldo apsaugos skyriaus vedėja Irma Grigaitienė siūlė apskritai tą neužbaigtą kampą priešais Katedros aikštę baigti balkonu arba erkeriu.
            Jos nuomone, buvo padaryta klaida, kad Senamiesčio apsaugos reglamente šioje vietoje buvo leista nauja statyba.
            I.Grigaitienės tvirtinimu, vadovaujantis naujuoju Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymu, saugomoje teritorijoje jokie priestatai negalimi, o atkūrimo sąvoka jame ypač sugriežtinta – atkuriami gali būti tiktai valstybinės reikšmės objektai ir tik turint autentišką medžiagą.
            „Turime atsakyti į principinį klausimą: galima ar ne čia statyti priestatą“, – kultūros paveldo ekspertų klausė I.Grigaitienė.

            Įstatymai negalioja atgal
            Tuo tarpu bendrovės AAA interesams atstovaujanti advokatė Lina Šikšniūtė atkreipė dėmesį, jog vadovautis šių metų balandžio 20 dieną įsigaliojusiu Kultūros paveldo apsaugos įstatymu šiuo atveju jokiu būdu negalima.
            „Vienas pagrindinių mūsų teisės principų – įstatymas atgal negalioja. Jei jo nebus laikomasi, bus visiškas chaosas.
            Investuotojai su prašymu išduoti projektavimo sąlygas kreipėsi dar 2004 metų rugpjūčio 5 dieną, kai galiojo senasis įstatymas.
            Jie tikėjosi, jog išduodant sąlygas bus vadovaujamasi tuo metu galiojančiais teisiniais aktais.
            Tačiau jei šis principas negalioja mūsų valstybėje, tuomet pažeidžiami teisėti žmonių lūkesčiai.
            Žinoma, įstatymai gali ir turi keistis, bet jie negali būti taikomi atgal“, – perspėjo advokatė.
            Vilniaus mero patarėja Dalia Bardauskienė taip pat stebėjosi, jog tuomet, kai pačioje Katedros aikštės teritorijoje vyksta didžiulės naujos statybos – statomi Valdovų rūmai, verslininkams neleidžiama statyti net priestato.
            „Būtų negražu, jeigu verslininkams draustume tai daryti. Tuo labiau kad priestato statybą leidžia Senamiesčio reglamentas.
            Aš manau, kad svarbiausias dalykas turėtų būti sprendimų architektūrinė ir urbanistinė kokybė.
            Tačiau jos neturėsime, jei paveldosaugos ir verslo interesai nebus suderinti“, – sakė D.Bardauskienė.

            Leistų tik nedidelį priestatą
            Senato nariai sutarė tiktai dėl vieno dalyko – jie nepritarė verslininkų ketinimams šalia buvusio telegrafo pastato statyti keturių aukštų su mansarda priestatą, nors tokio aukščio priestato statybą leidžia Senamiesčio apsaugos reglamentas.
            „Apie tokio dydžio priestatą negali būti kalbos. Buvęs telegrafo pastatas ir taip yra per daug masyvus, jokiu būdu negalima taip didinti jo tūrio.
            Mano nuomone, pats geriausias sprendimas būtų atstatyti gynybinę sieną, bet neatmetu ir nedidelio priestato statybos“, – kalbėjo vienas senato narių Algimantas Miškinis.
            Kokio dydžio tas priestatas turėtų būti, ekspertų nuomonės išsiskyrė: vieni siūlė vieno aukšto, kiti – dviejų. Treti apskritai norėtų, kad šioje vietoje būtų apsiribota tik gynybinės sienos eksponavimu.

            Comment


              #46
              Parašė Romas
              bet neatmetu ir nedidelio priestato statybos“, – kalbėjo vienas senato narių Algimantas Miškinis.
              Nesamonė gausis.
              Jeigu jau labai rimtai žiūrėti, tai reiktų apsisręsti, ar mes paliekam Status Quo 1980 metų, ar 1939, ar 1914, 1900? O naujų statybų/rekonstrukcijų regalamentas turi būti labai aiškus.
              Štai už ŠMC "atstatinėja" "žydų kvartalą" - trumparegiškumas kaip reta.
              Kodėl neleidžiam "atstatyti" Vokiečių gatvės?

              Comment


                #47
                Parašė Sula
                Nesamonė gausis.
                Jeigu jau labai rimtai žiūrėti, tai reiktų apsisręsti, ar mes paliekam Status Quo 1980 metų, ar 1939, ar 1914, 1900? O naujų statybų/rekonstrukcijų regalamentas turi būti labai aiškus.
                Štai už ŠMC "atstatinėja" "žydų kvartalą" - trumparegiškumas kaip reta.
                Kodėl neleidžiam "atstatyti" Vokiečių gatvės?
                Žydų kvartalo atstatymas - programa, LR Vyriausybės lygiu palaiminta nutarimu ,2002 09 29 dienos, NR 1496, skamba taip - "Dėl Vilniaus istorinio geto būdingų fragmentų atkūrimo programos įgyvendinimo priemonių patvirtinimo",čia joks pavienių verslininkų projektas.
                אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                Comment


                  #48
                  joks ten neatkurimas o nauja statyba pagal senas formas. O pavadint galima programa bet kaip - tai tik grazi priedanga. Kas ten bus - zydu centras, galerija, ar gal kokia kita kulturines paskirties erdve? - ne velnio, jei gaus tai koki kambariuka, o seip - daugiabutis su komercinem patalpom.. grynas verslas

                  Comment


                    #49
                    Parašė filthy
                    joks ten neatkurimas o nauja statyba pagal senas formas. O pavadint galima programa bet kaip - tai tik grazi priedanga. Kas ten bus - zydu centras, galerija, ar gal kokia kita kulturines paskirties erdve? - ne velnio, jei gaus tai koki kambariuka, o seip - daugiabutis su komercinem patalpom.. grynas verslas
                    Tokiu atveju visi vadinamieji atkurimai - nauja statyba, kad ir kur jie bebutu
                    אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                    אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                    Comment


                      #50
                      Taip ir yra. Atkurti realiai galima tik urbanistines istorines erdves ir tik turint visus duomenis. Statini galima "atstatyti" tik suzymejus kiekviena autentiska plyta.

                      Comment


                        #51
                        Parašė jerusalem
                        Žydų kvartalo atstatymas - programa, LR Vyriausybės lygiu palaiminta nutarimu ,2002 09 29 dienos, NR 1496, skamba taip - "Dėl Vilniaus istorinio geto būdingų fragmentų atkūrimo programos įgyvendinimo priemonių patvirtinimo",čia joks pavienių verslininkų projektas.
                        O koks skirtumas, jeigu rezultatas tas pats - muliažas

                        Comment


                          #52
                          Parašė filthy
                          Taip ir yra. Atkurti realiai galima tik urbanistines istorines erdves ir tik turint visus duomenis. Statini galima "atstatyti" tik suzymejus kiekviena autentiska plyta.
                          Ir deginti kalkes iš senų kasyklų

                          Bet, iš viso, ne tame esmė. O paveldo saugotojų normų nebūvimas

                          Comment


                            #53
                            Parašė Sula
                            O koks skirtumas, jeigu rezultatas tas pats - muliažas
                            Kuris vienas muliažas?Apie ką čia mes?Ir kokių normų nebuvimas?Įstatymų?Tai, kad jų užderėjo kaip niekad daug, vien šių metų balandžio mėnesį priimtas - ką reiškia - pradedi skaityti, bambt ir miegi.O Vilniaus senamiesčio reglamentas?
                            אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                            אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                            Comment


                              #54
                              Parašė jerusalem
                              Kuris vienas muliažas?Apie ką čia mes?Ir kokių normų nebuvimas?Įstatymų?Tai, kad jų užderėjo kaip niekad daug, vien šių metų balandžio mėnesį priimtas - ką reiškia - pradedi skaityti, bambt ir miegi.O Vilniaus senamiesčio reglamentas?
                              "Žydų kvartalas" - muliažas (taip kaip jis atstatomas dabar).
                              Dėl normatyvinių dokumentų nebuvimo (įstatymas nieko tiksliai neapibrėžia) gi ir kilo didžiausiais triukšmas. Tąsimasis vyksta iki šiol

                              Comment


                                #55
                                Parašė Sula
                                "Žydų kvartalas" - muliažas (taip kaip jis atstatomas dabar).
                                Dėl normatyvinių dokumentų nebuvimo (įstatymas nieko tiksliai neapibrėžia) gi ir kilo didžiausiais triukšmas. Tąsimasis vyksta iki šiol
                                Na bet pripažinkim, kad ten judesiai vyksta - UAB "Archinova" ir be dokumentų užsiima statybom
                                אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                                אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                                Comment


                                  #56
                                  Broliai ir Feministės, užvakar Radissone buvo pristatyta paskutinė Kempinskio versija, architekto Šerniaus teigimu, jis gavo 95 procentų to, ko norėjo, gal kas ten buvo ir matė vizualizacijas?
                                  אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                                  אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                                  Comment


                                    #57
                                    O kaži, gavo leidimą priestatui?
                                    Mano galerija Flickr'yje

                                    Comment


                                      #58
                                      Parašė Mantaz
                                      O kaži, gavo leidimą priestatui?
                                      ^Šią savaite suderino techninį projektą, manau, leidimas - ne už kalnų.Ten bus kažkaip įdomiai - darys kažkokius du pastatus - vieną jau esamą kažkaip perdirbs ir priestatas kažkokiu tai būdu beveik nesijungs prie senojo namo sienos.Na , aš ir klausiu, kaip ten viskas atrodo?
                                      אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                                      אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                                      Comment


                                        #59
                                        Tai jie paliks plika ugniasiene? Haha
                                        Jumoristai! Kaip grazu, tiesiog taip ir buvo suplanuota pastato statytoju...
                                        Galetu bent jau vijokliais visa siena apaugint

                                        Comment


                                          #60
                                          Atrodo, kad ir šis projektas pradeda judėti. Bent jau šiuo metu aptverinėja visą teritoriją.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X