Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Misionierių sodai Vilniaus senamiestyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Pradzioj buvo kalbu kad net iki 10k geriausi. Visgi abejociau ju tikrumu

    Comment


      rofl. Teisingas ėjimas. O senamiesčio bendrijos nariai nieko nesupranta apie prekinio ženklo vartojimą - pabandyk atsidaryti svetaine pvz amazon lt arba appleskanu lt - pažiūrėsim kas bus.

      Vilniaus senamiesčio bendruomenei buvo įteiktas daugiabučius namus ant Išganytojo kalvos Misionierių ansamblyje statančios UAB „Misionierių namai“ ieškinys, kuriuo reikalaujama uždrausti bendruomenei naudoti domeną „misionieriai“ su plėtiniu „com“
      http://lietuvos.link/uab-misionieriu...-bendruomenei/

      Comment


        Parašė spekas Rodyti pranešimą
        <...> senamiesčio bendrijos nariai nieko nesupranta apie prekinio ženklo vartojimą<...>

        http://lietuvos.link/uab-misionieriu...-bendruomenei/
        Tai aš galiu užregistruoti žodį "vienuoliai" ir jau jis mano? Tokie bendro pobūdžio žodžiai neturi būti registruojami.

        Comment


          Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą

          Tai aš galiu užregistruoti žodį "vienuoliai" ir jau jis mano? Tokie bendro pobūdžio žodžiai neturi būti registruojami.
          Ne tame esmė. Adresu misionieriai.com pateikiama informacija apie tą patį objektą gali suponuoti, kad čia yra statytojų projekto tinklapis, taigi gali atbaidyti pirkėjus. Ne iš oro jų teiginiai traukti. Visai kita būtų, jeigu tokio domeno portale pateikinėtum informaciją apie misionierio pozos naudą ar pan.

          Comment


            Pagrindinis argumentas čia sąmoningas ir nesąžiningas panašaus domeno pasirinkimas, siekiant suklaidinti potencialius klientus ir pakenkti įmonės reputacijai. Bet panašios bylos labai slidus reikalas, teko susidurti su keliais atvejais padedant įvertinti klaidinimo faktą ir patirtą žalą reputacijai, ne visais atvejais ieškovui pavyko tai įrodyti.

            Comment


              Teismas nutraukė bylą dėl „Misionierių sodų“ statybos leidimo teisėtumo

              Penktadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas nutraukė bylą dėl sostinės senamiestyje statomo daugiabučių projekto „Misionierių sodai“ statybos leidimo teisėtumo.

              „Miesto savivaldybė gegužę išdavė bendrovei „Misionierių namai“ leidimą rekonstruoti statinį Subačiaus g. 20. Savivaldybės 2017 metais išduotas leidimas statyti naują statinį pažymėtas kaip negaliojantis. Darytina išvada, jog panaikinus 2017 metų leidimą, jis akivaizdžiai negali sukelti jokių teisinių pasekmių, todėl negali būti ginčo teisme objektu. Teismas daro išvadą, kad byla dėl reikalavimo panaikinti leidimą turi būti nutraukta“, – rašoma teismo nutartyje.

              Ją per septynias dienas galima skųsti Vilniaus apygardos teismui.

              Sostinės vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis teigė, kad „Misionierių namams“ naujas statybos leidimas išduotas, nes pakeista dalis projekto sprendinių.

              „Leidimą išdavėme, nes vystytojas kreipėsi parengęs naują techninį projektą, jame architektūriniai sprendiniai nesiskiria, bet yra kitaip sprendžiama inžinerinė infrastruktūra. Mes, neturėdami priežasčių nederinti, išdavėme leidimą, o naujas leidimas buvo reikalingas, nes keitėsi sprendiniai“, – BNS sakė jis...
              Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

              Comment


                Ginčas dėl „Misionierių namų“ projekto tikriausiai bus pratęstas

                Skaityti daugiau: https://www.madeinvilnius.lt/verslas...bus-pratestas/

                Comment


                  Nebaigs jų man atrodo

                  Comment


                    Na, dabar ten padėtis va tokia:



                    Comment


                      Siandien toks statusas. Siek tiek daugiau, bet skirtumas nera didelis

                      Comment


                        Keletas nuotraukų iš nematyto kampo. Nuotraukos aišku ne mano, galima rasti šioje 15min galerijoje pramėžus baisius snukius.

                        https://www.15min.lt/vardai/naujiena...158274/4120540

                        Comment


                          Comment


                            Teismas: „Misionierių namams“ statybos leidimas išduotas teisėtai
                            https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...uotas-teisetai

                            Vilniaus miesto apylinkės teismas atmetė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) ieškinį dėl neteisėtai išduoto statybos leidimo bendrovei „Misionierių namai“, Vilniaus Senamiestyje plėtojančiai daugiabučių projektą.

                            „Statinių rekonstrukcija ir naujų statinių statyba nagrinėjamoje teritorijoje yra galima, o išduotas statybos leidimas atitiko ir atitinka galiojantį teisinį reguliavimą, todėl VTPSI ieškinys atsakovams (...) yra atmestinas pilna apimtimi“, – rašoma 2018 m. gruodžio 31 d. priimtoje nutartyje, kurią galima skųsti aukštesnės instancijos teismui.

                            Teismas sutiko su „Misionierių namų“ argumentu, kad VTPSI nustatė menamus pažeidimus, galbūt susijusius su kultūros paveldo objektų tvarkyba, poveikiu vertingosioms savybėms, objektų ir jų teritorijų naudojimu, nesikreipdama į Kultūros paveldo departamentą dėl išvadų.

                            „VTPSI argumentai, kiek jie susiję su „Misionierių namų“ vykdomais darbais ir dėl to neva žalojamos vertingosios savybės – sodo vietos – atmetami kaip visiškai nepagrįsti“, – rašoma nutartyje.

                            Teismo sprendimu, Statybos inspekcija turės apmokėti „Misionierių namų“ patirtas išlaidas teisinei pagalbai – 40.000 Eur.

                            Įmonei atstovavusi Aušra Mudėnaitė, advokatų kontoros „Sorainen“ partnerė, skaičiuoja, kad per pastaruosius 1,5 metų teismuose buvo inicijuoti 8 procesai, susiję su šiuo projektu. 6 iš jų jau pasibaigę palankiais įmonei sprendimais, 4 – galutiniai ir neskundžiami.

                            „Nė vienas iš plėtotojui mestų kaltinimų nepasitvirtino. Naujausias sprendimas ne tik dar viena dėsninga atomazga Gruzijos investuotojo nepagrįsto teisinio persekiojimo istorijoje, bet ir svarbus precedentas visiems Lietuvos plėtotojams. Jis rodo, kad tais atvejais, kai statytojas nuosekliai laikosi įstatymų ir padaro viską, kad jo projektas būtų teisėtas, Lietuvos teismai nepasiduoda manipuliacijoms viešąja nuomone, „pritemptiems“ argumentams ir nuosekliai gina teisinio apibrėžtumo, teisėtų lūkesčių apsaugos, viešųjų institucijų priimtų sprendimų tęstinumo principus. Tokie spendimai stiprina tikėjimą, jog gyvename teisinėje valstybėje“, – sako p. Mudėnaitė.
                            Na, kažkas gal pajudės vėl.

                            Comment


                              Tai, kad ir taip ten juda.

                              Comment


                                Jūratės Markevičienės 2018 gruodžio 20 pranešimo ,,Misionierių vienuolynas ant Išganytojo kalvos: ansamblio istorija ir likimas'' kritika.

                                Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	152
Size:	40,8 kB
ID:	1694067


                                Šį komentarą parašyti mane paskatino kelios priežastys: 1. Mane jau senai domino koks yra žmonių mąstymas, kurie buriasi su kultūros paveldu susijusiose grupėse (pvz. FB grupė ,,Kultūros paveldo draugai''), koks jų požiūris į paveldą, koks jų požiūris į šių dienų kultūros paveldo bei miestų vystymosi susidūrimą. Kadangi J. Markevičienė aktyviai dalyvauja FB grupėse, tad nusprenžiau pasiklausyti jos pranešimo. 2. Kadangi žmonės yra linkę burtis apie panašiai mąstančius, tad J. Markevičienės požiūris į pavelda, tikėtina, bus artimas ir nemažai daliai kitų FB grupės dalyvių požiūriui.

                                Jūratė pranešimą pradeda apžvelgdama kas sudaro ar sudarė nagrinėjamą ansamblį, kokie žmonės jį kurė, kokios buvo tų žmonių vertybės. Ties 0.10.40 laiko juosta pasigirsta pirmieji nuogąstavimai, adresuoti rekonstruojamiems pastatams Bokšto g. 6 : „buvo traktuota kaip sovietiniais laikais – šventųjų minėti negalima...'', ,,reikėtų atsižvelgti ir į dvasinę pusę''. ,,Dvasingumas yra bene pagrindinis dalykas dėl kurio saugome paveldą''.

                                0.12.00. Pagrindinis kompleksas – Misionierių vienuolynas. ,,Misionieriai skatino kuklumą, santūrumą, bet jie labai buvo svarbi estetika''. Komplekso kompozicija (žiūrima iš šiaurės į pietus): ,,dominuoja vertikalė (bokštas), o į abi puses skleidžiasi tokie kaip ir sparnai, du korpusai''. ,,Brėžiniuose primena skrendantį paukštį išskleistais sparnais''.
                                Toliau apžvelgia komplekso barokinę kompoziciją (žiūrint iš šiaurės): želdynais nukloti šlaitai kuria tarsi ramaus audinio įspūdį, o virš jo dominuoja trys dominantės – bažnyčių bokštai. Atkreipia dėmesį, kad statant daugiabučius (misionierių sodai/namai) kompleksas buvo perkirstas – atskirta Kudikėlio Jėžaus namai nuo bažnyčios.

                                0.15.38. ,,Čia labai puikios panoraminės nuotraukos, kurios rodo visą šitą nuostabią banguojančią karūną ant tokio muzikalumo...''.

                                ,,1964 m. buvo pradėta statyti sovietinė ligoninė''. Atkreipiu dėmesį – ligoninė perskyrė kompleksą – Kūdikėlio Jėzaus namai vienoje pusėje, o bažnyčia kitoje. Paminklosaugininkai bandė užkirsti kelią sovietinės ligoninės statyboms, bet nepavyko. ,,Štai čia tie sovietiniai pastatai, tokia kaip rankovė pasidarė...''.
                                0.22.23 ,,Ligoninė architektų buvo gerai įkomponuota, nes jos perimetras užsibaigė ties šlaitu, į jį neįlindo, o eidami palei Vilnelę mes ligoninės nematydavome, nes ji buvo žema ir ją užstodavo medžiai'' (Vaizdas į bažnyčią - fotografuota nuo vilnelės dideliu atstumu nuo bažnyčios).

                                ,,2015 m. buvo patvirtintas specialusis planas, kuris padalino kompleksą į dvi dalis ir priskirta skirtinga paskirtis''. Atsirado du sklypai, - viename iš jų vykdomos statybos.

                                0.39.02. Rodoma nuotrauka ir vizualizacija kaip atrodys užbaigtos statybos.

                                0.40.15. Rodo nuotrauką. Vaizdas iš šiaurės vakarų į bažnyčios bokštą, fotografuota iš arti statybų. „ Statybos dar nebaigtos, o jau užstoja visą bažnyčią''.

                                0.40.36. Rodo nuotrauką. Vaizdas iš Subačiaus gatvės į bažnyčios bokštą. Kairėje pusėje gatvės matoma aklina siena su vienu langeliu tarp Kūdikėlio Jėzaus namų ir bažnyčios. Šalia pateikiama vizualizacija, kurioje matyti, kad po statybų sienoje bus daug arkų. Jūratė atkreipia dėmesį: „...kartais istorija sužaidžia tokius pokštus''. ,,dabar stato tą namą ir padaro daug langelių''.

                                0.42.40. Apžvelgiama numatoma bažnyčios ir jos kiemo rekonstrukcija siekiant pritraikyti panaudojimo būdą ar viešbučiui, ar piligrimų namams. Bažnyčioje, jei bus piligrimų namai, numatoma koncertų salė. Jūratė replikuoja dėl koncertų salės: „Nenumatoma koncegruoti, galbūt bus tik viena koplytėlė''. Tęsia: ,,numatoma koncertų salės, nors mes turime koncertų salių kitose bažnyčiose''.

                                0.46.10. Jūratė nuogąstauja, kad pietrytinėje ansamblio dalyje, kur dabar yra aklina siena, bus pristatoma pastatėlis (bus ne aukštesnis nei šalia esantis vieno aukšto pastatėlis – pavaizduota išklotinėje brėžinuose) ir gali nukentėti siena (nors brėžiniuose pavaizduota, kad lieka aklina siena): ,,tos aklinos sienos buvo pagrindinis šito ansamblio žavesys''.

                                Toliau seka apie 10 minučių istorijos apžvalgos kaip vyko ansamblio dokumentacija ir panašiai. Šią vietą prabėgomis pažiūrėjau.

                                Prisikabina prie tinklapio adreso - misionieriai lt .

                                0.59.20. Jūratė: ,,Tokios situacijos kokios yra dabar prasideda nuo blogai arba neatliekamų tyrimų''.

                                1.00.00. Klausimai.


                                Išvados (mano nuomonė).

                                Pradėsiu apžvelgdamas Jūratės kritiką dėl Bokšto g. 6 projekto. Įžvelgiu bandymą pritempinėti sovietinius senamiesčio siaubimus prie galbūt tiesiog nenoro akcentuoti šventųjų. Atsiliepiama lyg tai būtų koks sąmokslas prieš krikščionybę. Su tokiu vertinimu nesutinku. Juk gali būti, kad specialiai nesirišama prie šventųjų nes kompleksas pritaikomas šios dienos poreikiams, keičiama paskirtis.
                                ,reikėtų atsižvelgti ir į dvasinę pusę''. ,,Dvasingumas yra bene pagrindinis dalykas dėl kurio saugome paveldą''. Štai čia pirmakart išgirstu galimą paaiškinimą, ką paveldo entuziastai turi mintyje, kai vartoja žodį dvasingumas. Čia dvasingumo samprata vartojama kaip pastato susiejimas su krikščioniška jo paskirtimi arba krikščionybės atributų minėjimas pastato pavadinime, jo apibudinime. Su teiginiu, kad pagrindinė prasmė saugoti paveldą yra ,,dvasingumas'' nesutinku, nes tokia neapibrėžta metafizinė sąvoka nedaro niekam naudos kai yra siekis išsaugoti kokias nors architektūrines vertybes. Reikia tikslesnių apibrėžimų, kad būtų galima formuoti uždavinius konkrečiam tikslui.

                                0.12.00. Komplekso kompozicija (žiūrima iš šiaurės į pietus): ,,dominuoja vertikalė (bokštas), o į abi puses skleidžiasi tokie kaip ir sparnai, du korpusai''. ,,Brėžiniuose primena skrendantį paukštį išskleistais sparnais''. Nors suprantu apie ką kalbama, bet su tokia traktuote nesutinku ir vertinu kaip sunkiai pagrindžiamus vaizduotės vaisius. Aš, baigęs su menu susijusias studijas, nematau jokio paukščio, - net užuominų nematau. Proporcijos visai ne tokios: menamas paukščio kūnas (bokštas su masyvia centrine pastato dalimi) yra per stambus ir sparnai (atsišakojantys į abi puses vieno aukšto pastatai) per menki, stipriai per menki, kad nors kiek užmintų paukštį...

                                0.15.38. ,,Čia labai puikios panoraminės nuotraukos, kurios rodo visą šitą nuostabią banguojančią karūną ant tokio muzikalumo...''. Atsiprašau, nesusilaikysiu, - man čia panašu į vaizduotės vaisius, kurie atsiranda po, tarkime, vyno taurės... Kas blogiau, tokie absoliučiai jokio apibrėžimo, su nieku nesusisiejantys žodžiai yra nenaudingi siekiant ką nors išsaugoti, nes žmonės, kurie siakia imtis realių veiksmų kaip saugoti paveldą pradeda kreivai žiūrėti į paveldosaugininkus ar jų entuziastus kaip į padebesiais skrajojančius svajoklius (yra ir griežtesnių apibūdinimų), kurie, kaip vėliai paaiškėja nieko ir nesiruošė daryti, o jiems iš tikrųjų, deja, rūpi užkonservuoti esamą vaizdą ir stabdyti bet kokią kaitą.

                                0.22.23 ,,Ligoninė architektų buvo gerai įkomponuota, nes jos perimetras užsibaigė ties šlaitu, į jį neįlindo, o eidami palei Vilnelę mes ligoninės nematydavome, nes ji buvo žema ir ją užstodavo medžiai'' (Vaizdas į bažnyčią - fotografuota nuo vilnelės dideliu atstumu nuo bažnyčios). Čia labai svarbu atkreipti dėmesį iš kur fotografuota – toliau pamatysite kodėl.

                                0.40.15. Rodo nuotrauką. Vaizdas iš šiaurės vakarų į bažnyčios bokštą, fotografuota iš arti statybų. „ Statybos dar nebaigtos, o jau užstoja visą bažnyčią''. Štai čia yra grubi manipuliacija (susijusi su aukščiau minėta įsiminti verta fotografavimo vieta). Aš irgi galiu prieiti prie bažnyčią juosiančios tvoros stulpo, jį nufotografuoti taip, kad užstos visą vaizdą, ir sakyti, kad tvorą reikia griauti, nes ji užstoja bažnyčią. Po tokių triukų paskui stebimąsi kodėl daug kas nenori nieko bendro turėti su paveldo entuziastais, o pastarieji pritraukia visokius verkšlentojus be pagrindo.

                                0.42.40. Apžvelgiama numatoma bažnyčios ir jos kiemo rekonstrukcija siekiant pritraikyti panaudojimo būdą ar viešbučiui, ar piligrimų namams. Bažnyčioje, jei bus piligrimų namai, numatoma koncertų salė. Jūratė replikuoja dėl koncertų salės: „Nenumatoma koncegruoti, galbūt bus tik viena koplytėlė''. Tęsia: ,,numatoma koncertų salės, nors mes turime koncertų salių kitose bažnyčiose''. Vėl bandoma propaguoti, kad būtinai reikia padaryti bažnyčią funkcionuojančią pagal pirminę paskirtį. Jūratei siūlau pasidomėti bažnyčių koncentracija Vilniuje, jų lankymo tendencijomis, jų išlaikymo kaštais ir galimybėmis surasti lėšų joms restauruoti / atnaujinti.

                                0.46.10. Jūratė nuogąstauja, kad pietrytinėje ansamblio dalyje, kur dabar yra aklina siena, bus pristatoma pastatėlis (bus ne aukštesnis nei šalia esantis vieno aukšto pastatėlis – pavaizduota išklotinėje brėžinuose) ir gali nukentėti siena (nors brėžiniuose pavaizduota, kad lieka aklina siena): ,,tos aklinos sienos buvo pagrindinis šito ansamblio žavesys''. Dar viena manipuliacija ir iškraipymas. Nors brėžiniuose pavaizduotas ne aukštesnis pastatas, bet ji jau svarsto apie aukštesnio statybas. Ką reiškia aklinos sienos pagrindinis ansamblio žavesys? Pala, tai kodėl jūs dedate tokias pastangas dėl misionierių namų statybų jei sieną reikia saugoti?! Ir jei jau siena yra viena pagrindinių saugomų objektų, tai kuom tada statybos užkliūna? Na negaliu... Ir čia tik keli nonsensai, kuriuos užtinku sklindančius iš paveldosaugos bendruomenės. Jūs tokiu elgesiu patys diskredituojate paveldosaugos sritį ir tada daug kas nenori nieko bendro turėti su paveldosauga.
                                Kalbant apie paveldo išsaugojimą. Manau, suprantate, kad tam reikia lėšų? O kaip jų gauti jei ne ieškoti būdų kaip pritaikyti šiuolaikinėms reikmėms? O kalbant apie šiuolaikines reikmes, ar esate susidūrę su tuo, kad pritaikant paveldą šiuolaikimėns reikmėms, nesistengiama jo atkurti 1:1 koks jis buvo originialiai? Tam yra bent pora priežasčių: 1. kad nebūtų istorijos falsifikavimo ir 2. gyvenimo poreikiai kardinaliai pasikeitę.

                                Šiam kartui tiek. Dėkoju už skaitymą.

                                Comment


                                  Vaizdas nuo Trijų kryžių kalno.

                                  Click image for larger version

Name:	misionieriunamai_20190112.jpg
Views:	1003
Size:	437,2 kB
ID:	1694138

                                  Comment


                                    Parašė bucaneer Rodyti pranešimą
                                    Vaizdas nuo Trijų kryžių kalno.

                                    Click image for larger version

Name:	misionieriunamai_20190112.jpg
Views:	1003
Size:	437,2 kB
ID:	1694138
                                    O ten dešinėj antram plane, kur bokštinis kranas, kas ten per gargaras?

                                    Comment


                                      Postmodernistinis daugiabutis Subačiau gatvėje. Kas įdomiausia, kad nuo gatvės lygio mansardos nesimato ir jis atrodo visai nedidelis.
                                      Post in English - fight censorship!

                                      Comment


                                        Na, tas gargaras yra (pagal nuotrauką) vos vos aukštesnis už greta stovintį. Atrodo gargaras, nes iš kito šono visai nieko nėra. Na, yra, bet ten vieno aukšto kažkokie statiniai...

                                        Comment


                                          Matosi jo keturios akys




                                          Comment

                                          Working...
                                          X