Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Modernaus meno centras (MMC)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Edd Rodyti pranešimą
    20 milijonų savo asmeninių litų šiam objektui skiria V. Butkus. Turbūt tą ir turi omeny žurnalistai.

    Keistokos Perfect kalbos apie tai, kad viskas blogai suplanuota ir t.t. Jei jau iš anksto yra kolekcija ir jau iš anksto yra aišku kam tas muziejus bus skirtas, ir jau net yra aišku kiek privatus investuotojas yra pasiruošęs į jį sukišti savo pinigų. Ar buvo Lietuvoje nors vienas toks ir taip gerai suplanuotas kultūros objektas? Ne. Yra visokios kalbos apie Tautos namus ir pan. objektus, kur neaišku kas iš vis turėtų būti. Tuo labiau išvis niekada nieko panašaus nebuvo, kad privatus investuotojas skirtų tam tiek daug lėšų. Asmeniškai man atrodo keistoka ir kiek kvailoka Ūkio ministerijos pozicija, nes iš valstybės šiuo atveju investicijos yra minimalios. Na bet juk turim meno šedevrą - 100mln kainavusius stadiono griaučius, idiotiškų sprendimų dešimtuke tubūt dar trūksta ir šio objekto sustabdymo.
    Esmė ta, kad projekto iniciatoriai yra įsitikinę, kad projektas yra finansiškai rentabilus ir turėtų išlaikyti pats save.
    Ūkio ministerijai kilo abejonių dėl tokių galimybių studijos išvadų. Bet kuriam, šiek tiek kultūrinių institucijų veikla besidominčiam asmeniui, tokių abejonių kiltų. Juolab, kad Guggenheimo galimybių studijoje buvo numatyta, kad muziejus nebus pajėgus generuoti pakankamai pelno, kad išlaikytų save. Guggneheimo nauda būtu buvusi per sukuriamą netiesioginę pridėtinę vertę - turizmo skatinimą.
    MMC ne tik, kad nebūtų pajėgus išlaikyti savęs, tačiau nesukurtų ir ženklios pridėtinės vertės, kadangi ta kolekcija yra įdomi ir vertinga tik vietiniam snobui.

    Būtent dėl kreivos-šleivos galimybių studijos, valstybei ant galvos gali nukristi 1,5 mln Lt per metus našta. Ir tai dar klausimas ar ne daugiau, nes pastatas nepastatytas ir nefunkcionuoja, tad negalima pasakyti kiek kainuoja jo eksploatacija.

    Comment


      Parašė Perfect Rodyti pranešimą
      Esme ta, kad projekto iniciatoriai yra isitikine, kad projektas yra finansiškai rentabilus ir turetu išlaikyti pats save.
      Ukio ministerijai kilo abejoniu del tokiu galimybiu studijos išvadu. Bet kuriam, šiek tiek kulturiniu instituciju veikla besidominciam asmeniui, tokiu abejoniu kiltu. Juolab, kad Guggenheimo galimybiu studijoje buvo numatyta, kad muziejus nebus pajegus generuoti pakankamai pelno, kad išlaikytu save. Guggneheimo nauda butu buvusi per sukuriama netiesiogine pridetine verte - turizmo skatinima.
      MMC ne tik, kad nebutu pajegus išlaikyti saves, taciau nesukurtu ir ženklios pridetines vertes, kadangi ta kolekcija yra idomi ir vertinga tik vietiniam snobui.

      Butent del kreivos-šleivos galimybiu studijos, valstybei ant galvos gali nukristi 1,5 mln Lt per metus našta. Ir tai dar klausimas ar ne daugiau, nes pastatas nepastatytas ir nefunkcionuoja, tad negalima pasakyti kiek kainuoja jo eksploatacija.
      Jei jau mūsų tikslas materialiai uždirbti iš kultūros objektų, tai nežinau iki ko mes nueisim. Tačiau šiuo atveju net pagal materialinį praradimą/uždirbimą viskas atrodo žymiai geriau nei kituose Lietuvos kultūros objektuose.
      Nežinau kokia galimybių studija ir ką papildomai į ją įtraukia be tiesioginių pajamų/išlaidų, bet kalbant apie tiesiogines pajamas/išlaidas interviu su Butkum, jis pats teigia, kad muziejų reikės ateity išlaikyti valstybei, apie pelno generavimus bent jau iš tiesioginės veiklos ten tikrai nebuvo jokios kalbos. Ar daug iš visų Lietuvos muziejų iš savo tiesioginės veiklos generuoja kažkokius pelnus? Pvz. Londone praktiškai visi stambūs muziejai yra išvis nemokami ir niekas dėl to neverkia. O čia, mes praktiškai gaunam nemokamai muziejų (pačio pastato statyboms - privačios ir ES lėšos sudaro absoliučiai didžiąją dalį) ir jį telieka išlaikyti, kas tikrai kainuos žymiai mažiau nei bet kokie analogiški lietuviški projektai iki šiol su savo išpūstom statybų kainom, dideliais metiniais biudžetais ir tikrai ne pasaulinio lygio turiniu (tas be Gugenhaimų ir pan. manau sunkiai įmanoma Lietuvoje). Buvo ir dar ateity bus analogiškos vertės projektų pilnai vystomų ir išlaikomų valstybės, ir iš valstybės biudžeto pinigų, manau pats tam pritarsi ir kvailoka kaišioti tokiai "dovanėlei" pagalius į ratus.

      Comment


        http://vz.lt/2/straipsnis/2011/07/01..._Moderniojo_me

        Ūkio ministerija koreguoja praėjusį savaitgalį pasirodžiusius, milijoninei investicijai nepalankius teiginius. Dabar pasisakoma už tai, kad Moderniojo meno centrui būtų suteiktas valstybinės svarbos kultūros projekto statusas.
        Planuojama, kad muziejus su visa kolekcija po keleto metų bus perduoti valstybei.

        "Butkai perka iš menininkų kūrinius, kurių valstybė dėl savo skurdumo nėra pajėgi įsigyti, suformuoja kolekciją – jau dabar jai nupirkta darbų už 6 mln. Lt, ir žada ją plėsti toliau. 20 mln. Lt jie skiria kolekcijai ir daliai statybų (10 mln. Lt paramos prašo iš valstybės – ES struktūrinių fondų), artimiausius 5 metus – kasmet po 2 mln. Lt pastato ir personalo išlaikymui, taigi iš viso – 30 mln. Lt. Lietuvai tai yra milžiniški pinigai", - VŽ "Savaitgaliui sako Arūnas Gelūnas, kultūros ministras.
        Na, ką gi, keičiama pozicija dėl MMC finansavimo. Galima tik pasidžiaugti.

        Comment


          Parašė D.P Rodyti pranešimą
          http://vz.lt/2/straipsnis/2011/07/01..._Moderniojo_me

          Na, ką gi, keičiama pozicija dėl MMC finansavimo. Galima tik pasidžiaugti.
          Tai tikriausiai yra skirtumas tarp nacionalinės ir valstybinės svarbos objektų. Dabar kalbama apie valstybinės svarbos objektą, anksčiau - apie nacionalinės.

          Comment


            Parašė music Rodyti pranešimą
            Gal šitas šūdas yra vienas įspūdingiausių modernių pastatų Europoje?
            offtopic, bet nepavadinčiau jo įspudingu ir labai moderniu
            tokia forma reikalauja brangių ir apgalvotų fasadų sprendimų, ko čia akivaizdžiai trūksta.
            Paskutinis taisė [sp]; 2011.07.01, 14:01.
            Reikia fotografo?

            Comment


              Įdomūs Perfect pastebėjimai.

              Džiugu, kad privatus asmuo šitiek pasiryžęs dovanoti valstybei.

              Tačiau, kaip pastebėjo ir Perfect, ir valstybei prie šio projekto reikės prisidėti. O nauda, kai jau turime ne vieną XX a. meno centrą, o pastarasis irgi atspindės tik regioninės svarbos kūrybą - nevienareikšmė. Aišku, bet koks naujas muziejus šiaip - teigiamas dalykas. Tiesiog jis duoda vienokią naudą (nebūtinai finansine, bet ir kultūrine prasme) kai yra pirmasis šalyje, kitokią - kai jau tik kažkelintas.

              Plačiau savo idėjas, ką galima padaryti už tokius pinigus ir kas, mano nuomone, būtų naudingiau tiek turizmui, tiek kitiems šio objekto tikslams pasiekti, rašau čia: http://mn.blogas.lt/kurkime-ateiti-o...rumus-401.html

              Aišku MMC privati iniciatyva, pačios valstybės kaštai bus mažesni, todėl tai mažiau aktualu. Viskas, ką parašiau, labiausiai tinka Valdovų rūmams - ten ir suma daug kartų didesnė, ir viskas iš mokesčių mokėtojų pinigų.
              Mano kelionių aprašymai/vadovai:
              Armėnija | Australija | Gambija | Gruzija | Iranas | JAE | JAV | Kosovas | Kinija | Kipras | Kuba | Kroatija | Makedonija | Malta | Marokas | Namibija | Omanas |
              Padniestrė | Pietų Korėja | Slovėnija | Svalbardas | Ukraina

              Comment


                Parašė Perfect Rodyti pranešimą
                Esminė dovanos charakteristika yra ta, kad už dovaną neprašoma susimokėti. Šiuo atveju situacija yra labai diskutuotina. Kas trukdo padovanoti kolekciją jau esamam muziejui?
                Mano nuomone, primygtinis reikalavimas statyti naują muziejų yra tiktai bandymas susireikšminti, o ne nuoširdus noras dovanoti.

                Antra, NDG turi nuolatinę ekspoziciją, kurioje gana skaitlingai pristatoma XX ir XXI a. Lietuvos vaizduojamieji menai, tame tarpe ir fotografija, skulptūra, video, instaliacijos ir kt. Tad MMC akivaizdžiai dubliuotų NDG.

                Mano pavyzdyje apie Latviją ir Estiją yra kalbama apie modernios valstybės institucijas, kurių tos šalys neturėjo arba turėjo, tik nepilnai arba nekokybiškai funkcionuojančias. Tad, Estijai ir Latvijai buvo ir yra natūrali būtinybė tokias nacionalines institucijas, kaip modernaus meno muziejus, nacionalinė biblioteka, operos teatras ir kt., susikurti. Tačiau šios valstybės neplanuoja statyti dviejų ar trijų nacionalinių modernaus meno muziejų ar kelių nacionalinių bibliotekų. Nes tam nėra jokio reikalo.

                Lietuvoje yra du dideli nacionaliniai dailės/meno muziejai. Nei Latvija, nei Estai apimtimi Lietuvai neprilygsta.

                Kadangi projekto iniciatoriai prašo nacionalinės svarbos statuso projektui, kyla klausimas ką valstybei, o ne miestui duotų šis projektas?
                Jei tai visgi yra dovana Vilniui, tai tegul Vilniaus miesto savivaldybė ir susimoka už "dovaną". Tačiau nacionalinės reikšmės statusas tokiam projektui, bet kuriuo atveju, yra per daug.
                Tai kad latviai turi nacionalinį operos teatrą ir dar kokį:
                http://www.andreas-praefcke.de/carth...riga_opera.htm

                turi ir tokį dalykėlį ir gana nemažą, beje: http://www.vmm.lv/lv/lnmm/

                1) http://www.vmm.lv/en/lnmm-g/

                2) http://www.vmm.lv/en/arsenals/

                3) http://www.vmm.lv/en/sbm/

                4) http://www.vmm.lv/en/dmdm/

                5) http://www.vmm.lv/en/amm/

                etc.,etc.)

                Mano nuomone meno ir kultūros objektų niekada nebūna per daug. Vienoje yra Museumsquarter, Berlyne- Museumsinsel (įtrauktas į Unesco) ir t.t.
                Apskritai net lyginantis su Krokuva, Varšuva ar kokia Praha, net ta pačia Ryga, nėra čia tiek jau daug tų kultūros objektų.
                O kaip tada pavadinti nacionalinį statusą Gariūnams ar sporto arenai, kurių Lietuvoje ir taip per daug?
                http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                Comment


                  Parašė music Rodyti pranešimą
                  Apskritai net lyginantis su Krokuva, Varšuva ar kokia Praha, net ta pačia Ryga, nėra čia tiek jau daug tų kultūros objektų.
                  O kaip tada pavadinti nacionalinį statusą Gariūnams ar sporto arenai, kurių Lietuvoje ir taip per daug?
                  Nebus per daug nei kultūros objektų, nei sporto arenų, nei ligoninių (bent jau ne artimiausiu metu). Visi šie objektai juk papildomai padeda žmonėms, kuriems tai aktualu.

                  Pagrindinė esmė ta, kad laikas, kurį visi žmonės gali skirti darbui, statyboms - ribotas. Todėl negali būti begalės kiekvienos rūšies visuomeninių objektų.

                  Jeigu būtų neribotos galimybės niekas nesakytų ir kad "sporto arenų Lietuvoje per daug", juk netrukdo, o kažkam reikalingos. Bet esmė ta, kad sporto arenos pastatymui reikalingi tokie patys ištekliai, kaip ir kitų objektų. Todėl ir kyla tokios diskusijos kaip dėl MMC - kritikai klausia, ar tų milijonų (kalbu tik apie valstybės pinigus, privačių pinigų panaudojimas yra jų savininkų reikalas) negalima geriau panaudoti.
                  Mano kelionių aprašymai/vadovai:
                  Armėnija | Australija | Gambija | Gruzija | Iranas | JAE | JAV | Kosovas | Kinija | Kipras | Kuba | Kroatija | Makedonija | Malta | Marokas | Namibija | Omanas |
                  Padniestrė | Pietų Korėja | Slovėnija | Svalbardas | Ukraina

                  Comment


                    Parašė Eskarpas Rodyti pranešimą
                    Nebus per daug nei kultūros objektų, nei sporto arenų, nei ligoninių (bent jau ne artimiausiu metu). Visi šie objektai juk papildomai padeda žmonėms, kuriems tai aktualu.

                    Pagrindinė esmė ta, kad laikas, kurį visi žmonės gali skirti darbui, statyboms - ribotas. Todėl negali būti begalės kiekvienos rūšies visuomeninių objektų.

                    Jeigu būtų neribotos galimybės niekas nesakytų ir kad "sporto arenų Lietuvoje per daug", juk netrukdo, o kažkam reikalingos. Bet esmė ta, kad sporto arenos pastatymui reikalingi tokie patys ištekliai, kaip ir kitų objektų. Todėl ir kyla tokios diskusijos kaip dėl MMC - kritikai klausia, ar tų milijonų (kalbu tik apie valstybės pinigus, privačių pinigų panaudojimas yra jų savininkų reikalas) negalima geriau panaudoti.
                    Bet Jūsų pateiktas didžiausias vėliavos stiebas su trispalve tėra "pakazucha", kaip ir nemažai visų "didžiausių, -iausių". Tokie ypač mėgiami Azijoje. Tai Mekoje įrengia didžiausią laikrodį, tai Dubajuje pastato aukščiausią pastatą, o Riade kokį didžiausią PC įrengia. Galbūt tai ir pritrauktų daugiau turistų ir atneštų pinigų, bet ar dvasiškai visuomenė nuo to būtų turtingesnė nei turėdama meno muziejų?
                    Žinoma, turėdami ribotus finansinius išteklius visada turėsime rinktis iš daugybės alternatyvių pasiūlų, bet reik stengtis rinktis geriausią, naudingiausią tuo metu variantą, kurio labiausiai stinga. Šiuo atveju meno muziejaus ne tiek stinga, kiek tiesiog gauname gerą daiktą už labai patrauklią kainą. Tai lyg Kalėdinis išpardavimas, kai prieš pusmetį nusižiūrėtam parduotuvėje megztukui taikoma 80 proc. nuolaida, tad galime arba jį įsigyti ir visą šaltąjį metų laikotarpį jaustis šiltai, arba pagailėti tų dvidešimties litų sumažėjusiom kainom, o likusią žiemą toliau šalant ir neturint kitos išeities kaip sušilti, vėliau pirkti už 100, ar, pfu pfu pfu, peršalti ir pirktis jau ne tik megztuką, bet ir vaistų nuo kultūrinio kosulio ir slogos.
                    Kas bus jei po 20-30 metų apsižiūrėsime, kad paskutinių 50 metų menininkų darbų Lietuvos kolekcijose apskritai neturime?..

                    Beje, didžiausias vėliavos stiebas vistiek ne Baku, o Vilniaus TV bokštas
                    http://www.travel.lt/ntisFiles/uploa...0081201923.jpg
                    http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                    Comment


                      Parašė music Rodyti pranešimą
                      Bet Jūsų pateiktas didžiausias vėliavos stiebas su trispalve tėra "pakazucha", kaip ir nemažai visų "didžiausių, -iausių". Tokie ypač mėgiami Azijoje. Tai Mekoje įrengia didžiausią laikrodį, tai Dubajuje pastato aukščiausią pastatą, o Riade kokį didžiausią PC įrengia. Galbūt tai ir pritrauktų daugiau turistų ir atneštų pinigų, bet ar dvasiškai visuomenė nuo to būtų turtingesnė nei turėdama meno muziejų?
                      Didžiausias vėliavos stiebas (ar kažkas panašaus) buvo labiau siūlomas kaip alternatyva Valdovų rūmams, kurių tikslai - pagerbti Lietuvą ir jos tūkstantmetį, pritraukti turistų. O kaip alternatyva muziejui - vienas (ar keli) aukšto lygio kūrinys, kuris papuoštų kurį nors miegamąjį rajoną ir galėtų būti įdomus ir užsienio turistams.

                      Bet šiaip nesu didelis MMC kritikas, suprantu čia abi puses. Jei tai būtų vien valstybės pinigai - būčiau kritiškesnis, bet kadangi taip nėra, ir kadangi, nors, matyt, ir būtų logiškiau tą kolekciją eksponuoti esamoje erdvėje, valstybė negali pasakyti privatiems asmenims, kaip elgtis, ir šie turi pilną teisę valstybei neįvykdžius kažko, ko jie nori, atsisakyti aukoti kolekciją (nesvarbu, dėl kokių priežasčių) - situacijos nevertinu vienareikšmiškai.
                      Mano kelionių aprašymai/vadovai:
                      Armėnija | Australija | Gambija | Gruzija | Iranas | JAE | JAV | Kosovas | Kinija | Kipras | Kuba | Kroatija | Makedonija | Malta | Marokas | Namibija | Omanas |
                      Padniestrė | Pietų Korėja | Slovėnija | Svalbardas | Ukraina

                      Comment


                        http://vz.lt/straipsnis/2011/07/05/M...ja_savivaldybe

                        Pritariu nuomonei kad mmc ir Gugenhaimas yra per daug panasus, tokios asociacijos buvo kilusios ir anksciau. MMC projektas atrodo solidziai, taciau sprendziant is straipsnio, Gugenhaimas dar pilnai nepalaidotas, o tuo atveju, tikrai reiktu siokias tokias detales mmc projekte pakeisti. Kad tik neliktumem su "laiptais"...

                        "Nors 2009 m. sausį miesto taryba Guggenheimo-Ermitažo muziejaus statyboms nepritarė, p. Blotnys teigia, kad klausimas yra atviras tiek dėl šio muziejaus, tiek dėl Moderniojo meno centro (MMC) statybos. Jis pasakoja, kad šiuo metu rengiamas dešiniojo Neries kranto detalusis planas, kuriame numatomi du tos pačios paskirties pastatai - galerijos."
                        Paskutinis taisė B.S.; 2011.07.06, 00:06.

                        Comment


                          Argi MMC ir Guggenheimas išsilaikytų jeigu būtų abu? Hm...

                          Comment


                            Parašė rat Rodyti pranešimą
                            Argi MMC ir Guggenheimas išsilaikytų jeigu būtų abu? Hm...
                            Na, menas, tai ne maistas. Jei nusipirkai pieno IKI, tai į Maximą tą dieną jau aišku nebeisi, o tai, kad du muziejai šalia - čia greičiau pliusas. Juk ne tą patį jie eksponuos, o bilietai į muziejus, bent Lietuvoje, nepraktikuoja karvės kainuot.

                            Comment


                              Parašė rat Rodyti pranešimą
                              Argi MMC ir Guggenheimas išsilaikytų jeigu būtų abu? Hm...
                              Ka reiskia ar issilaikytu abu?
                              Gugenhaimas-Ermitazas butu pasaulio menininku besikeiciancios ekspozicijos. MMC nuolatine lietuviu ekspozicija. Tai butu vienas kita papildantys muziejai, o ne konkuruojantys vienas su kitu. Atvaziave turistai i Gugenhaima uzsuktu ir i Lietuvos meno muzieju. As net neabejoju, kad jei bus pastatyti abu muziejai, su nuolaida bus pardavinejami bilietu paketai i visus nmc muziejus.

                              Comment


                                Parašė B.S. Rodyti pranešimą
                                Ka reiskia ar issilaikytu abu?
                                Gugenhaimas-Ermitazas butu pasaulio menininku besikeiciancios ekspozicijos. MMC nuolatine lietuviu ekspozicija. Tai butu vienas kita papildantys muziejai, o ne konkuruojantys vienas su kitu. Atvaziave turistai i Gugenhaima uzsuktu ir i Lietuvos meno muzieju. As net neabejoju, kad jei bus pastatyti abu muziejai, su nuolaida bus pardavinejami bilietu paketai i visus nmc muziejus.
                                Būtų lietuviškas Museumsquartier/Museumsinsel analogas, viso regiono traukos centras, puiki reklama Lietuvai užsieny, bei vietiniai tobulėtų, o bilietas turėtų būt vienas
                                http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                Comment


                                  Parašė B.S. Rodyti pranešimą
                                  Ka reiskia ar issilaikytu abu?
                                  Gugenhaimas-Ermitazas butu pasaulio menininku besikeiciancios ekspozicijos. MMC nuolatine lietuviu ekspozicija. Tai butu vienas kita papildantys muziejai, o ne konkuruojantys vienas su kitu. Atvaziave turistai i Gugenhaima uzsuktu ir i Lietuvos meno muzieju. As net neabejoju, kad jei bus pastatyti abu muziejai, su nuolaida bus pardavinejami bilietu paketai i visus nmc muziejus.
                                  Pridėkim NDG (kuris architektūriškai mano diletanto akimis žiūrint yra puošmena mieste ) ir turėsime meno centrų-muziejų-galerijų-inkubatorių trikampį. Taip, tai būtų šių laikų Museumsquartier (kaip sako music). Neabejoju, kad bet kuris turistas, nuvykęs į Berlyną ar Vieną apžiūri panašius objektus.

                                  Be to, kitoje Nėries pusėje planuojamas skulptūrų parkas (ar tai tik gandai?).
                                  --

                                  Nors panašumu kaip ir yra, bet dėl to projektą stabdyti būtų nelogiška. Galų gale G/E idėjos realizacija kol kas nesišviečia mum.

                                  Comment


                                    Siūlau nugriauti rotušę, nes ji panaši į katedrą, o barokinių bažnyčių palikti dvi- Teresės ir Misionierių. Kitos per daug panašios, įdomu ką turistai galvoja ir ar vietiniai jų nemaišo. Baisi gėda
                                    http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                    Comment


                                      Parašė music Rodyti pranešimą
                                      Siūlau nugriauti rotušę, nes ji panaši į katedrą, o barokinių bažnyčių palikti dvi- Teresės ir Misionierių. Kitos per daug panašios, įdomu ką turistai galvoja ir ar vietiniai jų nemaišo. Baisi gėda
                                      Su mazais trikampiais langais ir su stikline "akimi" jie tikrai perlenke, kas prestizo lietuviams neprideda. Patys pagalvokit, ka Zaha pasakytu pamaciusi tuos "akcentus" meno muziejuje esanciame vos 100 metru nuo G/E.
                                      Paskutinis taisė B.S.; 2011.07.06, 01:46.

                                      Comment


                                        juokas juokais

                                        Parašė B.S. Rodyti pranešimą
                                        Su mazais trikampiais langais ir su stikline "akimi" jie tikrai perlenke, kas prestizo lietuviams neprideda. Patys pagalvokit, ka Zaha pasakytu pamaciusi tuos "akcentus" meno muziejuje esanciame vos 100 metru nuo G/E.
                                        Nemanau, kad trikampiai langai yra Zahos užpatentuotas išradimas
                                        http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                        Comment


                                          Parašė music Rodyti pranešimą
                                          Nemanau, kad trikampiai langai yra Zahos užpatentuotas išradimas
                                          Na ir kam sita demagogija? Nei stikline akis, nei trikampiai langai, nei forma, nei visa kita nera Zahos nuosavybe ar isradimai. Tai nereiskia, kad galima taip akivaizdziai skolintis idejas. Juk mmc stoves ne kuriam kitam mieste ar kokioj kitoj miesto vietoj. Taipogi, abieju pastatai yra panasios paskirties muziejai... Beda izvelgiu ne pagrindiniame ar trikampiuose languose, o tu langu isdestyme.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X