Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Valdovų rūmai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    antibubble, bet ir yra to "atstatymo" problema, kad niekas nezino kaip tie rumai turetu atrodyt, nes nelike nei jokiu breziniu, nei dar ko.


    Prie ruso man buvo geriau

    Comment


      Parašė alonso
      antibubble, bet ir yra to "atstatymo" problema, kad niekas nezino kaip tie rumai turetu atrodyt, nes nelike nei jokiu breziniu, nei dar ko.
      Cia jau buvo rasyta, kad turima daugiau duomenu nei Traku pilies atstatymo atveju. As nemanau, kad pvz. Traku pilies atstatymas buvo bloga ideja.

      Comment


        Beje, del Traku pilies, tai tiesa sakant, tai biski grybai buvo su atstatymu. Kiek prisimenu, buvo kelios rekonstrukcijos (vienodai tiketinos), bet buvo pasirinktas tik vienas variantas. Del pagrindinio bloko atstatymo (isskyrus pagrindinio boksto virsutine dali) jokiu problemu, bet del pirmo kiemo (to pirmo, didelio) tai buvo ir yra abejoniu.

        Kitas klausimas, kas yra geriau: ar del abejoniu palikti griuvesius ir dziaugtis kad jie tikrai yra autentiski, ar pabandyti istaisyti praeities klaidas. Gerai buvo pastebeta, kad Traku pilies atstatymas buvo labai gera ideja. Ypac atsizvelgiant i tai, kad Lietuvoje buvo berods ne daugiau kaip 10 normaliu muriniu piliu viduramziais (minus dar kryziuociu, kaip Klaipedos), ir ne vienos normalios bukles siuo metu (palyginkite su apie 100 viduramziu piliu Latvijoje ir apie 50 Estijoje).

        Deja, karai ir kitos nelaimes padare savo ir daug ko jau nebera. Jei del viduramziu piliu mums su sakykime Estija konkuruoti sunku, tai su Renesanso palikimu kitaip. Mes turejome labai ispudinga ir grazu pastata, kuri tikrai reikia atstatyti. Nei Talinas, nei Riga tokiu neturi, o Vilniu jie papuostu.

        O ka siulo priesininkai? Palikti kaip ir buvo? O ka mes paliksime po saves. Mes deja neturime tiek daug architekturos stebuklu kaip Italija ar Prancuzija, tad kiekviena turime saugoti. Ir jei buvo padarytos klaidos praeity, tai turime pasistengti jas istaisyti?

        P.S. Kas liecia breziniu, tai dauguma pastatu, kurie buvo nugriauti 19 a. ar anksciau ju neturi. Tai kas is to? Kaip gera pvz., prisiminkite Traku pusiasalio pradzoije stovincias Bernardinu (berods) vienuolyno liekanas. Ar jos autentiskos? TAIP!!! Ar puosia Trakus???? NE!!! (dauguma zmoniu apie vienuolyna nezino). Ar tie griuvesiai liks ateinanciom kartom??? ABEJOJU!!! Taip kaip darom su praeities nusikaltymais??? Vienulyno tiksliu atvaizdu (isskyrus vietine Bernardinu provincijos zemelapi su labai supaprastintais atvaizdais bei keliu nuotrauku, kai Baznycia jau buvo nugriauta, o pastatas paverstas kalejimu) nera (bent darbe apie Trakus ju berods nera, tad mazai tiketina, kad kada nors atsiras).
        http://www.voruta.lt/article.php?article=138

        P.P.S. As laikau architekturos paminklu griovima nusikalstoma veikla....
        The exact opposite of a bubble... :oioi:

        Comment


          antibubble, aciu uz nuomone, isties neblogu minciu pasakei..


          Prie ruso man buvo geriau

          Comment


            @Antibubble
            apie tai, kad lietuva turi nedaug viduramzio palikimo lyginant su lv ar est. Juokas man ima kaip cia daugeliui vien kazkoks sportinis azartas statiniais, palikimu, dangoraiziu auksciu konkuruoti su kitom valstybem. O 'atstatymas' traku pilies, valdovu rumu ar betkokie kiti butaforiniai rumai (kurie istikruju yra is betono ir armaturos), nesumazins skirtumo tarp lietuvos paveldetu ir musu kaimynu paminklu. Valdovu rumai nebus paveldas ir nebus paminklas niekada. tai yra replica.

            Comment


              @ filthy

              Tai gerai, tai iseina taip: vieni sugriove ar bent jau leido siuriuti, o mes taip ir turime leisti, kad taip ir liktu??? Bet koks restauravimas tada iseina yra replica, ar ne? Beje, vokieciai tur planu atstatyti savo barokonius rumus Berline, tik jiems dabar pinigu truksta, nes rumai nepaliginamai didesni, nei Vilniuje.

              Tarkime, 2-ojo pasaulinio karo metu daug ka sugriove, tai ka tada reikejo daryti: taip ir palikti kaip nacizmo, zmoniu neapykantos ar kvailumo pvz. Paminklai is esmes verti ne tik del savo architekturos, bet ir kaip tautos autentskumo, jos istorijos simbolis.

              Del Traku pilies: yra Medininku pilis, apgriuvusi!!! Kas apie ja zino!! Kokia tos pilies itaka tautos savigarbai!!! Jo, pilis stovi,bet jei apie ja niekas nezino, reiskia niekas nezino apie musu istorijos ivkius, susijusius su ja!!! Del Traku pilies butu panasiai, o vaikai vietoj to, kad diziuotis savo Traku pilimi ir savo istorija, kad buvo zmoniu, kurie galejo pstatyti tokia pili, ziuretu pigius AMerikos filmus apie istorija ir nezinotu nei truputi savos???

              Tas pats ir su valdovu rumais!!! Po 50-100 metu jau niekas nezinos is esmes, kad jos atstatytos is naujo. Sakys, pvz, kad buvo periodas, kad rumai buvo sugriuve ir viskas. Bet jei tai paskatins zmones didziuotis, vertinti ir gerbti savo istorija, tuos zmones kurie tai state, valde LDK ir pan, tai tikslas, manau bus pasiektas. Jei reikalas tik tame, kad gaila tam skirtu pinigu, tai musu valdininkai kur kas daugiau sugeba pavogti ar pravalgyti, tad tai ypatingos itakos netures. As bent jau nemanau, kad jei tuos pinigus skirtu visuomenei, tai as pajusciau mano padeties pagerejima

              P.S. Daug zmoniu, aplankanciu Lietuva, prismena veliau butent Vilniaus senamiesti ir Trakus!!!


              P.P.S. Jei toks atstatymas yra blogai, tai kas tada yra gerai? Palikti angarus??? ar padaryti pievele ir visiems pasakoti, kad po 3m zemes sluoksniu yra rumu pamatai??? Kokia tada turi buti politika archtekturos paminklu atzvilgiu???
              The exact opposite of a bubble... :oioi:

              Comment


                Pritariu Antibubble, praeitais metais nuvariau i Traku pili detaliai vidaus apziurai - po 15 metu pertraukos, ir didziausia ispudi man paliko nuotraukos ir aprasymas, kaip Traku pilis buvo atstatinejama. Jo, jei butu tie griuvesiai, kurie buvo po karo... Iskart Maironio eiles prisiminiau, o juk vaizdelis dar blogesnis buvo...

                Comment


                  Atstatyt ir kuo daugiau! Nauda is to akivaizdi. Svarbu ne autentiskumas , o pac faktas, kad kazkada toje vietoje toks statinys buvo. Archeologai ir Istorikai nebijok (filthy) neapsigaus ir atsirinks. Atstatoma del kitu priezasciu. Kaip ir Paryziaus Luvras irgi - ji atstatinejo/griove/degino 200 metu. Autentiska islikus tik viena siena. O pasaulinio demesio susilauke kai visiskai astate, po zeme iskase aptarnaujamasias muziejaus patalpas , o kieme pastate stikline piramide.
                  Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                  Comment


                    deja as sitiems rumams matau tik viena ateiti - HYPERRRRR MAXXXIMA. Valioooo! Neabejoju, kad taip sie rumai taptu daug populiaresni nei koks sush*ktas muziejus. O ir kai kurie veikejai nebegales skustis, kad Maximos tera baisios neskoningos dezes

                    Comment


                      2005 03 08

                      Kelios nuotraukos. Siek tiek ilindau paziureti ir is kiemo puses, kas matyti.











                      Cia jei sumanytu vyroko spalvinia gama pritaikyti.









                      Comment


                        o jie tokie raudoni ir liks ar nutinkuos ir nudazys?

                        Comment


                          Dėkui už nuotraukas, ypač iš kiemo pusės
                          Mano galerija Flickr'yje

                          Comment


                            Parašė liutass
                            o jie tokie raudoni ir liks ar nutinkuos ir nudazys?
                            kiek man teko girdeti, tai neturetu dazyti. Su Gedimino bokstu tai gal ir derinsis, bet su pacia katedra tai ka as zinau Jei ruostusi tinkuoti ar dazyti, tai manau nebutu skirtumo kokias plytas naudoti - vistiek niekas nematytu

                            Comment


                              O kiek as zinau tai tinkuos ir dazys.

                              Comment


                                Parašė Edd
                                O kiek as zinau tai tinkuos ir dazys.
                                Aišku, juk darys "kaip buvo". Todėl ir plytos naudojamos. Negi iš silikatinių blokelių mūryti?

                                Comment


                                  Parašė Edd
                                  O kiek as zinau tai tinkuos ir dazys.
                                  tada vadinas ne taip nugirdau. Visai graziai ir raudonai atrodytu

                                  Comment


                                    Galetu dar patvarkyti Katedra. Nesenai ten buvau tai atrodo imho baisiai is vidaus...
                                    Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                                    Comment


                                      plytinis nebus. bus smiltainio fasadai. galbut kazhkas panashaus kaip ta akmenine katedros koplycia. o akmeninius langu profiliuos tai jau pradejo deti, matosi 3ciam aukshte. pagrindiniam kiemo fasade bus daug arku
                                      katedra turbut remontuos kai baigs rumus, nes statybu metu ji eme klibet. aishku gaila , kai statom butaforija, o shalia tikras daiktas beveik griuna

                                      Comment


                                        Parašė toshas
                                        plytinis nebus. bus smiltainio fasadai. galbut kazhkas panashaus kaip ta akmenine katedros koplycia. o akmeninius langu profiliuos tai jau pradejo deti, matosi 3ciam aukshte. pagrindiniam kiemo fasade bus daug arku
                                        katedra turbut remontuos kai baigs rumus, nes statybu metu ji eme klibet. aishku gaila , kai statom butaforija, o shalia tikras daiktas beveik griuna
                                        vadinasi katedra ir toliau grius , nes iki rumu statybos pabaigos dar tolokai.

                                        Comment


                                          Parašė Marius
                                          vadinasi katedra ir toliau grius , nes iki rumu statybos pabaigos dar tolokai.
                                          na tai kai Katedra nugrius, pastatysim(atstatysim...) jos daug tvirtesne gelzbetonine kopija (ą la "Voldovo Rumai").

                                          Comment

                                          Working...
                                          X