Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Viešosios erdvės ir Klaipėdos mažoji architektūra

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Romas Rodyti pranešimą
    Puiku, pagaliau atsirado tema Klaipėdos viešosioms erdvėms. Atkėliau iš "Klaipėdos infrastruktūros projektų" temos.kelis pranešimus apie erdve prie "Vadilos" ir apie Smiltynę
    Iš projektų skilties galima nemažai perkelti, net apie tą pačią aikštę. Klaipėdos aplanke situacija apskritai prasčiausia iš 4 esamų. Mažesni komerciniai pastatai išmėtyti po 3 temas nepaisant jiems esamos, kai kurios statybos, net turinčios savo vardo temas, atsiranda bendruose projektuose ir t.t.

    Arba ne mano žodžiais:
    Parašė arturiux Rodyti pranešimą
    Visiška velniava su Klaipėdos temomis, randi kokią informaciją ir suki galvą, kur čia ją patalpinus. Kiti miestai, kad ir Panevėžys, vos ne kiekvienam autoservisui atskiras temas turi, ką jau ten apie gatvės projektus kalbėt, tai Klaipėdos temose visiška maišalynė. Bet kai nebeturime iš miesto nuolat apie pokyčius informuojančių, kokie kažkada ArTūras ar Eimantas ir kiti buvo, gal ir tebūnie, kaip yra. Atsiras kam įdomu, bus galima ir pakeisti.

    Comment


      Parašė bato_usai Rodyti pranešimą
      Iš projektų skilties galima nemažai perkelti, net apie tą pačią aikštę.
      Peržiūrėjus pagrindinės Klaipėdos projektų mega-temos vien paskutinius tris puslapius į šią temą atkelti 9 pranešimai.
      Kai bus laiko, reikės paieškoti daugiau tinkamų šiai temai pranešimų.

      Comment


        15min 2022.02.03
        Po milijonus kainavusį Klaipėdos skverą – tik valtele
        Vos prieš metus Klaipėdoje išdidžiai pristatytas užbaigtas Ąžuolyno giraitės projektas Kauno, Paryžiaus komunos gatvių rajone. Tarp daugiabučių įsispraudęs žaliasis plotas su takeliais, žaidimų aikštynais ir tvenkiniu džiugino neilga.
        Jau antrą kartą vanduo užliejo takus taip, kad šiais galima nebent valtele plaukioti. Taip ir padarė vienas klaipėdietis.

        http://www.15min.lt/m/id/aktualu/lie...ele-56-1637324

        Comment


          Savivaldybė: potvynių Ąžuolyno giraitėje nebeturėtų būti

          https://www.atviraklaipeda.lt/2022/0...beturetu-buti/
          Savivaldybės prašymu AB „Klaipėdos vanduo“ nustatė, kad vanduo parko teritoriją semia dėl užsikimšusio persipylimo vamzdžio, kuriuo perteklinis vanduo turėtų nutekėti į bendrovės paviršinių vandens nuotekų tinklus. Gruodžio pradžioje pravalius persipylimo vamzdį problema buvo išspręsta, tačiau praėjusią savaitę pradėjus tirpti sniegui problema vėl atsinaujino. Šįkart užsikimšusio vamzdžio valymo darbus apsunkino užšalęs vanduo. Tačiau po to, kai AB „Klaipėdos vanduo“ rangovai persipylimo vamzdį pravalė vėl panaudodami aukšto slėgio hidrodinaminę techniką, perteklinis tvenkinio vanduo pamažu ėmė sekti. Po savaitgalio sulėtėjus vandens pratekėjimui, AB „Klaipėdos vanduo“ vėl pakartojo vamzdžio valymo procedūrą aukštu slėgiu, dabar tvenkinio vanduo nuteka į vandentiekio bendrovės paviršinių nuotekų tinklus.

          Polaidžio vanduo semia ir stadioną Statybininkų prospekte, jis priklauso Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centrui. Klaipėdos savivaldybė nėra šios mokymo įstaigos steigėja, todėl neturi teisinio pagrindo vykdyti atnaujinimo darbus šiame stadione. Miestas dar 2018 m. raštu kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministeriją dėl minėto stadiono atnaujinimo darbų organizavimo.

          Comment


            Vitės progimnazijos sporto aikštyną siekiama atnaujinti dar šiemet
            https://www.atviraklaipeda.lt/2022/0...ti-dar-siemet/
            Iki pusmečio truksiantys Vitės progimnazijos sporto aikštyno atnaujinimo darbų kaštai gali pasiekti daugiau nei 800 tūkst. eurų. Klaipėdos savivaldybė jau paskelbė viešąjį pirkimą rangovui išrinkti.

            Vitės stadioną suskubta rekonstruoti po to kai jame atikta sunkųjų metalų tarša normas vietomis viršijo net daugiau nei 10 kartų. Nepaisanto to stadiono rekonstrukija bus vykdoma iš savivaldybės lėšų.

            Comment


              Tvarkys dar vieną miesto erdvę, atnaujins ir dviračių taką
              https://www.atviraklaipeda.lt/2022/0...viraciu-takas/
              Klaipėdoje šiemet turėtų prasidėti pėsčiųjų ir dviračių tako tarp Šilutės pl. ir Taikos pr. atnaujinimo darbai. O ties prekybos centru (Šilutės pl. 40A), kur sovietmečiu veikė populiarus naktinis restoranas „Neringa” – skvero įrengimo darbai.
              Iš viso bus nutiesta pusantro kilometro dviračių bei 3,5 km pėsčiųjų takų. Jei savivaldybei iki vasaros pavyks rasti rangovą šiems darbams, projektas gali būti baigtas 2025 metų pradžioje, nes numatomas rangos darbų terminas – 30 mėnesių.
              Teigiama, kad viešoji erdvė suprojektuota derinantis ir prie esamos situacijos, gyventojų natūraliai išmintų takų ir pagal detalųjį planą.

              Šalia prekybos centro suprojektuotas Neringos skveras, jame bus ir fontanas su dekoratyviniu apšvietimu, želdiniai, gėlynai, suoliukai, dviračių stovai. Greta bus ir sporto zona su aptverta krepšinio ir tinklinio aikštele, lauko treniruokliais, vaikų žaidimų aikštelėmis.

              Gyventojų ir statinių saugumui projektuojamos vaizdo stebėjimo kameros. Atokiau bus ir viešasis tualetas.

              Comment


                Prasidės Skulptūrų parko tvarkymo darbai

                https://www.atviraklaipeda.lt/2022/0...arkymo-darbai/
                Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad pasibaigus dar pernai gegužę prasidėjusiam bylinėjimosi procesui su UAB „Plungės lagūna“ pasirašyta 3 mln. eurų vertės sutartis dėl Skulptūrų parko sutvarkymo darbų.

                Darbus, kurie vyks trimis etapais, numatyta atlikti maždaug per dvejus metus. Visam darbo projekto parengimui numatytas trijų mėnesių terminas nuo sutarties įsigaliojimo dienos.

                Comment


                  Tauralaukyje rasis Baltų saulės parkas
                  https://www.atviraklaipeda.lt/2022/0...saules-parkas/
                  Mitologinė poilsinė ir žaidimų erdvė planuojama 0,3077 ha valstybinės žemės sklype, suformuotame teritorijoje tarp Tauro 7-osios ir Tauro 8-osios gatvių.

                  Įrengta poilsio ir žaidimų erdvė turėtų pasižymėti baltų mitologijos tematika. Idėjos autorius identifikuoja nagrinėjamos teritorijos problemą, kad būdamas vienu iš sparčiausiai plėtojamų kvartalų, Tauralaukis yra itin skurdus viešųjų erdvių prasme, kad „tarp naujai statomų namų ir tiesiamų gatvių neatsiranda vietos pievutei, suoliukui ar vaikų žaidimų aikštelei“.

                  Be kita ko, parke planuojama įrengti poilsio saleles su mažosios architektūros ir lauko interjero objektais: suolais, sėdėjimo platformomis, supynėmis, paspirtukų ir dviračių stovais etc. Projektuotojai turės pasiūlyti stilizuotus meninius akcentus, susietus su baltų mitologija, o taip pat – sporto aikšteles ar įrenginius bei žaidimų aikšteles su įranga, skirta įvairaus amžiaus grupėms.

                  Comment


                    Giruliuose pagaliau sutvarkys itin apleistą krepšinio aikštelę
                    https://www.atviraklaipeda.lt/2022/0...inio-aikstele/
                    Kitą pavasarį Giruliuose, Stoties gatvėje, prie autobusų apsisukimo žiedo, netoli geležinkelio jau turėtų nebelikti dabartinio šabakštyno su krepšinio atributų liekanomis, kurios akis bado tiek miestiečiams, tiek miesto svečiams.

                    Comment


                      Šlaito g. 8
                      Click image for larger version

Name:	citify-slaito-g-8-10685.jpg
Views:	1269
Size:	163,4 kB
ID:	1988997

                      Comment


                        Po daugiabučių kiemų rekonstrukcijos – daugiau automobilių stovėjimo vietų (klaipeda.lt)
                        Darbų įgyvendinimo terminas 2022 m.–2023 m., kaina 1 248 000 Eur.

                        Įgyvendinus projektą bus įrengta 11 automobilių stovėjimo aikštelių (iš viso – apie 330 vietų), tarp jų – stovėjimo vietos, skirtos žmonėms su negalia, atnaujinta 4600 kv. m. ploto šaligatvio dangų, įrengti nauji dviračių stovai, pašalinti seni įrenginiai (turėklai).

                        Comment


                          Atnaujintas Rumpiškės kvartalas – patrauklesnis ir patogesnis gyventojams (klaipeda.lt)
                          Klaipėdoje baigiami prieš dvejus metus pradėti Rumpiškės gyvenamojo kvartalo daugiabučių kiemų atnaujinimo darbai. Kompleksiškai sutvarkyti didžiosios dalies gyvenamojo kvartalo daugiabučių namų kiemų, iš viso atnaujinta daugiau negu 10 ha ploto teritorijos. Tai – pirmasis toks projektas Klaipėdoje, kuriuo iš esmės atnaujinti daugiabučių namų kiemai sovietmečiu statytame mikrorajone, tuo pačiu pagerinta klaipėdiečių gyvenimo kokybė.

                          Įgyvendinus šį Klaipėdos miesto savivaldybės projektą, Rumpiškės mikrorajono infrastruktūra priartinta prie šiuolaikinio žmogaus poreikių: sukurta nauja pėsčiųjų takų sistema, sujungusi daugiabučius namus ir viešąsias erdves, pakeista kiemų, pėsčiųjų takų danga, įrengta apie 450 vietų automobilių stovėjimo vietų, atnaujintos vejos ir želdiniai, sukurtos žaidimų erdvės vaikams, įrengtos sporto bei treniruoklių aikštelės, apšvietimas, lietaus nuotekų tinklai, įdiegta vaizdo stebėjimo sistema, šaligatviai pritaikyti judėjimo ir regos negalią turintiems žmonėms.

                          Miesto tvarkymo skyrius yra parengęs miesto daugiabučių kiemų tvarkymo projektų už maždaug 8 mln. eurų. Šie projektai jau yra vykdomi, šiuo metu atnaujinami kiemai Sportininkų g. ir Statybininkų prospekte.



                          Comment


                            Reiktų paminėti ir didžiausią Rumpiškių kvartalo rekonstrukcijos feilą:
                            Nustebino judėjimas prie dviračių saugyklų: ką ten veikė Minedas? | kl.lt (diena.lt)
                            Namelių dviračiams likimas vis dar kaitina Rumpiškės gatvės kvartalo gyventojų aistras. Žmonėms, kurių patogumui įrengti šie paviljonai, jie dar neprieinami, keliais jau naudojasi kažkokios organizacijos

                            Žmonės suskubo piktintis, kad jau seniai pastatyti nameliai vis dar nenaudojami pagal tiesioginę paskirtį. Juose vis dar nėra stovų dviračiams ir kitų būtinų įrenginių.

                            Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo vyriausioji patarėja Inga Kubilienė patikino, kad kol kas naudojami tik du paviljonai. Vienas jų laikinam naudojimui suteiktas vietos bendruomenei. Kitame Raudonojo Kryžiaus organizacijai leista laikyti daiktus, surinktus ukrainiečiams paremti.

                            Dienraštis jau rašė, kad vis dar laukiama, kada dviračių saugyklose bus sumontuotos tinkamos spynos, stovai, vaizdo stebėjimo kameros, pandusai arba slenksčiai

                            Comment


                              Klaipėdai architektai pasiūlė keturias Šiaurės Rago skvero atnaujinimo idėjas

                              01 „Banga“.




                              02 „Šiaurės krantas“.




                              03 „Amo Mare“.




                              04 „Dune“.



                              https://structum.lt/klaipedai-archit...tYz7uduuxw2r3w

                              Comment


                                Esu už „Dune“, bet spėju bus pasirinktas „Šiaurės krantas“.

                                Comment


                                  Čia toks įdomesnis visų darbų pristatymas su video vizualizacijom:

                                  https://www.siauresragoskveras.lt/banga

                                  Comment


                                    Banga atrodo super

                                    Comment


                                      Įdomu bus pamatyti vertinimo komisijos sprendimą ir argumentus. Iš konkurso užduoties:


                                      Click image for larger version

Name:	Is_salygu.JPG
Views:	564
Size:	21,1 kB
ID:	2019245
                                      Be to, pradėti reiktų nuo to, kad šitam konkurse nagrinėjama teritorija yra ne skveras, o krantinė.


                                      N N N

                                      Comment


                                        I to chleb kaip rusai pasakytu

                                        Paaiškėjo, pagal kurį architektų projektą kurs reprezentacinį Klaipėdos skverą

                                        https://structum.lt/paaiskejo-pagal-...ipedos-skvera/

                                        Click image for larger version  Name:	8E8E4805-6156-4BAA-B1A2-9B394471D4C7.jpeg Views:	1 Size:	199,9 kB ID:	2022620

                                        Comment


                                          Čia rimtai? Aš nesuprantu kokio lygio debilais reikia būti, kad iš konkurse dalyvavusių projektų išrinkti šitą basic šūdą. Man kartais atrodo, kad Lietuvoje į konkursų vertinimą kviečia nuoširdžiai savo miestus nekenčiančius žmones, nes kitaip tiesiog neįmanoma paaiškinti kaip iš šito:

                                          Click image for larger version

Name:	BANGA-Plansetas-Nr.-1.jpg
Views:	1381
Size:	221,7 kB
ID:	2022906

                                          šito:

                                          Click image for larger version

Name:	DUNE_A1-01.jpg
Views:	1380
Size:	221,2 kB
ID:	2022907

                                          ir šito:

                                          Click image for larger version

Name:	PLANSAS-1.jpg
Views:	1371
Size:	222,3 kB
ID:	2022908

                                          Tu nusprendi pasirinkti tiesiog fakin šaligatvį prie upės su keletu akmenų.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X