Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Malūnų kalvos kvartalas | Bastionų namai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Darbai stoja.

    Ištrauka iš oficialaus Verdispar laiško:
    Taigi, „Riversaido“ pirmojo etapo statybos darbai bus pradėti iš karto po to, kai bus patenkintas Lietuvoje veikiančių bankų reikalavimas dėl rezervacijos sutarčių projekte kiekio (mūsų projekto atveju, šis reikalavimas siekia 35 proc. parduodamo ploto). Kaip žinome, visi kiti darbai, būtini projektui pradėti, yra baigti: projekto pirmojo etapo
    techninis projektas baigtas, leidimas statyboms gautas. „Riversaido“ projekto Valdyba ir „Verdispar“ yra nusprendusi, kad jeigu reikiamas rezervacijos sutarčių kiekis šiais metais nebus pasiektas, projektas bus atidėtas iki tol, kol rinka sugrįš į stabilaus, subalansuoto augimo etapą, o rinkoje bus pradėta vadovautis ne emocijomis, bet racionaliomis nuotaikomis bei argumentais.
    www.scriptorium.ie

    Comment


      O ka as sakiau? Cia bet kam buvo aisku, kad niekas cia nieko artimiausiu metu nepastatys.

      Comment


        "Riversaido" projekto nestabdys

        Norvegijos investicijų bendrovė "Verdispar" pranešė, jog sustabdo gyvenamųjų namų kvartalo "ScandiPark" statybas Vilniuje. Tačiau panašaus projekto Klaipėdoje - šalia Jono kalnelio turinčio iškilti "Riversaido" - norvegai nestabdys.

        Sostinėje Ukmergės gatvėje suplanuoto kvartalo statybas bendrovė atidėjo dėl besitęsiančios pasaulinės finansų krizės bei nekilnojamojo turto rinkos sąstingio, nes bankai atsisako suteikti finansavimą.

        "Pirmasis "Riversaido" statybų etapas gali būti pradėtas, kad ir šiandien, nes jis yra kur kas mažesnis nei Vilniaus projektas. Tereikia tik sulaukti banko reikalaujamo butų rezervacijos skaičiaus" , - "Vakarų ekspresui" sakė "Verdispar Project Development" rinkodaros ir padavimų direktorius Andrius Valatkevičius.

        Anot jo, pirmajame "Riversaido" etape yra numatyta pastatyti apie 40 butų. Šiuo metu jau rezervuota apie 25 proc. būstų, o bankai reikalauja pasiekti 40 proc. lygį.

        Į pirmąjį "Riversaido" etapą numatoma investuoti apie 30 mln. litų, nes nemažai pinigų teks skirti aplinkos sutvarkymui. Viso projekto vertė siekia apie 200 mln. litų.

        http://www.ve.lt/?data=2008-10-15&ru...rub=1190113119

        Comment


          Jau kurį laiką nebuvo rezervuotas ar parduotas nei vienas butas.

          Comment


            Na manau minimum kokius metelius šis projektas nebus pradėtas įgyvendinti

            Comment


              Prie Danės - statybų įšalas

              Norvegijos investuotojai netrukus priims sprendimą stabdyti naujo kvartalo šalia Jono kalnelio statybas. Iš mirties taško artimiausiu nepajudės ir šalia jau seniau sustabdytos "Jono namų" statybos.

              Norvegijos investicinės bankininkystės grupė "Verdispar" daugiau kaip 5 ha teritorijoje šalia Danės planavo pastatyti maždaug 6 000 kv. m komercinės ir daugiau kaip 45 000 kv. m gyvenamosios paskirties statinių.

              Gal 2010-aisiais

              "Formaliai sprendimas dėl projekto stabdymo dar nepriimtas, tačiau jau judama to link. Darbus pradėsime, kai ateis geresni laikai - susitvarkys ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio ekonominė situacija. Kada tai bus - prognozių yra įvairių. Tikimės, kad galbūt statybas pradėsime 2010-ųjų viduryje arba pabaigoje", - sakė "Riversaidu" pavadinto projekto įgyvendinimu užsiimančios bendrovės "Verdispar Project Development" rinkodaros ir pardavimo direktorius Andrius Valatkevičius.


              "RIVERSAIDO" vardu dar gana ilgai "puikuosis" dykynė, o ne naujas uostamiesčio kvartalas.
              Anot jo, jau buvo rezervuota apie trečdalį pirmajame etape numatytų pastatyti būstų ir patalpų. Pokalbininko nuomone, jei net ir būtų pasiekta 40 proc. riba, vargu ar Lietuvos bankai būtų ryžęsi finansuoti šį projektą. Sumokėti rezervacijos mokesčiai klientams bus grąžinami, tačiau šis procesas dar neprasidėjo.

              "Tai nėra vien tik statybų finansavimo problema - paskolas gauti dabar yra sunku ir potencialiems pirkėjams", - sakė A. Valatkevičius.

              Jo teigimu, iš viso į žemės sklypo įsigijimą, koncepcijos, detaliojo plano paruošimą jau investuota apie 85 mln. litų. Preliminari viso projekto vertė siekia apie 200 mln. litų.

              Parduoti nesiseka

              Pernai birželio pabaigoje buvo paskelbta, kad investicijų bendrovės "Invalda" nekilnojamojo turto plėtros įmonė "Inred" sustabdė statybas ir planuoja parduoti apartamentų viešbutį Klaipėdoje "Jono namai", pradėtą statyti 2007-aisiais kitoje Jono kalnelio pusėje. Tada teigta, kad "Jono namai" parduodami dėl pasikeitusios projekto plėtros strategijos - objekto apartamentus siūlyta įsigyti privatiems klientams, tačiau nebuvo sudaryta pakankamai rezervavimo sutarčių.

              Pasak "Inred" Klaipėdos atstovybės vadovo Vlado Šeporaičio, "Jono namai" dar neparduoti - buvo susidomėjusių, tačiau pastaruoju metu jaučiamas štilis.

              "Galbūt ir pati bendrovė toliau vystys ši projektą, jei pasikeis bankų požiūris. Iki šiol į archeologinius tyrinėjimus, dokumentų ruošimą bei statybas esme investavę apie 6-7 milijonus litų", - sakė V. Šeporaitis.

              Jis rūpinasi ir kito "Ivaldos" projekto Klaipėdoje pardavimu. Parduodama gyvenamosios ir daugiafunkcinės paskirties objektų statybai pritaikyta buvusio verpimo fabriko "Trinyčiai" teritorija Bangų gatvėje su patvirtintu detaliuoju planu. Internetinėje "Inred" svetainėje skelbiama, kad pageidaujama suma - 49 mln. litų be pridėtinės vertės mokesčio.

              Pasak V. Šeporaičio, čia atskirai parduodamas ir komercinės paskirties sklypas, skirtas prekybos centro statyboms. Juo susidomėjusiųjų buvo prieš Naujuosius, tačiau dabar procesas aprimęs.

              "Visas projektas siūlomas tikslinėms grupėms, tačiau susidomėjimo kol kas nėra", - konstatavo pokalbininkas.

              http://www.ve.lt/?data=2009-01-15&ru...&id=1231959009

              Comment


                Vakar.

                Vaizdas nuo jono kalnelio pusės








                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  Buvusi geležinkelio rampa, teritorijoje buvo du keliai.
















                  Verta pasisaugoti gilių neuždengtų šulinių, krentančių plytų ir ant vieno vyrio vos besilaikančių didelių vartų. O į teritoriją patekimas lengvas beveik iš visų pusių. Atstumas nuo Liepų g. 11 koks kilometras...
                  Paskutinis taisė Eimantas; 2011.07.03, 23:03.
                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                  Comment


                    Tačiau jau šešerius metus šis plotas, kuriame norėta pastatyti Malūno kalvos kvartalą, dirvonuoja, teritorija baigia apželti žole, alksniais ir beržais.

                    Sužinoti, kada šioje teritorijoje burgs statybinė technika, nepavyko. Mat šio projekto plėtotoja - Vilniuje registruota norvegiško kapitalo įmonė "Verdispar gluosniai" - nepasiekiama. Internete
                    pateiktoje informacijoje apie įmonę nurodyta, kad bendrovėje dirba tik vienas darbuotojas. Tačiau nurodytu telefonu niekas neatsiliepia. Nepasiekiama ir šios įmonės akcininkė "Versdispar Baltic". Beje, ir šią įmonę galima pasiekti tokiu pačiu telefonu, kaip ir "Verdispar gluosniai".
                    http://www.ve.lt/naujienos/ekonomika...kubama-917952/
                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                    Comment


                      Nuties savivaldybė Bastionų gatvę, tiltą per Danę - žiūrėk, gal ir vėl pasidarys šita teritorija kam nors įdomi. Nors, kad būtų statomas ištisas kvartalas gyvenamųjų namų ar biurų - sakyčiau, utopija visiška.
                      N N N

                      Comment


                        2013 04









                        Dideli plotai tapo atviri, užtverta teritorija tik tarp išlikusių pastatų. Bulvių laukas geroje vietoje.
                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                        Comment


                          Prie Klaipėdos senamiesčio – naujas kvartalas

                          Šalia Jono kalnelio esanti apleista teritorija, kurią prieš daugiau ne dešimtmetį gyvenamuoju kvartalu norėjo paversti norvegai, sulaukė naujų investuotojų. Jie naujo kvartalo projektavimui paskelbė architektūrinį konkursą, o į statybas yra nusiteikę investuoti apie 50 mln. eurų.

                          Comment


                            Buvusio „Riversaido“ teritorijai vystyti – šeši pasiūlymai

                            Architektūrinį konkursą organizuojančios bendrovės „Klaipėdos LEZ projektų valdymas“ direktorius Darius Juozapavičius teigė, jog sulaukta šešių darbų. Du iš jų pateikė Vilniaus kompanijos, du – Kauno, po vieną – Klaipėdos ir Kopenhagos.


                            Click image for larger version

Name:	bastion-3.jpg
Views:	547
Size:	165,0 kB
ID:	1858009

                            Comment


                              Arba kad papraščiau būtų:

                              GLUOSNIŲ AIKŠTĖ








                              KRYPTIS







                              NEW TOWN








                              PELENYNAS






                              REBELDE 14








                              Tik nesuprantu, kur šeštasis pasiūlymas.

                              Comment


                                https://www.atviraklaipeda.lt/2021/0...si-pasiulymai/
                                Parašė Atvira Klaipėda
                                Antrajame konkurse etape dalyviai turėtų pateikti Bastionų g. 8 ir Bastionų tilto pilnus detalizuotus projektinius pasiūlymus, detalizuoti gatvės ir tilto sprendinius.

                                „Antro etapo architektūrinis konkursas numatomas skelbti atskirai, kai bus žinomi tilto ir gatvės techniniai parametrai“, – rašoma konkurso nuostatuose.
                                Įdomu, ar išdrįs savivaldybė tiltą projektuoti pėstiesiems ir dviratininkams, o ne automobiliams. Kvartalas gautųsi uždaresnis, jaukesnis.

                                Comment


                                  Abejoju, kad tiltas išvis kada nors bus pastatytas. Manau ištiks Vilniaus Kernavės tilto likimas.

                                  Comment


                                    Parašė acetonas Rodyti pranešimą
                                    Abejoju, kad tiltas išvis kada nors bus pastatytas. Manau ištiks Vilniaus Kernavės tilto likimas.
                                    O ko čia abejoti. Aišku, kad bus pastatytas, tik klausimas, koks ir kada. Biržos tiltui vos ne kas dešimtmetį kapitalinio remonto reikia, tuoj ekspertai pripažins nenaudojamu viešam transportui ir forsuos šio tilto statybas.

                                    Comment


                                      Man patinkantys:

                                      1. New Town
                                      2. Gluosnių aikštė (yra gerų momentų, bet momentais labai monotoniškas ir monolitiškas)
                                      3. Pelenynas (Nuobodokas, bet pakenčiamas)
                                      4. Kryptis (yra gerų vietų, bet tikrai reikia pašlifuoti)
                                      5. Rebelde 14 (nuobodu ir banalu AF, bet turb8t turintis didžiausią šansą būti pastatytu. Sad.)
                                      6. Greičiausiai laimėjęs projektas, prie kurio jau konkrečiai dirbama

                                      Comment


                                        6-asis variantas turbūt Andrijausko projektuojamas Kaip ir Ravelino namai ir t. t. Nes jis-sėkmės garantas Savivaldybės koridoriuose Gal ką daugiau LBP žino?

                                        Comment


                                          Parašė arturiux Rodyti pranešimą
                                          6-asis variantas turbūt Andrijausko projektuojamas Kaip ir Ravelino namai ir t. t. Nes jis-sėkmės garantas Savivaldybės koridoriuose Gal ką daugiau LBP žino?
                                          Rebelde projektas labai jau panasus i Ravelino namus, tai speciau, kad cia Andrijausko darbas. Tikiuosi, kad sestas projektas bus pats geriausias, o jei ne tai Gluosniai ir New town.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X