Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė URBANISTAS Rodyti pranešimą
    Reiktų uosto zoną daryt prieinamesnę"pasivaikščiotojams"
    Tai padaryk [/QUOTE]

    Tai kad mūsų liaudis viską apš...... Pažiūrėkite kas darosi Kruizinių laivų terminale. Nors šiandien mačiau jau vaikščiojo žmogelis ir bandė tą visą š... iškopti:

    Comment


      Parašė Adomux Rodyti pranešimą
      Tai padaryk
      Tai kad mūsų liaudis viską apš...... Pažiūrėkite kas darosi Kruizinių laivų terminale. Nors šiandien mačiau jau vaikščiojo žmogelis ir bandė tą visą š... iškopti:[/QUOTE]

      Tai va, ir klausimas iš karto retorinis: kam tos kameros reikalingos?
      http://www.efoto.lt/user/26402/nuotraukos/geriausios

      Comment


        Vietoje medelyno – naujas kvartalas

        http://www.ve.lt/?data=2009-02-03&ru...rub=1190113119
        "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

        Comment


          Besibaigianti sutartis gali „palaidoti“ namų kvartalo projektą

          http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...rojekta-198505
          "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

          Comment


            Seip galetu pastatyt ta kvartala, nebloga vieta. Tik kad 4500 zmoniu ten negreit atsirastu..
            Jei kauniečiai nesupyks, - Lietuvos širdis <3

            Comment


              Parašė URBANISTAS Rodyti pranešimą
              Vietoje medelyno – naujas kvartalas

              http://www.ve.lt/?data=2009-02-03&ru...rub=1190113119
              Tikiuosi, kad nusibaigs tas jų projektas, bent jau tokio "kalibro" koks dabar norimas prastumti.

              Vieta nuostabi, medelyno struktūrą įdomi ... MIESTAS - PARKAS taip ir mirga akyse, bet ne, geriau iškirsti visus medžius ir užstatyti namais ar kokių tais prūdų iškasti kaip matosi paveikslėlį Klaipėdos straipsnyje . Nors ir negražu linkėti pikto kitiems, bet kad kitaip neišeina.

              Vieta verta EUROPAN konkurso ... bet kokio konkurso.


              Ir dar vienas pastebėjimas ... kam rengti detalųjį planą atskirai nuo architektūros ??? Šitos prakeiktos nesąmonės niekaip negaliu suprasti. Kaip ir to, kai skelbiami konkursai pagal detalųjį planą ... juk taip visada laimės vidutiniai projektai ir bus nužudomos idėjos ... ai.
              Propoganda ir penas mintims >>>

              Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
              www.ted.com

              Comment


                http://www.ve.lt/?data=2009-02-06&ru...&id=1233856311

                Metų laikai" prisikels po metų
                "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                Comment


                  Klaipėdos architektai pristatė miesto problemas

                  http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...oblemas-199085

                  Comment


                    www.reals.lt

                    Sprogus nekilnojamojo turto burbului itin sunkūs laika atėjo statybų bendrovėms - sumažėjus būstų paklausai jos priverstos įšaldyti jau pardėtų objektų statybas.

                    Lėtina tempą

                    Dar visai neseniai nauji daugiabučiai Klaipėdoje dygo kaip ant mielių, o gyventojai juose esančius butus graibstyte graibstė.
                    Daugelis norinčiųjų gyventi naujos statybos būstuose juos pirkdavo net neprasidėjus statyboms - susipažinus tik su popieriuje pavaizduotomis schemomis.
                    Tačiau dabar situacija pasikeitė.
                    Lėtėjant ekonomikai bei prasidėjus finansinei krizei statybininkai atsisako kai kurių suplanuotų objektų, o jau pradėtus įgyvendinti - pristabdo. Nors patys statytojai padėties nedramatizuoja, situacija šiame sektoriuje - įtempta.
                    Bendrovės „Baltijos investicijų grupė", statančios gyvenamųjų namų kompleksą „BIG būstas", valdybos narys Mindaugas Vegelė pripažino, kad stagnacija nekilnojamojo turto rinkoje privertė lėtinti suplanuotų darbų tempus.
                    „Prieš pradedant įgyvendinti šį projektą niekas nesitikėjo, kad rinkoje įsivyraus tokia padėtis, tad visi buvome nusiteikę itin optimistiškai, tačiau dabar būstų pirkimas sustojo, esame priversti sulėtinti statybų eigą, kol padėtis rinkoje normalizuosis ir būstų paklausa vėl išaugs", - kalbėjo M.Vegelė.
                    Pasak jo, nors pradėti statyti visi trys suplanuoti daugiabučiai, artimiausiu metu tikimasi užbaigti tik vieno jų statybas. Likusius du bendrovė toliau statys tik tuomet, kai pirmajame daugiabutyje bus išparduoti visi butai.
                    M.Vegelės teigimu, butai pirmajame korpuse bus pradėti pardavinėti kitų metų pavasarį. Kol kas, anot jo, besidominčiųjų šiais butais klientų daug, bet rezervuoti jų niekas neskuba.

                    Bankai - didžiausia kliūtis

                    Vieno anksčiausiai įgyvendinti pradėto Gandrališkių mikrorajono vystytojų planai buvo išties grandioziniai, tačiau dalį jų tenka keisti.
                    „Esant tokiai sudėtingai situacijai rinkoje esame priversti įšaldyti kai kurių daugiabučių statybas. Kol kas užbaigsime tik tuos namus, kuriuos jau pradėjome statyti šiaurinėje kvartalo pusėje. Viską, kas nepradėta, bet suplanuota, statysime vėliau", - prieš kurį laiką „Klaipėdai" tvirtino bendrovės „Plienas", statančios šį kvartalą, generalinis direktorius G.Bartkevičius.
                    Milžiniškas paskolas bankams mokančios bendrovės vadovas teigė, kad gyventojų poreikis būstams nėra sumažėjęs, tačiau, bankams sugriežtinus paskolų išdavimą, jie jų paprasčiausiai nebeįperka.
                    „Mums skambina labai daug žmonių, domisi butais, dažnai aptariame sąlygas, suderiname kainas , tačiau bankai jiems nesuteikia paskolų. Šis stabdys išties smukdo nekilnojamojo turto rinką žemyn", - tuomet kalbėjo G.Bartkevičius.
                    Kol kas šio kvartalo statybos tik įpusėjo, kada jis visas bus užbaigtas, statytojai prognozuoti nesiryžta.

                    Parduoda išsimokėtinai

                    Daugelis siekiančių išsilaikyti rinkoje ir nebankrutuoti būstus pardavinėjančių bendrovių dabar pritraukti klientus bando įvairiais būdais: taikomos didžiulės nuolaidos, perkantiems būstus nemokamai siūloma visa vidaus apdaila, dovanojama vieta automobiliui statyti. Tačiau, pasak nekilnojamojo turto agentūros „Termionas" vadovės Indrės Valionienės, tai rinkos nesuaktyvina.
                    „Dabar situacija tapo tokia prasta, kad per mėnesį įvyksta vos keli nekilnojamojo turto pirkimo ir pardavimo sandoriai, todėl kiekvienas pritraukti pirkėją stengiasi, kaip išmano. Kai kurie statytojai potencialius klientus vilioja siūlydami būstus įsigyti išsimokėtinai", - tikino I.Valionienė.
                    Tokį būstą norinčiam įsigyti pirkėjui, anot jos, nereikia kreiptis į banką prašant paskolos - jam galimybę pirkti išsimokėtinai suteikia pats statytojas. Toks klientas turi jam sumokėti pradinį įnašą, o likusią sumą gali išsimokėti per dešimt metų.
                    „Sis pirkimo būdas turi išties nemažai pranašumų - pirkėjui nereikia rodyti, kiek jis uždirba, - savo galimybes jis turi įvertinti pats. Be to, jis nepermoka, nes nereikia mokėti palūkanų bei įvairių administravimo mokesčių bankams", - paaiškino I.Valionienė.
                    Tiesa, įsigyti būstą tokiomis sąlygomis siūlyti ryžtasi retas statytojas - kol kas uostamiestyje pirkti butus išsimokėtinai galima tik naujos statybos daugiabučiuose, esančiuose Debreceno gatvėje.

                    Lauks geresnių laikų

                    Kone labiausiai išlošė tie nekilnojamojo turto vystytojai, kurie suplanuotų projektų įgyvendinti dar nepradėjo. Šių metų pabaigoje turėjusio startuoti visus sužavėjusio prabangių daugiabučių kvartalo šalia Danės upės „Riversaidas" statybos greičiausiai neprasidės. Anot bendrovės „Verdispar", ketinusios įgyvendinti šį projektą, rinkodaros ir pardavimų direktoriaus Audriaus Valatkevičiaus, nors besidominčių šiuo kvartalu žmonių daug, šiuo metu sąlygos rinkoje jo statyboms nepalankios.
                    „Kol kas dar neapsisprendėme, ar įšaldysime šio projekto įgyvendinimą, - tai paaiškės sausio pabaigoje, tačiau jau dabar matome, kad situacija rinkoje kasdien vis prastėja, todėl greičiausiai projektą reiks padėti į stalčių ir palaukti, kol rinka atsigaus", - teigė A.Valatkevičius.
                    Anot jo, įšaldyti šio projekto statybas planuojama dėl per mažo rezervuotų būstų kiekio. Kol kas jų rezervuota tik apie 30 proc., o pradėti statybas buvo planuojama tik tuomet, jei norinčiųjų ten gyventi atsirastų bent 50 proc. Jei projekto statybos bus atidėtos vėlesniam laikui, anot A.Valatkevičiaus, esami klientai dėl to nenukentės ir jų sumokėti pinigai bus grąžinti.
                    „Teks klientams paaiškinti situaciją, gražiai atsiprašyti, įteikti po simbolišką dovanėlę ir grąžinti kiekvieno jų įmokėtus rezervacijos mokesčius - po 10 tūkst. litų", - tvirtino A.Valatkevičius.
                    Jei kauniečiai nesupyks, - Lietuvos širdis <3

                    Comment


                      KD



                      Bausmė

                      Prieš kelerius metus Klaipėdoje pastatyto K raidės formos viešbučio pastato architektūra nėra jau tokia išskirtinė, kaip atrodė anksčiau. Pasirodo, stebėtinai panašų, tik dvigubai aukštesnį viešbutį "Mandarin Oriental" (dešinėje) kinai pastatė savo sostinėje Pekine. Statinys po savaitės pradžioje kilusio gaisro jau atrodo kiek kitaip. Toks likimas laukia visų plagiatorių. "Bulvaro" spec. agentai dabar žvalgosi po pasaulį, kur surasti D raidės dvynį. www.ve.lt
                      Jei kauniečiai nesupyks, - Lietuvos širdis <3

                      Comment


                        Pritarta Klaipėdos piliavietės atkūrimui

                        http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...kurimui-200391

                        Comment


                          Kelios nuotraukos iš Klaipėdos centro.

                          Lūjos Namai.


                          Herkaus Galerija


                          Ir Pirmosios Spalvos


                          Netikėtas siurprizas. Mažiausiai tikėjausi šių statybų atnaujinimo.


                          Comment


                            Gal atėjo pastolių susirinkt?

                            Comment


                              Klaipėdoje – nauja sena erdvė sportui

                              Klaipėdos savivaldybei perduodamas valdyti maždaug 2,7 ha dydžio sklypas Debreceno gatvėje, kuriame galės išdygti sporto aikštynas.

                              Vyriausybė patenkino Klaipėdos miesto tarybos prašymą perimti valstybinės žemės sklypą adresu Debreceno g. 48b. Jis apima ties Andrejaus Rubliovo pagrindine mokykla esantį stadioną ir į šiaurės vakarus nuo jo esančius žaliuosius plotus. Sklypas skirtas rekreacijai ir poilsiui.

                              Pernai pavasarį į Savivaldybės administraciją kreipėsi Lauko teniso asociacija, panorusi savo lėšomis pastatyti dengtus lengvos konstrukcijos teniso kortus. Nutarus, kad jie miestui reikalingi, parinkta ir potenciali vieta jiems atsirasti – minėtasis sklypas.

                              Anot Savivaldybės administracijos Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus vedėjos Raimondos Gružienės, pasirašius sklypo perdavimo aktą, jis bus įtrauktas į Nekilnojamojo turto registrą. Tuomet bus galima rengti koncesijos sutarties sąlygas.

                              http://www.ve.lt/?data=2009-02-20&ru...rub=1190113119

                              Comment


                                Palanga irgi nesnaudžia: http://www.spec.lt/index.php?cid=27359

                                Žiūrėkit, gal po kelių metų jau nebus taip gėda dėl stadionų..? Aišku, svarbiausias vistiek lieka reprezentacinio didelio stadiono klausimas.

                                Comment


                                  Parašė TheNewYork_er Rodyti pranešimą
                                  Netikėtas siurprizas. Mažiausiai tikėjausi šių statybų atnaujinimo.
                                  Atvaizdas


                                  Atvaizdas
                                  Bet juk turėjo vieną aukštą nugriaut! Negi apėjo visą reikalą jie?..

                                  Comment


                                    Na jie projekto kurektura dare, bet siaip ir detalu turejo perdayt...
                                    "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                                    Comment


                                      Parašė URBANISTAS Rodyti pranešimą
                                      Na jie projekto kurektura dare, bet siaip ir detalu turejo perdayt...
                                      Arba išvertus į žmonių kalbą kam reikia davė kyšius ir "suderino" projektą atbuline data ...



                                      Jei iš tikro leido tą vieną aukštą palikti, tai manu kad reikia Melnragėje atstatyti pilaitę. Kodėl tas žmogus buvo kažkuo ypatingas, kad jam liepė nugriauti, o čia viską legalizavo ?!

                                      O šiaip šlykštu kai tokie dalykai vyksta ... būtų anglosaksiška teisinė sistema, tai jau būtų sukurtas precedentas ir visi galėtų ką nori daryti ir po to iš naujo derinti reikaliuką.

                                      Baisu.
                                      Paskutinis taisė tricky_kid; 2009.02.21, 14:35.
                                      Propoganda ir penas mintims >>>

                                      Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                                      www.ted.com

                                      Comment


                                        Na, praeinant to 'Tą' objektą tai jokių aukšto griovimo ženklų nesimato. Šiaip tas papildomas aukštas man reikalo negadina. Nuo gatvės jis net mažai matosi. Neužmirškit, kad ne visa laiką kyšiai duodami. Kartais jų paprašoma...

                                        Comment


                                          Parašė Bandit_romis Rodyti pranešimą
                                          Bet juk turėjo vieną aukštą nugriaut! Negi apėjo visą reikalą jie?..
                                          Jeigu neklystu, prieš pusmetį jie detalų planą "susitvarkė". Tingiu ieškot, bet apie tai buvo skelbta kažkur.

                                          Reziumė: Tegyvuoja bestuburiai padarai ir laisvo elgesio moterai .
                                          Architektas - ne žmogus

                                          Comment

                                          Working...
                                          X