Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • LBP
    replied
    Jokia naujiena. Čia jau sena liberalų + jų verslo partnerių svajonė ir verslo planas, iki šiol neįgyvendintas vien dėl politinės valios neturėjimo arba visuomenės baimės. Vieša paslaptis, kad yra verslo subjektas, kuris nupirktų visus esamus savivaldybės pastatus ir pastatytų naują, kurį nuomotų. Aišku, planas maksimum jau bene nuo 2005m. yra pastatyti pastatą Atgimimo aikštėje (tiesą sakant keista, kad tai iki šiol nepadaryta, tuo labiau, kad ir detalusis planas yra galiojantis, kuris leidžia tai padaryti, prisidengiant buvusio užstatymo atkūrimu O nepadaryta tikriausiai dėl tos pačios baimės būti nušluotiems nuo žemės paviršiaus, apie ką byloja ir visokios galimybių studijos, kuriomis bandoma įrodyti visuomenei, kad visuomenei reikia naujo savivaldybės pastato, kuriame valdininkai sėdėtų užsitvėrę nuo tos pačios visuomenės rakinamomis durimis). Žudantis argumentas yra "interesantams nepatogu"
    Apie Viktorijos viešbutį kaip realią alternatyvą kalbama jau visiškai atviromis lūpomis, tuo labiau, kad ir vienintelis trūkumas - parkingo nebuvimas, tuoj bus išspręstas, nes greitu metu bus įrengtas požeminis garažas po Atgimimo aikšte.
    Kitas realus variantas (mano nuomone - pats realiausias) - pastato Memelio mieste nuoma arba pirkimas. Žinia, Neniškio biuras projektuoja, statytojai privatizuos dabartinius savivaldybės pastatus ir vuolia.
    Beje, pačiam teko vieną kartą (dar prieš paskelbiant straipsnyje minimą galimybių studiją, kuri iš esmės buvo formalumas) šį klausimą komentuoti Balticum TV žinioms, jų FB galima rasti, 2016.08.31 dienos žinios.
    Paskutinis taisė LBP; 2016.11.15, 17:00.

    Komentuoti:


  • lukass
    replied
    Klaipėdos savivaldybei dairomasi vieno pastato


    Klaipėdos miesto savivaldybei dairomasi naujo pastato. Atlikta galimybių studija atskleidė, kur būtų galima iškelti visus 450 valdininkų, tačiau kada galėtų vykti perkraustymas – neaišku. Šiuo metu pagrindinis Klaipėdos miesto savivaldybės pastatas, kur vyksta tarybos posėdžiai, stovi Liepų gatvėje. Danės gatvėje dirba meras ir jo komanda bei Viešosios tvarkos skyrius. Dar prieš kelerius metus šiame, rotuše vadinamame pastate, veikė Klaipėdos apskrities viršininko administracija.

    Komentuoti:


  • lukass
    replied
    Danės krantinėms tvarkyti – per 4 mln. eurų

    Komentuoti:


  • Audrys
    replied
    Gaivinama apleistos gamyklos teritorija Klaipėdoje: bus statomi biurai, parduotuvės ir sandėliai



    Apleista Faneros cecho teritorija Klaipėdoje po penkerių metų turėtų virsti biurų, parduotuvių ir sandėlių kompleksu. Planuojama, kad į 12,8 mln. eurų investicijų pareikalausiančias patalpas kelsis statybų sektoriaus įmonės.

    Bendrovė „Viremidos investicijos“ netoli įvažiavimo į Klaipėdą 2,88 ha ploto teritorijoje pradėjo griauti buvusios gamyklos pastatus. Planuojama, kad nušlavus 12 pastatų bus pradėtos dviejų biurų pastatų ir sandėlių statybos. Viso komplekso plotas turėtų siekti apie 16 tūkst. kv. metrų. Liepų gatvės sklypo plėtrą numatoma įgyvendinti 4 etapais. „Kamino biurai“ – pirmasis iš jų. Per pirmąjį etapą numatyta rekonstruoti katilinę ir šalia pastatyti 2 ir 3 aukštų prekybos, sandėliavimo ir administracinės paskirties pastatus. Verslo centras turėtų duris atverti 2017 metų rugpjūtį. Bendras pirmojo pastato plotas – apie 5 tūkst. kv. metrų: pirmame jo aukšte bus įrengta 16 komercinių ir sandėliavimo patalpų, kurių plotas sieks 2604 kv. metrų, o antrame ir trečiame – 1967 kv. m biurų patalpų. Jų nuomininkai galės naudotis konferencijų salėmis, pasitarimų kambariais, virtuvėmis.



    Projekte numatoma antžeminė 140 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. „Viremidos investicijų“ vadovas Šarūnas Butkus teigia, kad čia patalpos bus nuomojamos nekilnojamo turto vystymo, statybos ir statybinių medžiagų įmonėms. Planuojama išsaugoti senosios katilinės kaminą – jį olandų architektas papuoš šviesos instaliacijomis. Antru etapu per 2018 metus planuojama statyti panašų verslo centrą, kaip ir „Kamino biurai“. Į jį planuojama investuoti apie 4 mln. eurų. Trečiu ir ketvirtu etapais iki 2020 metų likusioje teritorijoje planuojama statyti 3 tūkst. kv. m ploto 2 sandėlius ir administracines patalpas už 2-3 mln. eurų.

    Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/verslas/naujiena...iai-973-694759

    Komentuoti:


  • Zygis
    replied
    Bus dvi maximos skirtinguose šonuose

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
    Vietoje kranų regi unikalų kompleksą



    http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1...leksa-1498411/
    Beje, kuo yra unikalus Akropolio ir Bigo hibridas?

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Vietoje kranų regi unikalų kompleksą

    Investuotojai buvusioje "Klaipėdos kranų" teritorijoje teigia net už 40 mln. eurų norintys statyti didžiulį pramogų ir laisvalaikio kompleksą, tačiau tokiems planams rutuliotis esą trukdo nežinia dėl Statybininkų prospekto tęsinio statybos terminų ir teritorijoje esančių šilumos tiekėjų vamzdžių.
    Aukcione pramoninės paskirties teritoriją Šilutės plento ir Statybininkų prospekto tęsinio sankirtoje įsigijusios UAB "Stemma Management" vadovai ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas vakar apžiūrėjo didžiulį sklypą ir įvertino jo būklę. Dėmesys atkreiptas ne tik į plėtrą trukdančius du didžiulius šilumos tiekimo vamzdžius, bet ir į aplinkos nepuošiančius surūdijusius garažus, išsidėsčiusius kitoje Statybininkų pr. pusėje.
    http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1...leksa-1498411/

    Komentuoti:


  • Audrys
    replied
    Klaipėdos paplūdimiai bus pildomi smėliu

    Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=72381140

    Komentuoti:


  • lukass
    replied
    Klaipėdoje atidarytas moderniausias „Mercedes-Benz“ centras Baltijos šalyse

    Komentuoti:


  • lukass
    replied
    Prieš rekonstrukciją – sėkmingas sezono finišas

    Paskutinius mėnesius iki rekonstrukcijos skaičiuojantis Naujasis turgus džiaugiasi sėkmingais vasaros sezono rezultatais. Šiemet išaugo ne tik turgaus apyvarta, bet ir prekiautojų skaičius.

    Komentuoti:


  • Zygis
    replied
    Kažkaip kaina man atrodo net labai neįspūdinga. Sandėliai brangiau kainuoja už kvadratą.

    Komentuoti:


  • Audrys
    replied
    Už unikalų viešbutį Klaipėdos rajone prašoma beveik 0,5 mln. eurų

    Varžytinėse parduodamas Klaipėdos rajone, pakeliui į Palangą, esantis viešbutis, kurio stogas yra apželdintas. Anot antstolių, susidomėjimas objektu nėra didelis, be to, ir prašoma kaina už jį įspūdinga – beveik 0,5 mln. eurų.

    Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/verslas/naujiena...uru-973-676039

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Biurų centro atidarymo renginyje „Stemma group“ pagrindinis akcininkas M.Gusiatinas juokavo, jog yra minčių plėstis net iki kitų rajonų.

    Netolimoje ateityje ketinama susitelkti ne tik į verslo sektorių, bet numatoma mieste didinti gyventojams patrauklių vietų skaičių, pavyzdžiui, buvusią „Klaipėdos kranų“ teritoriją paversti pramogų ir laisvalaikio baze.
    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/k...-biurai-758115

    Komentuoti:


  • Briedis
    replied
    Šią savaitę Šilutės plente pradėjo griauti maksimą (ex media, exex Neringa)
    Tikriausiai tai buvo vienintelė maksė Klaipėdoje išsidėsčiusi per du aukštus (rūsys ir pirmas aukštas). Antrame aukšte picerija, kirpykla, skudurynas, foto studija ir t.t.

    Šiandien. Jokių stendų ką ir kada statys nemačiau.




    Vakar į rūsį įvirto ekskavatorius
    Šilutės plente galingas traktorius įkrito į rūsį
    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/k...-i-rusi-756129


    Prieš griaunant parduotuvę nusiaubė spec tarnybos
    Klaipėdos parduotuvėje - „Aro“ pareigūnų pratybos
    http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1...tybos-1469217/
    Pareigūnai treniruojasi reaguoti į teroristinį aktą prekybos centre
    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/k...-centre-754527


    Prieš 40-50 metų. Bernardo Aleknavičiaus nuotraukos.



    Sienutė iš senamiesčio grindinio akmenų?

    http://www.epaveldas.lt/vbspi/biReco...RecordId=50078
    http://www.epaveldas.lt/vbspi/biReco...RecordId=50552
    http://www.epaveldas.lt/vbspi/biReco...RecordId=50553
    http://www.epaveldas.lt/vbspi/biReco...RecordId=50554
    http://www.epaveldas.lt/vbspi/biReco...RecordId=50555

    Komentuoti:


  • Silber418
    replied
    Nebloga idėja, bet restoranas galėjo būti rimtesnis.

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied


    Komentuoti:


  • wertis
    replied
    Parašė Garbanius Rodyti pranešimą
    Šiek tiek OT, bet kiek tenka lankytis Klaipėdoj, skverų pas jus į valias ir svarbiausi man jie atrodo prižiūrėti, krenta į akis, kad tiek skevruose tiek gatvėse miesto centre žmonių trūkumas. Vilniuje ir Kaune atvirkščiai gatvės skverai baisūs, užtat žmonių į valias. Išauš gal ir Klaipėdos valanda
    Žmonių trūkumas. Kaip faktas - objektyvu.
    Man įdomiau, kas tai yra. Siekiamybė? Kodėl? Kokia to funkcija? Jei jų mažiau, vadinasi lieka daugiau vietos pačiam, tai čia kaip ir geriau. Bet tai konstatuojama kaip trūkumas.
    Žmonių skvere skaičius tarsi yra savaiminė vertybė. Na imkim ir suorganizuokim statistus marširuojančius pirmyn atgal, retkarčiais prisėdančius ant suoliukų. Ką tas duoda? Smagiau, gal gyviau atrodys. Ir ką?
    Nesakau, kad nepagaunu. Manau, kad reiktų tai įvardinti taikliau ir tiksliau, kodėl erdvės užpildymas veikėjais yra nediskutuotina vertybė. O jei jau taip yra, tai gal reiktų tą kaip nors priverstinai suorganizuoti. Viskas atsiremia į adekvačiai išreikštas deskripcijas.

    Komentuoti:


  • Garbanius
    replied
    Praeitą savaitgalį aplankytas kultūros klubas "Raketa", man labai patiko. Žodžiu panašu, kad geros perspektyvos

    Komentuoti:


  • Garbanius
    replied
    Šiek tiek OT, bet kiek tenka lankytis Klaipėdoj, skverų pas jus į valias ir svarbiausi man jie atrodo prižiūrėti, krenta į akis, kad tiek skevruose tiek gatvėse miesto centre žmonių trūkumas. Vilniuje ir Kaune atvirkščiai gatvės skverai baisūs, užtat žmonių į valias. Išauš gal ir Klaipėdos valanda

    Komentuoti:


  • Briedis
    replied
    Tą skverą jau seniai tvarkyti reikia, tuopas iškirsti, atstatyti pėsčiųjų taką kuris buvo išardytas aptveriant daugiabučio kiemą. Bet kam tas Vydūno stabas reikalingas? Na gal kad pensininkus apraminti kurie taip jo norėjo atgimimo aikštėje.

    Komentuoti:

Working...
X